Rekord árbevétel 2021-ben a Pensum Group-nál

Történetének legerősebb évét zárta a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group, miután árbevételét 19 százalékkal növelte 2021-ben. A működési hatékonyság még ennél is nagyobb ütemben javult, mivel a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú vállalat adózott eredménye több mint négy és félszeresére ugrott. A társaság 2022-ben további jelentős növekedést vár, valamint nyilvános forrásbevonást tervez.

Rekord árbevétel 2021-ben a Pensum Group-nál

A Pensum Group Nyrt. 2021-es gazdálkodása nagyon kedvezően alakult 2021-ben: a társaság árbevétele 19,3 százalékkal rekordszintre, 2,7 milliárd forintra, míg adózott eredménye ennél jóval nagyobb ütemben, négy és félszeresére (+356,2%), 77 millió forintra bővült. Az értékesítés közvetlen költségei az árbevételtől némileg elmaradó mértékben 18,6 százalékkal, 2,2 milliárd forintra emelkedtek, aminek eredményeképpen a bruttó fedezet 22 százalékkal emelkedett. Az árbevétel növekedésének fő oka továbbra is az, hogy a Pensum Group belföldi partnerei összetételében jelentős túlsúlyban vannak azok a vállalatok (élelmiszer kiskereskedelem, ételkiszállítás, távközlés), amelyekre nincs komoly hatással a koronavírus okozta válság, vagy kifejezetten a járványhelyzet miatt növekedett a forgalmuk, és ezzel összefüggésben a munkavállalói létszámigényük. A társaság külföldi munkaerőkölcsönzési ágazata szintén bővülést mutatott, azonban ennek dinamizmusa elmaradt az előző évek és a belföldi ágazat növekedésétől. Ennek oka is a járvánnyal van összefüggésben, ugyanis a kiutazási, tesztelési és karanténszabályok szigorú betartása és folyamatos változása kihívások elé állítja a külföldön munkát vállalókat.

Az ágazat ezen nehézségek ellenére is 665-ről 765 millió forintra (+15%) növelte bevételét, miközben a forint gyengülése ezen a területen kedvező a vállalat gazdálkodása szempontjából. A forgalom bővülése mellett komoly hatással voltak a nyereségesség növekedésére a még 2020-ban bevezetett költségcsökkentések és munkaköri optimalizációk is.

A Pensum Group Nyrt. jelentős növekedést vár 2022-ben a munkaerőkölcsönzési- és közvetítési ágazatban egyaránt. Ehhez a társaság 2021-ben megteremtette a stabil alapot, aktív értékesítési tevékenységgel pedig jelentősen növelte megbízói számát. A külföldre irányuló munkaerő-kölcsönzés esetében 2022-ben – amennyiben határozottan nem javul a járványhelyzet – a Pensum csak kis mértékű emelkedéssel számol. Általános tapasztalat ugyanakkor, hogy mind belföldön, mind külföldön komoly igény van szakemberekre, ezek kereslete a járvány ellenére sem csökkent, sőt folyamatos, dinamikusan növekvő igény van megfelelően képzett munkavállalókra.

Az orosz-ukrán háború miatt a Pensum nem számít forgalomvisszaesésre az Ukrajnában kialakult helyzet és az ebből fakadó gazdasági nehézségek ellenére sem. Egyelőre ugyan nem lehet felmérni pontosan, hogy a bevezetett szankciók milyen hatással lesznek a gazdaságra, de az azokból fakadó bizonytalanság akár növelheti is a vállalat ügyfélkörének igényét, hiszen a munkaerőkölcsönzők gyorsabban és rugalmasabban tudnak a változó környezetre reagálni, így kapacitásaikat akár növelni, vagy átcsoportosítani.

Felelős vállalatként a Pensum a hazai piacra belépő ukrajnai menekültek minél gyorsabb elhelyezkedéséhez külön erőforrásokat biztosít. A Pensum Group Nyrt. a további növekedés finanszírozása érdekében 2022-ben forrásbevonást tervez, mely akár a Budapesti Értéktőzsdén keresztül, nyilvános forrásbevonás útján is megtörténhet.

51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés a héten

A megszaporodott szúnyogok miatt a héten várhatóan 248 településen és kilenc budapesti kerületben, 51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés - tájékoztatta a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.
2022. 08. 15. 20:00
Megosztás:

Ekkora volt júniusban a folyó fizetési mérleg hiánya

A májusi csökkenés után júniusban a korábbi hónapok szintjére, 806 millió euróra nőtt a folyó fizetési mérleg havi hiánya a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn megjelent előzetes adatai szerint. Májusban 370 millió, áprilisban és márciusban egyformán 780 millió euró volt a folyó mérleg deficitje.
2022. 08. 15. 19:00
Megosztás:

Mínuszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 628,79 pontos, 1,44 százalékos csökkenéssel, 43 034,16 ponton zárt hétfőn.
2022. 08. 15. 18:00
Megosztás:

Kevésbé nőttek júliusban a nagykereskedelmi árak Németországban

Mérséklődött júliusban a nagykereskedelmi árak növekedési üteme Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.
2022. 08. 15. 17:00
Megosztás:

Húsz százalékkal nőtt a lízingpiac a második negyedévvben

A lízingpiacon a finanszírozott összeg 420,2 milliárdot tett ki a második negyedévben, ez 20 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és meghaladja a 2019-es szintet - közölte a Magyar Lízingszövetség második negyedéves jelentésében hétfőn.
2022. 08. 15. 16:00
Megosztás:

A tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárak indokoltak

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).
2022. 08. 15. 15:00
Megosztás:

A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen az FBI házkutatásáról Trump házában

A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
2022. 08. 15. 14:00
Megosztás:

Az S&P negatívra vágta a magyar adósság kilátásait

Péntek este stabilról negatívra csökkentette a magyar államadósság kilátását az S&P, és megtartotta a „BBB” besorolást.
2022. 08. 15. 13:00
Megosztás:

A GVH döntése alapján a Vodafone kompenzálja a fogyasztókat a megtévesztő mobilnet-hirdetései miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket – ezzel 60 millió forintra mérsékelve a rá kirótt bírságot.
2022. 08. 15. 12:00
Megosztás:

A zárbetétek esetében miért fontos a méret?

A zárbetét láthatatlanul szolgálja biztonságunkat. Mi csak a kulcsok elfordítását látjuk, az igazán fontos dolgok az ajtózár belsejében, a zárbetétben történnek meg. A megfelelő zár kiválasztásának egyik fontos momentuma a zárbetét méretének megválasztása, melyhez cikkünk nyújt támogatást.
2022. 08. 15. 11:00
Megosztás:

Nagy kínai cégek távoznak az USA tőzsdékről - további 230 cég mehet még haza

A számviteli adatok nem megfelelő közlése körüli hosszas huzavona után öt nagy kínai állami cég vonul ki az amerikai börzékről.
2022. 08. 15. 10:00
Megosztás:

Már mától forgalomkorlátozások lesznek a fővárosi ünnepi előkészületek miatt

Már mától forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten.
2022. 08. 15. 09:00
Megosztás:

Hiszi a Piszi! Egymás után kétszer vitte el valaki a lottó főnyereményt!

Két hónapon belül kétszer is megütötte a főnyereményt egy férfi Maryland állam lottójátékán az Egyesült Államokban.
2022. 08. 15. 08:30
Megosztás:

Erősödött hétfő reggelre a forint

Erősödött a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 08. 15. 08:00
Megosztás:

Folytatódik a meleg idő

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 08. 15. 06:00
Megosztás:

Heti Horoszkóp - Komoly veszély leselkedik a héten! De melyik csillagjegyre micsoda?

Heti horoszkópunk a 2022. augusztus 15. (hétfő) - augusztus 21. (vasárnap) közötti időszakra vonatkozóan megmutatja , hogy a csillagok állása alapján mi vár Rád a pénzügyeidben és az élet más területén. Lássuk, kinek van izgulnivalója és ki számíthat valami pozitív dologra!
2022. 08. 15. 04:01
Megosztás:

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet Magyar Közösségi Bank, 2022 második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
2022. 08. 15. 01:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 08. 14. 22:00
Megosztás:

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvanra

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvan fővárosába vasárnap, ami bő egy héten belül a második hivatalos és előre be nem jelentett amerikai látogatás a szigetre. Az előző, amelyet Nancy Pelosi házelnök vezetett, komoly diplomáciai konfliktust okozott az Egyesült Államok és a Tajvant egyik saját tartományának tartó Kína között.
2022. 08. 14. 21:00
Megosztás:

A szabályok enyhítését jelentette be az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban - olvasható az Egyesült Államok járványügyi központjának (CDC) pénteken frissített ajánlásában.
2022. 08. 14. 20:00
Megosztás: