5 kérdés, amit csak egy ingatlanközvetítő tud megválaszolni

Folyamatosan emelkedő ingatlanárak, ingatlan-értéknövelő beruházások és az esetleges negyedik hullám okozta bizonytalanság jellemzi az ingatlanpiacot. Bizonytalanság, ami főleg lakossági részről van jelen, míg a befektetők érdeklődve és aktívan kísérik a fejleményeket.

5 kérdés, amit csak egy ingatlanközvetítő tud megválaszolni
  • Mennyit fog érni az ingatlanom 1 év múlva? 
  • Most adjam el a lakást, vagy várjak ki? 
  • Most vásároljak, vagy várjak, hátha lemennek az árak?

Gyakori kérdések, amelyek megválaszolásában egy ingatlanközvetítő nagy segítség lehet. Török Dávid az Otthon Centrum dupla gyémánt fokozatú ingatlanszakértőjének tettük fel kérdéseinket. 

Mi a helyzet az ingatlanpiacon? Miben segíthet ilyenkor egy ingatlanos?

Az ingatlan mindig is jó befektetés volt, és az elmúlt 1-2 évben is sikeresen tartották magukat az árak – most sem látni azt, hogy a közeljövőben árcsökkenés lenne az ingatlanpiacon. A kedvező gazdasági környezet (lakásfelújítási pályázat, CSOK, visszaigényelhető ÁFA, illetékmentesség) növeli az ingatlanok értékét. Vegyük figyelembe azt is, hogy infláció van, ezt pedig lekövetik az árak.

Kép: Török Dávid ingatlanszakértő 

Hol vásároljak lakást?

Érdemes szemmel tartani azokat a területeket, ahol sok a beruházás. A XI. kerület az új sláger, először az M4-es metró eredményezett árnövekedést, most pedig tervben van a Galvani híd épülése és megnyílt az Etele Pláza is. A XI. kerület mellett a VIII., IX., XIII. és XIV. kerületeken érdemes nyitva tartani a szemünket. Persze itt sem mindegy, melyik utcába költözünk, de egy ingatlanos tisztában van azzal, hogy mely környékekben van nagy potenciál.

Milyen dokumentumok kellenek az adás-vételhez?

Ingatlanszakértőként segítek beszerezni minden fontos dokumentumot az adásvételi szerződéshez, megvizsgálom a tulajdoni lapot, kikérem az SZMSZ-t, és a várható közüzemi számlákba is igyekszem betekintést nyerni. Ezek mellett pedig nagy figyelmet fordítok arra is, hogy a banki hitelügyintézéssel is minden rendben menjen. 

Mennyit ér az ingatlanom?

Ha nem tudod, mennyit ér az ingatlanod, érdemes ingatlanközvetítőhöz fordulnod – átlagosan heti szinten adunk el egy lakást, így tapasztalatból, minden változót figyelembe véve pontosan meg tudjuk becsülni egy ingatlan értékét. Az Otthon Centrumnál olyan ingatlan-adatbázissal és olyan elemző szoftverrel dolgozunk, amely segíti az ingatlan árának pontos meghatározását. 

Mennyiért adjam ki a lakást?

A kiadó albérletek bérleti díját sokszor maga a tulajdonos határozza meg – sokszor túl drágán, máskor pedig nem maximalizálva a bevételt. Érdemes ingatlanszakértőhöz fordulni, ha bizonytalanok vagyunk a havi bérleti díjban!

Mi gyorsíthatja fel az eladást?

Erre a kérdésre összetett a válasz: a megfelelő platformokon kell hirdetni, a megfelelő közönségnek, a megfelelő stílusban. A mobiltelefonnal éjszaka befotózott ingatlanok nem ébresztenek bizalmat a leendő vásárlóban – fogalmazhatunk úgy is, hogy „Airbnb-kompatibilis” képekre van szükség. 

Vannak esetek, amikor home staginget javaslok az eladás előtt, hiszen így némi ráfordított pénzzel később a hasznot is növelni lehet.

Szerencsére ebben a folyamatban is segít az adatbázis, egy-egy ingatlan akár azonnal kiajánlható a kereső ügyfeleknek.

Kérjen segítséget Török Dávid dupla gyémánt fokozatú otthonszakértőtől!

Török Dávid ingatlanszakértő több mint 300 eladott ingatlannal, 15 milliárdos forgalommal és 92%-os sikerrátával garantálja a mielőbbi lakáseladást. Eladná az ingatlanát? Érdeklődjön a +36 70 454 1108 telefonszámon, vagy foglaljon időpontot a honlapon!

képek forrása: torokdavid.hu, freepik

Így alakult a héten a BUX

Csökkenő forgalomban esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 50 904,91 ponton zárt pénteken, 56,34 ponttal, 0,11 százalékkal alacsonyabban, mint egy hete.
2021. 12. 05. 11:00
Megosztás:

Többfelé megmaradt a hó és néhol újabb havazás várható

Vasárnap reggelre az országban többfelé alakult ki hóréteg; a Kékestetőn már csaknem 20 centiméteres a hóvastagság. Néhol újabb havazás várható.
2021. 12. 05. 10:00
Megosztás:

Megvan, mi okozhatja a ritka vérrögképződést az AstraZeneca vakcinája után

Az AstraZeneca Covid-19 elleni vakcinája egy nagyon ritka mellékhatásának, a vérrögképződésnek a kiváltó okát találhatták meg tudósok.
2021. 12. 05. 07:00
Megosztás:

Az EU további 325 millió eurós humanitárius segélyt nyújt a törökországi menekülteknek

Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy további 325 millió euró támogatást nyújt a Törökországban tartózkodó menekülteknek, alapvető szükségleteik fedezésére.
2021. 12. 05. 06:00
Megosztás:

Az USA a világ legnagyobb műanyagszennyezője

A világ legtöbb, évente mintegy 42 millió tonna műanyag szemete az Egyesült Államok számlájára írható.
2021. 12. 05. 05:00
Megosztás:

Lottó-csalás? Hová tűntek a 8-assal kezdődő számok a gömbből?

Számos rejtély, legenda, mendemonda és összeesküvés-elmélet lengi körül a lottó történelmét, amin cseppet se csodálkozzunk, hiszen ahol milliárdokat lehet nyerni, az mindenkit érdekel és mindenkinek van róla véleménye. Vagy ilyen vagy olyan. A lottó pedig egy nagyon egyszerű, matematikai valószínűségeken alapuló nyereményjáték, ahol elméletileg minden szám kihúzásának ugyanannyi az esélye. Vagy mégsem? A valóság valahogy nem ezt mutatja! Mi lehet az oka annak, hogy több, 8-as számjeggyel kezdődő szám valahogy elveszett a gömbből az évek során? Megvizsgáltuk.
2021. 12. 05. 04:01
Megosztás:

Megújul az egykori veszprémi Ruttner-ház

Hostel, kávézó és a börtönmúzeum fogadóközpontja kap helyet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával, mintegy 1,3 milliárd forintból megújuló veszprémi Rutter-házban - közölte a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
2021. 12. 05. 03:00
Megosztás:

Idén második kiadványával jelentkezik a Budapest Design Map

Idén második kiadványával jelentkezik a Budapest Design Map, amelynek segítségével mintegy 200 budapesti helyszín és program érhető el térképen és digitális verzióban is.
2021. 12. 05. 02:00
Megosztás:

Jótékonysági sütivásár támogatja az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját

Jótékonysági sütivásár támogatja az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját, a kék szíveket a budapesti Szent István-bazilikánál rendezett adventi vásárban árulják a hétvégén.
2021. 12. 05. 01:00
Megosztás:

Etiópiában bezártak a középiskolák

Az etióp hatóságok bezárták a középiskolákat, hogy a diákok segíthessenek a betakarításban, támogatva a fronton harcolók ellátását - írta honlapján a BBC brit műsorszolgáltató az etióp állami médiában megjelent értesülésekre hivatkozva.
2021. 12. 05. 00:05
Megosztás:

Bemutatták a Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet

Bemutatták A magyar sakk arcképcsarnoka, Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet, amely az 1921-ben alapított Magyar Sakkszövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából készült.
2021. 12. 04. 23:00
Megosztás:

Kedden indul a Román Filmhét az Urániában

Kedden indul az idei Román Filmhét az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol december 12-ig hét új alkotást: újhullámos filmek mellett kosztümös drámát, természetfilmet és Mexikóban játszódó túsztörténetet is láthat a közönség.
2021. 12. 04. 22:00
Megosztás:

Ezekről tárgyalt Németh Zsolt Washingtonban

Biztonságpolitikáról, gazdasági együttműködésről és politikai kapcsolatokról tárgyalt Németh Zsolt (Fidesz) az Egyesült Államokban, Washingtonban. Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a külügyminisztériumban, a szenátusban az európai albizottság elnökével és a kongresszusban a magyar baráti tagozat elnökével folytatott egyeztetést.
2021. 12. 04. 21:00
Megosztás:

Jó kilátásokkal számol a Dacia

A magyarországi autópiacon a következő időszakban nem valószínű a 2020. évihez hasonló visszaesés, a gazdaság újraindulása, a több társadalmi réteget érintő állami támogatások és adóvisszatérítések egyaránt kedvezően hathatnak a lakossági autóvásárlási szándékra - vélekedik Wachtler Tamás, a Renault Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
2021. 12. 04. 20:00
Megosztás:

Sok veszélyt rejt magában a home office

Az otthoni munkavégzéssel terjed a veszélyeket rejtő árnyékinformatika használata is, egy globális tanulmány szerint az otthonról dolgozók több mint fele, 56 százaléka használ nem munkahelyi alkalmazást vállalati eszközén és 66 százalékuk töltött fel erre vállalati adatokat.
2021. 12. 04. 19:00
Megosztás:

Összeomlás a kriptopiacokon, szakad a bitcoin is - Zuhan minden, 20-30%-os mínuszok

Hatalmas zuhanás bontakozott ki rekordsebességgel a világ kriptopiacain és bár a kriptopénzek befektetői eddig is hozzá voltak szokva a magas volatilitáshoz (árfolyam ingadozáshoz), de ez még őket is meglepte. Nem ritka a 20-30%-os zakó egyetlen nap alatt, így valószínű, hogy a péntek13 helyett a péntek03 fog bevonulni a kriptó-történelembe, ahol súlyos dollármilliárdok égtek el egyetlen nap alatt. Mi áll a bitcoin, ethereum és más kriptopénzek (és egyéb kriptohülyeségek) szakadásának hátterében?
2021. 12. 04. 18:00
Megosztás:

Megerősítette az orosz adósosztályzatot a Fitch, nem számít orosz-ukrán háborúra

Megerősítette Oroszország hosszú futamú szuverén devizaadósság-kötelezettségeinek "BBB" szintű, befektetési ajánlású besorolását a Fitch Ratings. Az osztályzat kilátása változatlanul stabil.
2021. 12. 04. 17:00
Megosztás:

Sokkal kedvezőbbek lesznek a mikro- és kisvállalkozások adószabályai

Sokkal kedvezőbbé válnak jövőre az átalányadózás szabályai, így például kétmillió forintos bevételig az átalányadózó mentesül az adófizetés alól - mondta Izer Norbert az MTI-nek.
2021. 12. 04. 16:00
Megosztás:

Már a jövő héten megkezdődhet az 5-11 év közötti gyerekek oltása Horvátországban és Szlovéniában

Már a jövő héten megkezdődhet az 5-11 év közötti gyerekek oltása a koronavírus ellen Horvátországban és Szlovéniában - közölte a helyi sajtó pénteken.
2021. 12. 04. 15:00
Megosztás:

Élesben működik az okoshálózati rendszer első üteme Békéscsabán

Kiépült az okoshálózati rendszer első üteme Békéscsabán. Ez Magyarország első olyan energetikai fejlesztése, amely műszakilag és kereskedelmileg is élesben működik - tájékoztatta a rendszert kivitelező Infoware Zrt. pénteken az MTI-t.
2021. 12. 04. 14:00
Megosztás: