Rekord árbevétel 2021-ben a Pensum Group-nál

Történetének legerősebb évét zárta a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group, miután árbevételét 19 százalékkal növelte 2021-ben. A működési hatékonyság még ennél is nagyobb ütemben javult, mivel a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú vállalat adózott eredménye több mint négy és félszeresére ugrott. A társaság 2022-ben további jelentős növekedést vár, valamint nyilvános forrásbevonást tervez.

Rekord árbevétel 2021-ben a Pensum Group-nál

A Pensum Group Nyrt. 2021-es gazdálkodása nagyon kedvezően alakult 2021-ben: a társaság árbevétele 19,3 százalékkal rekordszintre, 2,7 milliárd forintra, míg adózott eredménye ennél jóval nagyobb ütemben, négy és félszeresére (+356,2%), 77 millió forintra bővült. Az értékesítés közvetlen költségei az árbevételtől némileg elmaradó mértékben 18,6 százalékkal, 2,2 milliárd forintra emelkedtek, aminek eredményeképpen a bruttó fedezet 22 százalékkal emelkedett. Az árbevétel növekedésének fő oka továbbra is az, hogy a Pensum Group belföldi partnerei összetételében jelentős túlsúlyban vannak azok a vállalatok (élelmiszer kiskereskedelem, ételkiszállítás, távközlés), amelyekre nincs komoly hatással a koronavírus okozta válság, vagy kifejezetten a járványhelyzet miatt növekedett a forgalmuk, és ezzel összefüggésben a munkavállalói létszámigényük. A társaság külföldi munkaerőkölcsönzési ágazata szintén bővülést mutatott, azonban ennek dinamizmusa elmaradt az előző évek és a belföldi ágazat növekedésétől. Ennek oka is a járvánnyal van összefüggésben, ugyanis a kiutazási, tesztelési és karanténszabályok szigorú betartása és folyamatos változása kihívások elé állítja a külföldön munkát vállalókat.

Az ágazat ezen nehézségek ellenére is 665-ről 765 millió forintra (+15%) növelte bevételét, miközben a forint gyengülése ezen a területen kedvező a vállalat gazdálkodása szempontjából. A forgalom bővülése mellett komoly hatással voltak a nyereségesség növekedésére a még 2020-ban bevezetett költségcsökkentések és munkaköri optimalizációk is.

A Pensum Group Nyrt. jelentős növekedést vár 2022-ben a munkaerőkölcsönzési- és közvetítési ágazatban egyaránt. Ehhez a társaság 2021-ben megteremtette a stabil alapot, aktív értékesítési tevékenységgel pedig jelentősen növelte megbízói számát. A külföldre irányuló munkaerő-kölcsönzés esetében 2022-ben – amennyiben határozottan nem javul a járványhelyzet – a Pensum csak kis mértékű emelkedéssel számol. Általános tapasztalat ugyanakkor, hogy mind belföldön, mind külföldön komoly igény van szakemberekre, ezek kereslete a járvány ellenére sem csökkent, sőt folyamatos, dinamikusan növekvő igény van megfelelően képzett munkavállalókra.

Az orosz-ukrán háború miatt a Pensum nem számít forgalomvisszaesésre az Ukrajnában kialakult helyzet és az ebből fakadó gazdasági nehézségek ellenére sem. Egyelőre ugyan nem lehet felmérni pontosan, hogy a bevezetett szankciók milyen hatással lesznek a gazdaságra, de az azokból fakadó bizonytalanság akár növelheti is a vállalat ügyfélkörének igényét, hiszen a munkaerőkölcsönzők gyorsabban és rugalmasabban tudnak a változó környezetre reagálni, így kapacitásaikat akár növelni, vagy átcsoportosítani.

Felelős vállalatként a Pensum a hazai piacra belépő ukrajnai menekültek minél gyorsabb elhelyezkedéséhez külön erőforrásokat biztosít. A Pensum Group Nyrt. a további növekedés finanszírozása érdekében 2022-ben forrásbevonást tervez, mely akár a Budapesti Értéktőzsdén keresztül, nyilvános forrásbevonás útján is megtörténhet.

7 javaslat a lakossági hitelezés megreformálására a Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetségétől

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szeptember 26-án felszólította a bankokat, hogy vállaljanak aktív szerepet a hazai hitelezés élénkítésében. A Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetsége, mint a hazai lakáshitelezés közel 50%-ában aktív szerepet játszó szakmai szervezet kidolgozta részletes javaslatait, mely jelentős szerepet kaphat az elmúlt 20 év mélypontjához közelálló, a gazdasági növekedést is negatívan érintő hitelvolumenek élénkítésében. A Szövetség az elmúlt években több, mint ezer milliárd forint értékben vett részt lakáshitelszerződések létrehozásában az ügyfelek oldalán, így pontosan látja, hol vannak hatékonysági tartalékok a hazai hitelezési gyakorlatban.
2023. 10. 05. 03:30
Megosztás:

Ahogy a sakktáblán lépünk, úgy hozunk döntéseket az életben is

Felkeljek-e ma vagy sem? Mit reggelizzek? Melyik e-mailre válaszoljak először? Életünk minden napját változások sorozata szövi át, ezért ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, nem mindegy, milyen döntéseket hozunk. Vajon fejleszthető-e a sakkal a döntéshozatal? Erre a kérdésre keresi a válaszokat Polgár Judit 9. Világsakkfesztiválja október 14-én a Magyar Nemzeti Galériában és október 15-én online, ahol idén a legkiválóbb szakemberek segítenek a döntéseink mélyére ásni.
2023. 10. 05. 03:00
Megosztás:

Részesedést szerez az Air France-KLM Csoport a SAS AB-ben

A SAS AB igazgatóságának döntése értelmében az Air France-KLM Csoport részesedést szerez a skandináv légicégben, emellett a légitársaságok kereskedelmi együttműködést is kötnek, ha a SAS kilép jelenlegi légiszövetségéből, a Star Alliance-ből.
2023. 10. 05. 02:45
Megosztás:

Mi a tökéletes vérnyomás egy 40-es, 50-es, 60-as, 70-es és 80-as nőnek és férfinak?

Általánosságban orvosilag is igazolt, hogy az életkor előrehaladásával az ideális vérnyomás-érték is változik. Mind a hölgyek, mind az urak esetében. Egy bizonyos korban a megfelelő vérnyomás-érték azonban nagyon sok tényezőtől függhet: ilyen az illető neme, életkora, egészségi állapota valamint a genetikai hajlama. Lássuk, hogy adott korban, mi az ideális vérnyomás! Cikkünk végén egy kalkulátort is találsz, azzal kiszámítható a személyes vérnyomás adat.
2023. 10. 05. 02:01
Megosztás:

Több országban is gyorsult az infláció augusztusban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban augusztusban átlagosan 6,4 százalékra gyorsult a fogyasztói árak éves növekedése a júliusi 5,9 százalékról, és ezzel már a második egymást követő hónapban regisztráltak emelkedést.
2023. 10. 05. 01:30
Megosztás:

Új taggal bővül a Concorde Csoport: Record Alapkezelő

Október elején kezdi meg működését a Concorde Csoport új tagja, a Recorde Alapkezelő Zrt. (továbbiakban Recorde). Az új leánycég indítása illeszkedik a Concorde filozófiájába és hosszú távú stratégiájába, melynek célja, hogy a befektetési- és pénzügyi szolgáltatások egyre szélesebb körét nyújthassa ügyfeleinek. A társaság operatív irányításáért és szakmai munkájáért Kutas Gábor, mint az igazgatóság elnöke, ügyvezető felel majd.
2023. 10. 05. 01:00
Megosztás:

Péntektől nemzetközi a cappella fesztivált rendeznek Szegeden

Nemzetközi a cappella fesztivált kezdődik pénteken Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, a rendezvény házigazdája a Tisza-parti város népszerű vokálegyüttese, a Fool Moon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2023. 10. 05. 00:50
Megosztás:

Mik azok a mém kriptók és miért vásárol belőlük mindenki?

A mém érmék alapjaiban eltérnek a hagyományos befektetési eszközöktől, sőt a legtöbb esetben még a nagyobb kriptóktól is.
2023. 10. 05. 00:01
Megosztás:

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom csökkent az előző évi időszakhoz viszonyítva

2023. augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 7,0, naptárhatástól megtisztítva 7,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 10. 04. 23:30
Megosztás:

Újabb bukkanó az úton

Ma reggel kiskereskedelmi forgalmi adatokat tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal az idei nyolcadik hónapra vonatkozóan.
2023. 10. 04. 23:00
Megosztás:

Szabálytalanságok miatt több millió forintos bírságot szabtak ki távol-keleti üzletekre

Profilt váltó, átalakuló tulajdonosi szerkezetű távol-keleti üzleteket ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a mulasztó vállalkozásokra több millió forintos bírságot szabtak ki.
2023. 10. 04. 22:30
Megosztás:

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyag koncentrációja

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.
2023. 10. 04. 22:00
Megosztás:

Világháborús bomba miatt kiürítik pénteken a XII. kerület egy részét

Második világháborús bomba hatástalanítása miatt kiürítik és lezárják a főváros XII. kerületének egy részét péntek reggel, várhatóan kora délutánig - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.
2023. 10. 04. 21:30
Megosztás:

Beépíti a mesterséges intelligenciát az oktatásba az ESSCA üzleti egyetem

Az oktatásba is beépíti a mesterséges intelligenciát az ESSCA üzleti egyetem, amelynek idén 30 éves budapesti kampuszán konferencián vitatták meg az MI hatását az üzleti élet különböző területeire - közölte az egyetem az MTI-vel.
2023. 10. 04. 21:00
Megosztás:

A GVH videóval mutatja be az Árfigyelő térképes boltszűrő funkciójának működését

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) videóval mutatja be az Árfigyelő legújabb, térképes boltszűrő funkciójának működését és előnyeit - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.
2023. 10. 04. 20:30
Megosztás:

Az ázsiai térségben terjeszkedik a MET Csoport

A svájci központú MET Csoport növekedési stratégiájának részeként irodát nyit a Szingapúri Köztársaságban. A MET Ázsia 90 százalékban a MET Csoport, 10 százalékban a szingapúri Keppel leányvállalata. A terjeszkedés célja, hogy a MET tovább erősítse LNG-portfólióját a globális piacokon, és bővítse energetikai infrastruktúra-beruházásait az ázsiai-csendes-óceáni térségben.
2023. 10. 04. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint szerdán

Erősödött szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.
2023. 10. 04. 19:30
Megosztás:

Többségében veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után vegyesen, többségében indexveszteséggel fejezték be szerdán a kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2023. 10. 04. 19:00
Megosztás:

Visszább esett az euróövezet gazdasági teljesítménycsökkenése szeptemberben

Az euróövezet gazdasági teljesítményének csökkenése az előzetesen közöltnél is jelentősebben lassult szeptemberben a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán ismertetett végleges értékei szerint.
2023. 10. 04. 18:30
Megosztás:

Ma alig mozdult a BUX-index

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX minimális, 1,72 pontos emelkedéssel 55 961,13 ponton zárt szerdán, gyakorlatilag stagnált.
2023. 10. 04. 18:00
Megosztás: