Jelentősen csökkennek a nem lakossági fogyasztók villamos energia rendszerhasználati díjai

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatot hozott a 2024. január 1-jétől alkalmazandó villamos energia rendszerhasználati díjak mértékéről: a nem lakossági fogyasztók által fizetett elosztási díjak jelentősen csökkennek.

Jelentősen csökkennek a nem lakossági fogyasztók villamos energia rendszerhasználati díjai

Pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében a hivatal kiemelte: a villamos energiáról szóló törvény szerint a rendszerhasználók a villamosenergia-rendszer használatáért országosan egységes rendszerhasználati díjakat fizetnek, melyek mértékét keretrendelet, egy nyilvános módszertan és az érintettek adatszolgáltatása alapján a MEKH évente, határozatban állapítja meg.

A MEKH határozata szerint 2024. január 1-jétől jelentősen csökkennek a nem lakossági fogyasztók által fizetendő rendszerhasználati díjak. A rendszerhasználati díj részét képező átviteli díj átlagosan 30 százalékkal kerül kevesebbe, míg az átlagosan fizetendő elosztási díjak csökkenése - feszültségszinttől függően - 7-68 százalék közötti mértéket tesz ki, ami az átviteli díj csökkenésével együtt számolva akár 32-52 százalékos díjmérséklést jelent.

A MAVIR-nak, valamint az elosztói engedélyeseknek megküldendő határozat rendelkezik a 2024. január 1-je után létesítendő és arra jogosult villamosenergia-tárolókat megillető átmeneti átvitelidíj-kedvezményről is, melynek mértéke 100 százalék lesz.

A határozat alapján a lakossági fogyasztók által fizetett rendszerhasználati díjak összességében nem változnak - olvasható a közleményben.

A digitalizáció az építőiparban is a versenyképesség alapja

A digitalizáció szinte minden szektorban, így az építőiparban is a versenyképesség egyik alapja - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára az építőiparral foglalkozó ConTech konferenciát beharangozó sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.
2024. 10. 13. 11:00
Megosztás:

Hamarosan kiderül, melyik vidéki településeken létesül biztosan új e-töltőállomás

A következő hetekben kiderül, melyik vidéki településeken létesül biztosan új e-töltőállomás - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel.
2024. 10. 13. 10:00
Megosztás:

Újabb funkcióval bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás

Betegelégedettségi visszajelző funkcióval bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 10. 13. 09:00
Megosztás:

DTX Exchange vs. Near Protocol: Melyik kriptovaluta tehet gazdagabbá, mint az ADA tulajdonosai 2021-ben?

A kriptopiac lendületet kap, mivel javul a hangulat. A Cardano (ADA) és a Near Protocol (NEAR) vezetik a fellendülést, mindkettő emelkedést mutat. A szakértők ugyanakkor úgy vélik, hogy a DTX exponenciális növekedést fog tapasztalni.
2024. 10. 13. 08:00
Megosztás:

Legendás közgazdász robbanásszerű hozamokat jósol ennek az Ethereum tokennek, amely 1 780%-os emelkedés előtt áll 10 napon belül

Az altcoinok között, amelyek a közelgő bull piacon növekedésre készülnek, az ETFSwap (ETFS), egy új Ethereum token, felkelti az intézményi befektetők figyelmét.
2024. 10. 13. 07:00
Megosztás:

Nyugdíjpénzből ingatlant? Most teljesítenek pompásan a pénztárak, reálhozam mindenhol!

A tavalyi rekordok után az idén is tovább emelkedett a nyugdíjpénztári alapok árfolyama. A hozamok bőven az infláció fölött alakultak az első kilenc hónapban, a nagyobb kockázatot vállaló portfóliók két számjegyű pluszban állnak - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 10. 13. 06:00
Megosztás:

Idén vonzóbb volt a külföldi vendégeknek Magyarország

A nyári hónapokban több mint 3 millió külföldi vendég érkezett Magyarországra, 14 százalékkal több a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) leányvállalata, a Visit Hungary Zrt. pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 13. 05:00
Megosztás:

Ez az őszi ingatlanpiac teljesen más arcát mutatja, mint a tavalyi

Felpörgött az országos ingatlanpiac 2024 harmadik negyedévére. Az idei évben még nem volt egyszer sem annyi eladó ingatlan, mint szeptemberben, és a kereslet is folyamatosan élénkül. Közel 14 százalékkal magasabb áron hirdetik az eladó ingatlanokat a tavalyi év hasonló időszakához képest – derül ki a zenga.hu ingatlankereső és -hirdetési portál adataiból.
2024. 10. 13. 04:00
Megosztás:

Tartós megoldásokra van szükség a feszes munkaerőpiaci kihívások leküzdésére

Az elmúlt évek gazdasági kihívásai ellenére továbbra is feszes tudott maradni a hazai munkaerőpiac, az elmúlt 15 év foglalkoztatáspolitikai eredményei pedig ebben az időszakban is tartósnak bizonyultak. A munkaerőpiaci hatékonyságnövelésnek a több százezres tartalék bevonása lehet a kulcsa, amelyhez többek között a fiatalok és idősek foglalkoztatottságának növelésére, a munkaerő-mobilitás és -átképzés elősegítésére van szükség - derült ki a budapesti HR Fest egyik kiemelt programpontján, melyben Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára és Berta Péter, a WHC Csoport ügyvezetője beszélgetett.
2024. 10. 13. 03:00
Megosztás:

Felavatták Hollandia második legnagyobb tengeri zsilipjét

Több mint hét évnyi építkezés után Vilmos Sándor holland király és Fülöp belga király átadta a De Nieuwe Sluis (A nagy zár) elnevezésű tengeri zsilipet a hollandiai Terneuzenben - tájékoztatott az NL Times című, angol nyelvű holland hírportál pénteken.
2024. 10. 13. 02:00
Megosztás:

Feltörekvő kripto trendek: A Cybro elérte a 3 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet, az XRP a SEC keresztfellebbezésével néz szembe, az Uniswap pedig 24%-os növekedést mutat

A Cybro 3 millió dolláros előértékesítési finanszírozást biztosított, felkeltve a befektetők érdeklődését. Miközben az XRP új jogi fordulatot él át a SEC-kel kapcsolatban, az Uniswap 24%-os árnövekedésével hívja fel a kereskedők figyelmét. Merülj el ezeknek az érméknek a lendületében, és tudd meg, melyek lehetnek növekedésre készek.
2024. 10. 13. 01:00
Megosztás:

A kriptobálnák olyan feltörekvő kriptovalutákat keresnek, mint a Pepe Unchained és a Scroll

A hír, miszerint a Binance bevezette a Scrollt a tőzsdére, és lehetővé teszi a befektetők számára a kereskedést, óriási port kavart, hiszen a decentralizáció első lépésének számít.
2024. 10. 13. 00:01
Megosztás:

5 Kriptodeviza, Amely Megtízszerezheti a Befektetésed 2025-ig, 500 Dollárból 1 Milliót Csinálva

Képzeld el, hogy ma befektetsz egy kisebb összeget, és az 2025-re milliókká növekszik. A kriptovaluták világában bizonyos coinoknak megvan a lehetőségük arra, hogy az egekbe szökjenek. Ez a cikk öt digitális eszközt mutat be, amelyek drámaian megsokszorozhatják a befektetéseidet. Tudd meg, mely kriptovaluták állhatnak készen jelentős növekedésre.
2024. 10. 12. 23:30
Megosztás:

Csecsemőgondozási díj CSED 2025 szabályok és tudnivalók

A Csecsemőgondozási díj CSED 2025 szabályok és tudnivalók cikk részletesen bemutatja, hogy kik jogosultak a csecsemőgondozási díjra 2025-ben, valamint ismerteti az előzetes biztosítási idő szükségességét és a jogosultsági feltételeket. Továbbá kitérünk arra is, hogy milyen esetekben kaphatják meg más személyek a csecsemőgondozási díjat, valamint a keresőtevékenységgel kapcsolatos szabályokra és bejelentési kötelezettségre.
2024. 10. 12. 23:00
Megosztás:

Ez az 5 altcoin 400 dollárt 800 000 dollárrá alakíthat 2025-re – A legújabb tippek egy millió dolláros portfólió felépítéséhez

Egy kis befektetés vagyonná alakítása sokak álma a kripto világában. Stratégiai választásokkal hatalmas hozamokat lehet elérni még szerény összegekkel is. Ez a cikk öt ígéretes altcoint tár fel, amelyek potenciálisan 400 dollárt döbbenetes 800 000 dollárrá alakíthatnak 2025-re. Merülj el ezekben a rejtett gyöngyszemekben, amelyek robbanásszerű növekedésre vannak felkészülve.
2024. 10. 12. 22:30
Megosztás:

Részvénybefektető, aki egy 22 millió dolláros portfóliót kezel, merész lépést tesz a kriptók felé, és meglepő választásokat tesz (köztük Toncoin, XRP és mások...)

Egy tapasztalt befektető, aki egy 22 millió dolláros portfóliót felügyel, most kriptovalutákba kezd fektetni, elmozdulva a hagyományos részvényektől. Választásai szokatlanok, hiszen kevésbé ismert tokeneket is felkarol a már beváltak mellett. Ezek a választások arra utalhatnak, hogy ezek a digitális eszközök jelentős növekedés előtt állnak, ami felkelti a piaci trendeket szorosan figyelők figyelmét.
2024. 10. 12. 22:00
Megosztás:

Lemaradtál a mémcoin rallyról? Fedezd fel ezt a rejtett gyöngyszemet, amely felülmúlhatja a NEIRO-t és a POPCAT-et spekulatív piaci mozgások nélkül!

Azok a befektetők, akik lemaradtak a legutóbbi mémcoin fellendülésről, még mindig esélyt kaphatnak, hogy elkapják a következő nagy hullámot. Egy új lehetőség van kibontakozóban, amely felülmúlhatja a népszerű tokeneket, mint a NEIRO és a POPCAT, jelentős növekedési potenciált kínálva anélkül, hogy a spekulatív piaci hype-ra támaszkodna.
2024. 10. 12. 21:30
Megosztás:

Kéthavi stagnálás után nőtt a brit gazdaság teljesítménye

Kéthavi stagnálás után nőtt a brit gazdaság teljesítménye augusztusban.
2024. 10. 12. 21:00
Megosztás:

Szeptemberben 4,62 százalékra csökkent az inflációs ráta Romániában

Szeptemberben 4,62 százalékra csökkent az éves inflációs ráta Romániában – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 10. 12. 20:00
Megosztás:

Kriptomilliomos, aki 2200 dollárból 8 milliót csinált a NEIRO-val és a POPCAT-tel, új mémcoint választott

Egy befektető, aki szerény 2 200 dolláros befektetését lenyűgöző 8 millió dolláros vagyonná növelte olyan kriptovalutákkal, mint a NEIRO és a POPCAT, most egy új mémcoinra fordítja figyelmét. Ez a cikk feltárja azt a digitális valutát, amely felkeltette ennek a kriptomilliomosnak az érdeklődését, és kiemeli, hogy mely coinok lehetnek jelentős növekedés előtt a kriptopiacon.
2024. 10. 12. 19:30
Megosztás: