Innovatív megoldások az információbiztonság terén

Milyen megoldások vannak ma az információbiztonságban és hogyan lehet növelni egy vállalat információbiztonságának érettségét? Ennek jártunk utána a FORTIX Consulting Kft. információbiztonsággal foglalkozó magyar cég segítségével, akik folyamatosan keresik az innovatív megoldásokat az információbiztonság terén, ezért naprakész tanácsokkal rendelkeznek.

Innovatív megoldások az információbiztonság terén

Már nem lehet olyan internetet használó magánszemélyt vagy vállalkozást találni, akit ne érintene minden egyes nap az információbiztonság kérdése. Mégis, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy egy gépre telepített vírusírtó szoftver, egy privát jogosultságú google dokumentum vagy az inkognitó ablak használata majd mágikusan minden információbiztonsági kockázatot kiiktat az életünkből. Ez magánszemélyként ‘csak’ a saját adataink és anyagi javaink biztonságára jelent fenyegetést, cégen belül viszont már rengeteg ember munkáját, a vásárlók és dolgozók adatbiztonságát és nem utolsó sorban a teljes bevételt is veszélybe sodorhatja, nem beszélve a hírnév kockázatról egy adatvédelmi incidens után.

Egy kibertámadás során vállalati titkok szivároghatnak ki, eurómilliókat lehet bukni minden egyes nap, és nemzetbiztonsági szempontból is súlyos következményei lehetnek az incidensnek, ezért kiemelten fontos prioritásként kezelni a kérdést minden vállalkozásban. Az egyre növekvő informatikai komplexitású hétköznapi eszközök, és az internet elterjedése új kaput nyitott a támadók számára, hogy az online tevékenységet, annak adatmegosztását és az információs rendszereket becserkészhessék.

Ahhoz, hogy megtaláljuk a helyes és biztonságos utakat a céges információbiztonság és kiberbiztonság maximalizálásához, elengedhetetlen a fogalom értelmezése.

Mi számít információbiztonsági kérdésnek?

Mivel a személyes kommunikáció mellett az ügyintézés, számlanyitás, kereskedelem de például a helymeghatározás is átkerült a telekommunikációs eszközökre, és ezek használatához meg kell adni személyes adatokat, a magánszemélyek, az állami, a vállalati és a pénzügyi szektor részéről egyaránt függőség alakult ki ezen rendszerek, szolgáltatások és eszközök felé. Ezt a függőséget pedig könnyen lehet a kibertéren keresztül támadásokra, bűncselekményekre és fenyegetésekre használni. Azaz minden interneten, vagy elektronikus eszközön keresztül megosztott, vagy arra feltöltött adat információbiztonsági kérdéseket vet fel.

információbiztonság

Innovatív megoldások, amiket érdemes alkalmazni

Ha egy vállalat felismeri az információbiztonság kérdésének súlyát, és tisztában van az elhanyagolásának lehetséges következményeivel, az már egy fontos első lépés az erős információbiztonság felé vezető úton. De mit lehet ezután tenni és honnan érdemes segítséget kérni? A FORTIX szakértői az alábbi két szolgáltatást emelték ki:

   - CISO/IBF információbiztonsági szolgáltatás

Az optimális információbiztonság megteremtése és fenntartása sokrétű feladat, és ennek jelentős részét képezi az informatikai rendszerek biztonságos üzemeltetése. Bár lehet cégen belüli információbiztonsági vezető (CISO) egy vállalatnál, a feladat komplexitása miatt érdemesebb lehet egy külsős céget is megbízni a kérdéssel, ahol egy teljes csapat dolgozik majd a céges információbiztonságon, miközben nem kell bővíteni a belsős állományt.

Mit várhat (és mit kell elvárnia) a cégvezetőknek egy ilyen CISO szolgáltatástól? A FORTIX szerint:

Először is, üzletközpontú és kockázatalapú kiberbiztonsági stratégiát, amit a szakma krémje egy program menedzsmenttel kiegészítve biztosít majd a vállalatnak. Emellett:

- Iparági és jogszabályi megfelelés biztosítását

- Biztonsági technológiák és architektúra integrált bevezetését és kezelését a vállalaton belül

- Biztonsági operációt, SOC és incidenskezelési koordinációval

- A biztonság céges kultúrába integrálását és biztonságtudatosságot

- Szállítók és a harmadik felek biztonságának megbízható kezelését

- Illetve üzleti projektek biztonsági validálását és konzultációkat

Külsős cég bevonása egyébként belsős CISO esetén is ajánlott, mivel komoly támogatást, új, innovatív megoldásokat és egy friss nézőpontot tud nyújtani a cégen belüli munkatársaknak.

   - IaaS felhőbiztonság kezelése egy szakértői csapattal

Az IaaS egy olyan felhő alapú számítási szolgáltatás, amely a megrendelő igényei alapján kínálja a szükséges számítási, tárolási és hálózati erőforrásokat. Platformjai valódi kontrollt és rugalmasságot biztosítanak, viszont nem árt a szolgáltatás mellé egy szakértői csapat segítségét kérni a biztonsági kockázatok elhárításának érdekében. A szakértők bevonása nagyban csökkentheti a nem tudatos és nem megfelelő IaaS használatból eredő biztonsági kockázatokat.

Az IaaS biztonság és megfelelés nem csak technológiai kihívás a vállalatoknak, de üzleti prioritás is, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani rá.

Iaas biztonság

Egy céges kockázatelemzés sem árt

Laikusként nehéz lehet megítélni, vagy teljes komplexitásában felmérni a vállalaton belüli információbiztonsági kérdéseket vagy problémákat, ezért nagy segítség lehet egy szakértői csapatra bízni a kérdést. Egy profi kockázatelemzés - például a FORTIX segítségével - lehetővé teszi a cégek számára, hogy azonosítsák, értékeljék és kezeljék az információs rendszerekkel kapcsolatos kockázatokat.

Különösen ajánlott, ha az információbiztonsággal még nem foglalkozott eddig a szervezet, de tudatában vannak a fenyegetéseknek, vagy már kialakult védelmi rendszerekkel rendelkeznek és szeretnék tovább növelni a biztonságukat. De új szabványi vagy egyéb megfelelés esetén, illetve egy új üzleti szolgáltatás vagy innovatív informatikai rendszer bevezetése idején is erősen ajánlott, mert ezekben az esetekben a szervezetnél addig nem ismert fenyegetésekkel lehet találkozni.

Megbízható partner a kibervédelemben

A FORTIX Consulting Kft. a magyarországi információbiztonság, adatvédelem és üzletfolytonosság meghatározó szereplője. 2011-ben alakult, és azóta is 100%-os magyar tulajdonban áll. Ügyfelei számára minőségi és magas szakmai tanácsadást nyújt, az információbiztonság és az üzletfolytonosság területén, ezzel támogatva a vállalatokat, hogy sikeresen megfeleljenek a modern kor biztonsági kihívásainak. Szolgáltatásaik közé tartoznak az információbiztonsági irányítási rendszerek bevezetése, etikus hackelés, adatvédelmi megfelelőség kialakítása, üzletfolytonossági irányítási rendszerek bevezetése és sok más, amit kiemelkedően magas színvonalon adnak át ügyfeleiknek.

Ha úgy érzi, szüksége lenne a felsorolt kiberbiztonsági megoldások egyikére, vagy szeretne egy olyan innovatív megoldást, amit kifejezetten a vállalatára szabtak, keresse őket bizalommal, és tegye fel kérdéseit szakértőiknek.

*** A tartalom a FORTIX Consulting Kft. megbízásából készült. Az anyag létrehozásában a szerkesztőség tagjai nem vettek részt.

Futárból milliomos: mindössze 1000 dollárnyi befektetés a Shiba Inu-ba és a DTX-be 2,25 millió dolláros nyereséget hozott ennek a kereskedőnek

Egy jól időzített befektetés megváltoztathatja egy befektető életét: Ez történt egy futárral, aki befektetett a Shiba Inu (SHIB) rallyjába, és több mint 2 millió dollárt keresett. Ezután nagy tétet tett az új hibrid platformra, a DTX Exchange-re (DTX), és jelenleg 200%-os nyereségen ül.
2024. 09. 29. 09:00
Megosztás:

Az Ethereum 3000 dollárra emelkedik? Elemzők robbanásszerű növekedést jósolnak ennek az olcsó kriptovalutának a 4. negyedévben!

A kriptovaluta szakértők szerint az Ethereum ára akár 3000 dollárig is emelkedhet. A másik oldalon ott van a Raboo ($RABT) nevű olcsó kriptovaluta, amely még nagyobb hozamot is hozhat.
2024. 09. 29. 08:00
Megosztás:

3 "muszáj megvenned" altcoin, ahogy a Bitcoin közelít a 70 000 dollárhoz: Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP) és IntelMarkets (INTL)

A kriptopiac erős emelkedést mutatott, ami egyszerre növelte a befektetők bizalmát és a piaci hangulatot. A Bitcoin (BTC) átlépte a 65 000 dolláros szintet, és gyorsan közelít a 70 000 dollárhoz.
2024. 09. 29. 07:00
Megosztás:

Híres Mihályok itthon és a nagyvilágban Mihály névnap apropóján

Mihály névnapot szeptember 29-én ünnepeljük, és a név számos ismert személyiséggel büszkélkedhet mind Magyarországon, mind külföldön. Ebben a cikkben bemutatunk 5 híres magyar Mihályt és 5 külföldi hírességet, akik különböző területeken alkottak maradandót.
2024. 09. 29. 06:00
Megosztás:

Te is pálinkát iszol? Akkor elárulunk valamit...

A magyar emberek számára a pálinkafőzés szinte szabadságjog, a nemzeti kultúra szerves része - jelentette ki a Közigazgatási és Területfejlesztési (KTM) Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Füzéren, a XV. Zempléni Szabad Pálinkafesztiválon.
2024. 09. 29. 05:00
Megosztás:

Nem érted miért, mennyi adót fizetsz Magyarországon? Akkor most ennek vége!

A NAV egyszerűsítette az állampolgárok és a vállalkozások adóügyeit. Közérthetőségi Programjában eddig 30 ezer oldalnyi, adózóknak szóló levelet, tájékoztatót, űrlapot, információs füzetet és kitöltési útmutatót egyszerűsített - tájékoztatta Vágujhelyi Ferenc, a NAV elnöke az MTI-t.
2024. 09. 29. 04:00
Megosztás:

A jövőben is fontos az őshonos juhfajták megőrzése

Nagy erőfeszítéseket tesz az Agrárminisztérium azoknak az őshonos állatfajtáknak a megőrzéséért, amelyek az elmúlt évszázadok során a magyarsággal együtt éltek - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a III. Racka Fesztiválon Kunadacson.
2024. 09. 29. 03:00
Megosztás:

Megtört a munkanélküliség csökkenő trendje Magyarországon - mire számíthatunk?

A munkaerőpiaci trendet mutató háromhavi időszakban, június-augusztus átlagában, a 15-74 év közötti munkanépes korú népesség körében a foglalkoztatottak száma 4 millió 752 ezer fő volt, 31 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.
2024. 09. 29. 02:00
Megosztás:

Ez a 3 mém érme ICO csinálhat belőled milliomost?

A legtöbb befektető álma, hogy egy napon milliomossá váljon, és elérje a pénzügyi függetlenséget. A gazdagsághoz vezető út azonban nem egyszerű, és tele van viszontagságokkal.
2024. 09. 29. 00:01
Megosztás:

A kriptovaluta bálnák az RWA altcoinokat támogatják 2000%-os hatalmas nyereség reményében 2025 januárjára

Nagy befektetők hatalmas téteket helyeznek el egy speciális digitális valuta típusban, céljuk a megdöbbentő hozam elérése 2025 elejére. Ezek a kevéssé ismert érmék egyre nagyobb figyelmet kapnak. A körülöttük zajló felhajtás óriási profit hullámokat sejtet. A kíváncsi olvasók felfedezhetik, mely altcoinok állnak készen robbanásszerű növekedésre, ahogy ez az izgalmas cikk részletezi.
2024. 09. 28. 23:30
Megosztás:

Kibertámadás érte a holland rendőrséget

Kibertámadás során ismeretlenek megszerezték a holland rendőrség kötelekében dolgozó összes rendőr nevét és elérhetőségét - jelentette be David van Weel, az ország biztonsági és igazságügyi minisztere pénteken a parlamenthez írott levelében, de hozzátette, hogy a hackerek nem jutottak hozzá nyomozásokkal kapcsolatos információkhoz.
2024. 09. 28. 23:00
Megosztás:

A Shiba Inu és a Pepe emelkedőben van, de az igazi főnyeremény a 100-szoros áttörést hozó sztár, Raboo lehet

100-szoros mémérmék... nem a kivételek, hanem a szabályok. Lehet, hogy a Dogecoinnak tulajdonítják a kezdést, de a Shiba Inu és a Pepe Coin mutatta meg a világnak, hogyan lehet a mémérmékkel elképzelhetetlen gazdagságot teremteni. A mémek nem „értelmetlenek”. Valójában a „kultúra egységei”, és így működik az internet.
2024. 09. 28. 22:00
Megosztás:

Ingyenes koncertekkel ünnepli a zene világnapját a Magyar Zene Háza

Ingyenes koncertekkel és filmvetítéssel ünnepel a Magyar Zene Háza október 1-jén, a zene világnapján.
2024. 09. 28. 21:00
Megosztás:

Klaus Iohannis nem jelölteti magát a parlamenti választásokon

A második elnöki mandátuma végéhez közeledő Klaus Iohannis román államfő pénteken közösségi oldalán cáfolta, hogy indulni akarna a december elsején tartandó parlamenti választásokon, és elutasította, hogy a parlament törvénymódosítással tegye lehetővé számára a választásokon való részvételt.
2024. 09. 28. 20:00
Megosztás:

Ezt az 5 kriptót vedd az októberi nagy kitörés előtt – várhatóan 5000%-os nyereség

2024 októbere fordulópontnak ígérkezik a kriptovaluta-rajongók számára. A piaci mutatók jelentős kitörésre utalnak, és bizonyos digitális valuták rendkívüli növekedés előtt állnak. Ez a cikk öt kriptovalutát mutat most be, amelyek várhatóan ugrásszerűen növekedhetnek, és elképesztő hozamokat kínálhatnak. Fedezd fel, mely érmék hozhatnak lenyűgöző nyereséget, ahogy a piac készül erre a várt fellendülésre.
2024. 09. 28. 19:30
Megosztás:

Újabb intézkedések lépnek életbe a gyermekes családok támogatására

Újabb intézkedések lépnek életbe a gyermekes családok támogatására: október 1-jétől könnyebben vehetik igénybe a csok pluszt, a falusi csok-ot és a Babaváró támogatást a speciálisan adózók és az őstermelők - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szombaton az MTI-vel.
2024. 09. 28. 19:00
Megosztás:

21 cég részesült elismerésben a 2024-es Kiválóan Vezetett Vállalatok díjátadóján

Szeptember 26-án, egy díjátadó gála keretein belül lezárult a Deloitte Private 2024-es Best Managed Companies mentorprogramja, mely a hazai magánvállalatok támogatására és elismerésére jött létre. Az idei év során 8 új cég csatlakozott a magyar, és egyben a nemzetközi Best Managed közösséghez, összesen pedig 21 hazai magánvállalat érdemelte ki a minősítést.
2024. 09. 28. 18:30
Megosztás:

5 olyan kriptovaluta 5 dollár alatt, amelyek felülmúlhatják a Tron (TRX) 7,300%-os rallyját

Megfizethető kripto befektetési alternatívák feltérképezése a Tron (TRX) helyett, potenciálisan hatalmas megtérüléssel. Ez a cikk öt ígéretes altcoint mutat be, amelyek ára 5 dollár alatt van, és amelyek jelentős növekedés előtt állhatnak, esetleg meghaladva a Tron lenyűgöző, 7300%-os rallyját. Fedezd fel, mely érmék lehetnek a következő nagy teljesítők az egyre változó kriptovaluta piacon!
2024. 09. 28. 18:00
Megosztás:

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt - erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az erről szóló cseh sajtóértesüléseket.
2024. 09. 28. 17:00
Megosztás:

Magyarország továbbra is kiemelkedő eredményeket mutat az innováció terén a 2024-es Global Innovation Index rangsorban

A World Intellectual Property Organization (WIPO) szeptember 26-án tette közzé a Global Innovation Index (GII) legfrissebb kiadását, amely megerősítette Magyarország nemzetközi innovációs pozícióját: a tavalyi év után megőriztük 23. helyünket az európai és 34. helyünket a magas jövedelmű országok között - ismerteti a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
2024. 09. 28. 16:00
Megosztás: