Miért lehet pénzt spórolni a különböző összehasonlító oldalak használatával?

Ha épp egy új termék vásárlását vagy szolgáltatás igénybevételét fontolgatja, járjon utána hogyan tud pénzt spórolni összehasonlító oldalak használatával.

Miért lehet pénzt spórolni a különböző összehasonlító oldalak használatával?

Mindannyian szeretnénk pénzt spórolni a vásárlásaink során. Épp ezért a lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk mindent bevetni annak érdekében, hogy több pénz maradjon a zsebünkben (vagy a bankszámlánkon). Az egyik legjobb módszer arra, hogy pénzt takarítsunk meg az az, hogy összehasonlítjuk az egyes termékeket és szolgáltatásokat.

A továbbiakban részletesen elmagyarázzuk, hogy hogyan tud Ön is pénzt spórolni összehasonlító oldalak használatával!

Mit is nevezünk összehasonlító oldalnak?

Mielőtt belevágnánk abba, hogy miért is érdemes összehasonlító eszközöket igénybe venni, lássuk, hogy mit is értünk az összehasonlító oldal kifejezés alatt. Összehasonlító oldalaknak nevezzük mindazokat a weboldalakat, amelyek különböző termékek és szolgáltatások összehasonlítását teszik lehetővé meghatározott szempontok alapján. A leggyakoribb szempontok között találjuk például az árat és a minőséget.

Ezek az oldalak hasznos információk nyújtásával rengeteg időt és pénzt spórolhatnak meg a fogyasztóknak, hiszen jóval kevesebb időt kell keresésre szánniuk ahhoz, hogy a legjobbnak ítélt termékeket és szolgáltatásokat ki tudják választani. Nem meglepő tehát, hogy ezek az oldalak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is. Számos oldal közül választhatunk attól függően, hogy milyen szempontok alapján szeretnénk összehasonlítani az egyes termékeket vagy szolgáltatásokat, valamint milyen termékekről vagy szolgáltatásokról szeretnénk bővebb információt kapni.

Vannak például egyszerű ár-összehasonlító oldalak, amelyek kizárólag az adott termék árának összehasonlítását teszik lehetővé az egyes kereskedők adatai alapján. De léteznek jóval komplexebb honlapok is, amelyek használatával még több szempont alapján hasonlíthatjuk össze az egyes kereskedők termékeit vagy cégek szolgáltatásait. Így bővebb információ birtokában hozhatjuk meg a végső döntésünket.

Példának okáért, amennyiben Ön online kaszinók szolgáltatásait szeretné igénybe venni, hasonlítsa össze a legjobb online nyerőgépeket itt. Ezen az oldalon megtalál minden lényeges információt, amire szüksége lehet a legmegfelelőbb szolgáltató kiválasztásához.

Miért érdemes ezeket az oldalakat igénybe venni?

A válasz elég egyértelmű: mert számos előnnyel járhat ha ellátogatunk egy ilyen honlapra.

Egyszerűen megfogalmazva azért éri meg igénybe venni ezeket az összehasonlító oldalakat, mert ahelyett, hogy egyenként kellene ellátogatnunk minden egyes kereskedő vagy szolgáltató weboldalára, az összes opciót össze tudjuk hasonlítani egy helyen mielőtt meghoznánk a vásárlói döntést. De azért erről megéri egy kicsit részletesebben beszélni. Ezért nézzük meg az egyes előnyöket egyenként!

1. előny: Rengeteg pénzt megspórolhat!

A legfőbb ok amiért a vásárlók ezekre az oldalakra ellátogatnak az az, hogy olcsóbban szeretnének hozzájutni egy adott termékhez vagy igénybe venni egy szolgáltatást. Szerencsére az összehasonlításnak köszönhetően ez nekünk is elég könnyen sikerülhet, mindössze annyi a teendőnk, hogy az olcsóbb opciók egyikét válasszuk ki.

Ezenkívül még további kedvezményeket is találhatunk ezeken az oldalakon. A fenti online nyerőgépes példánál maradva, több kaszinó is bónuszokkal és különleges ajánlatokkal kedvez az újonnan regisztrált felhasználóknak, amelyekről akár az összehasonlító oldalakon keresztül is naprakész információhoz juthatunk. Sőt, az sem elhanyagolható szempont, hogy ezek az összehasonlító oldalak sokszor kedvezőbb árajánlatot vagy nagyobb kedvezményt kapnak a kereskedőktől és szolgáltatóktól, mint ami a saját weboldalukon fel van tüntetve. Így ennél fogva, kedvezőbb árakkal találkozhatunk az összehasonlító oldalakon.

Ami pedig a legjobb az az, hogy számos olyan kevésbé ismert cég termékeire és szolgáltatásaira is rábukkanhatunk, amelyekkel nagy valószínűséggel más úton nem találkoznánk. Ezeknek a kis kereskedőknek a termékei pedig sokszor jóval olcsóbbak, így érdemes lehet náluk vásárolni ha pénzt szeretnénk spórolni!

2. előny: Időt nyerhet!

A legjobbnak ítélt termék vagy szolgáltatás kiválasztása rengeteg időt felemészthet. Függetlenül attól, hogy Ön a legolcsóbb, legmegbízhatóbb, vagy legmagasabb minőségű terméket vagy szolgáltatást keresi, el kell látogatnia a szóba jöhető összes kereskedő és szolgáltató oldalára. Itt időbe fog telni míg megtalálja az összes szükséges információt. Esetlegesen arra is szükség lehet, hogy felvegye a kapcsolatot az egyes cégek ügyfélszolgálatával a szükséges adatok begyűjtéséhez. Miután minden információt sikerült beszereznie, kezdődhet a manuális összehasonlítás. - Ahogy ez ebből a leírásból is látszik, a minden igényt kielégítő termék vagy szolgáltatás kiválasztása egy időigényes folyamat!

Ezzel szemben, mivel az összehasonlító oldalakon az összes releváns információt egy helyen megtalálja, az összehasonlítás folyamata jócskán lerövidül. Emellett a legtöbb összehasonlításra szolgáló honlapon kiegészítő szolgáltatásként a vásárlói véleményeket is megtalálhatja. Ezek a vásárlói hozzászólások nagymértékben megkönnyíthetik a végső döntés meghozatalát, így mindenképp érdemes elolvasni belőlük párat.

3. előny: Nagyobb választék áll a rendelkezésére!

Tegyük fel, hogy egy mikrohullámú sütőt szeretne vásárolni. Nagy valószínűséggel a keresést azzal kezdené, hogy megtekinti pár ismert elektronikai eszközöket árusító cég kínálatát. Majd valamilyen meghatározott szempont alapján kiválasztja az Ön igényeit legjobban kielégítő készülékeket és végül meghozza a vásárlói döntést. A gond csak ezzel az, hogy így rengeteg más kedvező ajánlattól eleshet.

Ahogy már fent röviden kitértünk rá, az összehasonlító oldalakon keresztül akár több száz vagy ezer cég kínálatához hozzáférhet. Ezek között számos olyan kereskedő vagy szolgáltató lehet, amelyek még újak a magyar piacon vagy kevésbé ismertek. Ennélfogva lehetséges, hogy egy kisebb kereskedőnél ugyanahhoz a mikrohullámú sütőhöz alacsonyabb áron juthat hozzá. Sőt, akár egy jobb mikrót is találhat ugyanazon az áron!

Megéri összehasonlítani

Ahogy az a fentiekből is látszik, egyértelműen megéri összehasonlítani az egyes termékeket és szolgáltatásokat. Ha pedig több időt és pénzt szeretne megtakarítani, vegye igénybe a méltán népszerű összehasonlító oldalak egyikét. Ezeknek az oldalaknak a használata számos előnnyel járhat és nagy segítséget nyújthat abban, hogy megalapozott vásárlói döntést tudjon hozni. Figyelembe véve azt a tényt, hogy az összehasonlító oldalakon minden szükséges információt megtalál - méghozzá ingyenesen! - miért is vesződne hosszas kereséssel?

Kép forrása: https://www.pexels.com/photo/person-putting-coin-in-a-piggy-bank-3943714

Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

A fintech-forradalom egyik mérhető sikertörténete, hogy miként vált az adomány és előfizetés jellegű közösségi finanszírozás a hagyományos forrásgyűjtési módszerek – mint a klasszikus banki finanszírozás vagy a kockázati tőkebefektetések – alternatívájává. Ebből a gyors fejlődésből az is következik, hogy kevésbé egységes a kép a köztudatban a „crowdfunding” jelenségről. Hány formája van? Melyek esnek szabályozás alá? Kik a szereplők a folyamatban? Milyen jogszabályok vonatkoznak rá? Hogyan adóznak? Sok-sok tisztázandó körülmény közül a fő kérdés mindenekelőtt azonban az, hogy megjelennek-e erre szakosodott szolgáltatók Magyarországon is. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalójából sok kérdésre választ kapunk.
2024. 04. 25. 16:30
Megosztás:

Az üzemanyagáraknak a régiós átlaghoz kéne igazodniuk

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.
2024. 04. 25. 16:00
Megosztás:

Eredményes évet zártak a zalai vadgazdálkodók

Sikeresen zárult a 2023/2024-es vadászati év Zalában. Rekordszámú, csaknem 9700 gímszarvas került terítékre - közölte a vármegyei kormányhivatal vadászati és halászati szakügyintézője az MTI-vel.
2024. 04. 25. 15:30
Megosztás:

Újabb hazai vasúti fejlesztések valósulhatnak meg

Újabb magyarországi vasúti fejlesztések valósulhatnak meg a jövőben az Egy övezet, egy út nevű kínai kezdeményezés keretében, ezáltal külső finanszírozással, gyorsan és hatékonyan kerülhet sor a hálózat modernizálására - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.
2024. 04. 25. 15:00
Megosztás:

Bukarestben nyit központot az Ahold Delhaize

Bukarestben nyit összeurópai informatikai központot a világ legnagyobb kiskereskedői közé tartozó holland-belga hagyományos és online kiskereskedelmi vállalat, az Ahold Delhaize - közölte szerdán a vállalat.
2024. 04. 25. 14:30
Megosztás:

Újra megnyílik a Tudományos Mecenatúra program

A korábbi hasonló célú pályázat folytatásaként újra megnyílik a Tudományos Mecenatúra program, amely idén egymilliárd forintos keretösszeggel segíti a hazai tudományos eredmények láthatóságát és a magyar kutatói közösség bekapcsolódását a nemzetközi vérkeringésbe - tájékoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-t.
2024. 04. 25. 14:00
Megosztás:

Nőtt a tartós javak megrendelése az Egyesült Államokban márciusban

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jelentősebben bővült havi szinten a tartós javak megrendelése márciusban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentése alapján.
2024. 04. 25. 13:30
Megosztás:

Felvásárolja a Sprintert a Sameday

Az easybox csomagautomatákat üzemeltető, romániai székhelyű Sameday futárszolgálat magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet magyar szektortársa, a Pick Pack Pontokat üzemeltető Sprinter felvásárlásával - tájékoztatta a társaság a MTI-t szerdán.
2024. 04. 25. 13:00
Megosztás:

Az OPUS GLOBAL Nyrt. osztalékot fizet a tavalyi eredménye után

Az OPUS GLOBAL Nyrt. a 2023-as eredménye után részvényenként 10 forintot, összességében 6,7 milliárd forint osztalékot fizet - mondta a cég vezérigazgató-helyettese az OPUS GLOBAL Nyrt. közgyűlését követő háttérbeszélgetésen szerdán Budapesten.
2024. 04. 25. 12:30
Megosztás:

A Szabó Fogaskerékgyártónak új csarnoka épül

Új gyártócsarnokot építtet a magas minőségű fogaskerekek és hajtóművek összeszerelésével foglalkozó Szabó Fogaskerékgyártó Kft. ez év őszére, a 2,5 milliárd forintos beruházás alapkövét szerdán tették le Kaposváron.
2024. 04. 25. 12:00
Megosztás:

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.
2024. 04. 25. 11:30
Megosztás:

Komoly fejlesztést terveznek megvalósítani Kesznyétenben

Egyebek mellett egészségházra, valamint útfejlesztésre fordítják azt a több mint 350 millió forintot, amelyből fejlesztések valósulhatnak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található Kesznyétenben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz projektjein keresztül.
2024. 04. 25. 11:00
Megosztás:

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
2024. 04. 25. 10:30
Megosztás:

Vegyesen kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 25. 10:00
Megosztás:

A magyar kormány felszólítja a MOL-t és a többi üzemanyag forgalmazót, hogy vigyék le az üzemanyagok árát, különben...

A magyar kormány önkéntes árcsökkentést vár a piaci szereplőktől. Tegnap megjelent a Gazdasági Minisztérium jelentése a magyar kiskereskedelmi üzemanyag árakról.
2024. 04. 25. 09:45
Megosztás:

Vegyesen mozogtak az ázsiai indexek

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 25. 09:30
Megosztás:

Kisebb negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén az elemző szerint

Kissé elbizonytalanodott a nemzetközi befektetői hangulat, ezért kisebb negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A BUX 437,29 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel, 66 376,55 ponton zárt szerdán.
2024. 04. 25. 09:00
Megosztás:

Május végén nyílik meg az első Primark idehaza

Május 28-án az Arena Mallban nyitja meg első magyarországi üzletét a Primark nemzetközi divatáruház 3100 négyzetméteren - tájékoztatta a társaság az MTI-t szerdán.
2024. 04. 25. 08:30
Megosztás:

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 04. 25. 07:30
Megosztás:

A Boehringer Ingelheim jelentős növekedést ért el 2023-ban és felgyorsítja a késői fázisú klinikai vizsgálatait

A Boehringer Ingelheim közzétette jelentését az éves eredményéről: a társaság 2023-ban jelentős haladást ért el kutatási folyamataiban, a kulcsfontosságú kutatási területeken zajló klinikai vizsgálatok a tervek szerint haladtak. A kutatás-fejlesztésre fordított kiadások 14,2%-kal nőttek, elérve az 5,8 milliárd eurót. A csoport nettó értékesítése 9,7%-kal* nőtt 2023-ban, 25,6 milliárd euróra, főleg a humán gyógyászat 10,3%-os* és az állatgyógyászat 6,9%-os* árbevétel-növekedésének köszönhetően.
2024. 04. 25. 07:00
Megosztás: