Magyarország és az EB szereplések

Bár Magyarország labdarúgásának története elég szép időszakokat is tartalmazott, meglepő módon az UEFA által szervezett labdarúgó Európa Bajnokságok történetében mindössze négy alkalommal volt ott a magyar nemzeti tizenegy a legjobbak között. 1964-ben és 1972-ben is bejutott a magyar válogatott a legjobb négybe, majd egy hosszú szünet után 2016-ben jutott ki ismét az EB-re. Akkor emlékezetes meccsek után jutott ki a csoportkörből, hogy aztán a nyolcaddöntőben a belgák megállítsák őket.

Magyarország és az EB szereplések

A magyar nemzeti tizenegy ezután lendületből kijutott a következő, 2020-es EB-re is (amit a pandémia miatt 2021-ben rendeztek), de itt már nem tudott továbblépni a következő körbe. Ezekben az években a sport fogadás számai alapján hihetetlen mennyiségben fogadtak és tippeltek a magyar válogatott meccseire, valószínűleg ez most egy darabig nem is fog megváltozni, főleg a Nemzetek Ligájában nemrég látott teljesítmény után. A 2024-es labdarúgó EB selejtező sorozata hamarosan kezdődik és a nagy kérdés, hogy a magyar válogatott sorozatban harmadszor képes lesz-e odaérni majd a legjobb európai gárdák közé. 

A magyar labdarúgó válogatott sorsolása a 2024-es EB selejtezősorozatban

Azt nem mondhatjuk, hogy túlságosan balszerencsés lett volna a magyar válogatott sorsolása a 2024-es EB selejtezősorozatban. A 2022. októberében 53 csapat részvételével megtartott sorsoláson a magyar válogatott az első kalapban várta a beosztását, ami végül nem is lett annyira rossz – legalábbis most úgy tűnik. A magyar nemzeti tizenegy a G csoportban fog majd szerepelni Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia társaságában. 

A magyar csapat az első mérkőzését majd 2023. március 27-én vívja hazai pályán Bulgária ellen és a sorozat 2023. november 19-én fejeződik be, amikor szintén hazai pályán a magyar gárda Montenegró nemzeti tizenegyével játszik majd. Ha a kiemeléseket nézzük, akkor Litvánia és Bulgária nem kellene, hogy komoly ellenfél legyen a magyar csapatnak, de Montenegró és Szerbia ellen azért nagyon oda kell figyelnie a csapatnak.

A magyar válogatott esélyei

A magyar nemzeti tizenegy, hősként tisztelt vezetőedzője, Marco Rossi a sorsolás kapcsán többször is kiemelte , hogy bár a sorsolás alapján úgy tűnhet, hogy egy könnyű csoportba kerültek, valójában azonban egyik meccsen sem lesz könnyű dolguk. Talán még a szerbek ellen tudja a magyar válogatott alkalmazni azt a stratégiát, amelyet a Nemzetek Ligája A-ligájában a legjobb gárdák ellen, azaz a jó védekezésre és kontrákra épített játékot. Viszont ha egy védekezésre beálló csapattal kerülünk szembe, akkor már kérdéses, hogy mire megyünk ellenük.

A korábbi tapasztalatok például az albánok vagy Andorra ellen azt mutatják, hogy nagyon nehezen tud mit kezdeni a csapat egy jól védekező, kontrázó ellenféllel és Litvánia, Bulgária valamint Montenegró is biztosan így fog felállni ellenünk. Ennek ellenére azért nem kell aggódnunk, a magyar csapat jelenleg is tele van olyan sztárlabdarúgókkal, akik képesek lehetnek egy-egy villanással eldönteni a meccseket. Így elmondhatjuk, hogy előzetesen biztosan jó esélyei vannak a magyar csapatnak, legalábbis akkor biztosan, ha nem lepődnek meg a németekhez vagy mondjuk franciákhoz képest mást stratégiával felálló ellenfelektől.

Következtetés 

A 2023. márciusában induló 2024-es EB selejtezősorozat előtt is lesz még olyan mérkőzés, amely segíthet megállapítani, hogy milyen formában van a magyar válogatott és mire számíthatunk majd a selejtezők során. Azonban az elmúlt évek teljesítménye, a világranglistán elfoglalt helyezés és a játékosok tapasztalata alapján elmondható, hogy Magyarországnak kifejezetten nagy esélye van kijutni a 2024-es labdarúgó EB-re is.

Átadták Rábapatona és Koroncó bekötő útjait

Átadták szombaton a Rábapatonát és Koroncót a 85-ös főúttal összekötő, több mint 7 kilométer hosszon felújított útszakaszt, amely 1,8 milliárd forint ráfordításával készült el a Magyar falu program keretében.
2022. 12. 03. 19:00
Megosztás:

Megnyílt családok előtt a Magyar Állami Operaház királyi páholya

Megnyílt családok előtt a Magyar Állami Operaház mindenkori államfőnek fenntartott királyi páholya szombaton - tájékoztatta az intézmény közleményben az MTI-t.
2022. 12. 03. 17:05
Megosztás:

Folyamatos a tűzifa szállítása a szociális tüzelőanyag program keretében

A szociális tüzelőanyag program keretében 2374 településen mintegy 180-190 ezer rászoruló család kap a téli tüzelőjéhez segítséget - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.
2022. 12. 03. 16:00
Megosztás:

Két alkalommal is lesz MVM Karácsonyi Koncert a Zeneakadémián

A nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal is lesz MVM Karácsonyi Koncert december 18-án a Zeneakadémia Nagytermében: az esti hangversenyre már november közepén elkeltek a jegyek, ezért a koncert rendezői délelőtt 11 órára újabb koncertet hirdettek meg, melyet kicsit megváltoztatott műsorral, egy részben, szünet nélkül rendeznek meg - közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.
2022. 12. 03. 15:00
Megosztás:

A középkori lovagok világába kalauzolja a gyerekeket a pomázi befogadó játszótér

Várvédő kapitányok, hős lovagok és hercegnők bőrébe bújhatnak a gyerekek azon a pomázi akadálymentes játszótéren, amit a nemzeti lottótársaság „A játék összeköt!” játszótérépítési programjának részeként valósított meg. A 21. befogadó játszótéren olyan kombinált játékelemek kaptak helyet, amelyeket az ép és fogyatékossággal élő gyerekek is kipróbálhatnak, a közös játékon keresztül pedig elfogadóbb és befogadóbb felnőttekké válhatnak.
2022. 12. 03. 13:00
Megosztás:

Fuss a 10 millióért, már csak 2 heted maradt!

A Babaváró hitel 2023-as folytatásáról már döntött a kormány, ám az erről szóló rendelet egyelőre nem jelent meg, a konstrukció jövőbeni támogatási és jogosultsági feltételei pedig még változhatnak január 1-től. Annyi biztos csak egyelőre, hogy Babaváró hitel szerződés a jelenlegi feltételekkel 2022. december 31-ig köthető, ám aki ezt tervezi, annak nagyon sietnie kell.
2022. 12. 03. 12:00
Megosztás:

BÉT és Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara együttműködés

Együttműködési megállapodást kötött pénteken a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). A közös projektek célja, hogy olyan támogatást nyújtsanak a hazai kis- és középvállalatoknak, amely segítségével azok eredményesen tudnak megfelelni a fenntartható vállalati működés követelményeinek.
2022. 12. 03. 11:00
Megosztás:

Miért van ennyi készpénz a magyarok zsebében?

Karácsonyi vásárokra leginkább a fiatalok járnak, az a korosztály, amely a legnyitottabb az elektronikus fizetési megoldásokra. Ezeken a rendezvényeken azonban minden korcsoportra jellemző, hogy bár szívesen vásárolnának kártyával, mégis hordanak maguknál készpénzt, mert tartanak attól, hogy nem lesz lehetőségük mással fizetni.
2022. 12. 03. 10:00
Megosztás:

Negatívra rontotta a litván államadós-osztályzat kilátását az S&P

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról a hosszú és rövid futamú litván államadósság-kötelezettségek elsőrendű, "A plusz/A-1" osztályzatának ilátását az S&P Global Ratings.
2022. 12. 03. 09:00
Megosztás:

Jövőre valószínűleg csökken a világkereskedelmi forgalom

Londoni pénzügyi elemzők legfrissebb előrejelzése szerint várhatóan csökken 2023-ban a világkereskedelmi áruforgalom értéke, elsősorban az amerikai és az európai import valószínűsíthető visszaesése miatt.
2022. 12. 03. 08:00
Megosztás:

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
2022. 12. 03. 07:00
Megosztás:

A Wagner-csoportot is a vallásszabadságot megsértő szervezetek listájára vette az Egyesült Államok

Anthony Blinken közleménye szerint az intézkedések azokra a kormányokra és nem állami szereplőkre vonatkoznak, amelyek megsértik az Egyesült Államok kongresszusa által 1998-ban elfogadott nemzetközi vallásszabadság törvény (International Religious Freedom Act) előírásait, és zaklatnak, fenyegetnek, bebörtönöznek, vagy akár meggyilkolnak egyéneket a hitük miatt.
2022. 12. 03. 06:00
Megosztás:

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
2022. 12. 03. 05:00
Megosztás:

Akinek készpénze vagy bankbetéte van, ezzel a döntéssel most hatalmasat veszít!

A magyar háztartások megtakarításainak nagy része teljesen védtelen jelenleg, ők csak idén 3000 milliárdot buknak a becslések szerint. Felülvizsgálatra szorulhat a megtakarítás szó klasszikus pénzügyi definíciója is.
2022. 12. 03. 04:00
Megosztás:

A Mol csaknem 500 benzinkutat üzemeltet majd Lengyelországban

A jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a Mol csoport csaknem 500 töltőállomáson nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban - tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t.
2022. 12. 03. 02:00
Megosztás:

Októberben az Apple uralta a kínai okostelefon-piac 25 százalékát

A kínai okostelefon-piacon 25 százalékra növelte részesedését az amerikai Apple cég októberben az iPhone 14 erőteljes eladásainak köszönhetően, azaz októberben minden negyedik Kínában eladott készülék iPhone volt - áll a Counterpoint Research piackutató cég honlapjára pénteken felkerült jelentésben.
2022. 12. 03. 01:00
Megosztás:

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
2022. 12. 03. 00:05
Megosztás:

A Wagner-csoportot is a vallásszabadságot megsértő szervezetek listájára vette az Egyesült Államok

A vallásszabadság helyzete miatt az Egyesült Államok felvette az aggodalomra különösen okot adó országok jegyzékére Kubát és Nicaraguát, Vietnamot és Algériát különleges megfigyelés alá helyezte, az orosz Wagner-csoport pedig a vallásszabadságot megsértő szervezetek listájára került - közölte pénteken az amerikai külügyminiszter.
2022. 12. 02. 23:00
Megosztás:

A magyar gazdaságnak nehéz körülmények között kell teljesítenie

A következő időszakban a magyar gazdaságnak, a gazdaság szereplőinek nehéz nemzetközi körülmények között kell teljesíteniük - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken, Budapesten a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) hagyományos éves üzleti eseményén, a 23. Vállalkozók Napján.
2022. 12. 02. 22:00
Megosztás:

Megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz - erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken. A döntést üdvözölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.
2022. 12. 02. 21:00
Megosztás: