Magyar startup teszi profivá a nonprofit szervezeteket 25 000 eurós támogatási programmal

Fenntartható élelmiszer-ellátás vagy az oktatás iránt elkötelezett nonprofit szervezeteket vagy társadalmi vállalkozásokat keres ősszel induló, 2 éves programjához a Scale Impact, amely vállalatok támogatásával és tudásának felhasználásával fejleszti őket profi, hatékony impact szervezetté, hogy pénzügyi, menedzsment és fenntarthatósági szempontból is „állóképesebbek” legyenek. A „2022 őszi nonprofit-fejlesztési pályázaton” 6 szervezet nyerheti el a résztvevőnként 25 000 eurós támogatási lehetőséget. A vállalatoknak főként employer branding, a munkaerő vonzása és megtartása szempontjából fontos, hogy fejlett nonprofit szervezetekkel dolgozhassanak együtt.

Magyar startup teszi profivá a nonprofit szervezeteket 25 000 eurós támogatási programmal

A Scale Impact Nonprofit Kft. egy társadalmi vállalkozás, amelynek célja, hogy összekösse a társadalmi hasznossággal bíró szervezeteket (nonprofit szervezeteket vagy társadalmi vállalkozásokat) olyan vállalatokkal, amelyek szintet akarnak lépni a környezeti és/vagy társadalmi felelősségvállalás területén. Részben ezekből a vállalati támogatásokból, a nonprofit szervezet egy fejlesztési folyamatban vesz részt, amelyben szakértők segítségével hatékonnyá alakítják a működésüket pénzügyi, menedzsment, és fenntarthatósági szempontból. Ezáltal profibban végezhetik világjobbító munkájukat, és növekszik a pozitív társadalmi, környezeti hatásuk – ez utóbbit nevezik a nemzetközi szóhasználatban „impact”-nek.

„Az említett területek hatékony eszköztára hiányzik a legtöbb hazai impact szervezet kelléktárából”, mondja Lévai Gábor, a Scale Impact társalapítója. „Emiatt sokan nem tesznek szert elég partnerre és bevételre, nehezen követik a törvényi előírásokat, nem ellenállóképesek a nehezebb időkben”. A Scale Impact kétéves fejlesztési folyamata révén azonban felkészítik őket arra, hogy hosszú távon partnerként tudjanak együttműködni vállalatokkal. Utóbbiaknak pedig azért jó ez, mert ma már szinte „kötelező” CSR tevékenységüket a számukra fontos ügyért dolgozó nonprofit partnerrel együtt tudják végezni, és ennek rendkívül komoly hatása van (többek között) a munkáltatói márkaértékre (employer branding), sőt magát a márkát is felértékelheti.

A társadalmi vállalkozás most hirdette meg „2022 őszi nonprofit-fejlesztési pályázat” nevű kiírását, amelyben fenntartható élelmiszer-ellátással és oktatással foglalkozó impact szervezeteket keresnek.

„A folyamat egy kérdőív kitöltésével kezdődik, amely 40 percig tart. Ennek során képet kapunk arról, hogy milyen a nonprofit szervezet önismerete, hol tart a fejlettsége”, mondja Harsányi András, a Scale Impact másik társalapítója.

A kérdőívet kitöltő minden szervezet írásos visszajelzést kap, amely önmagában is értékes: a kiértékelés egy tükör, amely megmutatja a cselekvés irányát, a fejlesztendő területeket, hogy a szervezet nagyobb hatást tudjon kifejteni a világra és hatékonyabban érje el a céljait.

A legrelevánsabb szervezetekkel ezután interjút készítenek, amely meghatározza, hogy részt vehetnek-e a 25 000 euró értékű, vállalati támogatással és professzionális fejlesztők bevonásával zajló, kétéves fejlesztési folyamatban.

Az alapítók:

Lévai Gábor – a Magyar Lízingszövetség egykori főtitkára, a Green Brands egyik alapítója a bankszektorban termék-, és üzletfejlesztés területen eltöltött 15 év után az elmúlt 10 évben – a Civil Support alapítójaként és tanácsadójaként – több száz civil szervezettel, társadalmi vállalkozással és céggel dolgozott együtt.

Harsányi András – 13 évig ingatlanfejlesztéssel foglalkozott az Euro Ingatlannál, korábban a Plaza Centers-nél, de rájött, hogy ennek a szakmának nincs pozitív társadalmi hatása. 5 éve foglalkozik civil szervezetekkel és társadalmi vállalkozásokkal. Évek óta oktat nonprofit szervezeteknek pénzügyi menedzsmentet és számos szervezetet mentorál pénzügyi és üzletfejlesztési területen.

A Scale Impact befektetői a hazai startup világ és a gazdasági élet ismert szereplői:

Csillag Péter, az adatbányászattal foglalkozó, legnagyobb Szilícium-völgyi tech cégeknek dolgozó globális startupját, a Starschema nevű céget januárban vásárolta  fel egy indiai befektető 13 milliárd forintért, azóta üzleti angyalként tevékenykedik, egyben a HUNBAN, az üzleti angyalok hazai szövetségének elnöke.  

Fülöp András, a Deloitte tanácsadó cég tavaly leköszönt magyarországi vezérigazgatója

Györkő Zoltán, a startup világban sztár Balabit társalapítójaként és ügyvezetőjeként felépített egy nemzetközileg is elismert szoftvercéget, amelyet felvásárolt egy amerikai stratégiai befektető. Jelenleg angyal befektetőként és executive coach-ként dolgozik, tagja a Startup Hungary kuratóriumának.

Kalmár Péter, a Flow-csoport, az egyik piacvezető szervezetfejlesztő és tanácsadó cég alapítója és vezetője

A vízügyi infrastruktúra fejlesztésével növelik az árvízi biztonságot a Tisza-völgyben

A vízügyi infrastruktúra fejlesztését szolgáló projekt kezdődik az Európai Unió és a magyar állam 5,6 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával a Tisza-völgyben; a várhatóan 2023. november végére elkészülő beruházás hozzájárul az árvízi biztonság növeléséhez a térségben - jelentették be pénteken Szolnokon
2022. 12. 09. 21:00
Megosztás:

A valódi futball izgalmát adja vissza az interaktív magyar társasjáték

Nincs még egy olyan társasjáték a piacon, ami olyan magas színvonalon ötvözi az ügyességet, a szerencsét és a stratégiát, mint a Footballiser. Horváth Miklós, a száz százalékban magyar gyártmányú és fejlesztésű interaktív játék ötletgazdája elmondta, több mint ezer verziót teszteltek, mire eljutottak a végleges prototípusig. A társas ugyanazt az életérzést közvetíti, mint a labdarúgás, a gólörömöket is meg lehet élni benne, ráadásul a gyermekek kézügyességét és a finommotorikus mozgásukat is bizonyítottan fejleszti.
2022. 12. 09. 20:00
Megosztás:

A szerb parlament elfogadta a jövő évi költségvetést

A szerb parlament elfogadta pénteken a 2023. évi költségvetést, amely a bruttó hazai termék (GDP) 3,3 százalékának megfelelő hiánnyal számol.
2022. 12. 09. 19:00
Megosztás:

Szombaton indul a BÁV online művészeti aukciója

Zsolnay-kerámiákra, szecessziós ezüsttárgyakra, retro lámpákra, órákra és festményekre is lehet licitálni a BÁV szombaton induló 7. Online Aukcióján december 19-ig az axioart.hu oldalon.
2022. 12. 09. 18:30
Megosztás:

Nem teljesített vállalásokért bírságolt a Médiatanács

A MaxiRádió, a Balaton Rádió és a 88,9 - BestFM rádiók nem teljesített vállalásai miatt szabott ki pénzbüntetést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely két helyi rádiós frekvencia pályázati felhívását is véglegesítette - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.
2022. 12. 09. 18:00
Megosztás:

Több mint 30 milliárd forintból valósultak meg szociális infrastruktúra-fejlesztések

Az elmúlt években a Széchenyi 2020 program keretében országosan 377 helyszínen több mint 30 milliárd forintot fordítottak kifejezetten a szociális infrastruktúra és az alapszolgáltatások fejlesztésére - közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton.
2022. 12. 09. 17:30
Megosztás:

Az EU fokozná a védőoltásokkal szembeni bizalmatlanság elleni küzdelmet

Az Európai Unió egészségügyi minisztereit tömörítő tanács fokozná a védőoltásokkal szembeni bizalmatlanság elleni küzdelmet, valamint a jövőbeli egészségügyi kihívásokra való uniós felkészülést és együttműködést - tájékoztatott az uniós tanács pénteken.
2022. 12. 09. 17:00
Megosztás:

Közösen épít hőszigetelőanyag-gyárat a Masterplast és a Market

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Masterplast cégcsoport és a Market Építő Zrt. két új, kőzetgyapot hőszigetelő anyagot előállító gyár létrehozására Magyarországon és Szerbiában - jelentették be a társaságok közös sajtótájékoztatójukon Budapesten pénteken.
2022. 12. 09. 16:30
Megosztás:

Csalók ismét Csányi Sándor nevével élnek vissza

Csalók Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fotóit használják fel arra, hogy gyanútlan és hiszékeny embereket tőrbe csaljanak, valószínűtlen hozammal kecsegtető, befeketésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék az adataikat és a pénzüket - figyelmeztet az OTP Bank pénteki közleményében.
2022. 12. 09. 16:00
Megosztás:

Együttműködik a jegybank és a kibervédelmi intézet

Együttműködési megállapodást kötött a  Nemzetbiztonsági Szakszolgálat - Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ-NKI) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a hazai pénzügyi rendszer kiberkockázatainak hatékony csökkentése, illetve a kiberbiztonság magas szintre emelése érdekében - tájékoztatta a jegybank pénteken az MTI-t.
2022. 12. 09. 15:30
Megosztás:

Nagyot nőtt tavaly a használatiminta-oltalom bejelentések száma a világban

Magyarországon még az ezret sem éri el, világszinten azonban 28,1 százalékkal mintegy 3 millióra nőtt a "kisszabadalomnak" is nevezett használatiminta-oltalom bejelentések száma, amelynek előnyeire és fontosságára hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).
2022. 12. 09. 15:00
Megosztás:

A villamosenergia-piaci modell felülvizsgálata az energiaszabályozó hatóságok kiemelt feladata

Szabályozói szempontból a következő év legfontosabb feladata az európai villamosenergia-piaci modell felülvizsgálata lesz, ráadásul egy olyan időszakban, amikor az ellátásbiztonság, a megfizethetőség és fenntarthatóság hármasa rendkívüli kihívások előtt áll - hangsúlyozta Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) stratégiai és nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese a Budapest Climate Summit konferencián rendezett panelbeszélgetésen a hivatal pénteki közleménye szerint.
2022. 12. 09. 14:30
Megosztás:

Megjelent a Twitter-iratok második része

A Twitter "feketelistákat" készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról - ez derült ki a közösségi médiumok korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.
2022. 12. 09. 14:00
Megosztás:

Csaknem tízmilliárd forint uniós forrás érkezik Békés megyébe

Csaknem tízmilliárd forint fejlesztési forrást nyert el több Békés megyei település az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat közleményben az MTI-t.
2022. 12. 09. 13:30
Megosztás:

Megreformálta a higiéniáról alkotott fogalmainkat a Covid

A Covid időszak alatt alapvető fogyasztási cikké vált a nedves törlőkendő, amely azóta is elengedhetetlen kelléke nemcsak otthonunknak, de táskánknak is, amiben mindenhova magunkkal vihetjük. A fokozott higiéniára törekvő trendnek egyik zászlóshajójaként az elmúlt két évben meghódította a világot. Azt, hogy hosszú távon velünk fog maradni, mi sem bizonyítja jobban, mint a gyártók azon igyekezete, hogy az egészség védelme mellett a környezetvédelmi elvárásoknak is minél inkább megfeleljen. Ennek szellemében jelennek meg egyre másra a márkák portfóliójában teljesen lebomló változatok is. 
2022. 12. 09. 13:00
Megosztás:

Sikeresen lezárta első külföldi akvizícióját a Gloster 

A július 27-i bejelentésnek megfelelően tegnap a Gloster lezárta a G-Plus Consulting GmbH 51%-os részesedésének megvásárlását. 
2022. 12. 09. 12:30
Megosztás:

Felülteljesíthetnek a kínai részvények

Kínában az infláció a várakozásoknak megfelelően 1,6%-ra csökkent novemberben az előző havi 2,1%-ról. 
2022. 12. 09. 12:00
Megosztás:

Komoly segítséget kapnak az ingatlanosok a kihívásokkal teli ingatlanpiacon

Egyedülálló eszközt biztosít ügyfelei számára a piaci tájékozódáshoz az ingatlan.com. A leglátogatottabb ingatlanhirdetési portál 2023-tól minden ingatlanközvetítő partnere előtt megnyitja adatbázisát. Az ingatlanértékesítők így még pontosabban tudják lekövetni a piaci mozgásokat, és hatékonyan tudják megbízóikat segíteni az adásvételek létrejötte során.
2022. 12. 09. 11:30
Megosztás:

A nehéz gazdasági környezet ellenére is töretlen az 5G terjedése

A világ számos részén jellemző gazdasági nehézségek ellenére valószínű, hogy az év végére eléri az egymilliárdot az 5G előfizetések száma a világban, 2028-ban pedig az 5 milliárdot is átlépheti. A mobilkommunikációs trendek legátfogóbb tanulmánya, az Ericsson Mobility Report új kiadásából az is kiderül, hogy a rögzített vezeték nélküli (FWA) elérések terjedése gyorsabban nő a vártnál.
2022. 12. 09. 11:00
Megosztás:

Újra kell tervezned az életedet? – megoldás lehet a felnőttképzés

A jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzet minden munkavállalót érzékenyen érint, hiszen számos olyan élethelyzet adódhat, amikor újratervezésre van szükség. A DEKRA Akademie szakértője elmondja, mikor érdemes felnőttképzésben gondolkodni, és milyen lehetőségek közül választhatunk.
2022. 12. 09. 10:30
Megosztás: