Miért lehet pénzt spórolni a különböző összehasonlító oldalak használatával?

Ha épp egy új termék vásárlását vagy szolgáltatás igénybevételét fontolgatja, járjon utána hogyan tud pénzt spórolni összehasonlító oldalak használatával.

Miért lehet pénzt spórolni a különböző összehasonlító oldalak használatával?

Mindannyian szeretnénk pénzt spórolni a vásárlásaink során. Épp ezért a lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk mindent bevetni annak érdekében, hogy több pénz maradjon a zsebünkben (vagy a bankszámlánkon). Az egyik legjobb módszer arra, hogy pénzt takarítsunk meg az az, hogy összehasonlítjuk az egyes termékeket és szolgáltatásokat.

A továbbiakban részletesen elmagyarázzuk, hogy hogyan tud Ön is pénzt spórolni összehasonlító oldalak használatával!

Mit is nevezünk összehasonlító oldalnak?

Mielőtt belevágnánk abba, hogy miért is érdemes összehasonlító eszközöket igénybe venni, lássuk, hogy mit is értünk az összehasonlító oldal kifejezés alatt. Összehasonlító oldalaknak nevezzük mindazokat a weboldalakat, amelyek különböző termékek és szolgáltatások összehasonlítását teszik lehetővé meghatározott szempontok alapján. A leggyakoribb szempontok között találjuk például az árat és a minőséget.

Ezek az oldalak hasznos információk nyújtásával rengeteg időt és pénzt spórolhatnak meg a fogyasztóknak, hiszen jóval kevesebb időt kell keresésre szánniuk ahhoz, hogy a legjobbnak ítélt termékeket és szolgáltatásokat ki tudják választani. Nem meglepő tehát, hogy ezek az oldalak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is. Számos oldal közül választhatunk attól függően, hogy milyen szempontok alapján szeretnénk összehasonlítani az egyes termékeket vagy szolgáltatásokat, valamint milyen termékekről vagy szolgáltatásokról szeretnénk bővebb információt kapni.

Vannak például egyszerű ár-összehasonlító oldalak, amelyek kizárólag az adott termék árának összehasonlítását teszik lehetővé az egyes kereskedők adatai alapján. De léteznek jóval komplexebb honlapok is, amelyek használatával még több szempont alapján hasonlíthatjuk össze az egyes kereskedők termékeit vagy cégek szolgáltatásait. Így bővebb információ birtokában hozhatjuk meg a végső döntésünket.

Példának okáért, amennyiben Ön online kaszinók szolgáltatásait szeretné igénybe venni, hasonlítsa össze a legjobb online nyerőgépeket itt. Ezen az oldalon megtalál minden lényeges információt, amire szüksége lehet a legmegfelelőbb szolgáltató kiválasztásához.

Miért érdemes ezeket az oldalakat igénybe venni?

A válasz elég egyértelmű: mert számos előnnyel járhat ha ellátogatunk egy ilyen honlapra.

Egyszerűen megfogalmazva azért éri meg igénybe venni ezeket az összehasonlító oldalakat, mert ahelyett, hogy egyenként kellene ellátogatnunk minden egyes kereskedő vagy szolgáltató weboldalára, az összes opciót össze tudjuk hasonlítani egy helyen mielőtt meghoznánk a vásárlói döntést. De azért erről megéri egy kicsit részletesebben beszélni. Ezért nézzük meg az egyes előnyöket egyenként!

1. előny: Rengeteg pénzt megspórolhat!

A legfőbb ok amiért a vásárlók ezekre az oldalakra ellátogatnak az az, hogy olcsóbban szeretnének hozzájutni egy adott termékhez vagy igénybe venni egy szolgáltatást. Szerencsére az összehasonlításnak köszönhetően ez nekünk is elég könnyen sikerülhet, mindössze annyi a teendőnk, hogy az olcsóbb opciók egyikét válasszuk ki.

Ezenkívül még további kedvezményeket is találhatunk ezeken az oldalakon. A fenti online nyerőgépes példánál maradva, több kaszinó is bónuszokkal és különleges ajánlatokkal kedvez az újonnan regisztrált felhasználóknak, amelyekről akár az összehasonlító oldalakon keresztül is naprakész információhoz juthatunk. Sőt, az sem elhanyagolható szempont, hogy ezek az összehasonlító oldalak sokszor kedvezőbb árajánlatot vagy nagyobb kedvezményt kapnak a kereskedőktől és szolgáltatóktól, mint ami a saját weboldalukon fel van tüntetve. Így ennél fogva, kedvezőbb árakkal találkozhatunk az összehasonlító oldalakon.

Ami pedig a legjobb az az, hogy számos olyan kevésbé ismert cég termékeire és szolgáltatásaira is rábukkanhatunk, amelyekkel nagy valószínűséggel más úton nem találkoznánk. Ezeknek a kis kereskedőknek a termékei pedig sokszor jóval olcsóbbak, így érdemes lehet náluk vásárolni ha pénzt szeretnénk spórolni!

2. előny: Időt nyerhet!

A legjobbnak ítélt termék vagy szolgáltatás kiválasztása rengeteg időt felemészthet. Függetlenül attól, hogy Ön a legolcsóbb, legmegbízhatóbb, vagy legmagasabb minőségű terméket vagy szolgáltatást keresi, el kell látogatnia a szóba jöhető összes kereskedő és szolgáltató oldalára. Itt időbe fog telni míg megtalálja az összes szükséges információt. Esetlegesen arra is szükség lehet, hogy felvegye a kapcsolatot az egyes cégek ügyfélszolgálatával a szükséges adatok begyűjtéséhez. Miután minden információt sikerült beszereznie, kezdődhet a manuális összehasonlítás. - Ahogy ez ebből a leírásból is látszik, a minden igényt kielégítő termék vagy szolgáltatás kiválasztása egy időigényes folyamat!

Ezzel szemben, mivel az összehasonlító oldalakon az összes releváns információt egy helyen megtalálja, az összehasonlítás folyamata jócskán lerövidül. Emellett a legtöbb összehasonlításra szolgáló honlapon kiegészítő szolgáltatásként a vásárlói véleményeket is megtalálhatja. Ezek a vásárlói hozzászólások nagymértékben megkönnyíthetik a végső döntés meghozatalát, így mindenképp érdemes elolvasni belőlük párat.

3. előny: Nagyobb választék áll a rendelkezésére!

Tegyük fel, hogy egy mikrohullámú sütőt szeretne vásárolni. Nagy valószínűséggel a keresést azzal kezdené, hogy megtekinti pár ismert elektronikai eszközöket árusító cég kínálatát. Majd valamilyen meghatározott szempont alapján kiválasztja az Ön igényeit legjobban kielégítő készülékeket és végül meghozza a vásárlói döntést. A gond csak ezzel az, hogy így rengeteg más kedvező ajánlattól eleshet.

Ahogy már fent röviden kitértünk rá, az összehasonlító oldalakon keresztül akár több száz vagy ezer cég kínálatához hozzáférhet. Ezek között számos olyan kereskedő vagy szolgáltató lehet, amelyek még újak a magyar piacon vagy kevésbé ismertek. Ennélfogva lehetséges, hogy egy kisebb kereskedőnél ugyanahhoz a mikrohullámú sütőhöz alacsonyabb áron juthat hozzá. Sőt, akár egy jobb mikrót is találhat ugyanazon az áron!

Megéri összehasonlítani

Ahogy az a fentiekből is látszik, egyértelműen megéri összehasonlítani az egyes termékeket és szolgáltatásokat. Ha pedig több időt és pénzt szeretne megtakarítani, vegye igénybe a méltán népszerű összehasonlító oldalak egyikét. Ezeknek az oldalaknak a használata számos előnnyel járhat és nagy segítséget nyújthat abban, hogy megalapozott vásárlói döntést tudjon hozni. Figyelembe véve azt a tényt, hogy az összehasonlító oldalakon minden szükséges információt megtalál - méghozzá ingyenesen! - miért is vesződne hosszas kereséssel?

Kép forrása: https://www.pexels.com/photo/person-putting-coin-in-a-piggy-bank-3943714

Erősödött a forint estére

Erősödött a forint a bankközi piacon kedd estére reggelhez képest.
2021. 10. 26. 19:31
Megosztás:

Lekapcsolták a távfűtést Temesváron

Több mint 56 ezer lakásban és öt kórházban kapcsolták le a távfűtést kedd délben Temesváron, miután az önkormányzat felügyelete alatt működő Colterm távfűtési társaságot fizetésképtelenné nyilvánította a Temes Megyei Törvényszék, a szolgáltató pedig elzárta a gázcsapot.
2021. 10. 26. 19:00
Megosztás:

Pluszban zártak az európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden.
2021. 10. 26. 18:32
Megosztás:

Az OTP lett a nap győztese

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 324,29 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel, 55 191,91 ponton zárt kedden.
2021. 10. 26. 18:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetemmel az SZTNH

A Soproni Egyetemmel is együttműködési megállapodást kötött a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) annak érdekében, hogy az egyetemisták is tudatosabban kezeljék a létrehozott szellemi tulajdonukat és megtanulják, miként tudják azokat hasznosítani - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.
2021. 10. 26. 17:30
Megosztás:

A román államháztartási hiány GDP-arányosan 3,77 százalék volt szeptember végén

A román államháztartási hiány szeptember végén a román bruttó hazai termék (GDP) 3,77 százalékát tette ki, ami 2,6 százalékponttal kevesebb az egy évvel korábbinál - közölte kedden a román pénzügyminisztérium.
2021. 10. 26. 17:00
Megosztás:

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 10. 26. 16:30
Megosztás:

Újratervezés a beszerzésben

A járvány hatására felértékelődött az előrejelzések szerepe, a rugalmasság és az „out of the box” gondolkodás, ezért minden eddiginél többet adott a résztvevőknek a Beszerzői Bár 3.0. Az idén harmadik alkalommal megrendezett eseményen a telekommunikációtól kezdve a bankszektoron át az autógyártásig több mint 40 iparág beszerzési vezetője képviseltette magát. A beszerzes.hu által szervezett rendezvény a szakma egyik legjelentősebb eseménye, amely során száz beszerzési vezető oszthatta meg a tapasztalatait és tudását a szakmabeliekkel.
2021. 10. 26. 16:00
Megosztás:

Már öt társaság fogyasztóbarát otthonbiztosítása köthető meg az MNB összehasonlító oldaláról

Már öt biztosítótársaság fogyasztóbarát otthonbiztosításának megkötése indítható online az MNB összehasonlító oldaláról, ahol a kalkulátorral a piacon lévő valamennyi minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási (mfo) termék összevethető - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel kedden.
2021. 10. 26. 15:30
Megosztás:

Csökkenti az energiahivatal a piaci erőfölényt a szabályozási energiapiacon

A piaci kondíciók változásával nem indokolható, túlzott áremelkedést tapasztalt a kiegyenlítő szabályozási energia piacán februártól a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH); a hatóság maximált árakkal csökkenti a piaci erőfölényt.
2021. 10. 26. 15:00
Megosztás:

Több ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze a TeSzedd! akcióban

A kilencedik alkalommal megrendezett TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióban idén is több ezer tonna hulladéktól szabadították meg környezetüket az önkéntesek a múlt héten - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden.
2021. 10. 26. 14:30
Megosztás:

tavaszra állhat helyre a magyarországi idegenforgalom

Vidéken továbbra is rendkívül erős a belföldi turizmus, a fővárosi idegenforgalom a kiemelkedő minőségű új szállodáknak és az ebből adódó növekvő átlagáraknak köszönhetően elsőként állhat a talpra régión belül - derül ki a CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó kutatásaiból. Laurent Lassier, a CBRE szakértője szerint a nemzetközi vakcinaútlevél bevezetésével a jövő év tavaszára az idegenforgalom elérheti a pandémia előtti értékeket is.
2021. 10. 26. 14:00
Megosztás:

Az Emirates bővíti budapesti ügyfélszolgálati központját

Az Emirates az utazási enyhítésekkel párhuzamosan fokozatosan újraindítja járatait, így a következő hat hónapban világszerte 3,000 légiutas-kísérőt és 500 reptéri alkalmazottat toboroz dubaji központjába. Emellett a légitársaság bővíti budapesti ügyfélkapcsolati központját is, ahová 30 új munkatársat várnak.
2021. 10. 26. 13:30
Megosztás:

A magyar vállalatok nemzetközi utalásainak legnépszerűbb célállomása Kína

Az elmúlt év adatait figyelembe véve a Payment Tracker, utalási nyomkövető rendszerét használva az iBanFirst kiadott egy összefoglaló elemzést, amelyből kiderül, hogy a SEPA zónán kívül, hova, milyen devizát használva szoktak utalni a vállalatok. Az elemzés rámutat, hogy a nemzetközi (SWIFT) utalások 26 %-a kevesebb, mint 2 óra alatt érik el a kedvezményezett bankját. De ez az arány növelhető lenne, ha figyelembe vesszük a tanulmányban található konkrét ajánlásokat, hogy hova, mikor érdemes tranzakciót indítani.
2021. 10. 26. 13:00
Megosztás:

Egyelőre alacsony kamatokat raknak a fa alá a bankok

Az idei évben a családok „normális” karácsonyt terveznek, a várakozások szerint komoly mértékben megugrik majd a kiskereskedelmi forgalom. A karácsony hosszú idő után csúcsokat hozhat a személyi hitel piacon is. A kihelyezési verseny miatt a szezonra alacsony kamatokkal fordultak a bankok, a money.hu szakértőinek gyűjtése alapján még bőven találni 7 százalék alatti ajánlattal futó akciókat a piacon, ráadásul ezek ma már egy átlagfizetéssel is elérhetőek.
2021. 10. 26. 12:30
Megosztás:

A gazdálkodók négyötöde tervez három éven belül precíziós technológiai fejlesztést

Mind a gazdálkodás jövedelmezőségének javítása, mind a környezetvédelmi és klímapolitikai célok elérésének érdekében kulcsfontosságú a korszerű digitális technológiák minél szélesebb körű alkalmazása a hazai agráriumban. Az Agroinform.hu gazdálkodók körében elvégzett felmérése szerint a gazdálkodók 80 százaléka tervezi precíziós technológia használatának bővítését a gazdaságában, e gazdálkodók több mint fele ehhez tervezi pályázati támogatások igénybe vételét is.
2021. 10. 26. 12:00
Megosztás:

Több településen megnőtt a légszennyezettség

Több településen megnőtt a légszennyezettség a szálló por miatt.
2021. 10. 26. 11:30
Megosztás:

Google Pay az Ersténél: mobilfizetés mindenkinek

Mától az Erste Bank kártyáival is elérhető a Google Pay. Az ügyfelek egyszerűen és gyorsan használhatják érintéses fizetésre képes androidos telefonjukat ilyen tranzakciókra mindkét nagy társaság (Mastercard vagy Visa) kártyáival. Az Erste a mobilfizetési megoldásokat Magyarországon elérhetővé teszi az üzleti kártyái esetében is. A bank szerint óriási ugrás várható a mobilfizetésekben a jövőben.
2021. 10. 26. 11:00
Megosztás:

Hogyan befolyásolja a játékipar a magyar gazdaságot?

A gazdasági aspektusai a játékiparnak és az e-sport világnak Magyarországon. Érdekes és hasznos információk, tények a hazai környezetről.
2021. 10. 26. 10:30
Megosztás:

Ingatlanadó jöhet Kínában, hogy lehűtsék a drágulást

Kína közel lehet ahhoz, hogy megadóztassa az ingatlantulajdonosokat. Xi Jinping politikájában egyre jobban a közös jólétet hangsúlyozza, ami azt jelenti, hogy szabályozni szeretné a nagyon magas egyéni bevételeket, amire jó megoldás lehet az ingatlantulajdonosok megadóztatása - olvashatjuk az ERSTE mai anyagában.
2021. 10. 26. 10:30
Megosztás: