Ritka lottó csillagállás: az ötöslottón annyit nyerhetsz, mint a hatoslottón

Egyforma nyereményösszeg várja ezen a héten a játékosokat a két legrégebbi számsorsjátékon.

Ritka lottó csillagállás: az ötöslottón annyit nyerhetsz, mint a hatoslottón

Az ilyen együttállás viszonylag ritka, legutóbb négy éve fordult elő hasonló eset, a két lottójáték indulása óta eltelt több mint 3 évtizedben összesen csak három olyan alkalom volt, amikor a jackpotok megegyeztek.

Az Ötöslottó Magyarország egyik legkedveltebb és legrégebbi számsorsjátéka, amelyen legutóbb március 2-án, azt megelőzően pedig február 24-én volt telitalálat. Az év első telitalálata több mint hat és félmilliárd forintot ért, ezzel a játék történetének legnagyobb nyereményét vihette haza a szerencsés egyedüli nyertes. 

Ezen a héten az Ötöslottó várható főnyereménye 650 millió forint, és a Hatoslottón megnyerhető legnagyobb nyeremény összege is ugyanennyi. Ez a jelenség rendkívül ritka, a két lottójáték közös történetében, azaz 36 év alatt mindössze 3-szor fordult elő. Legutóbb 2020-ban a 18. játékhéten volt hasonló egyezés. Akkor mindkét számsorsjátékon 350-350 millió forint ért a helyes számok ikszelése. Ezt megelőzően 11 évet kell visszamennünk az időben, 2013. 14. hetében volt még hasonló együttállás. Akkor a tét mind a két játék esetében 270 millió forint volt.

ötöslottó hatoslottó nyeremények

További érdekesség, hogy a 2020-as nyereményegyezőség óta, azaz nagyjából az elmúlt 4 évben előfordult olyan eset is 55 alkalommal, amikor egy adott héten a Hatoslottón megnyerhető főnyeremény összege magasabb volt az Ötöslottóénál.

Lottószám kalkulátor ITT.

Az Ötöslottó nemcsak a legismertebb, de a legszélesebb körben játszott szerencsejáték is. A lakosság 98 százaléka ismeri, és a 18 éven felüliek 50 százaléka rendszeresen lottózik.  A számsorsjátéknak ezen kívül nagy történelmi hagyománya is van. 67 évvel ezelőtt egy egész országot tartottak lázban az Ötöslottón elérhető tárgynyeremények, amelyek között nemcsak zongora, étkészlet, személygépkocsi, hanem akár ingatlan is megnyerhető volt különsorsolások keretében.

A hatvanas évek során tucatjával épületek meg a lottóházak a fővárosban és vidéken is. Ötven év után a nemzeti lottótársaság visszahozta a lakásnyereményt. A Játékoskártya lottózói hűségprogramot népszerűsítő akció keretében március elején egy 110 millió forint értékű fővárosi, penthouse-jellegű lakást sorsolt ki.

Az Ötöslottó mellett hasonlóan kedvelt a lakosság körben a Hatoslottó is, amely 36 éve gazdagítja a hazai játékkínálatot. A Hatoslottó játék történetének legnagyobb nyereményét, több, mint 3,1 milliárd forintot 2021. decemberében nyerte meg egy mázlista.

Ma már a világ bármely pontjáról, bármilyen időpontban, otthonunk kényelméből is feladhatjuk kedvenc számainkat, az Okoslottó mobilalkalmazás segítségével. Lehetőség van a korábban megjátszott számok eltárolására, a mobiltelefon megrázásával pedig véletlenszerűen generált számokat kaphatnak és játszhatnak meg a játékosok.

Az alkalmazás további előnye, hogy nyerőtalálat esetén üzenetet küld a felhasználónak. Az 599.999 forintig a mobilalkalmazásból vásárolt szelvények esetén a lottónyeremények a bankszámlaszám (SMS-ben történő) megadását követően automatikusan átutalásra kerülnek, az ennél nagyobb összegű nyeremények esetén pedig az alkalmazás tájékoztatást küld a teendőkről.

Április elejétől ismét nő a hazai gázkészlet

Április elejétől újra nő a hazai gázkészlet - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 15. 07:00
Megosztás:

Az adósságállomány nagysága hordozza a legnagyobb veszélyt az Egyesült Államokra nézve

Az Egyesült Államok legnagyobb ellensége nem Kína vagy Oroszország, hanem a 35 billió dolláros adósságállomány - állapítja meg elemzésében a The National Interest, a Center for the National Interest politikai agytröszt online platformja.
2024. 04. 15. 06:00
Megosztás:

Nagy sikert arat a zöld konzultáció

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.
2024. 04. 15. 05:00
Megosztás:

A német autóipar szembemegy mindenkivel

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.
2024. 04. 15. 04:00
Megosztás:

Miért a fejünk tetején nő a hajunk, nem pedig a talpunkon? – Egy szőrös kérdés tudományos magyarázata

Amikor utoljára a tükörbe néztünk, valószínűleg nem azon tűnődtünk, hogy miért pont a fejünk tetején van az a buja, vagy éppen nem annyira buja hajkorona, ami nap mint nap formázásra késztet minket. De gondolkozzunk csak el: miért éppen ott, és miért nem máshol?
2024. 04. 15. 03:00
Megosztás:

Milyen veszély leselkedik a forintjainkra, ha Magyarország bevezeti az eurót?

Magyarország potenciális áttérése a forintról az euróra komplex gazdasági és társadalmi változásokat von maga után. Ennek elemzéséhez érdemes megvizsgálni a korábbi eurót bevezető országok tapasztalatait, és ezek alapján felmérni a kisemberek – pl. dolgozók, nyugdíjasok – helyzetét érintő lehetséges következményeket.
2024. 04. 15. 02:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp: Mesés pénzek jöhetnek a héten a Baknak és a Vízöntőnek, a Kos lottón nyerhet nagyot

Heti horoszkóp 2024. április 15-21. között. A csillagjegyek részletes heti horoszkópjai egy izgalmas hétre világítanak rá, ahol minden jegy számára kínálkozik lehetőség a szerencsejátékokban, új kapcsolatokban és pénzügyekben való sikerre egyaránt.
2024. 04. 15. 01:00
Megosztás:

10 000%-os hozam? Ezzel csalogatja a befektetőket ez a környezetbarát kriptó

A Dogwifhat (WIF) befektetői most felfedezték az eTukTuk (TUK) nevű új, zöld előértékesítést, ami 2024-ben akár 10 000 százalékos potenciális nyereséget is hozhat. A WIF a közelmúltbeli csúcsról visszaesett, jelenleg 3,46 dollár körül kereskednek vele, ami közel 20 százalékos csökkenést jelent az eddigi legmagasabb árhoz képest.
2024. 04. 15. 00:01
Megosztás:

Szankciókat jelentettek be az orosz fémek árutőzsdei forgalmazására

Szankciókat jelentett be a brit és az amerikai kormány orosz fémek árutőzsdei forgalmazására.
2024. 04. 14. 23:00
Megosztás:

Az ESET az egészségügyi alkalmazások használatának kockázataira hívja fel az emberek figyelmét

Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET informatikai cég: az elemzés szerint az érzékeny személyes adatokat is gyűjtő és felhasználó egészségügyi appok (mHealth) piaca már most kétszámjegyű növekedést produkál, és 2030-ra a becslések szerint eléri a 861 milliárd dollárt.
2024. 04. 14. 22:00
Megosztás:

Bővült a pécsi Penthe Autóház

Bővítette telephelyét, az autók szervizeléséhez szükséges új eszközöket szerzett be, korszerűsítette raktárát az Opel, Isuzu, Land Rover márkák kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó pécsi Penthe Autóház Kft.
2024. 04. 14. 21:00
Megosztás:

Elindult a Fertő-táj vonatjárat Ausztriába

Az idén április és augusztus között jár Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között a Fertő-táj vonatjárat, hogy minél többen környezetbarát módon kereshessék fel az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit - közölte a vonatokat közlekedtető GYSEV Zrt. szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 20:00
Megosztás:

Rekordszámú volt a bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 19:00
Megosztás:

Nem számítanak idén javulásra a német vállalatok

A német vállalatok 2024-ben sem számítanak a gazdaság fellendülésére az IW (Institut der deutschen Wirtschaft) gazdaságkutató intézet legfrissebb, szombaton publikált felmérése szerint.
2024. 04. 14. 18:00
Megosztás:

A technológia fejlődés velejárója, hogy új kockázatok ütik fel a fejüket

A mesterséges intelligencia (MI) elterjedésével az információbiztonsági szakértők feladatai már kiterjednek az azzal kapcsolatos biztonsági kockázatok kezelésére is, mert újszerű kitettséget jelentenek az intelligens eszközök és az MI-vel ellátott folyamatautomatizálás is - ismerteti a Deloitte könyvvizsgáló és tanácsadó cég az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 14. 17:00
Megosztás:

3,6%-ra csökkent az infláció márciusban

A várakozásunknál minimálisan kedvezőbben alakulva 3,6%-ra mérséklődött az infláció éves üteme februárban. Ennél alacsonyabb inflációs rátát 2021. februárban közöltek legutóbb. Az előző hónaphoz képesti változás +0,8%-os volt, ami visszafogottabb év eleji átárazási dinamikát tükröz, mint amit az elmúlt két évben láthattunk. Enyhülő inflációs nyomást jelez, hogy a maginfláció 5,1%-ról 4,4%-ra mérséklődött.
2024. 04. 14. 16:00
Megosztás:

Zsarolóvírustól a „disznóvágás-átverésig”

A Visa közzétette félévente megjelenő, csalásokról szóló nemzetközi jelentésének 2024. tavaszi kiadását, amely a fogyasztókat és vállalkozásokat világszerte érintő legjellemzőbb fizetési veszélyekre hívja fel a figyelmet.
2024. 04. 14. 15:00
Megosztás:

Új kaparós sorsjegy jelent meg, a neve: Ajándék sorsjegy

Az ünnepi alkalmakat megédesítő, vidám hangulatú és a szemnek is vonzó kaparóssal bővül a Szerencsejáték Zrt. sorsjegykínálata.
2024. 04. 14. 14:00
Megosztás:

Romániában nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány

Romániában 24,69 százalékkal nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány éves összevetésben - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 04. 14. 13:00
Megosztás:

A bortermeléshez elengedhetetlenek a környezetkímélő technológiák

Az agrártárca elkötelezett amellett, hogy Magyarországon minél kisebb környezetterheléssel járjon a szőlőtermesztés és minél energiahatékonyabban állítsuk elő a borokat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet 100. évfordulója alkalmából szervezett találkozón pénteken Bresciában a tárca közleménye szerint.
2024. 04. 14. 12:00
Megosztás: