Szent Péternél kopogtat a BTC, annyira magas az árfolyam

Kétségtelen, hogy már tavaly több cikket lehetett arról olvasni, hogy a valódi áttörést a BTC értékében 2024 hozza majd el. Azonban még így döbbenetes a saját szemünkkel látni a bitcoin tündöklését.

Szent Péternél kopogtat a BTC, annyira magas az árfolyam

Amennyiben mostanáig egy lakatlan szigeten éltél volna, a legfontosabb amit tudnod kell, hogy 2023-ban intézményi keretek közé került a BTC.

Hosszas huzavona után végül az amerikai tőzsdefelügyelet kiadta a szükséges engedélyeket a spot Bitcoin ETF bevezetéséhez. Ez azt jelenti, hogy már intézmények is árusíthatják lakossági ügyfeleiknek a BTC-t ETF formájában.

Mivel mostanáig sokan a megfelelő szabályozás hiánya miatt távol tartották magukat a bitcointól, az ETF hírére tömegek kezdtek befektetni a digitális aranyba. 

Ennek egyenes következményeként az engedéllyel rendelkező vállalatok folyamatosan vásárolnak BTC-t, ami állandó vásárlói erőt jelent az árfolyam számára.

Bár ezt a folyamatot lehetett sejteni előre, sokakat meglephetett, hogy ilyen rövid időn belül meg is látszik a BTC értékén az engedélyezés hatása.

Már december a 42,000 dolláros szinten mozgott a BTC, azonban a január beköszöntével gyakorlatilag megállás nélkül tart a rally.

bitcoin árfolyam grafikon

Mostanra ezért már a mindenkori csúcs környékén, 66,000 dollár magasságában érhető el a BTC.

Ezzel a népszerű kriptó mérete már 1.3 billió dollárnál áll, amihez hasonlóra még soha nem volt példa.

Joggal merülhet fel azonban a kérdés, hogy erről a szintről vajon merre vezet a bitcoin útja.

Írásunkban ezért megvizsgáljuk milyen jövő várhat a BTC-re, illetve mutatunk egy izgalmas alternatívát, a Bitcoin Minetrixet. A natív BTCMTX tokenek segítségével ugyanis tökéletesen ki lehet használni a bitcoin sikereit.

Bitcoin előrejelzés - Érkezik a 70,000 dollár?

Jelenleg a legnagyobb kérdés, hogy a bikák vajon megrémülnek-e a saját árnyékuktól. Más szóval amennyiben sikerül áttörni a korábbi csúcsértéket, számíthatunk-e eladási hullámra.

Az árfolyamban lehetett látni egy megtorpanást február 28-án, azonban innen a bikák március 4-ére már patára is álltak.

A Santiment adatai szerint, döbbenetes módon a befektetőket egy kicsit sem tartják vissza a rekordmagas díjak. Vagyis a több mint 50 százalékos növekedés ellenére továbbra is bőven maradt lendület a kereskedőkben.

Ezért ahogy az ábránkon is látszik, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy akár már a héten láthatunk 70,000 dollár feletti árfolyamot.

bitcoin funding rate

Érdemes kiemelni, hogy a márciusi lendület elején 300 százalékkal ugrott meg az aggregált finanszírozási ráta mértéke. Ehhez hasonlóra szinte soha nem volt példa a BTC történelmében.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tőkeáttételes kereskedők kifejezetten magas díjakat fizetnek a shortolóknak annak reményében, hogy tovább folytatódik a futam.

Hasonló értékeket utoljára január 3-án láthattunk, amit egy héten belül a mostani történelmi futam követett.

Vagyis amennyiben a mostani szintet képesek megtartani a bikák, úgy a a héten új csúcsokat is láthatunk majd. Fontos azonban kiemelni, hogy egy gyors kiugrás egyúttal azt is jelentené, hogy gyengébb lesz a 60,000 dollárnál kialakuló támasz.

Az IntoTheBlock adatai alapján az összes BTC vásárló 97 százaléka eladás esetén profitot realizálhatna. Ez minden bizonnyal ennyire magas árfolyam mellett könnyedén bekövetkezhet akár a legkisebb pánik hatására is.

Ezt követően kérdéses, hogy a befektetők képesek-e megtartani a 60,000 dolláros szintet.

bitcoin global in out

Tehát a hosszú távú sikerek tekintetében az lenne ideális, ha a mostani szinten megmaradna az árfolyam. 

Annak az esélye viszont soha nem zárható ki, hogy a bikák vérszemet kapnak 70,000 dollárnál, és tovább tolják a BTC-t.

Ilyen esetben határ pedig a csillagos ég.

Mit érdemes még vásárolni a bitcoin mellett?

Ugyan a bitcoin kifejezetten volatilis időszakát éli, ennek ellenére a bányászata továbbra is magas profittal járó tevékenység. 

Bár korábban szinte kizárólag csillagászati költségek mellett volt lehetőség ilyen módon hozamot szerezni, mostanra sokat változott a piac.

A bányászati cégek extra bevétel érdekében előszeretettel bérbe adják a teljesítményük egy részét, amivel így a hétköznapi befektetők is BTC-hez juthatnak.

BTC

A Bitcoin Minetrix csapata pontosan erre kínál megbízható, mégis olcsó és gyors megoldást. 

A készítők egy különleges ökoszisztémát dolgoztak ki, amivel transzparens módon szerezhetsz két különböző bevételt is.

Amennyiben lekötöd az ERC-20 BTCMTX tokeneket, azokért éves szinten nagyjából 60 százalék további token kerül majd a számládra.

Ez viszont még nem minden, hiszen a BTCMTX mellé forgalomba nem hozható kreditekben is részesülhetsz.

BTCMTX vásárlása itt

Ezeket kizárólag elégetni tudod majd, amiért cserébe a korábban említett módon bérelt felhőalapú bányászati teljesítményt fogsz kapni. 

Végezetül a sikeresen kibányászott BTC egy részéből a megszerzett teljesítményed arányában fogsz majd részesülni.

bitcoin

Mindezt ráadásul a bitcoin felezéshez időzített listázás után azonnal meg tudod tenni a Bitcoin Minetrix alkalmazás segítségével is.

A készítők egy iOS-en és Androidon elérhető appot is készítenek, amivel a kreditégetéstől kezdve a BTC jutalmak felvételéig, mindent el tudsz majd végezni.

Kevés idő maradt a BTCMX vásárlására

Mostanra a Bitcoin Minetrix csapatának közel 12 millió dollárt sikerült gyűjteni, így a közeljövőben listázásra is kerülhetnek a tokenek.

Ahhoz, hogy te is csatlakozni tudj azonban egyszerű dolgod van, mivel számtalan fizetési mód érhető el. 

Az ETH mellett lehetőség nyílik a MATIC és a BNB hálózatát is igénybe venni. Vagyis a felfokozott piaci aktivitás ellenére is alacsony gázdíjak mellett tudsz befektetni. 

Szintén nem szabad megfeledkezni arról, hogy akár bankkártyával is tudsz fizetni, így semmilyen kriptóra nincs szükséged a csatlakozáshoz.

Amennyiben szeretnéd alaposabban is megismerni a Bitcoin Minetrix világát, látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra, még ma!

Érdekel a Bitcoin Minetrix

Ezek is érdekelhetnek:

Szárnyalnak a mém érmék, a kutya után egy béka lehet a befektetők kedvence?

Beköszöntött a mémkánaán? Intergalaktikus szinteken a SOL mémtokenek

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2024-ben – A legolcsóbb kriptovaluta

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Autószállítókat ellenőrzött a NAV Hajdú-Bihar vármegyében

A kormányhivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közösen ellenőrizte az autószállítókat Hajdú-Bihar vármegyében, az akció hatására megnőtt a vállalkozói hajlandóság a bizonylatolásra és a szükséges engedélyek beszerzésére - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.
2024. 10. 18. 05:30
Megosztás:

Új megközelítéssel a mezőgazdasági termelékenység növeléséért

Amikor az étkezés megtervezésére kerül a sor, a fejlett világban sokunknak bőséges választási lehetősége van. Nagyrészt a kereskedelemnek köszönhetően egész évben hozzáférhetünk a friss termékekhez, függetlenül attól, hogy hol élünk. Míg a fejlett gazdaságú országokban a legtöbb embernek nem kell kétszer is meggondolnia, hogy elég élelemhez jusson, más országokban sokan nem ilyen szerencsések.
2024. 10. 18. 05:00
Megosztás:

Rákaptak a magyar vállalkozók az utalvány alapú csekély értékű ajándékra - vajon miért?

Egyre több hazai vállalkozás ismeri fel a csekély értékű ajándéknak, mint kiegészítő juttatási formának az előnyeit az utalványok piacán aktív Rewin Magyarország Kft. tapasztalatai szerint. A cégek által vásárolt utalványok értéke 57 százalékkal emelkedett éves összevetésben. A társaság várakozásai szerint a karácsony előtti időszakban tovább erősödik az érdeklődés a vállalatok részéről, és decemberre akár 90 százalékkal is emelkedhet az ezt a juttatási formát használó vállalkozások száma a múlt év végéhez képest.
2024. 10. 18. 04:30
Megosztás:

Adóoptimalizálás 2025: november 20-ig dönthetnek a cégek a csoportos társasági adózásról

A Forvis Mazars szakértői fontos határidőre figyelmeztetnek: november 20-ig dönthetnek a cégcsoportok, hogy jövőre közösen adóznak-e. Azoknak a cégeknek, amelyek elmulasztják beadni a kérelmüket, egy teljes évet kell várniuk az újabb lehetőségre. A választás jelentős adminisztratív könnyítéseket és akár komoly adómegtakarítást is hozhat, de alapos megfontolást igényel.
2024. 10. 18. 04:00
Megosztás:

425 milliárd forintra nőtt a Start Garancia kezességi állománya

A Start Garancia Zrt. kezességvállalási volumene tavaly év végéhez képest 37 százalékkal, 425 milliárd forintra gyarapodott idén szeptemberig, ezzel közel 630 milliárd forintnyi finanszírozás megvalósulásához járult hozzá – ismertette az eredményeket Limbach Attila vezérigazgató a társaság éves partnerrendezvényén.
2024. 10. 18. 03:30
Megosztás:

Leveri a Temu-t a magyar online piacon az új webáruház-óriás?

Nemrég egy olyan új webshop-óriás jelent meg a magyar piacon, amely a legnagyobb európai hátterű online piactér, ahol az aktív vásárlók száma a teljes régióban meghaladta a 20 milliót. Az Allegro Lengyelországból indult, ám már most több mint 5 millió felhasználója van Lengyelországon kívül. A magyar piacra lépés alaposan felboríthatja az itthoni kereskedelmet is.
2024. 10. 18. 03:00
Megosztás:

Nostradamus elárulta, mit kell a zsebedbe tenned, hogy sok pénzt nyerj a héten!

A titkok mestere, a világhírű jóslatok atyja, Nostradamus, egy olyan módszert osztott meg, amely talán meghozza a gazdagságot számodra is – és nem is akármilyen módon!
2024. 10. 18. 02:30
Megosztás:

Ez lesz a pénzed sorsa, ha Magyarország bevezeti az eurót! Állampapírokkal, forint hitelekkel mi lesz?

Az euró bevezetése Magyarországon régóta vita tárgya, és bár az ország hivatalos csatlakozási időpontja még nincs kitűzve, a gazdasági környezet és a politikai tényezők egyre inkább napirendre tűzik a kérdést.
2024. 10. 18. 02:00
Megosztás:

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Innovációs Szövetség és a HUN-REN

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat, az együttműködés fókuszában a magyar tudomány eredményeinek gazdasági hasznosítása, a hazai és nemzetközi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti tudásátadás elősegítése, valamint a fiatal kutatók szakmai támogatása áll - közölte a Magyar Innovációs Szövetség csütörtökön az MTI-vel.
2024. 10. 18. 01:30
Megosztás:

Ez a Kádár-kockák típushibája! Így tudod kijavítani, hogy a fűtés a töredékébe kerüljön!

Közeleg a téli hideg: még nem késő gondoskodni az otthonunk szigeteléséről, és ebben segíthet egy új, különleges hőszigetelési eljárás, amely már Magyarországon is elérhető. A Kádár-kockák esetében egy típushibáról van szó, a szakértő bemutatja, mit érdemes tenni, és hogyan lehet kijavítani ezt a problémát.
2024. 10. 18. 01:00
Megosztás:

PEPE, BOME, PEPU – Melyik mém érme lesz a következő befutó?

A mém érme szektor ismét teljes gőzzel dübörög.
2024. 10. 18. 00:01
Megosztás:

Magasban a Kapzsiság Index: 5 elemzői tipp, amit érdemes megfogadni - MTAUR, SOL, SUI, WIF, XRP

A kriptopiac most a "kapzsiság" zónában van, ami nagy árugrásokat jelez előre néhány érménél.
2024. 10. 17. 23:30
Megosztás:

Felejtsd el az Uniswapot! Ez az új DeFi érme 500x-os növekedésre készül 2025-ig – Ne maradj le!

Az Uniswap hosszú ideje uralkodik a decentralizált pénzügyi (DeFi) szektorban, de egy új versenytárs most komoly figyelmet kelt, elképesztő növekedési potenciállal. Ez az új DeFi érme lenyűgöző, 500x-os nyereséget ígér 2025-re, és a befektetők már most felfigyeltek rá. A kriptovilág is izgalomban van, ahogy ez a potenciális áttörés egyre nagyobb reflektorfénybe kerül.
2024. 10. 17. 23:00
Megosztás:

Ez a 3 alig ismert altcoin lehet a jegyed nagy nyereséghez a következő bikapiacon: 150 dolláros befektetésből akár 75,000 dollárt is csinálhatsz mindössze 3 hónap alatt

Három kevéssé ismert kriptovaluta lehet a kapu jelentős profitokhoz a közelgő bikapiacon. Egy kis befektetés potenciálisan exponenciálisan növekedhet mindössze három hónap alatt. Ez a cikk azokba az érmékbe nyújt betekintést, amelyek jelentős növekedésre vannak felkészülve, és rávilágít arra, hogyan válhat egy 150 dolláros befektetés akár 75,000 dollárrá. Az alábbi információk feltárhatják a következő nagy lehetőségeket a kriptopiacon.
2024. 10. 17. 22:30
Megosztás:

Integrált hallgatói felületet hozott létre a Miskolci Egyetem

Integrált internetes hallgatói felületet (IHF) hozott létre a Miskolci Egyetem a DigitALL - Az oktatás átalakítása a Miskolci Egyetemen című projekten belül, hogy hallgatóik tanulmányait a digitális térbe helyezve támogassák - közölte csütörtökönön az MTI-vel az intézmény kommunikációs központja.
2024. 10. 17. 22:00
Megosztás:

Az elemzők szerint ez a 3 kriptovaluta akár 100-szoros hozamot is hozhat, miközben az Ethereum új magasságokat ér el

Miközben az Ethereum új rekordokat dönt, pénzügyi szakértők olyan kriptovalutákra összpontosítanak, amelyek még nagyobb hozamot ígérhetnek. Három konkrét altcoint emelnek ki, amelyek értéke akár 100-szorosára is növekedhet. Ez a cikk felfedi, mely digitális érmék állnak jelentős növekedés előtt, és miért tűnnek ki a zsúfolt kriptopiacon.
2024. 10. 17. 21:30
Megosztás:

Kiüti a szemedet az Ethereummal (ETH) kapcsolatban | Az ETH és az altcoinok egy nagy kitörés küszöbén!

Az Ethereum egy jelentős piaci mozgásra utal, amit sokan talán észre sem vesznek. Stabil teljesítménye mögött finom jelek sugallják egy lehetséges emelkedés bekövetkeztét. Az altcoinok is ébredezni látszanak, jelezve, hogy áttörések előtt állhatnak, amelyek átalakíthatják a kriptopiacot.
2024. 10. 17. 21:00
Megosztás:

A bizonytalanságok ellenére is optimista a technológiai szektor

Az egyre komplexebb szabályozási környezet, valamint a geopolitikai helyzet bizonytalansága ellenére is optimizmus uralkodik a technológiai szektorban a növekedési kilátásokat illetően – többek között erre mutat rá a DLA Piper Tech Index* riportjának 2024. évi kiadása. A globális elemzés különböző régiókban vizsgálja a technológiai ágazat aktuális trendjeit, legyen szó a mesterséges intelligenciáról, a kiberbiztonságról, az M&A tranzakciókról vagy az ESG-kérdésekről.
2024. 10. 17. 20:30
Megosztás:

Csökkent a magyar tőzsdeindex

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1042,56 pontos, 1,39 százalékos csökkenéssel, 74 127,83 ponton zárt csütörtökön.
2024. 10. 17. 20:00
Megosztás:

Egy sikeres kripto szakértő, aki 500 millió dollárt keresett Kaspa-n, most egy alulértékelt gyöngyszemet ajánl, amely kevesebb mint 0,001 dollárért kapható

Miután egy tapasztalt kriptovaluta-szakértő 500 millió dolláros profitot ért el a Kaspa befektetéséből, most egy új, alulértékelt digitális eszközt azonosított, amely kevesebb mint 0,001 dollárért kapható. Ez a fókuszváltás felkeltette a kriptoközösség figyelmét. A cikk betekintést nyújt ebbe a feltörekvő lehetőségbe, és feltárja azokat az érméket, amelyek jelentős növekedés előtt állhatnak.
2024. 10. 17. 19:30
Megosztás: