Ethereum árfolyam-előrejelzés: Itt az ideje bevásárolni?

Az altcoinok legnépszerűbb, egyben legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező kriptója, az Ethereum (ETH) értéke ismét 2000 dollár fölé jutott. Ennek a mozgásnak a hatására az ETH az elmúlt 30 nap során 23.5 százalék növekedésre volt képes.

Ethereum árfolyam-előrejelzés: Itt az ideje bevásárolni?

Az erősödés mögött elsősorban az áll, hogy egyre többen látják úgy, az amerikai jegybank (Fed) hamarosan lezárja a szigorú monetáris politikai ciklusát. A pozitív kilátások hatására a dollár gyengülni kezdett és a legtöbb befektetési eszköz - így a kriptopénzek - értéke pozitív irányba indult. 

A kriptoszektorra továbbá hatást gyakoroltak az argentin választások. Mivel egy kifejezetten kriptobarát elnöke lett az országnak, így várhatóan több területen is adaptálni fogják a blokklánc-technológiát.

Jelenleg a bikák számára a legfontosabb szint 2150 dollárnál áll, ami akár a közeljövőben teljesülhet is. 

Köszönhetően olyan eseményeknek amilyen a spot Ethereum ETF lehetősége, illetve a folyamatosan deflálódó ETH készletnek, a közeljövőben valóban esélyesnek tűnik a kiugrás. 

Ennek tudatában nézzük meg, mire lehet számítani a következő időszak során az Ethereum értékének változásával kapcsolatban.

Itt az idő az ETH vásárlásra?

Bár az idei év során a BTC növekedése megelőzte az Ethereumot, ez a trend a jövő évben megfordulhat. Hosszas stagnálást követően az ETH értéke végül október közepén jutott mélypontra, majd ezt követően megállás nélkül képes volt az erősödésre.

A bikák azonban kimerülhettek a csörtében. Az előző héten, miután az árfolyam egy rövid időre átlépte a 2100 dolláros szintet eladási hullám vette kezdetét. Valószínűleg sokan úgy döntöttek, itt az ideje kivenni az elért profitot, aminek hatására az ETH értéke ismét a 2000 dollár alatti szintre jutott.

Ha a bikák azonban ismét képesek lesznek erőre kapni, úgy a határ szinte a csillagos ég lehet.

2150 dollár felett lényegében nincs jelentősebb ellenállási szint, így ebben a zonában - elméletileg - egészen a 3500 dollárig is eltarthat egy rally.

Amennyiben idén sem marad el a mikulásrally, abban az esetben könnyen lehet, hogy még idén ebben a zónában látjuk majd az árfolyamot.

ethereum price chart árfolyam grafikon

Mindezeket szem előtt tartva nehéz lenne a mostaninál jobb alkalmat találni a vásárlásra. Még annak ellenére is, hogy írásunk idején az Ethereum árfolyama az éves csúcs közelében mozog.

Az Ethereum továbbra is meghatározó szereplője a Web3 világának. Lényegében a legnagyobb DeFi, NFT és P2E projektek közül szinte mindegyik ezt a hálózatot használja. A népszerű altcoin képes volt megőrizni domináns szerepét a szektorban, hála olyan skálázási protokolloknak amilyen a Polygon, Optimism vagy az Arbitrum. 

Ennek köszönhetően az olyan “Ethereum gyilkos” projekteknek, amilyen az Avalanche vagy a Solana, nem volt esélyük jelentős előnyre szert tenni az ETH-val szemben.

Továbbá a következő évekre tervezett frissítéseknek hála az Ethereumnak minden bizonnyal képes lesz az élvonalban maradni. Arról pedig már nem is beszélve, hogy egy esetleg spot Ethereum ETF esetén az árfolyam a sokszorosára is emelkedhet.

Milyen Ethereum alternatívába érdemes befektetni?

Új kezdeményezéskből nincs hiány az ERC-20 tokenek piacán, azonban az erős mezőnyből toronymagasan kitűnik az ETHETF. A projekt a befektetők legnagyobb meglepetésére semmilyen előértékesítésen nem esett át.

Bár ennek a lépésnek köszönhetően nem volt lehetőség fix áron vásárolni a tokeneből, az indulást követően így is szignifikáns erősödést lehetett látni. Eleinte ugyanis 0.01 dollárért volt elérhető a token, majd egy nappal később már csak 0.17 dollárnál mozgott az árfolyam.

Eth etf

Ezt követően a projekt értéke esni kezdett, azonban az előző 2 nap során közel 100 százalékos növekedést lehetett ismét látni.

Az ETHETF tokenek úgy tervezték, hogy birtoklásukkal jutalomhoz lehessen hozzájutni. Amennyiben ugyanis a spot Ethereum ETF engedélyezésre kerül, azonnal meg lesz szüntetve a 2 százalékos égetési adó.

A projekt piaci mérete jelenleg nem éri el az 1 millió dollárt. Éppen ezért azonban ideális eszköz lehet az ETHETF azok számára, akik szeretik a magas kockázattal és magas megtérüléssel járó projekteket.

Mivel semmilyen előértékesítésre nem került sor, ezért a tokent kizárólag kriptotőzsdén keresztül tudod megvásárolni. Ehhez Uniswapon keresztül keress rá a token címére (0x91be752d438d5F804345b5AcB18DE0c431aD470F) majd végezd el a vásárlást. 

Amennyiben szeretnéd az ETHETF Tokent alaposabban is megismerni, látogass el a projekt weboldalára, még ma!

Érdekel az ETHETF 

Ez is érdekelhet:

Indulhat a verseny: A DOGE, a GROK vagy a Meme Kombat juthat előbb holdra?

Ezt jósolja a Google Bard a Bitcoinnak 2024-re

A legjobb kripto ICO-k 2023-ban

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Csökkenéssel indulhat a kereskedés

Csökkenéssel indulhat a keddi kereskedés az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Hétfőn a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,79 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 67 407,86 ponton zárt.
2024. 04. 16. 08:31
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama kedd reggel a hétfő esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 16. 08:00
Megosztás:

Indul a parkolóépítés Kaposváron

Parkolóépítési programot indít Kaposvár: az önkormányzat 4 milliárd forintból ezer parkolóhelyet alakít ki a somogyi vármegyeszékhelyen - adta hírül a polgármester a Facebook-oldalán.
2024. 04. 16. 07:30
Megosztás:

A 2024-ben robbanásra kész Top 3 kriptodeviza; KangaMoon, Gala és Sui

A kriptodeviza-piacot erős verseny jellemezi az új kriptodevizák részéről, amelyek egyedi jellemzőkkel rendelkeznek. Ezek a tulajdonságok és hatalmas potenciáljuk arra irányulnak, hogy megszerezzék a befektetők bizalmát és befolyásolják a piaci hangulatot. Évről évre egyre több új kriptoprojekt lép be a piacra, így a kriptobefektetőknek mindig nehézséget okoz a nagy potenciállal rendelkező legjobb kriptodevizák kiválasztása. A szakértők elemezték a piacot, és a KangaMoon (KANG), a Gala (GALA) és a Sui (SUI) kriptovalutákat választották ki, amelyek az év folyamán kiemelkedő emelkedésekre lehetnek képesek. Olvass tovább, hogy megtudd, miért ezek a legjobb kriptó befektetések most.
2024. 04. 16. 07:00
Megosztás:

AI-alapokra helyezte a casco-kötést követő járműszemlét az Allianz Hungária

2024 márciusa óta már az új, mesterséges intelligenciával vezérelt digitális gépjárműszemle segíti az Allianz Hungária ügyfeleit a casco-szerződésük megkötésének folyamata során. A casco így gyorsan, kényelmesen, akár teljes egészében az otthonunkból megköthető, míg a biztosítóoldali elbírálási folyamat két napon belül lezárulhat.
2024. 04. 16. 06:30
Megosztás:

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.
2024. 04. 16. 06:00
Megosztás:

Banális banánhéjakon csúsznak el az álláskeresők

A KSH adatai szerint mintegy 220 ezer munkanélkülit tartanak nyilván Magyarországon, az üres álláshelyek aránya pedig 2,3 százalék. Ez utóbbi adat azonban sokat csökkenhetne, ha a kereslet és a kínálat megtalálná egymást, ennek azonban néha egészen banális akadályai vannak.
2024. 04. 16. 05:30
Megosztás:

Jókora nyereséget villantott a Goldman Sachs

A bank első negyedéves bevétele a tavalyihoz képest 16%-kal 14,21 milliárd dollárra emelkedett, több mint 1 milliárd dollárral meghaladva az elemzői várakozásokat.
2024. 04. 16. 05:00
Megosztás:

Egy nő keressen ugyanannyit mint a férfi kollégája - ezt akarja az Unió

A bérek átláthatóságáról szóló európai uniós irányelv hamarosan részletes jelentésre kötelezi a közép- és nagyvállalatokat a női és a férfi dolgozóik fizetéséről. Az Európai Bizottság döntése értelmében a kikért adatok alapján akár bírósági pert is indíthatnak majd a hátrányosan érintett alkalmazottak – hívja fel a figyelmet az EY. A tanácsadócég kollégái arra ösztönzik a társaságokat, hogy minél hamarabb világítsák át a szervezetüket, és szükség esetén tegyék meg a bérszakadék megszüntetéséhez vezető lépéséket.
2024. 04. 16. 04:30
Megosztás:

Ne vegyél ilyen autót, mert tuti átvernek!

A carVertical autóipari adatszolgáltató friss tanulmánya feltárta, hogy melyik autómárkát éri a legtöbb sérülés Magyarországon: a lista élén a BMW járművek állnak. Ez hasonló a többi ország trendjére is, azaz a BMW a leginkább sérült márka világszerte. A spektrum másik végén a Fiat áll, amelyet hazánkban a legkevésbé érnek közúti balesetek. 2023 káradatainak tanulmányozása alapján a kutatás azt is feltárta, hogy a Mercedes-Benz, a Kia és az Audi rendelkezik a legmagasabb kárértékkel.
2024. 04. 16. 04:00
Megosztás:

Vigyázat, csalók élnek vissza a kibervédelmi intézet nevével!

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) nevével és telefonszámával élnek vissza telefonos csalók - közölte a szakszolgálat hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 16. 03:30
Megosztás:

Enyhült a német ipar anyaghiánya

Közel a koronavírus-járvány előtti szintre enyhült az anyaghiány a német iparban márciusban, a német feldolgozóipar egészét már szinte alig érintik az ellátási problémák - derült ki az ifo német gazdaságkutató intézet hétfőn közzétett felméréséből.
2024. 04. 16. 03:00
Megosztás:

A K&H idén is támogatja a fiatal agrárszakembereket

Agrárképzésben tanuló hallgatókat támogat a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amelyet 10. alkalommal hirdet meg a K&H - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 16. 02:30
Megosztás:

Vigyázzunk! Nyugdíjas korban kockázatos a párkeresés!

A nyugdíjas évek gyakran hoznak magukkal egy új életszakaszt, amikor az embernek újra van ideje magánéleti kérdésekkel foglalkozni, köztük a párkereséssel is. Bár a társas kapcsolatok kiépítése életünk bármely szakaszában kulcsfontosságú lehet, az idősebb korosztály számára bizonyos egyedi kihívásokat és veszélyeket is rejt ez a folyamat.
2024. 04. 16. 02:00
Megosztás:

Csökkent a munkanélküliség Törökországban

Törökországban az előző hónapban jegyzett 9,0 százalék után februárban 8,7 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a török statisztikai hivatal (Türkiye Istatistik Kurumu - TÜIK) hétfői közlése szerint.
2024. 04. 16. 01:30
Megosztás:

Több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot semmisítettek meg egy piacon

Folytatódott a szőlő- és gyümölcs-szaporítóanyagok árusításának tavaszi ellenőrzése, az ónodi Országos Állat- és Kirakodóvásáron tartott akció során több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot kellett megsemmisíteniük az ellenőröknek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.
2024. 04. 16. 01:00
Megosztás:

Átadták a Nemzeti Tudósképző Akadémia Talentum-díjait

A Szegedi Nemzeti Színházban rendezett gálaműsor keretében átadták a Nemzeti Tudósképző Akadémia (NTA) Talentum-díjait - tájékoztatta a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány hétfőn az MTI-t.
2024. 04. 16. 00:30
Megosztás:

A Dogeverse előértékesítése már 4 millió dollárnál jár

Míg a kriptopiac közelmúltbeli volatilitása megijesztett néhány befektetőt, egy mém érme projekt ellenáll a zuhanásnak.
2024. 04. 16. 00:01
Megosztás:

Eddig lehet jelentkezni a Kerékpárral 7 határon át pályázatra

A határon átnyúló kerékpártúrák megvalósításához nyújt támogatást idén is a Kerékpárral 7 határon át pályázat, amelyre május 5-ig lehet jelentkezni - közölte a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 15. 23:30
Megosztás:

Jöhet a tartósan vízhiányos időszak

A gazdálkodók visszajelzései alapján tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) - közölte a NAK hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 15. 23:00
Megosztás: