Mutatunk 5 kriptót, amivel növelheted a portfóliód hozamát 2024-ben

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) aranybetűkkel írta a történelmet, amikor január 10-én engedélyezte az első Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) indítását az Egyesült Államokban.

Mutatunk 5 kriptót, amivel növelheted a portfóliód hozamát 2024-ben

Ahogy pedig az várható volt, a hírek hallatán a kriptopiac egy újabb őrült bikafutamra készülődik.

Az ETF-alapok már az első napon brillíroztak a 4,6 milliárd dolláros forgalmukkal, megelőzve ezzel az arany ETF-ek 2004-es nyitónapi, 1,63 milliárd dolláros rekordját.

A kereslet tehát, amint látod, igencsak intenzív.

E történelmi mérföldkő fényében elgondolkodtunk azon, mely digitális eszközöket érdemes megfontolniuk a befektetőknek, ha szeretnék bővíteni a kriptoportfóliójukat. 

https://x.com/JasonYanowitz/status/1745488593231982777?s=20

Íme az 5  legesélyesebb kriptó:

1. Bitcoin: Hatalmas növekedés a kilátásban

A SEC jóváhagyása által végre elérhetővé válik a Bitcoin azon hagyományos befektetők  számára is, akik eddig csak kapukba ütköztek. 

A nagy intézményi alapkezelők nem voltak restek, felvették a Bitcoint a befektetési alapjaikhoz, a nyugdíjtervezők pedig ezentúl be tudják vonni a BTC-t a munkáltató által támogatott 401(k) nyugdíjtervekbe. Egyszer és mindenkorra a múlté a kriptopénz-tulajdonlás bonyolultsága, hiszen a befektetők ezentúl megbízható pénzügyi intézményeken és szabályozott alapstruktúrákon keresztül juthatnak hozzá a Bitcoinhoz.

bitcoin kripto

Az ETF-ek elfogadásával megváltoztak a játékszabályok is: nem csak hogy nőtt a Bitcoin elérhetősége, de az elfogadása is növekedett a lakossági, és az intézményi befektetők körében. Biztonságos volta miatt pedig egyre szélesebb körben veszik majd be a hagyományos portfóliókba például a részvények és a kötvények mellé.

Kevin de Patoul, a kripto likviditásszolgáltató Keyrock vezérigazgatója szerint a spot Bitcoin ETF-eknek két féle fő hatása van:

1. Az Egyesült Államokban még jobban elterjed a BTC. (Igaz, ez csak csekély hatás, hiszen az USA-n kívül már évekkel ezelőtt vezettek be ETF-eket.)

2. Nagy mértékben nőtt a kripto mint "eszközosztály" hitelessége.

Kevin de Patoul úgy gondolja, hogy az amerikai bitcoin spot ETF-nek hála többé már nem gondolják azt a bitcoinról, hogy rossz hírű. Lassan, de biztosan tömegek gondolkodásmódja változik meg.

A Bitcoin a világ legnagyobb kriptopénzévé nőtt fel, és leghűségesebb támogatói szerint határtalan lehetőségek állnak előtte. Az ARK Invest vezérigazgatója, Cathie Wood árfolyam-előrejelzése szerint a Bitcoin árfolyama - egy bullish forgatókönyvet követve - a 2030-as évre eléri az 1,5 dollárt, ami  az eddigi 1 millió dolláros előrejelzéséhez viszonyítva 50%-os növekedést jelentene.

Wood a CNBC-nek adott interjújában elmondta, hogy szerinte a SEC jóváhagyásával a Bitcoin zöld utat kapott, és megnőtt a bikafutam lehetősége.

2. Ethereum: Készülj fel a kriptoportfóliód hozamának növelésére 

Ha a portfóliód jelentős hányada Ethereumból áll, akkor elmondhatod, hogy hatalmas érték van a tulajdonodban. A Bitcoin után ez a második legnagyobb kriptopénz, tehát kiváló lehetőséget kínál a befektetőknek ahhoz, hogy diverzifikálják a kriptogyűjteményüket. Emellett decentralizált alkalmazásokat és okosszerződéseket is képes biztosítani.

Miután bevezették az első Bitcoin ETF-eket, az Ethereum 2022 májusa óta nem látott árfolyamot ért el. A befektetők most kifejezetten optimisták, és bíznak az Ethereum ETF-ek valósággá válásában.

ethereum kriptó

A SEC asztalán jelenleg is ott vannak a nagy pénzügyi vezetők - BlackRock, Fidelity, Invesco, Ark Invest, VanEck Ethereum - Ethereum ETF-kérelmei, a beadványokról való döntések pedig 2024 májusában várhatók. Ha ezek az alapok zöld utat kapnak, akkor az azt jelenti, hogy a befektetők hagyományos brókerszámláikba bevehetik az Ethereumot is.

Az Ethereumhoz készült Dencun (“Cancun-Deneb”) frissítés a tervek szerint január 17-én kerül a testnetre. A Dencun alapvető célja az, hogy erősebbé tegye a skálázhatóságot, és csökkentse a hálózati torlódásokat a Proto-Danksharding segítségével. Ennek nyomában várhatóan csökkennek majd a tranzakciós díjak és jobb lesz a sebesség a Layer 2 megoldásokon. Végső következményként a decentralizált alkalmazások nagyobb hasznosságot érnek majd el és az Ethereumot is szélesebb körben fogadják majd el. 

Mivel tervben vannak az ETF-jóváhagyások, és hasznos hálózati fejlesztésekre is sor kerül, az Ethereum egy nagyon jó jelölt arra, hogy szerepeljen a kriptoportfóliókban. Ráadásul nagy reménye van az árfolyam-emelkedésre, és valós felhasználási esetei is kiemelkedővé teszik. Ha pedig a SEC jóváhagyja az Ethereum ETF-eket, sok befektető elől eltűnnének a belépést akadályozó gátak.

3. XRP: Az ETF helyzet ugyan bizonytalan, de ennek ellenére is nyerő választás lehet

Míg az Ethereum esetében igen esélyes az ETF-ek megvalósulása, az XRP-t nézve már homályosabb a szabályozási kép. Ennek oka az, hogy a Ripple Labs és a SEC között zajló pereskedés bizonytalanná teszi az XRP státuszát. Ez alapján a Bloomberg elemzője, James Seyffart úgy gondolja, hogy egy XRP ETF megjelenése 2024-ben szinte lehetetlen

Ripple kripto XRP

Persze ettől függetlenül a befektetőknek még mindig számtalan okuk lehet arra, hogy az XRP-t fontolóra vegyék a portfóliójukban. Ha a blokklánc vezetője számára kedvezően alakul a jogi ügy kimenetele, abból nagy hasznot hozhat. Az XRP jelenleg 0.5996 dolláron áll, amely sokkal alacsonyabbnak bizonyul, mint a 2018-as négy dollár körüli mindenkori csúcsa.

Az XRP olyan különleges előnyöket is kínál, mint a sebesség, a megbízhatóság és a határokon átnyúló fizetések kis költségei. Ha a Ripple terve sikerül, az XRP elfogadottabbá válik, és az XRP pont jó pozícióban lesz ahhoz, hogy tőkét kovácsolhassunk belőle.

A Wells Fargo munkatársa bemutatta a Ripple saját előrejelzését, mely alapján az XRP ára 500 dollár felett alakulhat.

A kriptók közvetlen birtoklására nyitott befektetők számára az XRP lehet a megoldás, hiszen kedvezményes kitettséget biztosít egy igencsak ígéretes fizetési hálózatban. Remek diverzifikációs lehetőség a portfóliókban a BTC, és az ETH társaságában. 

Amint pedig tisztul a kép a szabályozással kapcsolatban, az XRP is a SEC által jóváhagyott ETF-ek egyik fő jelöltjévé válhat.

4. Solana: Szinte biztos, hogy az Ethereum nyomdokaiba lép majd

A Bitcoin ETF-ek elindítása a Solana ETF-ekkel kapcsolatos spekulációkat is felébresztette. A 3. legnagyobb blokklánc árfolyama a Bitcoin ETF indulásának hatására több mint 14%-ot száguldott előre, és a befektetők leghőbb vágya, hogy az Ethereum ETF elindulása után a Solana ETF legyen a következő a sorban, amely zöld utat kap.

Solana kriptó

A VanEck befektetési menedzser kifejtette a Solana hosszú távú potenciáljába vetett hitét, mely szerint a Solana biztosan csatlakozni fog a spot ETF-beadványok sorába.

A VanEck elemzői egyébként arra számítanak, hogy a Solana két éven belül köszönhetően a piaci kapitalizációnak, a lezárt összértéknek és az aktív felhasználók számának, a legjobb 3 hálózat közé kerül.

A Solana már csak azért is való a kriptoportfóliókba, mert hatalmas sebességet, alacsony díjakat és gyorsan bővülő elfogadottságot kínál. A Solana testnet jelentései szerint a hálózat másodpercenként 50 000 tranzakciót bonyolít le, mindezt igen kedvező költségek mellett.

Ezen túl a Solana áldoz a növekedés oltárán, hiszen napról napra erősödik a decentralizált alkalmazások, az NFT-k, a DeFi és az egyéb felhasználási módok területén. Fejlesztők garmadája vállalta, hogy decentralizált alkalmazásokat készít a blokkláncra, és mindeddig több mint 450 projektet indítottak el.

A kripto befektetők számára vonzó a Solana sebessége, skálázhatósága, a staking jutalmak, és a megfizethető díjak is. Ráadásul az ökoszisztéma folyamatosan növekszik.

Ha pedig a jövőben még a Solana ETF-ek is bevezetésre kerülnek, az elfújná az útból a legfontosabb belépési akadályokat.

5. Bitcoin Minetrix: Remek alany a kriptoportfólió hozamának növelésére

Az új Bitcoin ETF-ek megnyitják a lehetőségek kapuját a Bitcoin Minetrix előtt is, hiszen célja a a Bitcoin növekedésének kiaknázása a felhőbányászaton keresztül. Natív tokenje, a BTCMTX Stake-to-Mine módszert alkalmaz azért, hogy nem csak biztonságosabbá, de elérhetőbbé is tegye a Bitcoin-bányászatot.

bitcoin

Itt szó sincs a felhőbányászati szerződésekbe való közvetlen befektetésről, a kereskedők BTCMTX érméket kötnek le, és nem kereskedhető bányászati krediteket kapnak értük. 

A Bitcoin Minetrix-re hatalmas az érdeklődés, indulásuk óta máris több mint 8,2 millió dollárt gyűjtöttek össze. A natív token jelenleg 0,0128 dollárért kapható, és szakaszról szakaszra nő. Az utolsó, 39. előértékesítési szakasz idején egy érme már 0,0148 dollárra rúg majd.

Az előértékesítés célja, hogy 15 millió dollár összegyűljön, hiszen ebből az összegből tudják majd finanszírozni a fejlesztést, a marketinget és a bányászati infrastruktúrát. 

A felhőbányászat tokenizálásával és a közvetlen szerződések elkerülésével a Bitcoin Minetrix egy olyan megoldást kínál, amelyben nincs helye az átveréseknek. A staking lehetőség is rendkívül vonzó, és az esetében elfelejthetjük a súlyos tranzakciós díjakat is. 

Végszó

A Bitcoin ETF-ek elindítása nyomán az Ethereum, és a Solana is készen állnak arra, hogy kövessék a Bitcoin példáját.

Ugyan az XRP előtt még hosszabb út állhat, kedvezményes ára mégis nagy érték. Azok a befektetők pedig, akik egy ígéretes kripto előértékesítést keresnek, a Bitcoin Minetrix egyedülálló lehetősége a felhőbányászati modelljével több, mint mutatós. Növeld te is a hozamokat egy jól megválogatott portfólióval! 

Látogass el a Bitcoin Minetrix oldalára 

Ezek is érdekelhetnek:

Menny és pokol egy napon: ez történt a BTC ETF körül

Hogy találhatod meg a következő tuti kriptót?

A 9 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Rovarhotelekkel ismerkednek a gyerekek

A szemléletformálást a legkisebb korosztály körében érdemes elkezdeni - mondta az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint a tárca természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Zöld Dunakanyar Program keretében megvalósuló rovarhotel projekt átadóján Vácon.
2024. 02. 28. 23:00
Megosztás:

Nettó áramexportőr lett Románia

Nettó áramexportőr lett tavaly Románia: az áramexport 42 százalékkal nőtt az előző évihez képest, 8,2 terawattórára (TWh), az import ugyanakkor 27 százalékkal csökkent, 5,1 terawattórára - írja az economica.net az országos elosztó hálózatot működtető Transelectrica adatai alapján.
2024. 02. 28. 22:30
Megosztás:

Csak úgy repkedtek ma a melegrekordok

Megdőlt az országos napi melegrekord és a csaknem 130 éves fővárosi hajnali melegrekord kedden - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján szerdán.
2024. 02. 28. 22:00
Megosztás:

A migráció nem megoldás a holland munkaerőhiányra

Hosszabb távon a migráció nem tudja megoldani Hollandiában a munkaerőhiányt - olvasható a holland gazdaságpolitikai elemző intézet (CPB) szerdai közleményében.
2024. 02. 28. 21:30
Megosztás:

A nyersolaj árfolyama: a piac az OPEC+ megállapodás meghosszabbítását várja

A nyersolaj árfolyama az elmúlt két napban 2,5%-kal nőtt a fizikai piacon tapasztalható erős kereslet, illetve gyenge kínálat miatt, azonban ma reggel csökkent a Brent jegyzése.
2024. 02. 28. 21:00
Megosztás:

Karbonvám kötelezettség – még pár nap és lejár a határidő!

Az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó mechanizmus (CBAM) egy olyan rendszer, amelyet az Európai Unió hozott létre a kibocsátási kockázat csökkentése érdekében. A CBAM célja, hogy az uniós országokba behozott termékek szén-dioxid-kibocsátását megfelelően számontartsa és ellensúlyozza. Az első CBAM adatszolgáltatási kötelezettség határideje eredetileg január 31. volt, de ezt végül kitolták 30 nappal, így van még pár nap felkészülni. – foglalja össze a Niveus Consulting Group.
2024. 02. 28. 20:45
Megosztás:

Varsóban is felhörrentek a traktorok

Az Európai Unió zöld megállapodása, az ukrán áruk behozatala, valamint a prémes állatok tenyésztésének lengyelországi korlátozása ellen tiltakoztak kedden Varsóban a lengyel gazdák ezrei, képviselőiket vezető politikusok fogadták, előrelépés viszont a gazdák szerint nem történt.
2024. 02. 28. 20:30
Megosztás:

Irodalom érettségi előtt állsz? Akkor itt egy módszer, amivel hatékony lehetsz!

Irodalom érettségire felkészítő könyvek jelentek meg a könyvesboltok toplistáin - ez is mutatja, hogy idén a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés a diákok és a szülők részéről. De megjelent egy új, digitális felkészítő alkalmazás is, amelyet a 2024-es követelmények alapján fejlesztettek.
2024. 02. 28. 20:00
Megosztás:

Idén is bízhatnak a gazdák a támogatásokban

A magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak; a kormány komplex, a pénzügyi és a jövedelembiztonságot erősítő, a beruházásokat ösztönző agrárpolitikai intézkedésekkel járul hozzá az agrárgazdaság fejlődéséhez - mondta Nagy István agrárminiszter az OTP Agrár Gálán kedden Budapesten.
2024. 02. 28. 19:30
Megosztás:

Vegyesen, de többségében csökkenéssel zártak a tőzsdék

Vegyes kezdés után szintén vegyesen, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 02. 28. 19:00
Megosztás:

Sportolók és idősek számára fejleszt szuperélelmiszert a ToTu

A szigetcsépi Capriovus Kft. ToTu termékcsaládja nem csak tejfehérjeallergiásoknak segít a hétköznapokban, hanem sportolók és diétázók is előszeretettel fogyasztják a cég tojásalapú tejhelyettesítőit. A vállalkozás legújabb projektjében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE) és a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel (SOTE), valamint több magáncéggel is összefogott, hogy időseknek és sportrehabilitációban résztvevőknek fejlesszen vadonatúj egészséges termékeket.
2024. 02. 28. 18:45
Megosztás:

Az OTP és a Richter húzta ma a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 538,63 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel 66 080,19 ponton zárt szerdán.
2024. 02. 28. 18:30
Megosztás:

Leáll az USA kormányzata? Fullasztó adóssághalom...

Bizakodóak a politikai vezetők, miután találkoztak Joe Biden elnökkel a kormányzati leállás elkerülését célzó költségvetési tervezet elfogadása miatt.
2024. 02. 28. 18:00
Megosztás:

Még akár a kamatemelést is elképzelhetőnek tartja a FED jegybankára

Michelle Bowman, a Fed kormányzótanácsának tagja szerint az infláció tovább fog csökkenni a jelenlegi kamatszint mellett, azonban még túl korai lenne kamatcsökkentésbe kezdeni.
2024. 02. 28. 17:30
Megosztás:

Romlott a fogyasztói bizalom februárban az Egyesült Államokban

Három egymást követő havi emelkedés után februárban a várt további javulás helyett romlott a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.
2024. 02. 28. 17:00
Megosztás:

Jelentős változás az OTP-nél

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése, keddtől egy ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 16:30
Megosztás:

Bajban a román költségvetés - mi lesz ennek a vége?

Nyolcvan százalékkal haladta meg a román GDP-arányos költségvetési hiány az egy évvel korábbit januárban - írta az Agerpres kedden.
2024. 02. 28. 16:00
Megosztás:

Európa megsegíti Kelet-Afrikát, 171 millió euró jut rá

Az EU 171 millió eurós humanitárius segélyt mozgósít az Afrika szarván élő emberek számára, akik egyre jobban szükséget szenvednek, mivel a régiót több konfliktus, szélsőséges éghajlati jelenségek és gazdasági sokkok sújtják - jelentette be az Európai Bizottság kedden.
2024. 02. 28. 15:30
Megosztás:

Jelentős elbocsátás a Sony-nál - mi a baj a céggel?

A Sony mintegy 900 alkalmazottját bocsátja el PlayStation részlegétől, a globális létszám úgy 8 százalékát - jelentette kedden a The Verge szakmai hírportál.
2024. 02. 28. 15:00
Megosztás:

Tovább mélyülhet a magyar-dél-koreai kapcsolat

A Gazdasági Innovációs Partnerségi Program (Economic Innovation Partnership Program, EIPP) rendezvényén Dél-Korea és Magyarország szakemberei a magyar-dél-koreai technológiai és tudástranszferben rejlő lehetőségekről egyeztettek kedden Budapesten - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 14:30
Megosztás: