Milyen befektetési tippekre érdemes figyelni 2024-ben?

Ahogy beléptünk 2024-be, a globális gazdasági trendek, a technológiai fejlődés és a változó piaci dinamika hatására a befektetési környezet tovább fejlődik. Azoknak a befektetőknek, akik igyekeznek kihasználni ezeket a változásokat, jól tájékozottnak és stratégiai szemléletűnek kell lenniük.

Milyen befektetési tippekre érdemes figyelni 2024-ben?

Ez a cikk a 2024-ben megfontolandó legfontosabb befektetési tippeket veszi sorra, azaz segít eligazodni a piac összetettségében és megalapozott döntéseket hozni. Hiszen, játssz most, hogy később nyereséget szerezz belőle. 

A 2024-es befektetési környezet megértése

Globális gazdasági kilátások

A 2024-es év a gazdasági fellendülés és növekedés jegyében telik majd, bár a bizonytalanságok elhúzódnak. A befektetőknek naprakészen kell követniük a globális gazdasági mutatókat, beleértve a GDP növekedési ütemét, az inflációt és a foglalkoztatási adatokat, hogy felmérjék a gazdaság általános egészségi állapotát.

A geopolitikai események hatása

Tartsd szemmel a geopolitikai fejleményeket, mivel azok jelentősen befolyásolhatják a piacokat. Figyelemmel kell követni a kereskedelempolitikát, a nemzetközi kapcsolatokat és a kulcsfontosságú gazdaságok politikai stabilitását.

Technológiai zavarok

A technológia gyors fejlődése, például a mesterséges intelligencia, a blokklánc és a zöld technológiák új befektetési lehetőségeket teremtenek. E trendekkel való lépéstartás kulcsfontosságú a növekedési ágazatok azonosításához.

Diverzifikáció: Az aranyszabály

- Szórd szét a befektetéseidet - A diverzifikáció 2024-ben is alapvető befektetési elv marad. Ha befektetései különböző eszközosztályok, iparágak és földrajzi területek között oszlanak meg, csökkentheted a kockázatot és növelheted a potenciális hozamot.

- Feltörekvő piacok - Fontold meg a feltörekvő piacokon történő befektetést, amelyek a fejlett piacokhoz képest nagyobb növekedési potenciált kínálhatnak. Légy azonban tekintettel a kapcsolódó kockázatokra, beleértve a politikai instabilitást és az árfolyam ingadozásokat.

- Alternatív befektetések - Vizsgáld meg az olyan alternatív befektetéseket, mint az ingatlan, a magántőke és az áruk. Ezek diverzifikációs előnyöket kínálhatnak, és fedezetként szolgálhatnak az infláció ellen.

Technológiai és zöld befektetések: A jövő

- Technológiai ágazat - A technológiai ágazat, különösen az olyan területek, mint a kiberbiztonság, a felhőalapú számítástechnika és az e-kereskedelem, várhatóan továbbra is növekedési pályán marad. A technológiai vállalatokba való befektetés, különösen az erős alapokkal és innovatív termékekkel rendelkező vállalatokba való befektetés jövedelmező lehet.

- Zöld befektetések - A fenntartható befektetés nem csupán trend, hanem szükségszerűség. A zöld energia, az elektromos járművek és az erős környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) gyakorlatokkal rendelkező vállalatok iránt valószínűleg megnő a befektetői érdeklődés.

- Biotechnológia és egészségügy - A biotechnológiai és az egészségügyi ágazat növekedésre számíthat, amit a folyamatos kutatás és fejlesztés hajt, különösen az olyan területeken, mint a személyre szabott orvoslás és a digitális egészségügy.

Okos befektetés részvényekbe és kötvényekbe

- Részvénypiaci stratégiák - A részvénypiacon összpontosíts az erős mérleggel, jó cash flow-val és fenntartható üzleti modellekkel rendelkező vállalatokra. Vedd figyelembe a növekedési és az értékpapírokat is, az általad képviselt kockázattűrő képességtől függően.

- Kötvénypiac - A kötvénypiac biztonságos menedéket nyújthat, különösen az államkötvények és a befektetési besorolású vállalati kötvények. Tartsd szemmel a kamatláb mozgásokat és azok hatását a kötvényárfolyamokra.

- Osztalék részvények - Azok számára, akik a tőkenövekedés mellett jövedelmet is keresnek, az osztalékfizető részvények jó választás lehetnek. Keresd a következetes osztalékfizetési múlttal rendelkező vállalatokat.

A digitális eszközök szerepe

A kriptovaluták továbbra is magas kockázatú, magas hozamú befektetésnek számíthatnak. Ha hajlasz arra, hogy digitális valutákba fektessen, tegye ezt óvatosan és a portfólió kis részén belül.

Kedvezett az előző év a REGIO számára

A REGIO Játékkereskedelmi Kft. 21,421 milliárd forint forgalmat bonyolított le tavaly a 110 milliárd forintra tehető teljes játékpiacon.
2024. 02. 27. 10:30
Megosztás:

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 02. 27. 10:00
Megosztás:

A Manta Network (MANTA) partnerkapcsolatot kötött a Beoble-lel, a Pyth Network (PYTH) szövetséget kötött a Yolo Games-szel, a KangaMoon (KANG) pedig 50%-kal emelkedett

Ahogy forrósodik a hangulat a kriptó-térben, számos kriptóhálózat és ökoszisztéma jelentős stratégiai szövetségeket köt. Ilyen szövetség például most a Manta Network (MANTA) együttműködése a Beoble-lel a közösségi élmény fokozása érdekében. További érdekes fejlemény, hogy a Pyth Network (PYTH) is integrálódott a Yolo Games-szel a pontosabb piaci előrejelzésekért. Közben a KangaMoon (KANG) történelmi pillanatokra készül a globális meme-coin szektort felborítva. Egyedi jellemzőivel a KangaMoon útja a csúcs felé indult.
2024. 02. 27. 09:45
Megosztás:

Folytatódhat a bizonytalan mozgás a tőzsdén

Folytatódhat a bizonytalan mozgás a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 02. 27. 09:30
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben kedden reggel a hétfő kora esti szintekhez képest a bankközi devizapiacon.
2024. 02. 27. 09:00
Megosztás:

A Helium (HNT) 179,4%-kal emelkedik, a Flare (FLR) 22,5%-kal nő, a Meme Moguls (MGLS) pedig 90%-os ROI-t ad, és akár 100x-es kriptó lehetsára nő

A Helium (HNT) 179,4%-os árfolyamnövekedést mutat idén (YTD), ami jelentős érdeklődést váltott ki azok körében, akik diverzifikálni szeretnék portfoliójukat. Ráadásul a Flare (FLR) kriptó is mutatott egy hatalmas, 80,6%-os emelkedést az elmúlt 30 napban egyedül, ami óriási ugrásnak számít. Mindeközben a Meme Moguls (MGLS) 100-szoros ROI-t ígér, mivel a projekt hamarosan elindul, hiszen az előértékesítésének hatodik szakaszánál tart. Ma áttekintjük mindegyik projektet, hogy lássuk, milyen potenciál van benük, és megvizsgáljuk, hogy melyik kriptovaluta nyújthatja a legjelentősebb ROI-t.
2024. 02. 27. 08:45
Megosztás:

Vegyesen mozogtak az indexek az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen mozogtak az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden.
2024. 02. 27. 08:30
Megosztás:

Egy Solana (SOL) milliomos, aki elsők között fektetett Render (RNDR) tokenbe, most ezt jósolja a következő 100x-os kriptónak

Egy Solana (SOL) milliomos, aki híres a korábbi okos befektetéséről a Render (RNDR) érmébe, most egy új token, a Pullix (PLX) felé fordította figyelmét. Fontos megjegyezni, hogy ez az új token a sikeres előértékesítés utolsó fázisában van, így a korai befektetők kedvezményesen juthatnak hozzá a tokenekhez a következő hónapban esedékes nyilvános start előtt. Nézzük meg, miért lehet, hogy ez a milliomos valami nagy dolgot vár a Pullix (PLX) esetében.
2024. 02. 27. 08:17
Megosztás:

Saját áramot használ a Magyar Suzuki

A Suzuki esztergomi gyárában saját napelemparkot adtak át, a közel 800 millió forintos beruházás a vállalat éves energiaszükségletének 6-7 százalékát fedezi - közölte a cég kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-vel.
2024. 02. 27. 08:00
Megosztás:

A Hungary Helps Program Csádban tevékenykedik

A Hungary Helps Csádban nyújtott segítségéről beszélt Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.
2024. 02. 27. 07:30
Megosztás:

Újra átadta a Budapesti Értéktőzsde a rangos Kochmeister díjat

Az egyesült államokbeli CFA Institute és a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesülete (CFA Society Hungary) ismét megrendezte hagyományos, egyetemisták körében meghirdetett, angol nyelvű részvényelemzési versenyét. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő vetélkedő keretében az első két helyezett a Budapesti Értéktőzsde patinás elismerésével, a 2004 óta átadásra kerülő Kochmeister-díjjal gazdagodott, valamint a győztes csapat kvalifikálta magát a március hónapban megrendezendő régiós elődöntőre, melyet siker esetén a régiós középdöntő követheti. Emellett a BÉT az első két helyezettet összesen 500 000 forint pénzjutalommal díjazta.
2024. 02. 27. 06:30
Megosztás:

Az emelkedő fizetések tehetik megfizethetőbbé a folyamatosan dráguló albérleteket

Ahogy a lakáspiaci forgalmat, az albérletpiacot is befolyásolja a fizetések, ezen belül a reálbérek alakulása. Az fővárosi kerületekre, Budapest egészére és a vármegyeszékhelyeknek helyet adó járásokra vonatkozó fizetési adatok és lakbérek aránya alapján nagyon komoly különbségek vannak az országban - derül ki az ingatlan.com saját adatain és a KSH kereseti statisztikáin alapuló készült friss elemzéséből, amely több mint 14 ezer kiadó lakóingatlan-hirdetés bérleti díját vette figyelembe.
2024. 02. 27. 06:00
Megosztás:

Babaváró hitel-boom lesz 2024-ben

Nagyot mentett az életkori szigorítás miatt előrehozott igénylések száma a babaváró 2023-as piacán. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint ugyanakkor 2024. eleje 3 okból is egész biztosan a legnépszerűbb családtámogatási termékről fog szólni.
2024. 02. 27. 05:30
Megosztás:

Lakásbiztosítási kampány: kulcsszerepben a független alkuszok

Hivatalosan pénteken veszi kezdetét az első lakásbiztosítási kampány, melynek keretében gyakorlatilag minden lakástulajdonos felülvizsgálhatja jelenlegi lakásbiztosítását. A koncentrált figyelem hatására akár több százezer lakásbiztosítást is lecserélhetnek az ügyfelek. A kampányban kiemelt szerep jut a független alkuszoknak: az eddig jellemző 20 százalék helyett márciusban a lakásbiztosítási szerződések akár 50 százalékát is a biztosítások összehasonlítását lehetővé tevő közvetítőkön keresztül kötik majd – jelzi előre a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).
2024. 02. 27. 05:00
Megosztás:

Nyugdíj pénztár tag vagy? Akkor ennek örülni fogsz!

Húsz százalék fölötti átlagos hozam, rekord összegű befizetés és kifizetés - ez a nyugdíjpénztárak 2023-as mérlege. A reálhozam megvolt, a tagság viszont egyre csak öregszik - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 02. 27. 04:30
Megosztás:

Hogyan bonthatók fel az egyházi esküvők? Elmondjuk!

Az egyházi házasságok felbonthatóságáról szól szikkünk: a statisztikák szerint a szentségi házasságok stabilabb lábakon állnak és kisebb eséllyel futnak zátonyra.
2024. 02. 27. 03:00
Megosztás:

Vállalati adatokon tanított generatív mesterséges intelligencia: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából.
2024. 02. 27. 02:30
Megosztás:

Az egészséges nyugdíjas éveknek ne legyen része a megélhetési munka!

Még mindig jelentős az időskorú munkavállalók aránya Magyarországon. Hogyan lehetne elkerülni azt, hogy a nyugdíjas korúak dolgozni legyenek kénytelenek a tisztes megélhetés érdekében?
2024. 02. 27. 02:00
Megosztás:

Dobhatod ki a COVID teszteket! Nem érdemes már csináltatni többet

Csúcsokat döntöget az influenza vírus, az RSV, már előzte a COVID-ot mégis gyakran halljuk, hogy ma már nem érdemes tesztelni, mert mindegyik vírusfertőzés lefolyása ugyanolyan. Miért nem helyes ez az álláspont? Hogy kerül a képbe a Streptococcus baktérium? Miért NEM érdemes mostanság COVID-teszteket használni? Erről lesz szó az alábbi háttéranyagban.
2024. 02. 27. 01:00
Megosztás:

Így tárolható a villamos energia korszerűen, hatékonyan

Magyarország eddigi legnagyobb energiatárolóját építi meg Szolnokon a Forest-Vill Kft. a MAVIR Zrt. megbízásából.
2024. 02. 27. 00:30
Megosztás: