NHP, a gazdasági fejlődés záloga

Hárombetűs fejlődés. A cégek számára elérhető hitelek kínálata mindig is széles volt, a paletta pedig folyamatosan bővül. Az NHP hitelek kifejezetten mikro-, kis- és középvállalkozások gazdasági fejlődését segítik, rendkívül kedvező feltételekkel.

NHP, a gazdasági fejlődés záloga

Az NHP garantált fejlődést nyújt

Az NHP és más, fejlődést segítő hitelek neve ismerős lehet, hiszen sokszor találkozhatunk velük. A három betű a Növekedési Hitelprogramot rejti, melynek már a nevéből is sejthető, hogy milyen célokat kíván szolgálni. Bár a fejlődés sokakra és sok területre ráférne, fontos leszögezni, hogy az NHP csak a kisebb méretű vállalkozások számára érhető el és kifejezetten a gazdasági fejlődést kívánja szolgálni.

Arra a kérdésre, hogy miért épp ezeket a vállalkozásokat kívánja segíteni a hitelprogram a válasz egyszerű ám több összetevős. Egyrészt a kis- és középvállalkozások a gazdasági szereplők súlyozottsága szempontjából alul helyezkednek el, így kénytelenek a folyamatos fejlődésre és bővülésre, hogy felszínen tudjanak maradni. A válasz másik fele pedig ebből a tényből fakad: az ilyen méretű vállalkozások lehetnek képesek a legkomolyabb mértékű fejlődésre.

Az igénylés mikéntje

A bankok és hitelintézetek igénylési folyamatai az alapvető lépésekben nagyrészt megegyeznek, így az NHP esetén sem kell túl nagy csavarokra számítani az ügymenetben. Az első és talán legfontosabb az, hogy cégünk megfeleljen az igénylési feltételeknek. A szűrés jól meghatározott kritériumrendszer alapján történik, ezzel is kizárva a félreértéseket és átláthatóbbá téve a potenciális jelöltek listáját. A Növekedési Hitelprogram esetén a kritériumok a vállalkozás létszámára, nettó árbevételére és tulajdonviszonyaira terjednek ki.

Ha a hitelintézetek által meghatározott alapvető kritériumoknak megfelelt a vállalkozásunk, úgy NHP igénylésére jogosult. A hitel igencsak kedvező kamattal rendelkezik, mely maximum évi 2,5%. Ez egyrészt egy kifejezetten tartható plusz kiadás, másrészt a kiszámíthatóság is kifejezetten jól jön a vállalkozások előzetes költségvetésének meghatározásakor. Bár az NHP nem egy szabadfelhasználású hitel, meglehetősen széles körben alkalmazható.

A hitel széles körben felhasználható

Felhasználási lehetőségek

Az NHP segítségével elnyert összeget a cégek sok módon hasznosíthatják. Ennek egyik legnépszerűbb módja az eszközvásárlást, mely a már meglévő eszközpark modernizálását, vagy épp addig hiányzó eszközök beszerzését segítheti. A növekedési programok egyik fő célja pedig éppen az, hogy a KKV szektor is már az alapjaiban is képes legyen megfelelni a 21. század követelményeinek. Bár az eszközbeszerzés sok mindenre vonatkozhat, a lényeg a fejlődés és modernizáció.

Az NHP egy másik jellemző és fontos felhasználási módja az irodavásárlás vagy irodabérlés. Egy vállalkozás számára fontos, hogy megfelelő munkakörülményeket teremtsen a munkavállalói számára, illetve, hogy tevékenysége központosított legyen. A Növekedési Hitelprogram kiváló opció lehet arra, ha az ingatlanok szempontjából is terjeszkedni, fejlődni szeretnénk. Ez persze az ingatlancégek figyelmét sem kerülte el, hiszen immár sok helyen találkozhatunk kifejezetten NHP keretein belül igénybe vehető ingatlanokkal is.

A Magyar falu programban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára

A Magyar falu program részeként működő Falusi civil alapban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára, a korábbihoz hasonló nagyságrendben - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombat délután a Győr-Moson-Sopron vármegyei Szil községben, ahol átadták a Szili Önkéntes Tűzoltó Egyesület által megvásárolt gépjárműfecskendőt.
2023. 09. 23. 22:00
Megosztás:

Halfesztivált tartanak Siófokon

Halkülönlegességekkel, koncertekkel és családi programokkal is várják az érdeklődőket az október 6. és 8. között sorra kerülő Siófoki Halfesztiválon.
2023. 09. 23. 21:00
Megosztás:

Nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport

Pályaorientációs nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport a Magyar Vasúttörténeti Parkban szerdán - tudatták a szervezők a MÁV honlapján.
2023. 09. 23. 20:00
Megosztás:

Újra megrendezik Nyíregyházán az Őszi Meseegyetemet

A tavalyi év után újra megrendezi Nyíregyházán az Őszi Meseegyetem elnevezésű programsorozatot a Magyar Népmeséért Alapítvány és a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézete csütörtökön.
2023. 09. 23. 19:00
Megosztás:

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.
2023. 09. 23. 18:00
Megosztás:

Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajói, amelyek új minőséget hoznak a balatoni közlekedésbe - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Siófokon az új hajók sajtónyilvános megtekintésén.
2023. 09. 23. 17:00
Megosztás:

Vasárnap rendezik a 18. NATO-futást

Az Európai Sporthét #BEACTIVE kampánya és a Budapest 150 éves programsorozat keretein belül vasárnap 18. alkalommal kerül sor a NATO-futásra, amely Buda legszebb részein vezeti végig a résztvevőket.
2023. 09. 23. 16:00
Megosztás:

Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen

Csaknem 200 millió forintból aszfaltoznak le öt utcát a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte az önkormányzat.
2023. 09. 23. 15:00
Megosztás:

Stratégiai partnerséget köt Kína és Szíria

Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken Hangcsouban találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, ahol a két ország vezetője a találkozót követően közösen jelentette be, hogy stratégiai partnerséggé fogják fejleszteni kapcsolatukat - jelentette a CCTV kínai állami média.
2023. 09. 23. 13:00
Megosztás:

Az első Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé egy hónapon keresztül várja látogatóit

Péntektől egy hónapon át várja izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja, a Flaszter a közönséget.
2023. 09. 23. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben, a gyártó Inter Tan-Ker Zrt. mind a 69 járművet leszállította, és átadta az üzemeltető DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek - jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester az utolsó tíz Mercedes-Benz Conecto autóbusz átadásán pénteken.
2023. 09. 23. 11:00
Megosztás:

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira - közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 23. 10:00
Megosztás:

Uniós forrásokra pályázik Békéscsaba

Több uniós pályázat beadásáról is határozott csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés, többet közülük romániai partnerrel közösen adnak be. Az egyik pályázat megnyerése "felhelyezheti Békéscsabát a hazai hidrogénstratégia szereplőinek térképére" - hangzott el az ülésen.
2023. 09. 23. 09:00
Megosztás:

Mi lesz a brit gazdasággal?

Jelentős visszaeséssel csaknem háromévi mélypontra süllyedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor gyengülő teljesítménye miatt. Szakértők szerint az új mutatók recessziót valószínűsítenek.
2023. 09. 23. 08:00
Megosztás:

Lassan nyolcvanezer zöld rendszámos jármű közlekedik hazánkban

Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak - közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) pénteken, az autómentes napon az MTI-vel.
2023. 09. 23. 07:00
Megosztás:

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.
2023. 09. 23. 06:00
Megosztás:

Újabb kínai befektetésekről tárgyalt Varga Mihály

Magyarország a kínai befektetések egyik kiemelt célpontjává vált az elmúlt években, amely a következő évek gazdasági teljesítményét is növeli - jelentette ki Varga Mihály, miután a Kína legnagyobb vállalatcsoportjai közé tartozó China Merchants Group, a Sinotrans, valamint a Cecz Csoport vezetőit fogadta.
2023. 09. 23. 05:00
Megosztás:

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti közlekedésben

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-től október 2-ig - közölte az Ország Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.
2023. 09. 23. 04:00
Megosztás:

Németországban rekordmértékben csökkentek a lakásárak

Rekordmértékben csökkentek a lakásárak Németországban az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közölt adatai szerint.
2023. 09. 23. 03:00
Megosztás:

Aki gázzal fűt, az már most ősszel pánikolhat! Durva költségek jönnek!

Pánikolhatnak a gázzal fűtő magyar háztartások, hiszen már az ősz folyamán súlyos költségek várnak rájuk - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu.
2023. 09. 23. 02:00
Megosztás: