Új HR-vezetőt igazolt és átfogó szervezeti átalakítást folytat a Roche Szolgáltató (Európa) Kft.

Globálisan is agilisabbá, innovatívabbá és még inkább ügyfélközpontúvá teszi személyzeti ügyekkel foglalkozó területét a Roche. Nem sokkal a People & Culture elnevezésű, új működési modellre való átállást követően a vállalat budapesti szolgáltatóközpontja új HR-vezetőt igazolt: Zács Kristóf nemzetközi HR-területen, többek között új üzleti szolgáltatások elindításában szerzett széleskörű tapasztalatot.

Új HR-vezetőt igazolt és átfogó szervezeti átalakítást folytat a Roche Szolgáltató (Európa) Kft.

Új People & Culture (P&C) Business Partner Lead-et nevezett ki a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. Zács Kristóf korábban Afrikában és Ázsiában is vezetett változásmenedzsmentet regionális üzleti szolgáltatóközpontok (SSC-k) létrehozása során, mielőtt a világ egyik vezető prémium italgyártó és -forgalmazó vállalatánál lett HR-vezető.

„Kristóf a lehető legjobbkor érkezik hozzánk: a Roche HR-struktúrájának átfogó átalakítása miatt központunk még összetettebb, magasabb hozzáadott értéket képviselő feladatokat lát el” – mondta Martin Kikstein, a budapesti iroda ügyvezető igazgatója, utalva arra, hogy az idei évben 150 új, komplex HR pozícióval bővült a tevékenységük. Hozzáfűzte: részben ennek is köszönhető, hogy folyamatosan távolodnak a tipikus SSC (Shared Service Center) struktúrától, és egyre inkább a GBS (Global Business Services) jellegű működésre térnek át.

A folyamatban lévő változás részeként a svájci gyógyszercsoport HR-szervezete globális P&C részleggé alakul át, így a vállalatcsoport működése a korábbinál agilisabbá, innovatívabbá és még inkább ügyfélközpontúvá válik. „A Roche határozottan élen jár a HR-terület átfogó átalakításában, és rendkívül boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek az előremutató folyamatnak” – hangsúlyozta Zács Kristóf. A szakember hozzátette: a kollégáknak időt és erőforrásokat biztosítanak, hogy a legnagyobb hozzáadott értékkel bíró feladatokra összpontosíthassanak, ezzel valódi, kézzelfogható változást hozva partnereiknek - végső soron pedig a betegeknek. „Az előttünk álló feladat az, hogy továbbra is meghatározó stratégiai partneri szerepet töltsünk be a Roche globális szervezetében” – szögezte le az új HR-vezető, akinek felelősségi körébe tartozik többek között a transzformáció megvalósításának támogatása, valamint a budapesti iroda tevékenységének összehangolása a nemzetközi P&C átalakítási stratégiával.

Beutazási nyomtatványt töltetnek ki a Romániába utazókkal

Beutazási nyomtatványt kell december 20-tól kitölteniük a Romániába beutazó személyeknek - jelentette be vasárnap Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár.
2021. 12. 06. 05:00
Megosztás:

Nyugdíj korhatár - a magyar vagy a német nyugdíjas mehet hamarabb nyugdíjba?

A társadalom demográfiai átalakulására tekintettel (egyre jobban öregszik el a társadalom, így az állami nyugdíj-rendszereknek egyre több idős korú ellátásáról kell gondoskodniuk) Németországban is meghozták a döntést: a sokáig 65 éves nyugdíjkorhatár emeléséről határoztak, mely folyamat 2011-ben vette kezdetét.
2021. 12. 06. 04:01
Megosztás:

4IG elemzés

Az utóbbi hetek felvásárlási híreit böngeszve a befektetők valósággal újra bezsákolták a részvényt és még az ünnepek előtt többen hasítottak ki egy szeletet a 4IG részvény tortájából. Csütörtökön azonban érdekezz egy negatív hír is a vállalat számára, amelyben a Scope rontott a cég hitelminősítésén és B+-ra rontotta a mutatót. Leginkább pont a anagy akvizíciók miatt aggódik a minősítő és ezért rakta lejjebb a besorolást. A részvény szempontjából egyelőre nincs nagy változás a 4 IG ezen a héten is a legfontosabb 900 forintos támaszról vághat neki ennek a hétnek.
2021. 12. 06. 04:00
Megosztás:

Richter elemzés

A Richter már megszokott oldalazó sávjában indulhat neki ennek a hétnek is, ahol az új szupervariáns lehet leginkább a befektetők fókuszában, a gyógyszergyártó papírja a 8400 - 9000-es csatornában startolhat. Nincs különösebb makroadat, a német ZEW és az amerikai indlációs mutatókon kívül, leginkább ezekre szorítkozhatnak még a spekulánsok. A Richter számára egyértelmű, hogy addig van remény új csúcsra, amíg a 8400-as szintet tartani tudja a kurzus.
2021. 12. 06. 04:00
Megosztás:

MOL elemzés

A MOL ezen a héte újra a 2400 - 2500-as szintekkel dacolhat, nem dőlt még el az új irány, amely a kormány által bevezetett ársapka miatt alakult ki és húzta vissza déli irányba a részvényt. A következő napoban leginkább az omikron új variáns terjedési adatait figyelik a spekulánsok, hiszen leginkább ez sokkolhatja a jövő évi gazdasági előrejelzéseket. A MOL számára a 2500 forintos szint jelentené az igazi ugródeszkát, amíg alatta mozog az árfolyam addig a medvék örülhetnek jobban.
2021. 12. 06. 04:00
Megosztás:

OTP elemzés

Egy megszokott időszak szokott lenni a börzéken is a Mikulás ünnepség, csak egyfajta év végi ralizást emlegetnek a spekulánsok a december eleji időszakként, amikor a karácsonyi vásárlási lázzal feljebb tolják a vefektetők a részvényeket, itt is bevásárolva még a ünnepek előtt. Idén ez a szakasz is érdekes lehet, bár az utóbbi években nem mindig láthattunk nagy emelkedéseket, de most az új szupervariáns felbukkanásával és extrém gyors terjedésével sokat veszíthetnek a börzék. Az amerikai jegybank szigorításának belengetése is hatékonyan rombolta a hétvégén a kriptovilágot, így elképzelhető, hogy a következő napokban is meginognak az indexek. Erős makroadatként a keddi német ZEW indexet és a pénteki amerikai CPI mutatót érdemes kiemelni. Az OTP árfolyama lefordult a 18 000 forintos ellenállásról legutóbb is és ma ezzel kevésbé előkelő hellyel indíthatja a hetet, az biztos hogy 16 500 alatt újra nagyobb lehet az eladói nyomás, addig azonban van esély javítani.
2021. 12. 06. 04:00
Megosztás:

A budapesti Honvédkórház főigazgatója szerint ez a nyugodt karácsony titka

A nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
2021. 12. 06. 03:00
Megosztás:

A kormányra készülő három német párt közül kettő már elfogadta a koalíciós szerződést

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) szombati rendkívüli kongresszusa után vasárnap a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) kongresszusa is elfogadta a következő német szövetségi kormány munkáját megalapozó koalíciós szerződést, az SPD, a Zöldek és az FDP megállapodását. A Zöldek hibrid pártszavazáson döntenek a szerződésről, eredményt hétfőn hirdetnek.
2021. 12. 06. 01:00
Megosztás:

A jövő héten is marad a hideg idő

A következő napokban is marad a hideg idő, a hét közepén néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Emellett napsütésre, de olykor havazásra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2021. 12. 05. 23:00
Megosztás:

Tizenhét éves magyar csúcsot döntött meg a KSI atlétája Bostonban

Pataki Anna, a KSI atlétája 17 éves fedettpályás magyar rekordot javított meg Bostonban.
2021. 12. 05. 21:00
Megosztás:

Szlovén autópálya matrica ára 2022 - Szlovénia autópálya díjak 2022

Mennyibe kerül 2022-ben Szlovéniában az autópálya használata? Milyen hosszúságú autópálya matricák vannak Szlovéniában? Mennyi az ára 2022-ben egy szlovén autópálya matricának gépkocsira? A heti, havi, féléves és éves szlovén e-matrica pontos szabályai és árai 2022-ben. Motorkerékpárra mennyibe kerül a szlovén autópályamatrica 2022-ben? Mutatjuk az árakat EUR-ban.
2021. 12. 05. 19:00
Megosztás:

Montenegró is azok az országok közé tartozik ahol megjelent az omikron

Montenegróban is megjelent a koronavírus új, Afrika déli részén felfedezett omikron nevű változata - közölte a helyi sajtó vasárnap.
2021. 12. 05. 18:00
Megosztás:

Harminc európai ország nyitja egybe közlekedési adatrendszereit

A világ legnagyobb, közlekedési adatplatformok közötti együttműködése jött létre a NAPCORE projekt elindulásával - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.
2021. 12. 05. 17:00
Megosztás:

Újságírókra támadtak oltásellenesek

Illegális demonstrációt tartott és újságírókra támadt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni védőoltást elutasítók egy több száz fős csoportja szombaton Berlinben.
2021. 12. 05. 16:00
Megosztás:

Egy próbaprojekt keretében tesztelik az oltott egészségügyi dolgozókat Horvátországban

Egy próbaprojekt keretében a jövő héttől azokat az egészségügyi dolgozókat is alávetik koronavírustesztnek Horvátországban, akik be vannak oltva, hogy valós képet kapjanak arról, az oltottak között mennyi a fertőzött - közölte a horvát egészségügyi minisztérium vasárnap.
2021. 12. 05. 14:00
Megosztás:

Idén is megnyílik a mézeskalács-kiállítás Vácrátóton

Idén is látogatható Vácrátóton az ország egyik legrégebbi mézeskalács kiállítása, amelyet a templom kápolnájában lehet megtekinteni december 9. és 12. között - tájékoztatta Spiegelhalter László polgármester az MTI-t.
2021. 12. 05. 12:00
Megosztás:

Így alakult a héten a BUX

Csökkenő forgalomban esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 50 904,91 ponton zárt pénteken, 56,34 ponttal, 0,11 százalékkal alacsonyabban, mint egy hete.
2021. 12. 05. 11:00
Megosztás:

Többfelé megmaradt a hó és néhol újabb havazás várható

Vasárnap reggelre az országban többfelé alakult ki hóréteg; a Kékestetőn már csaknem 20 centiméteres a hóvastagság. Néhol újabb havazás várható.
2021. 12. 05. 10:00
Megosztás:

Megvan, mi okozhatja a ritka vérrögképződést az AstraZeneca vakcinája után

Az AstraZeneca Covid-19 elleni vakcinája egy nagyon ritka mellékhatásának, a vérrögképződésnek a kiváltó okát találhatták meg tudósok.
2021. 12. 05. 07:00
Megosztás:

Az EU további 325 millió eurós humanitárius segélyt nyújt a törökországi menekülteknek

Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy további 325 millió euró támogatást nyújt a Törökországban tartózkodó menekülteknek, alapvető szükségleteik fedezésére.
2021. 12. 05. 06:00
Megosztás: