Eddigi legeredményesebb évét zárta hazánkban a Raben

Fennállásának legeredményesebb évét zárta tavaly a Raben Trans European Hungary Kft. A logisztikai vállalat a kedvező pénzügyi eredmények mellett műszaki, informatikai fejlesztésekkel, valamint új telephely létesítésével erősítette pozícióját, idén pedig újabb raktárakat nyit az ország több pontján. A Raben Group nemzetközi szinten is jól teljesít, a 13 országban jelen lévő cégcsoport forgalma 2020-ban meghaladta az 1,26 milliárd eurót.

Eddigi legeredményesebb évét zárta hazánkban a Raben

Tevékenységének valamennyi szegmensében növekedést ért el tavaly a Raben magyarországi leányvállalata. A cég tovább bővítette, illetve képzésekkel fejlesztette személyi állományát, és több meghatározó partnerével hosszabbította meg a különböző logisztikai szolgáltatásokra szóló megállapodásait, illetve új szerződések révén növelte ügyfeleinek számát. A hazai és nemzetközi disztribúciós tevékenység további erősítése érdekében Győrben áprilisban megnyílt egy új, 1800 négyzetméteres, átrakóraktárként is funkcionáló egység.

Emelkedő pályán

Az értékesítési és szállítmányozási tevékenység mérőszámai egyaránt tovább javultak. Az üzleti mutatók mellett az időben történő kiszállítások aránya is emelkedett, a címre kézbesítések esetében belföldi és nemzetközi viszonylatban is magas szinten stabilizálódott. Egyre jobb eredményekkel működik továbbá a 2019 elején bevezetett ETA (Estimated Time of Arrival) szolgálatás, azaz a szállítmány várható érkezési idejének meghatározása is. A 2020-as év egyik legjelentősebb digitális fejlesztése a kézbesítés fényképpel történő igazolása (picture confirming delivery – PCD), amely az érintkezésmentessége miatt különösen népszerűnek bizonyult. A közeljövő fontos célkitűzése, hogy a cégcsoport nemzetközi gyűjtőszállítmányozási tevékenységében – az ügyfelek igényeivel összhangban – további rendszeres járatokkal optimalizálják a kapacitások kihasználását.

A cég székhelyeként is szolgáló Dunaharasztiban 30 ezer négyzetméternyi új, korszerű raktárterületet adnak át idén, és a meglévő létesítményben is fejlesztéseket végeznek. Szintén jelentős mértékben, több mint 10 ezer négyzetméterrel bővül az első félévben a Raben pécsi raktára, amely elsősorban a belföldi közúti szállítmányozási és raktárlogisztikai tevékenységet segíti majd, illetve legnagyobb helyi partnerének igényeit is kielégíti. A bővítésekkel idén növekszik a cég munkavállalóinak létszáma is, a jelenlegi mintegy 340-ről 400 fölé.

Minőségi munkaerő

A vezetőképzés eddigi legátfogóbb módját dolgozta ki 2020-ra a Raben Group. Az elmúlt évtizedekben felhalmozott tapasztalatokat és legjobb gyakorlatokat egy az egész cégcsoportra kiterjedő oktatási programban egyesítették, a tudásanyag gyakorlati alkalmazásáról pedig a gamifikáció módszerével, játékos formában adhattak számot a résztvevők. A 13 leányvállalat mintegy 1000 vezetőjének bevonásával zajlott verseny első 20 helyezettje közé két hazai munkatárs is bekerült.

Árvai Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A 2020-as évvel kapcsolatban a legfontosabb, hogy a koronavírus-járvány közepette is mindannyiunk számára biztonságos környezetet teremtettünk a cégnél. Ez volt az egyik alapfeltétele az üzletben elért sikereinknek, többek között a 10 milliárd forintot megközelítő forgalmunknak. Megőriztük minden dolgozók munkahelyét, sőt, a növekedés révén újabbakat tudtunk létrehozni. A bővítési projektek alapos előkészítésével nagyot léptünk előre annak érdekében, hogy 2021 is hasonlóan sikeres legyen.”

Lendületben a cégcsoport

A Raben Group valamennyi leányvállalata nagy energiát fordított tavaly a fejlesztésekre. A cégcsoport tagjai több tízezer négyzetméternyi új létesítményt vettek birtokba többek között Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában, a szállítmányozási, logisztikai szolgáltatások támogatására pedig új digitális és automatizálási megoldásokkal álltak elő. A Németországban fejlesztett BlueJay a teljes cégcsoport szállítási rendszereit támogatja. Ukrajnában az elektronikus fuvarlevél használata felé tettek nagy lépést, a Last Mile Connector szoftver bevezetésével pedig a futárcégeknek történő információküldést automatizálták. A további innovációk között megtalálhatók az irodai munkát és a raktári folyamatokat segítő alkalmazások egyaránt, a kézbesítési idő automatikus közlését segítő szoftvertől a kobotokon (együttműködő robot) és az önműködő targoncákon át az IoT szenzorokig.

Ewald Raben, a cégcsoport vezérigazgatója elmondta: „2020-ban számos kihívással kellett szembenéznünk. Az ebben az időszakban történteknek nemcsak 2021-re, de a későbbi évekre is jelentős hatásuk lesz. A világjárvány a piac valamennyi vállalatának működési környezetét megváltoztatta, a mi feladatunk ebben a helyzetben az volt, hogy fenntartsuk az üzlet folytonosságát – a saját cégeinknél éppúgy, mint a partnereinknél. Az ügyfélportfóliónk tudatos kialakítása révén a nehéz piaci körülmények ellenére is kedvező pénzügyi eredményeket értünk el. A cégcsoportunknál a pandémia miatt felgyorsult a digitális fejlesztések és a papírmentes logisztikai megoldások bevezetése. Úgy vélem, hogy megfelelő hozzáállással, jól átgondolt stratégiával a válságból lehetőség is válhat.”

Hozzászólások

OTP részvény befektetési kilátások

Fundamentumok alapján ez a hét leginkább az árak drágulásáról szólhatnak, jönnek ugyanis az inflációs adatok Európából és USA-ból is.
2021. 04. 12. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul a magyar-román kereskedelmi forgalom - ábrán mutatjuk

A magyar-román kereskedelmi forgalom alakulása; behozatal; kivitel; milliárd forint
2021. 04. 12. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ismét jön a hideg és a hó is

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a jövő héten. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2021. 04. 11. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elvitték a hatos lottót!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 14. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2021. 04. 11. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szigorú óvintézkedések mellett tehetnek vizsgát a szakképzésben tanulók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
2021. 04. 11. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Támogatja a kormány az egészségügyet ellátó cégeket

A kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben is gördülékeny legyen az együttműködés az egészségügyi intézmények és a számukra eszközöket, felszereléseket szállító cégek között - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára az MTI-vel vasárnap.
2021. 04. 11. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ipari és építőipari adatok érkeznek a jövő héten

Az ipari termelés februári teljesítményéről szóló második becslést és az építőipar februári kibocsátásának adatait publikálja jövő héten a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 04. 11. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre népszerűbb az elektronikus fizetés

Az elektronikus fizetés elterjedését számos intézkedés segíti, többek között a tavaly márciusban debütált azonnali fizetési szisztéma, a másfél millió forint feletti készpénzfizetési korlátozás, valamint az, hogy idéntől, ahol van online pénztárgép, ott elektronikusan is lehet fizetni - mondta Tállai András az MTI-nek.
2021. 04. 11. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így változott az üzemanyag ára 2018 óta - ábrán mutatjuk!

95-ös oktánszámú, ólommentes autóbenzin és a gázolaj, havi, országos fogyasztói átlagára, forint/liter
2021. 04. 11. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ivartalanítási programot indított a Nébih

A kistelepülésekre fókuszáló, ivartalanítási programot indított a kóbor kutyák számának csökkentése érdekében a kistelepüléseken a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), 50 millió forintból 1400 kutya ivartalanítását finanszírozzák - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.
2021. 04. 11. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Trendszerű lejtmenetben a kiskereskedelem

A kiskereskedelem trendszerű lejtmenetben van és a márciusi járványügyi korlátozásokat is figyelembe véve várhatóan negatívan járul hozzá a GDP első negyedévi alakulásához - így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a KSH februári adatait.
2021. 04. 11. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország segít Szlovákiának az orosz oltóanyag bevizsgálásában

Magyarország segít Szlovákiának a Pozsony által megrendelt, koronavírus elleni orosz oltóanyag bevizsgálásában - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, miután megbeszélést folytatott Igor Matovic szlovák miniszterelnök-helyettessel, pénzügyminiszterrel.
2021. 04. 11. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás

Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
2021. 04. 11. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Az ötöst nem, de a Joker-t ketten is elvitték!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 14. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2021. 04. 10. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megjelent a TokajKalauz negyedik kiadása

Megjelent a TokajKalauz eddigi legátfogóbb, negyedik kiadása; a kétnyelvű kötet a teljesség igényével mutatja be a történelmi borvidék látnivalóit és programjait a legizgalmasabbnak értékelt pincéktől, a helyi gasztronómián, rendezvényeken és a legszebb kirándulóhelyeken át a legjobbnak ítélt szálláshelyekig.
2021. 04. 10. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Zöldáramra váltott a pécsi Körber Hungária Gépgyártó Kft.

Teljes egészében megújuló energiaforrásokból származó villamos energiával fedezi pécsi telephelyének áramszükségletét a dohányipari gépek és a hozzájuk tartozó alkatrészek előállításáról ismert Körber Hungária Gépgyártó Kft. - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel. megújuló energiaforrásokból termelt villamos energia.
2021. 04. 10. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó és aggódik a környezetpusztítás következményei miatt

Szinte nincs olyan magyar ember, akit ne foglalkoztatna a bolygó jövője, egy lakos pedig átlagosan 12 környezetkárosító tényezőt tud felsorolni – derült ki az ALTEO Csoport megbízásából készített országos, reprezentatív kutatásból. Bár a különböző demográfiai csoportok eltérően vélekednek ezek jelentőségéről, egy dologban azonban 80 százalékuk egyetért: a környezetvédelem az egész társadalom közös felelőssége.
2021. 04. 10. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Eredményesen zárta a egyedévet a Pallas Athéné Alapítvány

Biztonságos és felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően eredményesen zárta 2021 első negyedévét a Pallas Athéné Alapítvány: az Optima Befektetési Zrt., mint az alapítványi vagyon kezelője, 745 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az az első negyedév végén összesen 279,8 milliárd forintot tett ki - közölte az alapítványi vagyon kezelője az MTI-vel pénteken.
2021. 04. 10. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új csalók bukkantak fel a Magyar Posta nevében

A Magyar Posta arculati elemeit felhasználó, kéretlen elektronikus levelekben elrejtett információgyűjtő kémprogramra hívja fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete. A rendőrség azt közölte: a levél nyelvezete eltér a megszokott hivatalos formulától, és már a megszólítás is gyanút ébreszthet.
2021. 04. 10. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

144 milliárd forint az államháztartás hiánya

A járványügyi védekezés, a vakcinabeszerzések és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedések következtében 1144,1 milliárd forintos hiánnyal zárt március végén az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszere - közölte pénteken kiadott gyorstájékoztatójában a Pénzügyminisztérium (PM).
2021. 04. 10. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások: