5 országban működik együtt startupokkal az OTP Csoport

Az OTP Bank harmadik Startup Programja több rekordot is magáénak mondhat, mivel mind a jelentkező cégek és a tesztprojektre kiválasztott startupok számában, mind a bekapcsolódó csoporttagok körét tekintve ez a bankcsoport eddigi legátfogóbb startup együttműködéseket támogató kezdeményezése. A 370 pályázó közül 13 érettebb, növekedési szakaszban lévő innovatív technológiai vállalkozás kapott meghívást a 3+6 hónapos programra, melynek keretében egy-egy dedikált szponzoráló szakterület támogatása mellett tesztelhetik termékeiket és szolgáltatásaikat, és bizonyíthatják alkalmasságukat a bankcsoporttal való hosszabb távú együttműködésre.

5 országban működik együtt startupokkal az OTP Csoport

A 2019–2020-as OTP Startup Partner Programra a 2019. október 14. és november 22. között nyitva álló jelentkezési időszakban 56 országból 370 startup adta le pályázatát. A program nemzetközi vonzerejét jelzi a legtöbb jelentkezést adó 5 ország listája is, melyek rendre Nagy-Britannia, Magyarország, Németország, az Egyesült Államok és Oroszország. A Program záró kiválasztási eseményére a nevezést beküldő cégek közül 27-en kaptak meghívást, akik a szakterületekkel való egyeztetések után bemutatták az OTP Csoporttal megvalósítani tervezett tesztprojekt javaslataikat. Büszkék vagyunk rá, hogy idén közel 20 nemzet sorából 160 munkatárs és startupper dolgozott együtt a kétnapos Selection Campen.


2020-ban a Program történetében első alkalommal emelkedett 10 fölé a részvételre lehetőséget kapó cégek száma, ami a pályázó startupok kimagasló szakmai felkészültéségének és a banki szakterületek startup együttműködések melletti növekvő elköteleződésének is köszönhető. Így a 2020. március 2. és május 20. között zajló programidőszakban 13 startup, illetve scaleup fázisban lévő cég vehet részt, akik Magyarország mellett a bankcsoport négy további piacán, Albániában, Horvátországban, Oroszországban és Szerbiában működnek együtt a banki szakterületekkel, hogy megoldásaik banki működéshez való illeszkedését tesztelhessék, illetve szolgáltatásaikat mentoraik visszajelzései alapján tovább fejleszthessék.


A Programra ezúttal is 5+1 témakörben pályázhattak az érdeklődő cégek: kifinomult adatelemzési megoldások, ügyfélélmény és ügyfélkiszolgálás, belső hatékonyság, termékspecifikus innovációk, vállalati bankolás, a fenti kategóriákba nem sorolható, bankszektorhoz kötődő, teljesen újszerű és diszruptív megoldások.


A kiválasztott startupok tevékenysége jól beleillik a fenti témakörök valamelyikébe:

-Adatelemzési megoldást nyújt az online média monitoringot és érzelemelemző platformot működtető Neticle, illetve a valós adathalmazokból tesztelésre alkalmas, személyes adatot nem tartalmazó, szintetikus adathalmazokat generáló MostlyAI.
-A jobb ügyfélkiszolgálást támogatja az EdgeTier, amely telefonos ügyfélszolgálatok munkatársai számára fejlesztett ki a beérkező megkeresésekre válaszsablonokat adó intelligens asszisztenst, a Linistry, amely mobiltelefonos sorszámhúzó szolgáltatása révén lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy akár távolról sorszámot húzzanak a fióki ügyintézéshez, illetve a The Waay, amely életmód alapú bankolást kínál az ügyfelek élethelyzetéhez igazodó, releváns, minőségi tartalmakkal és ajánlatokkal.
-A hatékonyabb belső működést szolgálja a legkorszerűbb felhő és konténer technológiákat ötvöző Banzai Cloud a felhő alapú alkalmazások gyors fejlesztését, üzembe helyezését és skálázását lehetővé téve. Emellett a LutherOne és az EDUardo a HR folyamatokat optimalizálja, előbbi a gördülékeny és valós idejű visszajelzésekhez és munkatársi teljesítményméréshez nyújt átfogó platformot, utóbbi pedig egy online üzleti, vállalatvezetési szimulációs platformot fejleszt, amely életszerű helyzeteken keresztül segíti a munkatársakat különböző ismeretek elsajátításában.
-Egy-egy banki termék megújításához járul hozzá a közép-kelet-európai régió számára API aggregátor platformot fejlesztő FINQware, a befektetési elemzők számára széles körű, több fedezeti alaptól gyűjtött befektetési szignálokat hozzáférhető tevő Sanostro és a Realmonitor, mely az elérhető legjobb áron történő lakásvásárlást ígéri ingatlanár-figyelő alkalmazásával.
-Végül, a vállalati bankolást egészíti ki új elemekkel a Trustchain, amely B2B partnerek számára működtet online plartformot az üzleti partnerek azonosítására, a kapcsolódó dokumentumok online kezelésére, illetve a Scolvo, amely a vállalati tanácsadók ügyféllátogatásait teszi gördülékenyebbé egy ügyfélprofilozást és ajánlatadást támogató alkalmazással.

„Azáltal, hogy az idei évtől bankcsoport szintre emeltük a Programot, megsokszorozódtak a bekerülő cégek előtt álló lehetőségek is: egy adott piacon kipróbált megoldás kiterjesztésre kerülhet más érdeklődő leánybankokban is, illetve a leánybanki mentorok értékes országspecifikus ismeretekkel támogathatják a cégeket. A tavaly májusban lezárult Startup Programunkban részt vett cégek többségével a pilot időszak után is folytatódik tovább a közös munka. A célunk, hogy idén ezt az arányt fenntartsuk, sőt, akár növeljük is. Bízunk benne, hogy mind a csoportszintű összefogás, mind az idei évtől bevezetett 6 hónapos rollout időszak hozzájárul ennek eléréséhez.” - mondta el Fischer András, az OTP Bank Retail Innovációs Főosztályának vezetője.


A 13 startup 7 országból érkezett (Ausztria, Csehország, Magyarország, Írország, Románia, Oroszország, Svájc) a Programba. A három hónapos együttműködési időszak során három speciális héten személyesen is találkoznak a cégek képviselői szakterületi mentoraikkal, Budapesten vagy a pilotot megvalósító leánybank székhelyén. Emellett a startupok érettségéhez igazodó tréningek, workshopok és egyéni mentori alkalmak is segítik a csapatokat az üzletfejlesztésben. Az akcelerációs időszak május 20-án a Demo Day eseménnyel zárul, ahol a startupok a bankcsoport és a Program partnereinek vezetése előtt számolnak be a pilot időszak tanulságairól és az elért eredményekről.


A programról további információ a www.otpstartup.com honlapon érhető el.

Hozzászólások

A vártnál jobban teljesített a német gazdaság

A vártnál jobban teljesített Németország gazdasága a harmadik negyedévben, a hazai össztermék (GDP) a 8,2 százalékos növekedésről szóló első becslés helyett 8,5 százalékkal nőtt az előző három hónaphoz képest, ugyanakkor 3,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) keddi közleménye szerint.
2020. 11. 24. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csehország 16 millió fő számára vesz oltóanyagot

Csehország 16 millió fő számára tervez koronavírus elleni vakcinát venni - közölte Jan Blatny cseh egészségügyi miniszter kedden Prágában.
2020. 11. 24. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem lassul a járvány Szlovéniában

A szigorú intézkedések ellenére sem lassul az új koronavírus-járvány terjedése Szlovéniában, és további aggodalomra ad okot, hogy nő a kórházi kezelésre szoruló betegek és az elhunytak száma - írta a helyi sajtó kedden.
2020. 11. 24. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Karácsony előtt lazíthatják a korlátozásokat Németországban

December eleje helyett csak a karácsony előtti napokban, december 20-tól kezdődhet Németországban a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt korlátozások fokozatos visszavonása a szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetőinek szerdai tárgyalására készült megállapodástervezet szerint, amelyről kedden számolt be a német sajtó.
2020. 11. 24. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Brexit: 100 milliárd eurós kiesést okozna az európai autóiparnak a megállapodás elmaradása

A brit autóipar legnagyobb szakmai szervezete szerint az évtized közepéig a brit autógyáraknak több mint 50 milliárd font, a teljes európai autóipari ágazatnak több mint 100 milliárd euró termeléskiesést okozhat, ha nem születik megállapodás az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kereskedelmi kapcsolatrendszeréről.
2020. 11. 24. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Putyin csak a hivatalos eredményhirdetés után gratulál az új amerikai elnöknek

Az amerikai elnökválasztás hivatalos eredményére vár Vlagyimir Putyin orosz államfő ahhoz, hogy gratuláljon a győztesnek, de ehhez nem elegendő az, hogy Donald Trump elindította a Joe Bidennek való hatalomátadás hivatalos eljárását - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kedden Moszkvában.
2020. 11. 24. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az oltóanyagban reménykednek a befektetők

Indexemelkedéssel zártak kedden az európai értékpapírpiacok.
2020. 11. 24. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fokozatosan kinyitnak az iskolák a Izraelben

Annak ellenére fokozatosan kinyitnak az iskolák Izraelben, hogy növekszik a koronavírusos fertőzöttek száma - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.
2020. 11. 24. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Meghosszabbítják a kijárási tilalmat Montenegróban

Meghosszabbítják a kijárási tilalmat Montenegróban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében: míg eddig 21 és 5 óra között volt tilos az utcára lépni, szerdától már 19 órától érvényes a tilalom, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a vendéglátóhelyeknek legkésőbb 18 órakor be kell zárniuk.
2020. 11. 24. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erős nyitás az európai tőzsdéken

Pluszban kezdték a keddi kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfői záróértékükhöz képest.
2020. 11. 24. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Most kisebb kárt okoz a járvány a brit gazdaságnak

A brit gazdaság teljesítményének visszaesését jelzik a hétfőn ismertetett előzetes novemberi aktivitási mérőszámok. A mutatók azonban jobbak a vártnál és arra vallanak, hogy a koronavírus-járvány megfékezését célzó mostani korlátozások sokkal kisebb kárt okoznak a gazdaságnak, mint a tavaszi zárlat.
2020. 11. 24. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Novemberben csökkent az euróövezet gazdasága

Novemberben csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye az októberi stagnálás után.
2020. 11. 24. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hollandiában még mindig diszkriminálják a kismamákat a munkaerőpiacon

Hollandiában a várandós vagy csecsemő korú gyermeket nevelő nők még mintegy 40 százalékát éri diszkrimináció a munkaerőpiacon - olvasható a holland emberi jogi intézet hétfőn közzétett felmérésében, megállapítva, hogy nem történt előrelépés a legutóbbi jelentése óta.
2020. 11. 24. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Netanjahu titokban Szaúd-Arábiában tárgyalt

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök titokban tárgyalásokat folytatott vasárnap Szaúd-Arábiában Mohamed bin Szalmán trónörökössel - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet. Rijád egyelőre tagadja, hogy lett volna ilyen találkozó.
2020. 11. 24. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hamarosan megkezdődhet a német lakosság oltása

Legkésőbb 2021 elején, de talán már idén decemberben elkezdődhet Németországban a lakosság oltása az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) ellen - mondta a szövetségi kormány egészségügyi minisztere hétfőn az IDT Biologika oltóanyag-fejlesztő és -gyártó társaság dessaui központjában tett látogatásán.
2020. 11. 23. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban kezdtek az európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok hétfőn.
2020. 11. 23. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Többfokozatú készenléti rendszer lép életbe Angliában

A londoni miniszterelnöki hivatal vasárnapi tájékoztatója szerint a korábbihoz hasonló, de egyes elemeiben megerősített többfokozatú készenléti rendszer lép életbe Angliában a koronavírus-járvány megfékezését célzó jelenlegi zárlat december eleji lejárta után.
2020. 11. 23. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Három lépcsőben oldja fel a karantént Franciaország

Három lépcsőben oldja fel fokozatosan 2021 januárjáig a francia kormány a koronavírus-járvány miatt bevezetett általános karantént - mondta Gabriel Attal kormányszóvivő a Le Journal du Dimanche című vasárnap megjelenő hetilapnak adott interjúban.
2020. 11. 23. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kötelezően tesztelik az egészségügyi dolgozókat Szlovéniában

Szlovéniában hétfőn megkezdik az egészségügyi dolgozók rendszeres és kötelező, gyors koronavírus-tesztelését - írta a helyi média.
2020. 11. 22. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre több kibertámadás éri a német kórházakat

Megugrott a kórházak és más rendszerszintű fontosságú intézmények elleni informatikai támadások száma Németországban egy vasárnap ismertetett kormányzati kimutatás szerint.
2020. 11. 22. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások: