Mutatunk 5 kriptót, amivel növelheted a portfóliód hozamát 2024-ben

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) aranybetűkkel írta a történelmet, amikor január 10-én engedélyezte az első Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) indítását az Egyesült Államokban.

Mutatunk 5 kriptót, amivel növelheted a portfóliód hozamát 2024-ben

Ahogy pedig az várható volt, a hírek hallatán a kriptopiac egy újabb őrült bikafutamra készülődik.

Az ETF-alapok már az első napon brillíroztak a 4,6 milliárd dolláros forgalmukkal, megelőzve ezzel az arany ETF-ek 2004-es nyitónapi, 1,63 milliárd dolláros rekordját.

A kereslet tehát, amint látod, igencsak intenzív.

E történelmi mérföldkő fényében elgondolkodtunk azon, mely digitális eszközöket érdemes megfontolniuk a befektetőknek, ha szeretnék bővíteni a kriptoportfóliójukat. 

https://x.com/JasonYanowitz/status/1745488593231982777?s=20

Íme az 5  legesélyesebb kriptó:

1. Bitcoin: Hatalmas növekedés a kilátásban

A SEC jóváhagyása által végre elérhetővé válik a Bitcoin azon hagyományos befektetők  számára is, akik eddig csak kapukba ütköztek. 

A nagy intézményi alapkezelők nem voltak restek, felvették a Bitcoint a befektetési alapjaikhoz, a nyugdíjtervezők pedig ezentúl be tudják vonni a BTC-t a munkáltató által támogatott 401(k) nyugdíjtervekbe. Egyszer és mindenkorra a múlté a kriptopénz-tulajdonlás bonyolultsága, hiszen a befektetők ezentúl megbízható pénzügyi intézményeken és szabályozott alapstruktúrákon keresztül juthatnak hozzá a Bitcoinhoz.

bitcoin kripto

Az ETF-ek elfogadásával megváltoztak a játékszabályok is: nem csak hogy nőtt a Bitcoin elérhetősége, de az elfogadása is növekedett a lakossági, és az intézményi befektetők körében. Biztonságos volta miatt pedig egyre szélesebb körben veszik majd be a hagyományos portfóliókba például a részvények és a kötvények mellé.

Kevin de Patoul, a kripto likviditásszolgáltató Keyrock vezérigazgatója szerint a spot Bitcoin ETF-eknek két féle fő hatása van:

1. Az Egyesült Államokban még jobban elterjed a BTC. (Igaz, ez csak csekély hatás, hiszen az USA-n kívül már évekkel ezelőtt vezettek be ETF-eket.)

2. Nagy mértékben nőtt a kripto mint "eszközosztály" hitelessége.

Kevin de Patoul úgy gondolja, hogy az amerikai bitcoin spot ETF-nek hála többé már nem gondolják azt a bitcoinról, hogy rossz hírű. Lassan, de biztosan tömegek gondolkodásmódja változik meg.

A Bitcoin a világ legnagyobb kriptopénzévé nőtt fel, és leghűségesebb támogatói szerint határtalan lehetőségek állnak előtte. Az ARK Invest vezérigazgatója, Cathie Wood árfolyam-előrejelzése szerint a Bitcoin árfolyama - egy bullish forgatókönyvet követve - a 2030-as évre eléri az 1,5 dollárt, ami  az eddigi 1 millió dolláros előrejelzéséhez viszonyítva 50%-os növekedést jelentene.

Wood a CNBC-nek adott interjújában elmondta, hogy szerinte a SEC jóváhagyásával a Bitcoin zöld utat kapott, és megnőtt a bikafutam lehetősége.

2. Ethereum: Készülj fel a kriptoportfóliód hozamának növelésére 

Ha a portfóliód jelentős hányada Ethereumból áll, akkor elmondhatod, hogy hatalmas érték van a tulajdonodban. A Bitcoin után ez a második legnagyobb kriptopénz, tehát kiváló lehetőséget kínál a befektetőknek ahhoz, hogy diverzifikálják a kriptogyűjteményüket. Emellett decentralizált alkalmazásokat és okosszerződéseket is képes biztosítani.

Miután bevezették az első Bitcoin ETF-eket, az Ethereum 2022 májusa óta nem látott árfolyamot ért el. A befektetők most kifejezetten optimisták, és bíznak az Ethereum ETF-ek valósággá válásában.

ethereum kriptó

A SEC asztalán jelenleg is ott vannak a nagy pénzügyi vezetők - BlackRock, Fidelity, Invesco, Ark Invest, VanEck Ethereum - Ethereum ETF-kérelmei, a beadványokról való döntések pedig 2024 májusában várhatók. Ha ezek az alapok zöld utat kapnak, akkor az azt jelenti, hogy a befektetők hagyományos brókerszámláikba bevehetik az Ethereumot is.

Az Ethereumhoz készült Dencun (“Cancun-Deneb”) frissítés a tervek szerint január 17-én kerül a testnetre. A Dencun alapvető célja az, hogy erősebbé tegye a skálázhatóságot, és csökkentse a hálózati torlódásokat a Proto-Danksharding segítségével. Ennek nyomában várhatóan csökkennek majd a tranzakciós díjak és jobb lesz a sebesség a Layer 2 megoldásokon. Végső következményként a decentralizált alkalmazások nagyobb hasznosságot érnek majd el és az Ethereumot is szélesebb körben fogadják majd el. 

Mivel tervben vannak az ETF-jóváhagyások, és hasznos hálózati fejlesztésekre is sor kerül, az Ethereum egy nagyon jó jelölt arra, hogy szerepeljen a kriptoportfóliókban. Ráadásul nagy reménye van az árfolyam-emelkedésre, és valós felhasználási esetei is kiemelkedővé teszik. Ha pedig a SEC jóváhagyja az Ethereum ETF-eket, sok befektető elől eltűnnének a belépést akadályozó gátak.

3. XRP: Az ETF helyzet ugyan bizonytalan, de ennek ellenére is nyerő választás lehet

Míg az Ethereum esetében igen esélyes az ETF-ek megvalósulása, az XRP-t nézve már homályosabb a szabályozási kép. Ennek oka az, hogy a Ripple Labs és a SEC között zajló pereskedés bizonytalanná teszi az XRP státuszát. Ez alapján a Bloomberg elemzője, James Seyffart úgy gondolja, hogy egy XRP ETF megjelenése 2024-ben szinte lehetetlen

Ripple kripto XRP

Persze ettől függetlenül a befektetőknek még mindig számtalan okuk lehet arra, hogy az XRP-t fontolóra vegyék a portfóliójukban. Ha a blokklánc vezetője számára kedvezően alakul a jogi ügy kimenetele, abból nagy hasznot hozhat. Az XRP jelenleg 0.5996 dolláron áll, amely sokkal alacsonyabbnak bizonyul, mint a 2018-as négy dollár körüli mindenkori csúcsa.

Az XRP olyan különleges előnyöket is kínál, mint a sebesség, a megbízhatóság és a határokon átnyúló fizetések kis költségei. Ha a Ripple terve sikerül, az XRP elfogadottabbá válik, és az XRP pont jó pozícióban lesz ahhoz, hogy tőkét kovácsolhassunk belőle.

A Wells Fargo munkatársa bemutatta a Ripple saját előrejelzését, mely alapján az XRP ára 500 dollár felett alakulhat.

A kriptók közvetlen birtoklására nyitott befektetők számára az XRP lehet a megoldás, hiszen kedvezményes kitettséget biztosít egy igencsak ígéretes fizetési hálózatban. Remek diverzifikációs lehetőség a portfóliókban a BTC, és az ETH társaságában. 

Amint pedig tisztul a kép a szabályozással kapcsolatban, az XRP is a SEC által jóváhagyott ETF-ek egyik fő jelöltjévé válhat.

4. Solana: Szinte biztos, hogy az Ethereum nyomdokaiba lép majd

A Bitcoin ETF-ek elindítása a Solana ETF-ekkel kapcsolatos spekulációkat is felébresztette. A 3. legnagyobb blokklánc árfolyama a Bitcoin ETF indulásának hatására több mint 14%-ot száguldott előre, és a befektetők leghőbb vágya, hogy az Ethereum ETF elindulása után a Solana ETF legyen a következő a sorban, amely zöld utat kap.

Solana kriptó

A VanEck befektetési menedzser kifejtette a Solana hosszú távú potenciáljába vetett hitét, mely szerint a Solana biztosan csatlakozni fog a spot ETF-beadványok sorába.

A VanEck elemzői egyébként arra számítanak, hogy a Solana két éven belül köszönhetően a piaci kapitalizációnak, a lezárt összértéknek és az aktív felhasználók számának, a legjobb 3 hálózat közé kerül.

A Solana már csak azért is való a kriptoportfóliókba, mert hatalmas sebességet, alacsony díjakat és gyorsan bővülő elfogadottságot kínál. A Solana testnet jelentései szerint a hálózat másodpercenként 50 000 tranzakciót bonyolít le, mindezt igen kedvező költségek mellett.

Ezen túl a Solana áldoz a növekedés oltárán, hiszen napról napra erősödik a decentralizált alkalmazások, az NFT-k, a DeFi és az egyéb felhasználási módok területén. Fejlesztők garmadája vállalta, hogy decentralizált alkalmazásokat készít a blokkláncra, és mindeddig több mint 450 projektet indítottak el.

A kripto befektetők számára vonzó a Solana sebessége, skálázhatósága, a staking jutalmak, és a megfizethető díjak is. Ráadásul az ökoszisztéma folyamatosan növekszik.

Ha pedig a jövőben még a Solana ETF-ek is bevezetésre kerülnek, az elfújná az útból a legfontosabb belépési akadályokat.

5. Bitcoin Minetrix: Remek alany a kriptoportfólió hozamának növelésére

Az új Bitcoin ETF-ek megnyitják a lehetőségek kapuját a Bitcoin Minetrix előtt is, hiszen célja a a Bitcoin növekedésének kiaknázása a felhőbányászaton keresztül. Natív tokenje, a BTCMTX Stake-to-Mine módszert alkalmaz azért, hogy nem csak biztonságosabbá, de elérhetőbbé is tegye a Bitcoin-bányászatot.

bitcoin

Itt szó sincs a felhőbányászati szerződésekbe való közvetlen befektetésről, a kereskedők BTCMTX érméket kötnek le, és nem kereskedhető bányászati krediteket kapnak értük. 

A Bitcoin Minetrix-re hatalmas az érdeklődés, indulásuk óta máris több mint 8,2 millió dollárt gyűjtöttek össze. A natív token jelenleg 0,0128 dollárért kapható, és szakaszról szakaszra nő. Az utolsó, 39. előértékesítési szakasz idején egy érme már 0,0148 dollárra rúg majd.

Az előértékesítés célja, hogy 15 millió dollár összegyűljön, hiszen ebből az összegből tudják majd finanszírozni a fejlesztést, a marketinget és a bányászati infrastruktúrát. 

A felhőbányászat tokenizálásával és a közvetlen szerződések elkerülésével a Bitcoin Minetrix egy olyan megoldást kínál, amelyben nincs helye az átveréseknek. A staking lehetőség is rendkívül vonzó, és az esetében elfelejthetjük a súlyos tranzakciós díjakat is. 

Végszó

A Bitcoin ETF-ek elindítása nyomán az Ethereum, és a Solana is készen állnak arra, hogy kövessék a Bitcoin példáját.

Ugyan az XRP előtt még hosszabb út állhat, kedvezményes ára mégis nagy érték. Azok a befektetők pedig, akik egy ígéretes kripto előértékesítést keresnek, a Bitcoin Minetrix egyedülálló lehetősége a felhőbányászati modelljével több, mint mutatós. Növeld te is a hozamokat egy jól megválogatott portfólióval! 

Látogass el a Bitcoin Minetrix oldalára 

Ezek is érdekelhetnek:

Menny és pokol egy napon: ez történt a BTC ETF körül

Hogy találhatod meg a következő tuti kriptót?

A 9 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Magyar találmány a világ első szennyvíz újrahasznosításából készült tisztítószere

Egy magyar mérnökcsapat rájött, hogy nemcsak biogáz nyerhető ki a szennyvízből, hanem ecetsav is, amelyre a háztartási tisztítószerek nagy része épül, a felfedezésből késztermék lett. Erről a magyar találmányról beszélgetett Áder János korábbi államfő Taxner György vízépítő és szennyvíztisztítási szakmérnökkel a Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.
2024. 07. 16. 17:00
Megosztás:

Pénztárcabarát iskolakezdés kapcsán ad gyakorlati tanácsokat az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi fogyasztóvédelmi kommunikációs kampányt indít az őszi iskolakezdés előtti pénzügyi döntések megkönnyítése érdekében - közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 16. 16:00
Megosztás:

Nőtt az AutoWallis kiskereskedelmi értékesítése az első félévben

Az AutoWallis csoport kiskereskedelmi üzletága az első félévben 17,9 százalékkal 4924 darabra emelte eladásait, a használtautó-eladások 26 százalékkal 1205 darabra nőttek, a szerviz szolgáltatásoknál a szerviz órák száma 6,1 százalékkal 96 626-ra emelkedett az előző év azonos időszakához képest - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 16. 15:00
Megosztás:

A Cardano (ADA) emelkedik a MAGA rally hátán? Az altcoinok vezetik a kriptovaluta-piac helyreállását

A Cardano (ADA), a tizedik legnagyobb digitális valuta piaci kapitalizáció szerint, értéke megugrott, amit az altcoin piac MAGA rally-ja vezetett.
2024. 07. 16. 14:00
Megosztás:

Így teljesít Kína gazdasága

Kínában a lassult a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés éves növekedése júniusban, amikor stagnált a munkanélküliség.
2024. 07. 16. 13:00
Megosztás:

7,2 százalékkal nőtt, az előző hónaphoz képest 3,8 százalékkal csökkent az építőipari termelése

2024 májusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 7,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 16. 12:00
Megosztás:

Milyen kinyitható kanapét válasszunk a nappaliba?

A kinyitható kanapé a nappali meghatározó, központi bútordarabja, aminek esztétikusnak, kényelmesnek és funkcionálisnak kell lennie, fontos továbbá, hogy hozzájáruljon a helyiség kiegyensúlyozott stílusának a megteremtéséhez. 
2024. 07. 16. 11:34
Megosztás:

Népszerű AI platform vált a kriptópiac beszédtémájává, miután átlépte a 10 millió dolláros határt, vonzva a SHIB és MATIC támogatóit

A technológia világa izgatottan figyel egy új AI platform, az Algotech (ALGT) színre lépését. Nemrég átlépve a 10 millió dolláros értékelési határt, az Algotech nemcsak a befektetők figyelmét ragadta meg, hanem jelentős támogatást nyert el a kripto világ két legnagyobb közösségétől is: Shiba Inu (SHIB) és Polygon (MATIC).
2024. 07. 16. 11:00
Megosztás:

Hogyan segít spórolni egy bőr üléshuzat?

A bőr üléshuzat nem csupán egy hasznos kiegészítő az autóban, de hosszú távon praktikus és gazdaságos választás is egyben. Egy időtlen klasszikus, ami esztétikus, elegáns, mindezek mellett pedig még spórolni is segíthet.
2024. 07. 16. 10:31
Megosztás:

Gyengüléssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Gyengüléssel kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 07. 16. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel, enyhe negatív korrekcióval indulhat kedden a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 476,78 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel, 72 730,44 ponton, új csúcson zárt hétfőn.
2024. 07. 16. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint kedd reggelre

Gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 07. 16. 08:00
Megosztás:

Tízezrek üthetik a markát, ha elégedett a bankjával

Felpörögtek az ügyfélajánló programok a pénzintézeteknél. A lakossági számlák mellett a pénzügyi szolgáltatók bevonták az akciókba a kisvállalati csomagokat is.
2024. 07. 16. 07:00
Megosztás:

A DTX Exchange 900 ezer dolláros teljesítménye eltereli a figyelmet a Fetch.ai (FET) és az Optimism (OP) platformokról

A DTX Exchange, amely jelenleg a 2. szakaszban van, beszédtémává vált a kriptóbefektetők körében, mivel az előértékesítése egy hónap alatt már meghaladta a 900 ezer dollárt. A szakértők úgy vélik, hogy a DTX a következő blue chip kripto lehet, nagy hasznossággal.
2024. 07. 16. 06:30
Megosztás:

Nem jól alakulnak a költségcsökkentések a Wells-Fargonál

Az átlagos elemzői várakozásoknál jobban alakult a Wells Fargo bevétele az idei év második negyedévében, a pénteki nyitás előtt publikált gyorsjelentés alapján.
2024. 07. 16. 06:00
Megosztás:

Erre a 3 dologra figyelj, ha most befektetsz pénzt bármibe is Magyarországon

Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági tevékenység az év eddigi szakaszában végig élénk volt, közben a fogyasztói kereslet és a munkaerő-piacok is megtalálták az egészséges egyensúlyi állapotot. A Fidelity International ezeket a javuló fundamentális körülményeket is figyelembe vette akkor, amikor megvizsgálta, mi lesz a harmadik negyedév három fő témája.
2024. 07. 16. 04:00
Megosztás:

Tovább drágulnak a lakáshitelek, újabb nagybank törte át a kamatplafont

Újabb nagybank emelte meg a lakáshitelei kamatait, és így már a K&H is átlépte a június végéig élő önkéntes, 7,3 százalékos THM-plafont a jelzálogkölcsönei egy részénél. A bankok egymást követő emelései után főként az alacsonyabb jövedelműeknek lesz egyre nehezebb olcsóbb lakáshitelt találni - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 07. 16. 03:00
Megosztás:

Legjobb altcoinok, amelyeket júliusban érdemes figyelni: Kriptovaluták őrült növekedési potenciállal, de melyik lehet a legjobb hosszú távú befektetés?

Az altcoin piac hatalmas áttörés előtt állhat ezen a nyáron, mivel a Bitcoin dominanciája egyelőre a csúcson van. A kripto befektetőknek most lehetőségük van, hogy különböző ágazatok projektjeivel kiegyensúlyozzák portfóliójukat. A Kaspa (KAS), a Render (RNDR) és a PeiPei (PEIPEI) befektetői hatalmas nyereségeket érhetnek el júliusban, de egy új coin még ennél is nagyobb potenciállal rendelkezik.
2024. 07. 16. 02:30
Megosztás:

Így költöttek a magyar drukkerek a válogatott meccseinek helyszínein

A németországi futball Európa-bajnokság városai jelentős anyagi forrásokat fordítottak arra, hogy a stadion látogatóinak és a focirajongóknak felejthetetlen élményeket nyújtsanak a torna ideje alatt. Ezt bizonyítják a Mastercard SpendingPulse legfrissebb adatai is, amelyek az üzletekben és online történő kiskereskedelmi eladásokat mérik minden fizetési helyzetre vetítve: a focimeccsek jelentősen növelték a vendéglátóipari eladásokat a rendező városokban - egyes esetekben akár 283 százalékkal is. Magyarország mérkőzései során az eladások növekedése (+62,7% és +66,5%) jelentős, de nem a legmagasabb a dokumentumban szereplő adatok közül. Azonban stabil növekedést mutatnak, ami pozitív hatással volt a helyi gazdaságra.
2024. 07. 16. 02:00
Megosztás:

9 órás iskolakezdés – Itt a bejelentés, senki nem számított erre

A közoktatásban többször felmerült már az a javaslat, hogy az oktatás reggel nyolc helyett kilenc órakor kezdődjön.
2024. 07. 16. 01:00
Megosztás: