Mutatunk 5 kriptót, amivel növelheted a portfóliód hozamát 2024-ben

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) aranybetűkkel írta a történelmet, amikor január 10-én engedélyezte az első Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) indítását az Egyesült Államokban.

Mutatunk 5 kriptót, amivel növelheted a portfóliód hozamát 2024-ben

Ahogy pedig az várható volt, a hírek hallatán a kriptopiac egy újabb őrült bikafutamra készülődik.

Az ETF-alapok már az első napon brillíroztak a 4,6 milliárd dolláros forgalmukkal, megelőzve ezzel az arany ETF-ek 2004-es nyitónapi, 1,63 milliárd dolláros rekordját.

A kereslet tehát, amint látod, igencsak intenzív.

E történelmi mérföldkő fényében elgondolkodtunk azon, mely digitális eszközöket érdemes megfontolniuk a befektetőknek, ha szeretnék bővíteni a kriptoportfóliójukat. 

https://x.com/JasonYanowitz/status/1745488593231982777?s=20

Íme az 5  legesélyesebb kriptó:

1. Bitcoin: Hatalmas növekedés a kilátásban

A SEC jóváhagyása által végre elérhetővé válik a Bitcoin azon hagyományos befektetők  számára is, akik eddig csak kapukba ütköztek. 

A nagy intézményi alapkezelők nem voltak restek, felvették a Bitcoint a befektetési alapjaikhoz, a nyugdíjtervezők pedig ezentúl be tudják vonni a BTC-t a munkáltató által támogatott 401(k) nyugdíjtervekbe. Egyszer és mindenkorra a múlté a kriptopénz-tulajdonlás bonyolultsága, hiszen a befektetők ezentúl megbízható pénzügyi intézményeken és szabályozott alapstruktúrákon keresztül juthatnak hozzá a Bitcoinhoz.

bitcoin kripto

Az ETF-ek elfogadásával megváltoztak a játékszabályok is: nem csak hogy nőtt a Bitcoin elérhetősége, de az elfogadása is növekedett a lakossági, és az intézményi befektetők körében. Biztonságos volta miatt pedig egyre szélesebb körben veszik majd be a hagyományos portfóliókba például a részvények és a kötvények mellé.

Kevin de Patoul, a kripto likviditásszolgáltató Keyrock vezérigazgatója szerint a spot Bitcoin ETF-eknek két féle fő hatása van:

1. Az Egyesült Államokban még jobban elterjed a BTC. (Igaz, ez csak csekély hatás, hiszen az USA-n kívül már évekkel ezelőtt vezettek be ETF-eket.)

2. Nagy mértékben nőtt a kripto mint "eszközosztály" hitelessége.

Kevin de Patoul úgy gondolja, hogy az amerikai bitcoin spot ETF-nek hála többé már nem gondolják azt a bitcoinról, hogy rossz hírű. Lassan, de biztosan tömegek gondolkodásmódja változik meg.

A Bitcoin a világ legnagyobb kriptopénzévé nőtt fel, és leghűségesebb támogatói szerint határtalan lehetőségek állnak előtte. Az ARK Invest vezérigazgatója, Cathie Wood árfolyam-előrejelzése szerint a Bitcoin árfolyama - egy bullish forgatókönyvet követve - a 2030-as évre eléri az 1,5 dollárt, ami  az eddigi 1 millió dolláros előrejelzéséhez viszonyítva 50%-os növekedést jelentene.

Wood a CNBC-nek adott interjújában elmondta, hogy szerinte a SEC jóváhagyásával a Bitcoin zöld utat kapott, és megnőtt a bikafutam lehetősége.

2. Ethereum: Készülj fel a kriptoportfóliód hozamának növelésére 

Ha a portfóliód jelentős hányada Ethereumból áll, akkor elmondhatod, hogy hatalmas érték van a tulajdonodban. A Bitcoin után ez a második legnagyobb kriptopénz, tehát kiváló lehetőséget kínál a befektetőknek ahhoz, hogy diverzifikálják a kriptogyűjteményüket. Emellett decentralizált alkalmazásokat és okosszerződéseket is képes biztosítani.

Miután bevezették az első Bitcoin ETF-eket, az Ethereum 2022 májusa óta nem látott árfolyamot ért el. A befektetők most kifejezetten optimisták, és bíznak az Ethereum ETF-ek valósággá válásában.

ethereum kriptó

A SEC asztalán jelenleg is ott vannak a nagy pénzügyi vezetők - BlackRock, Fidelity, Invesco, Ark Invest, VanEck Ethereum - Ethereum ETF-kérelmei, a beadványokról való döntések pedig 2024 májusában várhatók. Ha ezek az alapok zöld utat kapnak, akkor az azt jelenti, hogy a befektetők hagyományos brókerszámláikba bevehetik az Ethereumot is.

Az Ethereumhoz készült Dencun (“Cancun-Deneb”) frissítés a tervek szerint január 17-én kerül a testnetre. A Dencun alapvető célja az, hogy erősebbé tegye a skálázhatóságot, és csökkentse a hálózati torlódásokat a Proto-Danksharding segítségével. Ennek nyomában várhatóan csökkennek majd a tranzakciós díjak és jobb lesz a sebesség a Layer 2 megoldásokon. Végső következményként a decentralizált alkalmazások nagyobb hasznosságot érnek majd el és az Ethereumot is szélesebb körben fogadják majd el. 

Mivel tervben vannak az ETF-jóváhagyások, és hasznos hálózati fejlesztésekre is sor kerül, az Ethereum egy nagyon jó jelölt arra, hogy szerepeljen a kriptoportfóliókban. Ráadásul nagy reménye van az árfolyam-emelkedésre, és valós felhasználási esetei is kiemelkedővé teszik. Ha pedig a SEC jóváhagyja az Ethereum ETF-eket, sok befektető elől eltűnnének a belépést akadályozó gátak.

3. XRP: Az ETF helyzet ugyan bizonytalan, de ennek ellenére is nyerő választás lehet

Míg az Ethereum esetében igen esélyes az ETF-ek megvalósulása, az XRP-t nézve már homályosabb a szabályozási kép. Ennek oka az, hogy a Ripple Labs és a SEC között zajló pereskedés bizonytalanná teszi az XRP státuszát. Ez alapján a Bloomberg elemzője, James Seyffart úgy gondolja, hogy egy XRP ETF megjelenése 2024-ben szinte lehetetlen

Ripple kripto XRP

Persze ettől függetlenül a befektetőknek még mindig számtalan okuk lehet arra, hogy az XRP-t fontolóra vegyék a portfóliójukban. Ha a blokklánc vezetője számára kedvezően alakul a jogi ügy kimenetele, abból nagy hasznot hozhat. Az XRP jelenleg 0.5996 dolláron áll, amely sokkal alacsonyabbnak bizonyul, mint a 2018-as négy dollár körüli mindenkori csúcsa.

Az XRP olyan különleges előnyöket is kínál, mint a sebesség, a megbízhatóság és a határokon átnyúló fizetések kis költségei. Ha a Ripple terve sikerül, az XRP elfogadottabbá válik, és az XRP pont jó pozícióban lesz ahhoz, hogy tőkét kovácsolhassunk belőle.

A Wells Fargo munkatársa bemutatta a Ripple saját előrejelzését, mely alapján az XRP ára 500 dollár felett alakulhat.

A kriptók közvetlen birtoklására nyitott befektetők számára az XRP lehet a megoldás, hiszen kedvezményes kitettséget biztosít egy igencsak ígéretes fizetési hálózatban. Remek diverzifikációs lehetőség a portfóliókban a BTC, és az ETH társaságában. 

Amint pedig tisztul a kép a szabályozással kapcsolatban, az XRP is a SEC által jóváhagyott ETF-ek egyik fő jelöltjévé válhat.

4. Solana: Szinte biztos, hogy az Ethereum nyomdokaiba lép majd

A Bitcoin ETF-ek elindítása a Solana ETF-ekkel kapcsolatos spekulációkat is felébresztette. A 3. legnagyobb blokklánc árfolyama a Bitcoin ETF indulásának hatására több mint 14%-ot száguldott előre, és a befektetők leghőbb vágya, hogy az Ethereum ETF elindulása után a Solana ETF legyen a következő a sorban, amely zöld utat kap.

Solana kriptó

A VanEck befektetési menedzser kifejtette a Solana hosszú távú potenciáljába vetett hitét, mely szerint a Solana biztosan csatlakozni fog a spot ETF-beadványok sorába.

A VanEck elemzői egyébként arra számítanak, hogy a Solana két éven belül köszönhetően a piaci kapitalizációnak, a lezárt összértéknek és az aktív felhasználók számának, a legjobb 3 hálózat közé kerül.

A Solana már csak azért is való a kriptoportfóliókba, mert hatalmas sebességet, alacsony díjakat és gyorsan bővülő elfogadottságot kínál. A Solana testnet jelentései szerint a hálózat másodpercenként 50 000 tranzakciót bonyolít le, mindezt igen kedvező költségek mellett.

Ezen túl a Solana áldoz a növekedés oltárán, hiszen napról napra erősödik a decentralizált alkalmazások, az NFT-k, a DeFi és az egyéb felhasználási módok területén. Fejlesztők garmadája vállalta, hogy decentralizált alkalmazásokat készít a blokkláncra, és mindeddig több mint 450 projektet indítottak el.

A kripto befektetők számára vonzó a Solana sebessége, skálázhatósága, a staking jutalmak, és a megfizethető díjak is. Ráadásul az ökoszisztéma folyamatosan növekszik.

Ha pedig a jövőben még a Solana ETF-ek is bevezetésre kerülnek, az elfújná az útból a legfontosabb belépési akadályokat.

5. Bitcoin Minetrix: Remek alany a kriptoportfólió hozamának növelésére

Az új Bitcoin ETF-ek megnyitják a lehetőségek kapuját a Bitcoin Minetrix előtt is, hiszen célja a a Bitcoin növekedésének kiaknázása a felhőbányászaton keresztül. Natív tokenje, a BTCMTX Stake-to-Mine módszert alkalmaz azért, hogy nem csak biztonságosabbá, de elérhetőbbé is tegye a Bitcoin-bányászatot.

bitcoin

Itt szó sincs a felhőbányászati szerződésekbe való közvetlen befektetésről, a kereskedők BTCMTX érméket kötnek le, és nem kereskedhető bányászati krediteket kapnak értük. 

A Bitcoin Minetrix-re hatalmas az érdeklődés, indulásuk óta máris több mint 8,2 millió dollárt gyűjtöttek össze. A natív token jelenleg 0,0128 dollárért kapható, és szakaszról szakaszra nő. Az utolsó, 39. előértékesítési szakasz idején egy érme már 0,0148 dollárra rúg majd.

Az előértékesítés célja, hogy 15 millió dollár összegyűljön, hiszen ebből az összegből tudják majd finanszírozni a fejlesztést, a marketinget és a bányászati infrastruktúrát. 

A felhőbányászat tokenizálásával és a közvetlen szerződések elkerülésével a Bitcoin Minetrix egy olyan megoldást kínál, amelyben nincs helye az átveréseknek. A staking lehetőség is rendkívül vonzó, és az esetében elfelejthetjük a súlyos tranzakciós díjakat is. 

Végszó

A Bitcoin ETF-ek elindítása nyomán az Ethereum, és a Solana is készen állnak arra, hogy kövessék a Bitcoin példáját.

Ugyan az XRP előtt még hosszabb út állhat, kedvezményes ára mégis nagy érték. Azok a befektetők pedig, akik egy ígéretes kripto előértékesítést keresnek, a Bitcoin Minetrix egyedülálló lehetősége a felhőbányászati modelljével több, mint mutatós. Növeld te is a hozamokat egy jól megválogatott portfólióval! 

Látogass el a Bitcoin Minetrix oldalára 

Ezek is érdekelhetnek:

Menny és pokol egy napon: ez történt a BTC ETF körül

Hogy találhatod meg a következő tuti kriptót?

A 9 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás:

Közel 1,5 éve nem lehet ilyen olcsón személyi hitelt igényelni

Mindenki a lakáshitelek kamatcsökkenéséről beszél, közben szépen lassan, de a személyi kölcsönök is egyre olcsóbbá váltak. Július 23-tól a legolcsóbb személyi hitel kamata újra 11% alá csökkent, közel 1,5 éve nem lehet ilyen kedvező kondíciók mellett fedezetlen hitelt felvenni.
2024. 07. 26. 06:00
Megosztás: