Szent Péternél kopogtat a BTC, annyira magas az árfolyam

Kétségtelen, hogy már tavaly több cikket lehetett arról olvasni, hogy a valódi áttörést a BTC értékében 2024 hozza majd el. Azonban még így döbbenetes a saját szemünkkel látni a bitcoin tündöklését.

Szent Péternél kopogtat a BTC, annyira magas az árfolyam

Amennyiben mostanáig egy lakatlan szigeten éltél volna, a legfontosabb amit tudnod kell, hogy 2023-ban intézményi keretek közé került a BTC.

Hosszas huzavona után végül az amerikai tőzsdefelügyelet kiadta a szükséges engedélyeket a spot Bitcoin ETF bevezetéséhez. Ez azt jelenti, hogy már intézmények is árusíthatják lakossági ügyfeleiknek a BTC-t ETF formájában.

Mivel mostanáig sokan a megfelelő szabályozás hiánya miatt távol tartották magukat a bitcointól, az ETF hírére tömegek kezdtek befektetni a digitális aranyba. 

Ennek egyenes következményeként az engedéllyel rendelkező vállalatok folyamatosan vásárolnak BTC-t, ami állandó vásárlói erőt jelent az árfolyam számára.

Bár ezt a folyamatot lehetett sejteni előre, sokakat meglephetett, hogy ilyen rövid időn belül meg is látszik a BTC értékén az engedélyezés hatása.

Már december a 42,000 dolláros szinten mozgott a BTC, azonban a január beköszöntével gyakorlatilag megállás nélkül tart a rally.

bitcoin árfolyam grafikon

Mostanra ezért már a mindenkori csúcs környékén, 66,000 dollár magasságában érhető el a BTC.

Ezzel a népszerű kriptó mérete már 1.3 billió dollárnál áll, amihez hasonlóra még soha nem volt példa.

Joggal merülhet fel azonban a kérdés, hogy erről a szintről vajon merre vezet a bitcoin útja.

Írásunkban ezért megvizsgáljuk milyen jövő várhat a BTC-re, illetve mutatunk egy izgalmas alternatívát, a Bitcoin Minetrixet. A natív BTCMTX tokenek segítségével ugyanis tökéletesen ki lehet használni a bitcoin sikereit.

Bitcoin előrejelzés - Érkezik a 70,000 dollár?

Jelenleg a legnagyobb kérdés, hogy a bikák vajon megrémülnek-e a saját árnyékuktól. Más szóval amennyiben sikerül áttörni a korábbi csúcsértéket, számíthatunk-e eladási hullámra.

Az árfolyamban lehetett látni egy megtorpanást február 28-án, azonban innen a bikák március 4-ére már patára is álltak.

A Santiment adatai szerint, döbbenetes módon a befektetőket egy kicsit sem tartják vissza a rekordmagas díjak. Vagyis a több mint 50 százalékos növekedés ellenére továbbra is bőven maradt lendület a kereskedőkben.

Ezért ahogy az ábránkon is látszik, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy akár már a héten láthatunk 70,000 dollár feletti árfolyamot.

bitcoin funding rate

Érdemes kiemelni, hogy a márciusi lendület elején 300 százalékkal ugrott meg az aggregált finanszírozási ráta mértéke. Ehhez hasonlóra szinte soha nem volt példa a BTC történelmében.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tőkeáttételes kereskedők kifejezetten magas díjakat fizetnek a shortolóknak annak reményében, hogy tovább folytatódik a futam.

Hasonló értékeket utoljára január 3-án láthattunk, amit egy héten belül a mostani történelmi futam követett.

Vagyis amennyiben a mostani szintet képesek megtartani a bikák, úgy a a héten új csúcsokat is láthatunk majd. Fontos azonban kiemelni, hogy egy gyors kiugrás egyúttal azt is jelentené, hogy gyengébb lesz a 60,000 dollárnál kialakuló támasz.

Az IntoTheBlock adatai alapján az összes BTC vásárló 97 százaléka eladás esetén profitot realizálhatna. Ez minden bizonnyal ennyire magas árfolyam mellett könnyedén bekövetkezhet akár a legkisebb pánik hatására is.

Ezt követően kérdéses, hogy a befektetők képesek-e megtartani a 60,000 dolláros szintet.

bitcoin global in out

Tehát a hosszú távú sikerek tekintetében az lenne ideális, ha a mostani szinten megmaradna az árfolyam. 

Annak az esélye viszont soha nem zárható ki, hogy a bikák vérszemet kapnak 70,000 dollárnál, és tovább tolják a BTC-t.

Ilyen esetben határ pedig a csillagos ég.

Mit érdemes még vásárolni a bitcoin mellett?

Ugyan a bitcoin kifejezetten volatilis időszakát éli, ennek ellenére a bányászata továbbra is magas profittal járó tevékenység. 

Bár korábban szinte kizárólag csillagászati költségek mellett volt lehetőség ilyen módon hozamot szerezni, mostanra sokat változott a piac.

A bányászati cégek extra bevétel érdekében előszeretettel bérbe adják a teljesítményük egy részét, amivel így a hétköznapi befektetők is BTC-hez juthatnak.

BTC

A Bitcoin Minetrix csapata pontosan erre kínál megbízható, mégis olcsó és gyors megoldást. 

A készítők egy különleges ökoszisztémát dolgoztak ki, amivel transzparens módon szerezhetsz két különböző bevételt is.

Amennyiben lekötöd az ERC-20 BTCMTX tokeneket, azokért éves szinten nagyjából 60 százalék további token kerül majd a számládra.

Ez viszont még nem minden, hiszen a BTCMTX mellé forgalomba nem hozható kreditekben is részesülhetsz.

BTCMTX vásárlása itt

Ezeket kizárólag elégetni tudod majd, amiért cserébe a korábban említett módon bérelt felhőalapú bányászati teljesítményt fogsz kapni. 

Végezetül a sikeresen kibányászott BTC egy részéből a megszerzett teljesítményed arányában fogsz majd részesülni.

bitcoin

Mindezt ráadásul a bitcoin felezéshez időzített listázás után azonnal meg tudod tenni a Bitcoin Minetrix alkalmazás segítségével is.

A készítők egy iOS-en és Androidon elérhető appot is készítenek, amivel a kreditégetéstől kezdve a BTC jutalmak felvételéig, mindent el tudsz majd végezni.

Kevés idő maradt a BTCMX vásárlására

Mostanra a Bitcoin Minetrix csapatának közel 12 millió dollárt sikerült gyűjteni, így a közeljövőben listázásra is kerülhetnek a tokenek.

Ahhoz, hogy te is csatlakozni tudj azonban egyszerű dolgod van, mivel számtalan fizetési mód érhető el. 

Az ETH mellett lehetőség nyílik a MATIC és a BNB hálózatát is igénybe venni. Vagyis a felfokozott piaci aktivitás ellenére is alacsony gázdíjak mellett tudsz befektetni. 

Szintén nem szabad megfeledkezni arról, hogy akár bankkártyával is tudsz fizetni, így semmilyen kriptóra nincs szükséged a csatlakozáshoz.

Amennyiben szeretnéd alaposabban is megismerni a Bitcoin Minetrix világát, látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra, még ma!

Érdekel a Bitcoin Minetrix

Ezek is érdekelhetnek:

Szárnyalnak a mém érmék, a kutya után egy béka lehet a befektetők kedvence?

Beköszöntött a mémkánaán? Intergalaktikus szinteken a SOL mémtokenek

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2024-ben – A legolcsóbb kriptovaluta

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Április elejétől ismét nő a hazai gázkészlet

Április elejétől újra nő a hazai gázkészlet - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 15. 07:00
Megosztás:

Az adósságállomány nagysága hordozza a legnagyobb veszélyt az Egyesült Államokra nézve

Az Egyesült Államok legnagyobb ellensége nem Kína vagy Oroszország, hanem a 35 billió dolláros adósságállomány - állapítja meg elemzésében a The National Interest, a Center for the National Interest politikai agytröszt online platformja.
2024. 04. 15. 06:00
Megosztás:

Nagy sikert arat a zöld konzultáció

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.
2024. 04. 15. 05:00
Megosztás:

A német autóipar szembemegy mindenkivel

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.
2024. 04. 15. 04:00
Megosztás:

Miért a fejünk tetején nő a hajunk, nem pedig a talpunkon? – Egy szőrös kérdés tudományos magyarázata

Amikor utoljára a tükörbe néztünk, valószínűleg nem azon tűnődtünk, hogy miért pont a fejünk tetején van az a buja, vagy éppen nem annyira buja hajkorona, ami nap mint nap formázásra késztet minket. De gondolkozzunk csak el: miért éppen ott, és miért nem máshol?
2024. 04. 15. 03:00
Megosztás:

Milyen veszély leselkedik a forintjainkra, ha Magyarország bevezeti az eurót?

Magyarország potenciális áttérése a forintról az euróra komplex gazdasági és társadalmi változásokat von maga után. Ennek elemzéséhez érdemes megvizsgálni a korábbi eurót bevezető országok tapasztalatait, és ezek alapján felmérni a kisemberek – pl. dolgozók, nyugdíjasok – helyzetét érintő lehetséges következményeket.
2024. 04. 15. 02:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp: Mesés pénzek jöhetnek a héten a Baknak és a Vízöntőnek, a Kos lottón nyerhet nagyot

Heti horoszkóp 2024. április 15-21. között. A csillagjegyek részletes heti horoszkópjai egy izgalmas hétre világítanak rá, ahol minden jegy számára kínálkozik lehetőség a szerencsejátékokban, új kapcsolatokban és pénzügyekben való sikerre egyaránt.
2024. 04. 15. 01:00
Megosztás:

10 000%-os hozam? Ezzel csalogatja a befektetőket ez a környezetbarát kriptó

A Dogwifhat (WIF) befektetői most felfedezték az eTukTuk (TUK) nevű új, zöld előértékesítést, ami 2024-ben akár 10 000 százalékos potenciális nyereséget is hozhat. A WIF a közelmúltbeli csúcsról visszaesett, jelenleg 3,46 dollár körül kereskednek vele, ami közel 20 százalékos csökkenést jelent az eddigi legmagasabb árhoz képest.
2024. 04. 15. 00:01
Megosztás:

Szankciókat jelentettek be az orosz fémek árutőzsdei forgalmazására

Szankciókat jelentett be a brit és az amerikai kormány orosz fémek árutőzsdei forgalmazására.
2024. 04. 14. 23:00
Megosztás:

Az ESET az egészségügyi alkalmazások használatának kockázataira hívja fel az emberek figyelmét

Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET informatikai cég: az elemzés szerint az érzékeny személyes adatokat is gyűjtő és felhasználó egészségügyi appok (mHealth) piaca már most kétszámjegyű növekedést produkál, és 2030-ra a becslések szerint eléri a 861 milliárd dollárt.
2024. 04. 14. 22:00
Megosztás:

Bővült a pécsi Penthe Autóház

Bővítette telephelyét, az autók szervizeléséhez szükséges új eszközöket szerzett be, korszerűsítette raktárát az Opel, Isuzu, Land Rover márkák kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó pécsi Penthe Autóház Kft.
2024. 04. 14. 21:00
Megosztás:

Elindult a Fertő-táj vonatjárat Ausztriába

Az idén április és augusztus között jár Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között a Fertő-táj vonatjárat, hogy minél többen környezetbarát módon kereshessék fel az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit - közölte a vonatokat közlekedtető GYSEV Zrt. szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 20:00
Megosztás:

Rekordszámú volt a bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 19:00
Megosztás:

Nem számítanak idén javulásra a német vállalatok

A német vállalatok 2024-ben sem számítanak a gazdaság fellendülésére az IW (Institut der deutschen Wirtschaft) gazdaságkutató intézet legfrissebb, szombaton publikált felmérése szerint.
2024. 04. 14. 18:00
Megosztás:

A technológia fejlődés velejárója, hogy új kockázatok ütik fel a fejüket

A mesterséges intelligencia (MI) elterjedésével az információbiztonsági szakértők feladatai már kiterjednek az azzal kapcsolatos biztonsági kockázatok kezelésére is, mert újszerű kitettséget jelentenek az intelligens eszközök és az MI-vel ellátott folyamatautomatizálás is - ismerteti a Deloitte könyvvizsgáló és tanácsadó cég az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 14. 17:00
Megosztás:

3,6%-ra csökkent az infláció márciusban

A várakozásunknál minimálisan kedvezőbben alakulva 3,6%-ra mérséklődött az infláció éves üteme februárban. Ennél alacsonyabb inflációs rátát 2021. februárban közöltek legutóbb. Az előző hónaphoz képesti változás +0,8%-os volt, ami visszafogottabb év eleji átárazási dinamikát tükröz, mint amit az elmúlt két évben láthattunk. Enyhülő inflációs nyomást jelez, hogy a maginfláció 5,1%-ról 4,4%-ra mérséklődött.
2024. 04. 14. 16:00
Megosztás:

Zsarolóvírustól a „disznóvágás-átverésig”

A Visa közzétette félévente megjelenő, csalásokról szóló nemzetközi jelentésének 2024. tavaszi kiadását, amely a fogyasztókat és vállalkozásokat világszerte érintő legjellemzőbb fizetési veszélyekre hívja fel a figyelmet.
2024. 04. 14. 15:00
Megosztás:

Új kaparós sorsjegy jelent meg, a neve: Ajándék sorsjegy

Az ünnepi alkalmakat megédesítő, vidám hangulatú és a szemnek is vonzó kaparóssal bővül a Szerencsejáték Zrt. sorsjegykínálata.
2024. 04. 14. 14:00
Megosztás:

Romániában nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány

Romániában 24,69 százalékkal nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány éves összevetésben - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 04. 14. 13:00
Megosztás:

A bortermeléshez elengedhetetlenek a környezetkímélő technológiák

Az agrártárca elkötelezett amellett, hogy Magyarországon minél kisebb környezetterheléssel járjon a szőlőtermesztés és minél energiahatékonyabban állítsuk elő a borokat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet 100. évfordulója alkalmából szervezett találkozón pénteken Bresciában a tárca közleménye szerint.
2024. 04. 14. 12:00
Megosztás: