Úgy vesszük a kriptókat, mintha nem lenne holnap

A Bitcoin (BTC) árfolyama az elmúlt hét során majdnem 10%-ot esett. Ám mostanában voltak ettől sokkal szebb napjai is, hiszen a spot BTC tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) amerikai jóváhagyására való várakozás közben, és a január 10-ei bejelentést követően némiképp emelkedett a token ára.

Úgy vesszük a kriptókat, mintha nem lenne holnap

A mostani csökkenés nyomán szöget ütött a fejünkbe az a gondolat, miként lehet, hogy a Bitcoin is csak egy spekulatív eszköz.

Tény, hogy a BTC hosszú távú pozitív kilátásai nem túl biztosak, de itt jön a képbe egy új érme, a különleges funkciókkal bíró, Stake-to-Mine Bitcoin Minetrix (BTCMTX), melyben sokkal nagyobb árfolyam-potenciál rejtőzhet, és vele felkészülhetünk a következő bikafutamra.

Múlóban az elfogadott ETF-ek körüli eufória, így a Bitcoin szárnyalása is alábbhagyott  

A Bitcoin árfolyama a múlt héten megközelítette a 49 000 dollárt, köszönhetően annak, hogy valóra vált sokak álma, miszerint a SEC jóváhagyta a várva várt BTC ETF-eket.

A heves ralli azonban hamar kifulladt, és az árak azóta jócskán csökkentek: a BTC cikkünk írásakor 41 818 dollár körül mozog.

Kis érdekesség, hogy a piac volatilitása már a spot ETF-ek jóváhagyását megelőző napokban is megtriplázódott, amit több, mint valószínű, hogy a határidős és opciós piacokon tapasztalható hatalmas aktivitás vitt előre.

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: Bitcoin Minetrix

Ráadásul amikor az ETF-ek bevezetése után leülepedett a lelkesedés által felvert por, a kereskedési volumen a január 10-ei csúcshoz viszonyítva 12 milliárd dollárral hátrált visszább.

Ha pedig ez még nem volna elég, a tőkeáttétel ingadozása és a likvidálások is tettek egy lapáttal a Bitcoin árfolyammozgásaira.

Technikai szempontból vizsgálva a Bitcoin árfolyama elérte a 0,618-as Fibonacci-retracement szintet, és aztán húzódott csak vissza. Ez azt jelenti, hogy a ralli valószínűleg rövid távon túlnyúlhat.

No de nézzünk a jövőbe is egy kicsit: a 40 000 dollár körüli támasz szint elég bizonytalan a bikák számára, míg az ellenállás 48 000 dollár körül van, ott, ahol a múlt héten kimaxolódott a ralli.

Ne tévesszen meg a látszat: a spot ETF-engedélyezések a rövid távú zuhanás ellenére is hosszú távú növekedést jósolnak

Azt nem tagadjuk, hogy a kezdeti eufória a SEC által jóváhagyott spot Bitcoin ETF-ek körül már nem olyan hatalmas, hiszen tény. Viszont váltig állítjuk, hogy az esemény jelentős hosszú távú következményeivel mindenképp számolnunk kell.

A jóváhagyás egyik következménye ugyanis az, hogy az intézményi és a lakossági befektetők jobban hozzáférhetnek a Bitcoinhoz, ergo ez folyamatos keresletnövelő hatással bírhat. 

Csak képzeld el, hogy a nyugdíjalapok és a vagyonkezelők befektetnek a BTC-be, ez lehet bármilyen mértékű, hiszen a korlátozott kínálat mindenképp áremelkedést von maga után.

Ez még nem minden, hiszen a valóság az, hogy idén áprilisban várható a nagy érdeklődéssel övezett Bitcoin-felezés is, mely könnyen a következő bikafutás hajtórugójává válhat.

Forrás: https://coinmarketcap.com/events/bitcoin-halving/

Mivel a felezéskor a bányászok blokkjutalmai leredukálódnak a felére, ez a kisebb eladási nyomás, és a nagyobb elfogadottság miatt simán eredményezheti a Bitcoin árfolyamának szárnyalását.

Persze van egy pár előre nem látható tényező is, így a szabályozás és a többi kriptó által támasztott verseny bizonytalanná teszi a BTC helyezetét.

Az sem fest túl jól, hogy olyan neves személyek, mint például Jamie Dimon nemrég azt tanácsolta, hogy a befektetők ne csatlakozzanak a Bitcoinhoz.

 

Mindezeket összevetve a Bitcoint továbbra is körbelengi a bizonytalanság misztikuma, ami óvatosságra ad okot: a kereskedőknek a piacra való lépéskor továbbra is számba kell venniük például a technikai tényezőket.

A Bitcoin Minetrix Stake-to-Mine mechanizmusával demokratizálja a BTC bányászat szövevényes világát

Miközben a Bitcoin most rövid távon némi ellenszélnek kényszerül nekifeszülni, indult néhány új projekt, amelyek átfesthetik a kriptotérség sokszínű vásznát.

Az egyik ilyen projekt a Bitcoin Minetrix (BTCMTX), amely "Stake-to-Mine" protokolljával egy racionális köntöst próbál fel a Bitcoin-bányászatra.

Ez az a protokoll, amelyen keresztül akárki lekötheti a natív BTCMTX tokenjeit, és ha így tesz, "bányászati krediteket" kap érte.

Ahhoz, hogy valóban hozzáférjünk a felhőalapú bányászati teljesítményhez, a krediteket el kell égetni, és ezzel tőkebefektetés nélkül nyerhetünk BTC jutalmakat.

BTC

Itt most röviden és tömören arról van szó, hogy ez az új megközelítés megszünteti a régi gyakorlatot, mely szerint sor került a felhőbányászati vállalatok előzetes kifizetésére, és ez bizony csúfos veszteségekkel járt a bányászok számára.

A BTC-bányászat lehetőségén túl a stakerek jelenleg évi 74%-os hozamot érhetnek el a lekötött tokenjeikkel.

A projekt az eddigi több szakaszból álló ICO során már több mint 8,77 millió dollárt gyűjtött. A minimális vásárlási ár 10 dollár, melyet ETH, USDT, vagy bankkártya segítségével teljesíthetsz.

tokenomika

Ha a Bitcoin Minetrix projektje sikeresen kipipálja a céljait, akkor a BTC bányászat nagy tömegek előtt nyílik meg. 

A projekt sok belépési korlátot törölt el azért, hogy demokratizálja a kriptobányászatot, és megújítsa annak jövőbeni működését.

Egyszerűen lelkesítő hallgatni Austin Hilton YouTubert, mennyire lelkesen számol be arról, hogy szerinte a következő hónapokban és években mekkora nyereséget nyújt majd a BTCMTX érme.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

Ketyeg az óra: A legjobb AI kriptó már csak néhány napig elérhető!

A “2024” lehet 2024 legjobb kriptója? Van egy másik jelölt is!

A 9 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

NFT-kkel kapcsolatos altcoinok vásárlása 2024. első negyedévében: Theta Network (THETA), Flow (FLOW) és Everlodge (ELDG)

Az NFT-k jelenleg robbanásszerű növekedést mutatnak, miután az elmúlt két év legmagasabb NFT-értékesítése épp most történt meg.
2024. 02. 21. 09:10
Megosztás:

Az ORDI és MINA árak emelkednek, míg a Meme Moguls (MGLS) előértékesítése egyre népszerűbb a kriptovaluta-rajongók körében

A kriptovaluták dinamikus világában az ORDI és MINA árfolyamainak emelkedése jól bizonyítja, hogy a kriptovaluta-rajongók körében növekvő érdeklődés tapasztalható az innovatív digitális eszközök iránt. Ez a fellendülés egybeesik a Meme Moguls (MGLS) előértékesítésének növekvő népszerűségével, amely magára vonja most a kriptóközösség figyelmét. Ahogy a befektetők és kereskedők körében növekszik ezeknek a tokeneknek a támogatása, a piac észrevehetően elmozdul az új és ígéretes projektek felé.
2024. 02. 21. 08:40
Megosztás:

Enyhe forintmozgás reggel

Minimálisan mozdult el a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggelre kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 02. 21. 08:30
Megosztás:

Drágulást hozott az év eleje az USA-nak

Elemzők által vártnál jelentősebben nőttek az amerikai termelői árak januárban a decemberi csökkenés után, ami annak a jele, hogy a gazdaságra továbbra is inflációs nyomás nehezedik.
2024. 02. 21. 08:00
Megosztás:

Drágább muzsika lesz a szabályszegés

A kormány megvédi a magyar munkahelyeket, ezért kiemelten kezeli a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szabálytalanságok megelőzését is - hangsúlyozta pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 02. 21. 07:30
Megosztás:

Már a Budapesti Értéktőzsdén is kereskedhetőek az MBH Bank első nemzetközi, MREL-képes kötvényei

Az MBH Bank bevezette az első nemzetközi, MREL-képes kötvényeit a Budapesti Értéktőzsde hitelpapír szekciójába, így azok innentől a hazai szabályozott piacon is hozzáférhetővé válnak a befektetők számára. A hitelintézet első nemzetközi kötvényprogramja tavaly ősszel került felállításra, amelynek keretében 2023 októberében 350 millió EUR össznévértékben kötvényeket bocsátott ki. Az MBH Bank célja a kötvények BÉT-re való bevezetésével, hogy hozzájáruljon a hazai tőkepiac fejlesztéséhez, valamint a befektetők számára elérhető minél változatosabb befektetési eszköztár megteremtéséhez.
2024. 02. 21. 07:00
Megosztás:

10% fölött az ökogazdálkodás aránya az Európai Unióban

2024. február 13-16. között zajlott Nürnbergben a BIOFACH, a világ vezető bioélelmiszer vására és konferenciája. Itt, a biovilág seregszemléjén mutatták be a “The World of Organic Agriculture” című statisztikai évkönyvet, amely immár 25. alkalommal ad áttekintést az ökológiai mezőgazdaság globális fejlődéséről. A 2022-es évet felölelő legújabb kiadvány kiemeli, soha ilyen ütemben nem nőtt a világon az öko területek mérete. 2021-hez képest 26,6%-os a globális területbővülés, melyhez elsősorban Ausztrália járult hozzá, több mint 17 millió hektár mezőgazdasági terület öko művelésbe vonásával, melyet India (2 millió hektár) és Görögország (390.000 hektár) bioterület növekedése követett. Az Európai Uniót tekintve mérföldkő, hogy 10% fölé (10,4%) emelkedett az ökoterület-arány. Negatív rekord ugyanakkor, hogy - most először a statisztikai adatgyűjtés negyed évszázada alatt - csökkent az öko élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma Európában. A globális piaci növekedés mindeközben töretlenül folytatódott, 12,8%-os bővüléssel 2021-hez viszonyítva.
2024. 02. 21. 06:30
Megosztás:

Közel 2 milliárd eurós beruházást tervez a Microsoft

A Microsoft amerikai technológiai vállalat 1,95 milliárd eurót fektet be Spanyolországban a következő két évben a digitális innováció előmozdítása és a mesterséges intelligencia (AI) felelős felhasználásának érdekében - közölte a spanyol sajtó kedden.
2024. 02. 21. 06:00
Megosztás:

Átlag felett teljesített Közép- és Kelet-Európában a cégvásárlási piac

A visszaesés ellenére a világátlag felett teljesített tavaly Közép- és Kelet-Európában a cégvásárlási piac (M&A, mergers and acquisitions) - közölte az MTI-vel kedden a Mazars.
2024. 02. 21. 05:30
Megosztás:

Nőtt az építőipari termelés az euróövezetben és az EU-ban is

Havi és éves összevetésben egyaránt nőtt az euróövezet és az Európai Unió építőipari termelése decemberben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.
2024. 02. 21. 05:00
Megosztás:

Szeretnél vásárolni Binance Coin-t (BNB) egy dollár alatt? A Pullix (PLX) lehet, hogy még jobb 14 centért

A befektetők gyakran nosztalgiáznak az elszalasztott lehetőségek miatt, például a Binance Coin (BNB) egy dollár alatti vásárlása kapcsán. Azonban fontos pozitívnak maradni és figyelni a következő potenciális lehetőségekre a piacon. A Pullix (PLX) éppen az lehet, hiszen jelenlegi elővásárlási ára 0,14 dollár, és a jövő hónapban akár várhatóan 100-szorosára nőhet majd az indulásakor.
2024. 02. 21. 04:00
Megosztás:

Ismét megjelennek a befektetők az ingatlanpiacon - de merre érdemes nézelődniük?

Míg a korábbi években az állampapírpiac jelentős befektetői pénzt szippantott ki az ingatlanpiacról, addig a helyzet most változni látszik, mondják a szakértők, akik azzal kapcsolatban is adnak tanácsot, hogy merre és milyen típusú ingatlanok jöhetnek szóba befektetési célpontként.
2024. 02. 21. 03:30
Megosztás:

Milyen kocsik mennek most? Sebességbe kapcsolt januárban a használtautó-piac

Januárban a DataHouse előzetes adatai szerint több mint 74 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami 12 százalékkal haladja meg a tavaly januári 66 700-as szintet.
2024. 02. 21. 03:00
Megosztás:

Kriptobefektetések új szabályozása - jogi szakvélemény

Nagy hírt kavart az amerikai értékpapírfelügyelet (SEC) január 10-i döntése, amelyben engedélyezte egyes, bitcoinon alapuló termékek tőzsdei bevezetését. Az, hogy ez a fecske mennyiben csinál nyarat (azaz a SEC döntését mennyiben fogják követni hasonló jellegű lépések akár az európai, akár az amerikai értékpapírpiacokon) leginkább a részleteken múlik: többek között azon, hogy milyen nevet is aggatunk a kriptovalutákon alapuló termékekre. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.
2024. 02. 21. 02:00
Megosztás:

A magyar lízingpiacon nőtt a finanszírozott összeg és a szerződések száma

A magyar lízingpiacon a finanszírozott összeg 909,5 milliárd forintot tett ki 2023-ban, ami 5,5 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest, a szerződések száma pedig 2,6 százalékkal nőtt - ismertette a Magyar Lízingszövetség elnöke a szervezet keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2024. 02. 21. 01:30
Megosztás:

Íme az új KATA adózás és mutatjuk, hogy eddig hányan választották ezt az adózást

A korábban KATA adóalany vállalkozások jeletős része más adónemben működteti vállalkozását. De hányan vannak az új KATA adózás alatt?
2024. 02. 21. 01:00
Megosztás:

Budapestre látogat a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2024. 02. 21. 00:30
Megosztás:

Ez a kriptó lehet a Bitcoin-bányászat jövője, és csak 0,02 dollár

Az Ethereum alapokra épülő Bitcoin Minetrix (BTCMTX) Stake-to-Mine platformjának csapata igen büszke lehet magára, hiszen előértékesítése már 11 millió dollár felett jár.
2024. 02. 21. 00:01
Megosztás:

Tovább csökken a Home Depot forgalma, a Walmart azonban robog

A világ legnagyobb barkácsáruháza ma tőzsdenyitás előtt tette közzé negyedik negyedéves jelentését.
2024. 02. 20. 23:30
Megosztás:

Kiderült, kik a 2023-as Deloitte Zöld Béka Díj nyertesei

Az idei évben Zöld Béka díjátadón a Lidl Magyarország vehette át a Kiemelkedő Fenntarthatósági Jelentés díjat. A nem pénzügyi jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére szolgáló kezdeményezést, 23. alkalommal hirdette meg a Deloitte Magyarország. Az idei pályázaton a Graphisoft Park lett a Kiemelkedő Első Fenntarthatósági Jelentés kategória nyertese.
2024. 02. 20. 23:00
Megosztás: