Miért lehet pénzt spórolni a különböző összehasonlító oldalak használatával?

Ha épp egy új termék vásárlását vagy szolgáltatás igénybevételét fontolgatja, járjon utána hogyan tud pénzt spórolni összehasonlító oldalak használatával.

Miért lehet pénzt spórolni a különböző összehasonlító oldalak használatával?

Mindannyian szeretnénk pénzt spórolni a vásárlásaink során. Épp ezért a lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk mindent bevetni annak érdekében, hogy több pénz maradjon a zsebünkben (vagy a bankszámlánkon). Az egyik legjobb módszer arra, hogy pénzt takarítsunk meg az az, hogy összehasonlítjuk az egyes termékeket és szolgáltatásokat.

A továbbiakban részletesen elmagyarázzuk, hogy hogyan tud Ön is pénzt spórolni összehasonlító oldalak használatával!

Mit is nevezünk összehasonlító oldalnak?

Mielőtt belevágnánk abba, hogy miért is érdemes összehasonlító eszközöket igénybe venni, lássuk, hogy mit is értünk az összehasonlító oldal kifejezés alatt. Összehasonlító oldalaknak nevezzük mindazokat a weboldalakat, amelyek különböző termékek és szolgáltatások összehasonlítását teszik lehetővé meghatározott szempontok alapján. A leggyakoribb szempontok között találjuk például az árat és a minőséget.

Ezek az oldalak hasznos információk nyújtásával rengeteg időt és pénzt spórolhatnak meg a fogyasztóknak, hiszen jóval kevesebb időt kell keresésre szánniuk ahhoz, hogy a legjobbnak ítélt termékeket és szolgáltatásokat ki tudják választani. Nem meglepő tehát, hogy ezek az oldalak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is. Számos oldal közül választhatunk attól függően, hogy milyen szempontok alapján szeretnénk összehasonlítani az egyes termékeket vagy szolgáltatásokat, valamint milyen termékekről vagy szolgáltatásokról szeretnénk bővebb információt kapni.

Vannak például egyszerű ár-összehasonlító oldalak, amelyek kizárólag az adott termék árának összehasonlítását teszik lehetővé az egyes kereskedők adatai alapján. De léteznek jóval komplexebb honlapok is, amelyek használatával még több szempont alapján hasonlíthatjuk össze az egyes kereskedők termékeit vagy cégek szolgáltatásait. Így bővebb információ birtokában hozhatjuk meg a végső döntésünket.

Példának okáért, amennyiben Ön online kaszinók szolgáltatásait szeretné igénybe venni, hasonlítsa össze a legjobb online nyerőgépeket itt. Ezen az oldalon megtalál minden lényeges információt, amire szüksége lehet a legmegfelelőbb szolgáltató kiválasztásához.

Miért érdemes ezeket az oldalakat igénybe venni?

A válasz elég egyértelmű: mert számos előnnyel járhat ha ellátogatunk egy ilyen honlapra.

Egyszerűen megfogalmazva azért éri meg igénybe venni ezeket az összehasonlító oldalakat, mert ahelyett, hogy egyenként kellene ellátogatnunk minden egyes kereskedő vagy szolgáltató weboldalára, az összes opciót össze tudjuk hasonlítani egy helyen mielőtt meghoznánk a vásárlói döntést. De azért erről megéri egy kicsit részletesebben beszélni. Ezért nézzük meg az egyes előnyöket egyenként!

1. előny: Rengeteg pénzt megspórolhat!

A legfőbb ok amiért a vásárlók ezekre az oldalakra ellátogatnak az az, hogy olcsóbban szeretnének hozzájutni egy adott termékhez vagy igénybe venni egy szolgáltatást. Szerencsére az összehasonlításnak köszönhetően ez nekünk is elég könnyen sikerülhet, mindössze annyi a teendőnk, hogy az olcsóbb opciók egyikét válasszuk ki.

Ezenkívül még további kedvezményeket is találhatunk ezeken az oldalakon. A fenti online nyerőgépes példánál maradva, több kaszinó is bónuszokkal és különleges ajánlatokkal kedvez az újonnan regisztrált felhasználóknak, amelyekről akár az összehasonlító oldalakon keresztül is naprakész információhoz juthatunk. Sőt, az sem elhanyagolható szempont, hogy ezek az összehasonlító oldalak sokszor kedvezőbb árajánlatot vagy nagyobb kedvezményt kapnak a kereskedőktől és szolgáltatóktól, mint ami a saját weboldalukon fel van tüntetve. Így ennél fogva, kedvezőbb árakkal találkozhatunk az összehasonlító oldalakon.

Ami pedig a legjobb az az, hogy számos olyan kevésbé ismert cég termékeire és szolgáltatásaira is rábukkanhatunk, amelyekkel nagy valószínűséggel más úton nem találkoznánk. Ezeknek a kis kereskedőknek a termékei pedig sokszor jóval olcsóbbak, így érdemes lehet náluk vásárolni ha pénzt szeretnénk spórolni!

2. előny: Időt nyerhet!

A legjobbnak ítélt termék vagy szolgáltatás kiválasztása rengeteg időt felemészthet. Függetlenül attól, hogy Ön a legolcsóbb, legmegbízhatóbb, vagy legmagasabb minőségű terméket vagy szolgáltatást keresi, el kell látogatnia a szóba jöhető összes kereskedő és szolgáltató oldalára. Itt időbe fog telni míg megtalálja az összes szükséges információt. Esetlegesen arra is szükség lehet, hogy felvegye a kapcsolatot az egyes cégek ügyfélszolgálatával a szükséges adatok begyűjtéséhez. Miután minden információt sikerült beszereznie, kezdődhet a manuális összehasonlítás. - Ahogy ez ebből a leírásból is látszik, a minden igényt kielégítő termék vagy szolgáltatás kiválasztása egy időigényes folyamat!

Ezzel szemben, mivel az összehasonlító oldalakon az összes releváns információt egy helyen megtalálja, az összehasonlítás folyamata jócskán lerövidül. Emellett a legtöbb összehasonlításra szolgáló honlapon kiegészítő szolgáltatásként a vásárlói véleményeket is megtalálhatja. Ezek a vásárlói hozzászólások nagymértékben megkönnyíthetik a végső döntés meghozatalát, így mindenképp érdemes elolvasni belőlük párat.

3. előny: Nagyobb választék áll a rendelkezésére!

Tegyük fel, hogy egy mikrohullámú sütőt szeretne vásárolni. Nagy valószínűséggel a keresést azzal kezdené, hogy megtekinti pár ismert elektronikai eszközöket árusító cég kínálatát. Majd valamilyen meghatározott szempont alapján kiválasztja az Ön igényeit legjobban kielégítő készülékeket és végül meghozza a vásárlói döntést. A gond csak ezzel az, hogy így rengeteg más kedvező ajánlattól eleshet.

Ahogy már fent röviden kitértünk rá, az összehasonlító oldalakon keresztül akár több száz vagy ezer cég kínálatához hozzáférhet. Ezek között számos olyan kereskedő vagy szolgáltató lehet, amelyek még újak a magyar piacon vagy kevésbé ismertek. Ennélfogva lehetséges, hogy egy kisebb kereskedőnél ugyanahhoz a mikrohullámú sütőhöz alacsonyabb áron juthat hozzá. Sőt, akár egy jobb mikrót is találhat ugyanazon az áron!

Megéri összehasonlítani

Ahogy az a fentiekből is látszik, egyértelműen megéri összehasonlítani az egyes termékeket és szolgáltatásokat. Ha pedig több időt és pénzt szeretne megtakarítani, vegye igénybe a méltán népszerű összehasonlító oldalak egyikét. Ezeknek az oldalaknak a használata számos előnnyel járhat és nagy segítséget nyújthat abban, hogy megalapozott vásárlói döntést tudjon hozni. Figyelembe véve azt a tényt, hogy az összehasonlító oldalakon minden szükséges információt megtalál - méghozzá ingyenesen! - miért is vesződne hosszas kereséssel?

Kép forrása: https://www.pexels.com/photo/person-putting-coin-in-a-piggy-bank-3943714

A munkavállalók ráharaptak a rugalmas munkavégzésre

A Kincentric mérései szerint globálisan nagyot zuhant a munkavállalói elkötelezettség általános szintje 2021 második negyedévében, azok után, hogy a pandémia első hullámában még pont ellentétes folyamatok zajlottak – minden bizonnyal a nagyfokú bizonytalanságnak köszönhetően. A stabilitás iránti mindent elsöprő igényt mára világszinten és hazánkban is felváltotta a minél nagyobb fokú rugalmasság iránti igény. A pandémia ugyanis hozzászoktatta a munkavállalókat a munkavégzés helyét és az időbeosztást tekintve a korábban megszokottnál kötetlenebb keretekhez, így emiatt azokat a munkaadókat részesítik előnyben, amelyek ezeket biztosítani tudják számukra – hangzott el a WHC Csoport főtámogatásával megvalósuló HR Fest konferencián Budapesten.
2021. 10. 22. 17:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen indult pénteken a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi szintén vegyes zárás után.
2021. 10. 22. 16:30
Megosztás:

Raktárbázist épít Vácon a CECZ kínai cégcsoport

A kínai CECZ cégcsoport 27 milliárd forintos raktárberuházást indít Vácon, az E-kereskedelmi Ipari és Logisztikai Park mintegy 56 ezer négyzetméternyi területen valósul meg, a fejlesztést csütörtökön mutatták be a helyszínen.
2021. 10. 22. 16:00
Megosztás:

Nagyobb aktivitás az első félévben a kockázatitőke-piacon

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai: 2021. január- és június közötti időszakban 61 tranzakció keretében összesen 19,813 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba. Az átlagos tranzakció mérete 328 millió forintot tett ki ebben az időszakban, ami majdnem 50%-al magasabb a 2020 első félévében regisztrált 151 millióhoz képest. Az egyesület 12 alaphoz köthetően, 78 kiszállást regisztrált, míg új alapok létrehozatalára (forrásbevonásra) most sem került sor.
2021. 10. 22. 15:30
Megosztás:

Észak-Macedóniában kötelezővé tehetik két adag oltás felvételét

Kötelezővé tehetik Észak-Macedóniában a koronavírus elleni védőoltás két adagjának felvételét - jelentette be Venko Filipce egészségügyi miniszter.
2021. 10. 22. 15:00
Megosztás:

Szlovénia befagyasztja a fűtőolaj árát

A szlovén kormány hétfőtől maximálja a fűtőolaj árát, a szociálisan rászorulók számára pedig fűtési támogatást nyújt, hogy csökkentse az emelkedő energiaárak fogyasztókra és vállalkozásokra gyakorolt hatását - közölte a Delo című szlovén napilap csütörtökön.
2021. 10. 22. 14:30
Megosztás:

Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

Tizenkilenc havi mélypontra csökkent a munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma az Egyesült Államokban, jelezve, hogy egyre feszesebb a munkaerőpiac.
2021. 10. 22. 14:00
Megosztás:

Nem zárt jó negyedévet a Snapchat

A Snapchat tulajdonosa, a Snap Inc. tegnap piaczárást követően tette közzé harmadik negyedéves számait, ami vegyes teljesítményt mutatott.
2021. 10. 22. 13:30
Megosztás:

Új csúcsra ment az S&P500 tőzsdeindex Amerikában

Tegnap végül új csúcsra emelkedett az S&P500 index. Mindezt az emelkedő inflációs aggodalmak és az erőteljesen emelkedő eredmények közepette.
2021. 10. 22. 13:00
Megosztás:

2.950 forintra emelte a MOL részvények célárát az Erste

A legfrissebb olaj szektor elemzésünkben 2.950 forintos célárat határoztunk meg a MOL részvényre a korábbi 2.475 forint helyett, az ajánlásunk pedig marad a Tartás - áll az Erste mai elemzésében.
2021. 10. 22. 12:30
Megosztás:

Gyerekek tanulják a biokertészkedést az iskolai ökokertekben

Már Magyarországon is egyre több embert foglalkoztat az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás. Van, akit érzékenységei, allergiái terelnek abba az irányba, hogy jobban figyeljen rá, milyen élelmiszert visz be a szervezetébe, van, aki mindezek nélkül dönt a tudatos fogyasztás mellett. Azonban még mindig magas azoknak a száma, akik nincsenek tisztában vele, mit jelent az, hogy bio, ezért az edukáció kiemelt feladata a szektorban működő vállalkozásoknak.
2021. 10. 22. 12:00
Megosztás:

Magyarországi premier: Először kepviselteti magát szakmai eseményen a tiktok nemzetköz csapata

Nemzetközi Top Speaker-ek váltják egymást az idén jubileumi 20. születésnapját ünneplő BrandFestival színpadán, október 28-29-én a Cinext Etele-ben. Több mint 100 előadó, számos nemzetközi szakember boncolgatja a Viselkedés-tudomány ernyőkoncepció mentén a márkaélmény-fokozás és a fogyasztói bevonás izgalmas kérdéseit, jelenségeit. Magyarországon először képviselteti magát szakmai eseményen a TikTok nemzetközi csapata.
2021. 10. 22. 11:30
Megosztás:

Hogyan működik a Google Pay, avagy GPay?

8109 forint - átlagosan ekkora összeg jutott egy belföldi kártyás vásárlásra, összesen pedig közel 520 millió tranzakcióra jutott 4216 milliárd forintos forgalom. Erre a piacra lépett be a világszerte egyre nagyobb teret nyerő Google Pay fizetési megoldás, amely a hazai bankok közül elsőként idén áprilistól a K&H-nál volt elérhető, szeptember elejétől pedig az applikáció is megérkezett, így okosórával is használható. A tavaszi bevezetés óta eltelt hat hónapban a bank ügyfelei 6 milliárd forintot költöttek a GPay segítségével - közölte a K&H, amely egy összeállítást készített arról, hogy mi az a Google Pay, hogyan kell használni, mi garantálja a biztonságot - annak érdekében, hogy azok is elkezdhessék használni ezt fizetési alternatívát, akik valamilyen okból eddig ódzkodtak tőle.
2021. 10. 22. 11:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Emelkedéssel indult a kereskedés a főbb nyugat-európai részvénypiacokon pénteken, miután enyhültek a súlyos fizetési nehézségekkel küzdő China Evergrande kínai ingatlanfejlesztő körüli aggodalmak.
2021. 10. 22. 10:30
Megosztás:

A magyarok többsége szívesebben vásárol online divatcikkeket

Az online vásárlás növekvő népszerűségét mutatja, hogy a fogyasztók 69 százaléka már az online vásárlást választja, amennyiben a keresett termék egy webáruházban és a fizikai üzletben is rendelkezésre áll - áll a Glami, a több mint 250 meghatározó európai divatwebáruház kínálatát összesítő keresőoldal internetes adatfelvételen és értékesítési statisztikákon alapuló nemzetközi kutatásában.
2021. 10. 22. 10:00
Megosztás:

Öt tipp, hogy miért kell a garázsban mindenképp lennie szivattyúnak

Azt hiszed, a szivattyú olyan eszköz, amelyet alig használ az ember? Ha kertes házad van, pontosan tudod, hogy ez a kijelentés nem igaz, és rendszeresen szükséged lesz a masina segítségére. Mutatunk öt példát, mikor jön jól, ha van a garázsban egy minőségi szivattyú.
2021. 10. 22. 09:30
Megosztás:

Karácsonykor nem lesz halból hiány

Az ágazat nehézségei ellenére lesz elegendő magyar hal karácsonykor, emellett az őszi időszakban minden horgászegyesület pontyrendelését is teljesítik - mondta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke csütörtökön a Bács-Kiskun megyei Akasztón.
2021. 10. 22. 08:30
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon péntek reggel.
2021. 10. 22. 08:00
Megosztás:

A legtöbben az agglomerációba és a Balaton környékére költöztek tavaly

A legtöbben az agglomerációba és a Balaton környékére költöztek tavaly, a koronavírus-járvány alatt; a legnagyobb vesztes Budapest volt - olvasható az Otthon Centrum csütörtöki közleményében.
2021. 10. 22. 07:30
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az NKFIH, az ITM és a PM

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Pénzügyminisztérium a kutatás-fejlesztés és innováció támogatására, ennek a területnek ugyanis kiemelt szerepe van a magyar gazdaság fejlesztésében - mondta a PM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
2021. 10. 22. 07:00
Megosztás: