Ázsiai ingatlan részvény eszközalap (EUR)


A befektetési stratégia olyan első osztályú vállalatokat céloz meg, melyeknek a jövedelme fenntartható és növekvő tendenciát mutat. A fenti két megközelítést egyesítve az alapkezelők igyekeznek csökkenteni az eszközalap kockázatát, elkerülve a rosszul teljesítő és nem likvid vállalatok részvényeit. Az eszközalap teljesítményét az értékpapír-kiválasztás vezérli, melynél fontos szempont az eszköz-, iparág-, valamint az ország-allokáció is. Az alapkezelők egy speciális – a „fentről lefelé haladó” – technikával makro áttekintést végeznek, miközben az eszközalap szerkezetét vizsgálják.

Ezen kívül figyelemmel kísérik még azokat a tényezőket is, amelyek regionális szinten gyakorolhatnak hatást az eszközalapra (például: politika, deviza és külföldi tőkeáramlás).
Az Ázsiai ingatlan részvény eszközalap célkitűzéseinek elérését az ázsiai, csendes-óceáni térség befektetési csapatai segítik.
Az eszközalap a likvid eszközök mellett olyan befektetési alapokat vásárolhat, amelyek tőzsdén jegyzett, az ázsiai térségre fókuszáló, a térségben ingatlanfejlesztéssel és ingatlanforgalmazással, -bérbeadással foglalkozó társaságok részvényeibe fektetik az ügyfelek pénzét.

A biztosító az eszközalapban lévő mögöttes befektetési alapok arányát változtathatja, illetve nullára csökkentheti, valamint új, az eszközalap fókuszába illő befektetési alapokat vásárolhat a jobb teljesítmény elérése érdekében. Az eszközalapban lévő befektetési alapok aktuális összetételéről a biztosító honlapján található befektetési jelentésben, a www.metlife.hu oldalon tájékozódhat.
Az eszközalapba történő befektetés minimum 5-10 éves időtávban ajánlott.

A rövid távú nyereségre törekvő, spekulatív befektetési politika idegen az eszközalap szemléletétől. Az Ázsiai ingatlan részvény eszközalap nyílt végű eszközalap és határozatlan időre jött létre, melynek referenciaindexe az FTSE EPRA/NAREIT Asia Index-költségek.

Az Ázsiai ingatlan részvény eszközalap bankbetét és készpénz formában tartja ideiglenesen szabad pénzeszközeit. Az eszközalap likvid eszközeinek (számlapénz, rövid lejáratú betét, 30 napon belüli lejáratú diszkontkincstárjegy, vagy egyéb kötvény) minimális aránya az eszközérték 0%-a, maximális aránya az eszközérték 20%-a. Az eszközalap által vásárolt befektetési jegyek minimális súlya 80%, maximális súlya 100%, a megcélzott középérték 95%.

Miért érdemes az eszközalapot választani?

A követett befektetési politika a magas kockázatviselési hajlandóságú ügyfelek számára ideális. Meggyőző érvek szólnak amellett, hogy a befektetők személyes befektetési portfóliójában az Ázsiai ingatlan részvény eszközalap is helyet kapjon. Az ingatlanbefektetések hozamának ingadozása alacsony, a cash flow könnyen tervezhető, mindezek pedig kedvező hatást gyakorolnak az eszközalap kockázat/hozam profiljára.

Különösen azért, mert az ázsiai ingatlanbefektetési piac fejlődése egészen új likviditási szintet ért el, és lehetőséget biztosít a befektetőknek, hogy a hozamot az ingatlanbefektetési társaságokon (REIT) keresztül érjék el. A régióban tapasztalható erőteljes gazdasági növekedés tükröződik a középosztály expanzióján, a növekvő jólét pedig nemcsak a magasabb egy főre jutó lakásingatlan mértékében nyilvánul meg, hanem abban is, hogy egyre nagyobb a kereslet a luxus- és high-end ingatlanok iránt.

Az alap árfolyama

Dátum '22.01.21 '22.01.24 '22.01.25
Árfolyam 0,9914 0,9914 0,9914

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam 0,00% 0,00% 5,18%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

Borsodban is megkezdődnek a szivattyús energiatározó létesítésének lehetőségét vizsgáló kutatófúrások

A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a tiszta forrásból megtermelt energia termelésében és tárolásában. Az időjárásfüggő megújulók természetes teljesítményingadozásának kiegyensúlyozására számos országban alkalmaznak szivattyús-tározós erőműveket - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 05. 03. 07:00
Megosztás:

Év végén már erőt gyűjtött a lakáspiac

A teljes 2023-as esztendő lakáspiaci folyamatairól is áttekintő képet ad a KSH legfrissebb, IV. negyedévi jelentése. E szerint a múlt évben 25 százalékkal kevesebb lakás cserélt gazdát, mint amennyit 2022-ben – az időarányos adatfeldolgozás alapján – regisztráltak. Az viszont jó hír, hogy a visszaesés üteme az év folyamán egyre csökkent, s a IV. negyedévben már emelkedést tapasztaltak. Ez utóbbi ugyan 9,8 százalékos többletet jelentett az előző év hasonló időszakához képest, de még mindig 12 százalékkal elmaradt a piac lefagyása előtti utolsó év, 2021 eredményétől.
2024. 05. 03. 04:00
Megosztás:

Mire vágynak a dolgozó anyák?

Egy ideális világban a nőknek nem kell választaniuk a munkájuk és a családjuk között, és a karriert sem kell feláldozniuk, ha gyermeket vállalnak. A Mars tisztában van az édesanyákat érintő kihívásokkal, amelyek fókuszában a szakmai és személyes feladatok egyensúlyának megteremtése áll - ez derül ki a vállalat nemzetközi #HearToBeHeard kutatásából is.
2024. 05. 03. 03:30
Megosztás:

Érvénybe lép az új költségvetési szabály

A Tanács tegnapi ülésén elfogadta a költségvetési szabályok reformját – az új keret nagyobb rugalmasságot biztosít az egyes hosszú távú befektetéseket eszközölni kívánó kormányok számára.
2024. 05. 03. 03:00
Megosztás:

Ki nyert a legnagyobbat áprilisban a magyar tőzsdén?

Áprilisban is folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX: a mutató márciushoz képest 4,2 százalékot emelkedve 68 142 ponton zárta a hónapot, amely újabb rekordot jelent. Az azonnali részvénypiac forgalma tartotta az előző havi szintet - 248 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,8 milliárd forintnak felel meg. A legnépszerűbb részvények listájának élén az OTP Bank, a Richter Gedeon és a MOL zárt, 136,8, 46,6 és 31,7 milliárd értékű forgalommal, míg a brókercégek közül a Wood & Company, a Concorde és az ERSTE emelkedett ki. Április az eseményeket tekintve is mozgalmasnak bizonyult: az OTP CETOP ETF bevezetése, a Kermann IT Solutions a BÉT Xtend platformon való debütálás okán szólaltatta meg a BÉT csengőjét, emellett a BÉT éves rendes közgyűlése is fémjelezte a hónapot.
2024. 05. 03. 01:00
Megosztás:

Vegyesen változott csütörtök estére a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 02. 19:00
Megosztás:

BÉT - Elemző: "oldalazás" jellemezte a magyar piac mozgását

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,03 pontos, 0,03 százalékos csökkenéssel 68 123,99 ponton zárt csütörtökön.
2024. 05. 02. 18:30
Megosztás:

Az új WienerAI mém érme kereskedési botot indít, az előértékesítés már 700 millió dollárnál jár

A kripto legújabb, kibernetikus kolbászkutya szenzációja egy AI mém érme, a WienerAI (WAI). Ez az újdonság most a kriptovaluták legfejlettebb, kezdőbarát kereskedési botját adta hozzá az ökoszisztémájához. Eközben tart az ICO-ja, amely három hét alatt már több mint 700 000 dollárt gyűjtött össze.
2024. 05. 03. 00:01
Megosztás:

A Pfizer Covid-gyógyszere sokat hozott a konyhára

A Pfizer tegnap piacnyitás előtt publikálta első negyedéves számait, ami egy egyszeri, még a koronavírus járványhoz köthető többletbevételnek köszönhetően felülmúlta a várakozásokat.
2024. 05. 02. 22:30
Megosztás:

Még egy ideig nem csökkentene a Fed, de legalább nem is emel

Tegnap este fejeződött be a Fed kétnapos kamatdöntő ülése, ahol– egyhangúlag – az 5,25-5,5 százalékos szinten tartották a kamatsávot, ami megfelelt a piac és az elemzők várakozásainak.
2024. 05. 02. 16:00
Megosztás:

Csalódást keltő előrejelzés miatt ütötték az AMD-t

Nagy figyelem övezte az Nvidia legfőbb vetélytársának számító vállalat első negyedéves gyorsjelentését.
2024. 05. 02. 14:00
Megosztás:

Az OMV jobb eredménye a MOL részvényárát is növelheti

Az OMV idei első negyedéves gyorsjelentése kedvező képet nyújtott a cég tevékenységéről.
2024. 05. 02. 13:00
Megosztás:

A vártakhoz képest nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban áprilisban

Az Egyesült Államokban a foglalkoztatottak száma az elemzői várakozásoknál jelentősebben nőtt áprilisban az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közölt adatai szerint.
2024. 05. 02. 21:00
Megosztás:

Gazdasági növekedésre számít a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Kossuth rádió Déli krónika című műsorában szerdán.
2024. 05. 02. 21:30
Megosztás:

Megkezdődhet a Pázmány Campus beruházás

Kezdődhet a Pázmány Campus beruházás, miután a Kúria megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire kimondott változtatási tilalmat, amivel a VIII. kerületi önkormányzat akadályozni próbálta az egyetemi és kerületi fejlesztési terveket - közölte Lázár János szerdán a közösség oldalán.
2024. 05. 02. 20:30
Megosztás:

Párját ritkítja a vadállományunk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra - közölte Nagy István agrárminiszter a Karcagi Nagykun Vadásztársaság alapításának 150 éves jubileumi ünnepségén, szerdán az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 03. 08:30
Megosztás:

Nőtt Románia államadóssága

A GDP 52,4 százalékára nőtt februárban Románia államadóssága - közölte szerdán a bukaresti pénzügyminisztérium.
2024. 05. 03. 08:00
Megosztás:

Már most a júliusra elvárt szint felett jár a gáztárolók töltöttsége

A fűtési szezon után a júliusra elvárt szint felett a gáztárolói töltöttség - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-vel szerdán.
2024. 05. 03. 07:30
Megosztás:

Szeptemberre elkészül a gyulai református általános iskola új tornaterme

Elérte legnagyobb magasságát a kormány több mint kétmilliárd forintos támogatásával megvalósuló tornaterem, amelyet szeptembertől használhatnak a gyulai református általános iskola diákjai - közölte közösségi oldalán Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester.
2024. 05. 02. 20:00
Megosztás:

Nagyszabású fejlesztést hajtott végre a LEDFAK Kft.

Komplex, 260 millió forintos fejlesztést hajtott végre mezőtúri telephelyén a LEDFAK Gyártó és Szereléstechnikai Kft., amely a beruházásra csaknem 182 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (Ginop Plusz) pályázatán - közölte az MTI-vel az áramelosztó, szabályozó készülékek gyártásával foglalkozó cég.
2024. 05. 02. 19:30
Megosztás:

Az alap árfolyama

Dátum '22.01.21 '22.01.24 '22.01.25
Árfolyam 0,9914 0,9914 0,9914

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam 0,00% 0,00% 5,18%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk