Vételi ajánlatot tett a WING Csoport a tőzsdén jegyzett AKKO Investre

Jóváhagyta a Magyar Nemzeti Bank a WING Csoporthoz tartozó Mevinvest nyilvános vételi ajánlatát a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AKKO Invest részvényeire vonatkozóan. A WING határozott célja, hogy az AKKO részvények továbbra is a tőzsde Prémium kategóriájában legyenek jegyezve, és ambiciózus terveinek megvalósítása további jövőbeli értéknövekedést jelentsen. Emellett a WING támogatja, hogy az AKKO tulajdonában álló NEO Property Services, mint a magyar ingatlanszolgáltató piac meghatározó szereplője az üzemeltetéshez, működtetéshez kapcsolódó komplex szolgáltatásait bővítse, továbbá erősítse pozícióját a bérleménykialakítási szegmensben, valamint a magasépítési és kivitelezési piacon.

Vételi ajánlatot tett a WING Csoport a tőzsdén jegyzett AKKO Investre

A WING Csoport (WING) leányvállalata, a Mevinvest Vagyonkezelő Kft. (Mevinvest) nyilvános vételi ajánlatot tett az AKKO Invest Nyrt. (AKKO) Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett részvényeire 266,1465 forintos darabonkénti árfolyamon. A Magyar Nemzeti Bank által jóváhagyott nyilvános ajánlattételre azért került sor, mert a Mevinvest további részvénycsomagot szeretne megvásárolni, mellyel részesedése átlépi a 33 százalékos küszöbértéket, így kötelező nyilvános vételi ajánlatot kellett tennie minden részvényes felé. 

A WING a magyar ingatlanpiac meghatározó ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyúttal jelentős részesedéssel rendelkezik Németország és Lengyelország ingatlanpiacain is. A WING elkötelezett amellett, hogy tevékenységével hosszú távon teremtsen értéket az ingatlanfejlesztés és -befektetés, az ingatlanpiaci szolgáltatások és a pénzpiacok területén. A WING határozott célja, hogy a vételi ajánlatot követően az AKKO részvényei továbbra is a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában legyenek jegyezve. Támogatja, hogy az AKKO, mint holdingvállalat eddigi vagyonkezelési, ingatlanbefektetési és bérbeadási tevékenységét fenntartsa és fejlessze. Az AKKO legfontosabb célja értékeinek és vagyonának növelése, a transzparens működés, valamint a nyilvános tőzsdei társaságoktól elvárt hosszú távú tulajdonosi értékmaximalizálás. Ezek mellett az AKKO növekedési stratégiájának végrehajtásával a magyar részvénypiac jelentős növekedési potenciállal bíró, magas likviditású szereplőjévé kíván válni, kedvező hosszú távú befektetési lehetőséget nyújtva a hazai befektetőknek.

Az AKKO leányvállalata, a magyar ingatlanpiacon meghatározó pozíciójú, 1999-ben alapított NEO Property Services Zrt. (NEO) célja, hogy az ingatlanokhoz kapcsolódó komplex szolgáltatásait egyre szélesebb körre terjessze ki, piaci pozícióját tovább erősítse. Az ingatlanüzemeltetés és működtetés terén betöltött meghatározó szerepe mellett a NEO jelentős pozíciót kíván elérni nemcsak a bérleménykialakítási szegmensben, hanem a magasépítési- és kivitelezési piacon is, melyet a tervek szerint a gyors, organikus növekedés mellett szinergiákat teremtő akvizíciókkal is segítene. A WING elkötelezett amellett, hogy akár további részvényjegyzés útján is támogassa az AKKO terveit, amennyiben a vállalat a fejlődés felgyorsítása érdekében tőkét kíván bevonni. 

A WING magyar magántulajdonban lévő vállalkozás, tulajdonosi háttere révén a Wallis Csoport része. A Wallis Csoport Magyarország és a régió meghatározó magántulajdonban lévő befektetési csoportja. 35 éves története során számos meghatározó céget alapított és pénzügyi befektetőként több jelentős vállalati felvásárlást és eladást hajtott végre. A Wallis elkötelezett a transzparens működés mellett, a magyar tőkepiacot befektetései szempontjából stratégiai fontosságúnak tekinti. Az általa alapított, a Budapesti Értéktőzsdére bevezetett, majd 2022-ben többek között a MOL-nak értékesített ALTEO sikere mellett ezt mutatja az érdekeltségébe tartozó, a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Csoport, valamint a WINGHOLDING Zrt. is, melyek évek óta aktívan használják a magyar tőkepiaci forrásbevonási lehetőségeket. 

 

Gyengült a forint - 400 felett!

Gyengült a forint csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi devizakereskedelemben.
2024. 10. 03. 08:30
Megosztás:

Idén ötből négy kategóriában a Generali volt a legjobb biztosító

Idén immár 20. alkalommal ítélte oda a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítóknak járó Biztosítási Nagydíjat. Az öt kategóriában lezajlott szavazáson a független alkuszok négy kategóriában a Generalit, egy kategóriában pedig a Mapfre Európai Utazási Biztosítót (EUB) tartották a legjobbnak.
2024. 10. 03. 08:00
Megosztás:

Most van itt az ideje, hogy beszállj a kriptó bikapiacba, íme a legjobb kriptovaluta választások számodra

A Ripple (XRP) felkeltette a kereskedők figyelmét 2024 szeptemberének végén. Ezzel szemben a Solana (SOL) jelentős nyereségekre tehet szert, ha sikerül leküzdenie a jelenlegi korrekciós hullámokat.
2024. 10. 03. 07:00
Megosztás:

Pörög a hazai gépjárműpiac

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy a Carinfo legfrissebb adatai alapján miként fest a hazai gépjárműpiac.
2024. 10. 03. 06:30
Megosztás:

Újabb nemzetközi logisztikai cég költözött Maglód népszerű logisztikai parkjába

A nyár végén 5000 m2-es új telephelyet nyitott a reptéri szektor egyik meghatározó szállítmányozó cége Maglód folyamatosan bővülő, jelenleg csaknem 100 000 m2-es raktárterülettel rendelkező logisztikai parkjában. A HGL Group Hungary és a HelloParks által kötött hosszú távú bérleti megállapodás a jövőbeli bővülést is lehetővé teszi a vállalat számára a HelloParks Maglód megaparkban.
2024. 10. 03. 06:00
Megosztás:

Fokozza együttműködését London és az EU

A kétoldalú stratégiai együttműködés fokozásáról állapodott meg Nagy-Britannia és az Európai Unió - erősítette meg a londoni kormányfői hivatal Sir Keir Starmer brit miniszterelnök és az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szerdai brüsszeli megbeszélése után.
2024. 10. 03. 05:00
Megosztás:

Azonnali béremelésre van szükség a gyermekvédelemben

Az LMP azonnali béremelést sürget a gyermekvédelem területén dolgozók számára.
2024. 10. 03. 04:30
Megosztás:

Adathalászok áldozatai is kérhetnek kártérítést a bankjuktól

Csak az idei második negyedévben több mint 8 milliárd forint értékben okoztak kárt a bűnelkövetők a bankkártyás, mobiltelefonos és internetes banki fizetések során Magyarországon. A károsultak jelentős része azonban a mai napig nincsen tisztában azzal, kitől követelheti az okozott kár megtérítését. Még a személyes hitelesítési adatok tévedésből való kiadása esetén is van rá esély, hogy a visszaélés áldozata a bankjától kapjon kártérítést – derül ki többek között a BDO Legal Jókay Ügyvédi iroda alábbi összegzéséből.
2024. 10. 03. 04:00
Megosztás:

Magyar Vöröskereszt: Ennyien vettek részt az árvíz elleni védekezésben

A Magyar Vöröskereszt mintegy 500 munkatársa és több mint 300 önkéntese vett részt országszerte a védekezési és ellátási feladatokban, több mint 18 000 ember ellátásáról gondoskodtak.
2024. 10. 03. 03:30
Megosztás:

Öttalálatost szeretnél a lottón? Akkor most elmondunk valamit...

Akár a Holdra is utazhatna az Ötöslottó eheti nyereményéből az, aki helyesen eltalálja mind az öt számot, ráadásul nem is egyszer. A közel 8 hónapja halmozódó nyeremény mostanra már szinte elérte a 6 milliárd forintot.
2024. 10. 03. 03:00
Megosztás:

Ki a leggazdagabb Csehországban?

Renáta Kellnerová, a prágai PPF pénzügyi és befektetési alap örököse, tulajdonosa továbbra is a leggazdagabb ember Csehországban: Kellnerová és családja 386 milliárd koronás (6176 milliárd forint) vagyonnal rendelkezik - olvasható a Forbes magazin cseh kiadásának honlapján. A Forbes már több mint tíz éve október elején rendszeresen megjelenteti a 100 leggazdagabb cseh állampolgár listáját.
2024. 10. 03. 02:40
Megosztás:

A gázzal fűtők járnak ismét rosszul, mindenkinek el kell ezt végeznie

Magyarországon a háztartások fűtési szokásai jelentősen befolyásolják az energiafelhasználást és a költségeket, különösen a téli hónapokban. A gázfűtés az egyik leggyakoribb fűtési forma, amely számos magyar háztartásban elterjedt, így nagyon sok embert érintő kérdésről lesz szó cikkünkben.
2024. 10. 03. 02:00
Megosztás:

A vártnál több munkahely létesült az Egyesült Államokban

Az amerikai magánvállalkozások szeptemberben 143 ezer munkavállalót vettek fel, ami három hónapja a legmagasabb érték.
2024. 10. 03. 01:40
Megosztás:

Ezt azt autómárkát vedd, Magyarországon ez tartja az árát a legjobban

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy mekkora átlagárkülönbségek vannak a portálon található használt és új autók között. Melyik az a két autómárka amely a legjobban tartja az árát jelenleg Magyarországon? Mutatjuk.
2024. 10. 03. 01:00
Megosztás:

Az új kripto DAO, a Flocktopia ingyen kriptovalutával jutalmazza a befektetőket: bemutatkozik a Flockerz előértékesítés

A magára „Az emberek mém érméje”-ként hivatkozó Flockerz az előértékesítési piac egyik legújabb degen finomsága.
2024. 10. 03. 00:01
Megosztás:

Az építőipar súlya Magyarországon az EU átlagát közelíti, de növekedése gyorsabb

Magyarországon az építőipar nemzetgazdasági súlya jelentős, azonos szinten van az európai uniós átlaggal, termelési volumene az ezredforduló óta csaknem megduplázódott, növekedése tartósan meghaladja az EU-átlagot - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Budapesti Metropolitan Egyetemmel (METU) közös, az építőipar értéklánc hosszát és területi koncentráltságát vizsgáló kísérleti statisztikája alapján.
2024. 10. 02. 23:30
Megosztás:

Solana árfolyam előrejelzés: Mi akadályozza a SOL-t abban, hogy új történelmi csúcsot érjen el?

A Solana új csúcsok elérésére vonatkozó potenciálja heves viták tárgya. Annak ellenére, hogy lenyűgöző fejlődést és széleskörű elfogadást tapasztalt, bizonyos akadályok gátolják a SOL-t abban, hogy átlépje korábbi történelmi csúcsait. Ez a cikk azt vizsgálja meg, mi hátráltatja ezt az erőművet, és rávilágít azokra a feltörekvő érmékre, amelyek növekedésre vannak ítélve. Maradjon velünk, hogy felfedjük a kulcsfontosságú tényezőket és a kiemelkedő versenyzőket.
2024. 10. 02. 22:30
Megosztás:

Új piacra tört be a vezető HR szolgáltató - az ügyfélélmény magasabb szintjét kívánja elhozni a WHC

Új területen veti meg a lábát Közép- és Kelet-Európa vezető HR szolgáltatója, a hazai székhelyű WHC Csoport: a CX Services nemzetközi üzleti folyamatok kiszervezését (BPO) végzi, és élvonalbeli ügyfélélmény-megoldásokat kínál partnereinek.
2024. 10. 02. 22:00
Megosztás:

A házi baromfiban is megjelent a madárinfluenza

A nyári ludak után a házi baromfiban is megjelent a madárinfluenza Magyarországon - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébit) szerdán az MTI-vel.
2024. 10. 02. 21:30
Megosztás:

Megnyitja századik üzletét Ukrajnában a JYSK

Megnyitja századik ukrajnai üzletét a dániai székhelyű JYSK nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc - mondta Jevhen Ivanicja, a JYSK ukrajnai igazgatója az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek.
2024. 10. 02. 21:00
Megosztás: