Szeretnél Te is vonzó lenni? A vonzerő 3 tényezőn múlik...

1944-ben kísérletet végezte újszülött csecsemőkön. Tökéletesen ellátták őket, etették, itatták, tisztába rakták, csak éppen semmilyen szeretetet nem kaptak. Sem egy érintés, sem egy ölelés, de még egy mosolyt sem. 4 hónap után le kellett állítani a kísérletet, mert a csecsemők 50%-a meghalt, noha semmilyen egészségügyi problémájuk nem volt. Csak éppen szeretetet nem kaptak és ebbe szó szerint belehaltak. Minden ember vágyik a szeretetre, a különleges bánásmódra és pont ezért minden ember szeretne vonzó lenni. Csak éppen a legtöbb embernek fogalma nincs arról, hogy hogyan is érhetné ezt el.

Szeretnél Te is vonzó lenni? A vonzerő 3 tényezőn múlik...

Az iskolában sem tanítják, pedig a vonzerő nem csak a párkapcsolatunkra hat, hanem szó szerint az egész életünkre. Legyen szó a karrierünkről, szociális és magánéletünkről, sőt akár az önmagunkkal való viszonyunkról is.

Az emberek rengeteg pénzt elköltenek a külsejükre. Csak a divatvilág bevétele több mint 3000 milliárd dollár, ami a világ GDP-jének 2 %-a.

Szerencsére sokan vannak, akik rájöttek arra, hogy nem elég csak a külsővel foglalkozni és ők megkezdték a belső munkát.

Tanulnak, fejlesztik magukat. Coac-hoz, pszichológushoz járnak, önfejlesztő könyveket olvasnak és mindent elkövetnek azért, hogy egyre inkább harmóniába kerüljenek kívül-belül egyaránt. Csak éppen egyetlen dolgot felejtkeznek el: a vonzerő nem csak rólunk szól.

Van egy ember, akinek több diplomája van, több nyelven beszél, rendkívül sikeres a munkájában. Mindemellett külsőleg is jól néz ki; rendszeresen eljár edzeni, mellette odafigyel, mit eszik. Rengeteg pénzt elkölt különböző szépségipari szolgáltatásokra. Harmincas évei közepén van és nyolc éve él egyedül.

Amikor megkérdezték tőle, mi lehet ennek az oka, teljes komolysággal azt felelte, hogy szerinte ez azért van, mert van rajta 5 kg felesleg és hogy, ha ezt sikerül letornáznia akkor már minden rendben lesz az életével.

Egy másik embernél hasonló a helyzet, csak a magyarázat más:

Ő azt mondja, hogy azért van egyedül még mindig, merthogy túl okos. És a férfiak hülyék, mert a férfiak nem szeretik a túl okos nőket, mert megijednek tőlük.

Ez a két eset egyáltalán nem egyedi, hisz rengeteg ember van, aki állandóan mindent meg tesz azért, hogy kívül-belül egyaránt tökéletes legyen.

Csak egy dologról felejtkeznek meg: A vonzerő nem egyszemélyes játék!

A vonzerő nem arról szól, hogy mi milyenek vagyunk, hanem arról, hogy a másik emberből mit váltunk ki. Azaz a másik emberről szól. Arról, hogy ő mit gondol rólunk.

Kutatások alapján van 3 dolog, amely nagyban befolyásolja a vonzerőt és az emberek még is mindig elfelejtkeznek róla:

1. A figyelem

Ha megtanul, teljes figyelemmel figyelni a másik emberre, akkor azt fogja érezni, hogy ő számít, ő fontos a számodra. És az emberek azzal szeretnek lenni, akiknél azt érzik, hogy fontosak.

Biztos volt már olyan társaságban, ahol a másik ember egyfolytában csak saját magával volt elfoglalva. Ezek az emberek nem figyelnek egyáltalán semmire csak és kizárólagosan saját magukra, nem törődnek azzal, hogy mások is vannak a környezetükbe. Elfelejtik, hogy ha vonzóak akarnak lenni teljes figyelemmel kell a másik emberre figyelni.

Tehát, ha szeretnél pozitív hatást kiváltani a többi emberben, akkor tanulj meg teljes figyelemmel figyelni rá.

Igen ám, de teljes figyelemmel figyelni a többi emberre nem olyan egyszerű. Hiszen hányszor előfordul, hogy mikor beszélnek hozzánk a gondolatunk teljesen elkalandozik. Ezzel kapcsolatban csak annyi a probléma, hogy ez a tekintetünkre kiül, azaz látszik, úgymond üveges tekintetünk lesz és ezt a másik ember rögtön észreveszi. De mit is tehetünk, hogy ez ne így legyen. Van erre egy trükk, amellyel lehet ezt gyakorolni.

Ilyen esetekben a fókusz az ami, elbarangol és ezért a fókuszálás képességét kell gyakorolni. Amit tenni kell az az, hogy mindennap, ha eszedbe jut, hogy ha több minden történik veled, próbálj meg minden mást kikapcsolni és csak egyetlenegy dologra fókuszálni és próbálj meg arra fókuszálni minél tovább.

Majd amikor legközelebb találkozol egy emberrel, akkor pontosan ugyan ezt tedd. Próbálj meg csak rá koncentrálni és, minden más kizárni.

2. A belülről jövő kedvesség

Ha valaki képes belülről jövő kedvességet sugározni, akkor ő az, aki mellett feltöltődsz. Ő az akivel ha beszélgetsz utána úgy érzed, hogy „de jó volt a társaságában”. Ő az, aki úgy megmelengeti a szíved, hogy bármire rá tud venni.

Igen ám, de hogy lehet elérni ezt a belülről sugárzó kedvességet?

A műmosoly és a mesterkélt vigyor nem fogja ezt a hatást elérni. Az benne a nehézség, hogy az tudja csak elérni, aki képes megszeretni saját magát, aki képes kedvesnek lenni saját magával és kedvesnek lenni a többi emberrel.

Az a probléma, hogy a legtöbb ember észre sem veszi, hogy egyfolytában kritikus. Kritikus saját magával és kritikus a többi emberrel. Egyszerűen negatív.

Ha megszeretnéd tudni Te milyen vagy egy egyszerű gyakorlattal megtudhatod.

Menj el sétálni és a telefonodat állítsd felvételre és mondjál mindent, amit látsz, ami körbevesz. Majd mikor hazaértél vegyél elő egy lapot és írd össze, hány pozitív és hány negatív gondolatod volt.

Ha úgy látod, hogy túl sok negatív gondolatod van akkor kezdj el erre tudatosan figyelni. Kezdj el figyelni, arra, hogy nem vagy kritikus a többi emberrel kapcsolatosan, hanem meglátod bennük a jó dolgot. Ez az elején nehéz lesz, de egy idő után magától fog jönni. És akkor fog eljönni az a pont, hogy megváltozik a kisugárzásod, és egy olyan belülről jövő kedvesség lesz rajtad úrrá, aminek a többi ember nem tud ellenállni.

3. Inspirálni másokat

Minden ember a születésétől a haláláig a legközelebbi kapcsolatban saját magával van, hisz magunkkal töltjük a legtöbb időt. Pontosan ezért az, hogy számára ki a vonzó, az nem objektív tényezőkön, hanem az ő szubjektív megítélésén múlik. Azaz, ha valamit borzalmasnak ítélünk meg hiába mondják, hogy az a világ leg, legcsodálatosabb dolga nekünk akkor sem tetszik. Teljesen mindegy, hogy az objektív tényezők alapján neked tetszenie kellene.

Pontosan ugyan így van ez a vonzerővel. Hiába valaki objektíve külsőleg-belsőleg vonzó, ha számodra nem éri el ezt a hatást, akkor számodra az az ember nem lesz vonzó. Pontosan ezért, ha te szeretnéd elérni azt a hatást, hogy vonzó legyél a többi ember számára, akkor a legfontosabb dolog, amit tenned kell:

Meg kell tanulnod pozitív benyomást kelteni a többi emberben.

Pozitív benyomást leginkább az inspirálással tudunk kelteni a másik emberben.

Az inspirálás definició szerint: érzelmet, önző hatást kelteni valakiben. De képzeld csak el hogyha találkozol egy olyan emberrel, akivel nagyon jól érezted magad ismét szeretnél vele találkozni. Ismét át szeretnéd élni ugyan azokat a jó érzéseket.

az inspirálás a vonzerőre nem csak akkor hat ha mi inspirálunk másokat, hanem akkor is, ha a másik ember inspirál minket.

Végeztek egy kutatást, amely arról szólt, hogy létrehoztak 3 csoportot, akiknek randizniuk kellett egymással:

- Az egyik csoportnak az volt a feladata, hogy az első randin mindig mondjanak ellent a társuknak, azaz ellenkezzen a partnerrel.

- A második csoportnak az volt a feladata, hogy mindenben egyet kellett értenie a randi partnerével.

- A harmadik csoportnak az volt a feladata, hogy először ellenkezzen, és utána pedig egyetértsen.

Nem meglepő módon a legkevésbé szimpatikus az volt, aki mindenben ellenkezett. Azonban nem az volt a legszimpatikusabb, aki mindenben egyetértet randi partnerével, hanem az, aki először ellenkezett és azután egyetértett. Pontosan azért, mert úgy érezte a partner, hogy ő volt ráhatással és őmiatta változtatta meg a véleményét. Ezért elkezdte vonzónak látni.

Az inspirálás akár adok, akár kapok hat a vonzerőre!

De hogyan lehet inspirálni?

- Merd önmagadat adni

- Ne félj megmutatni azt, aki valójában vagy

- Ne félj szenvedélyes lenni

Bizonyított tény, hogy az emberek döntéseiket, soha nem racionálisan, hanem mindig érzelmi alapon hozzák. Nem azt nézik, hogy a másik mit mond verbálisan, hanem nonverbális jelet. Ezért ha valaki szívből saját magát adja, akkor inspirálja igazán a többi embert.

Amennyiben szeretnél vonzerőt kiváltani a többi emberben, akkor:

1. Legyen kedves

2. Figyeljen a többi emberre

3. Inspiráljon és hagyja, hogy mások inspirálják

Nem fogja tudni megmagyarázni a másik ember, hogy miért, csak azt fogja érezni, hogy Te valahogy más vagy. Te különleges vagy, más, mint a többi ember. Akarni fogja a társaságod, újra, meg újra, meg újra.

A cikk Békési Brigitta TEDx előadása alapján készült. A teljes videót ITT tudod megnézni, érdemes.

Közel 400 ezer ember sportolt a MASPORT őszi eseményein

Közel négyszázezren sportoltak a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) által szervezett ingyenes őszi sporteseményeken.
2022. 11. 27. 18:00
Megosztás:

Az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve

Bár a vendégszámok még elmaradnak a rekordnak számító 2019-estől, több gazdasági mutató alapján az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve - közölte a homokhátsági kisváros polgármestere pénteken az MTI-vel.
2022. 11. 27. 17:00
Megosztás:

Az internetes vásárlók többsége a házhoz szállítást részesíti előnyben

Az ünnepi időszakban az európai vásárlók csaknem fele, 41 százaléka elsősorban üzletekben vásárol, további 20 százalékuk interneten is, és a legtöbben az akciós termékeket keresik - derül ki az Oracle kereskedelmi felméréséből. A válaszok szerint az online vásárolt termékek esetében a házhoz szállítás (52 százalék) a legnépszerűbb, szemben az átvevőpontokkal és a bolti átvétellel (20-20 százalék).
2022. 11. 27. 16:00
Megosztás:

Adventi programok a Nemzeti Színházban

Idén szombatonként szervezik meg a Nemzeti Színház adventi programjait, amelyeken többek között élőnarrációs diafilmnézéssel, betlehemes szokások felelevenítésével, adventi-karácsonyi dalokkal és versekkel és egy különleges filmvetítéssel is várják az érdeklődőket - olvasható a Nemzeti Színház szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2022. 11. 27. 15:00
Megosztás:

5300 milliárd forint jut az agrárium támogatására

Több mint 5300 milliárd forintot fordítunk az agrárium támogatására, a magyar gazdák működése garantáltan és biztonsággal finanszírozott 2027-ig - fejtette ki az agrárminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
2022. 11. 27. 14:00
Megosztás:

Átalakultak az utazási szokások

Az elmúlt években megváltoztak az utazási szokások, amit mutat az is, hogy egyre többen választják a két-három napos, rövid külföldi vagy belföldi utakat, illetve a jó ár-érték arányú kikapcsolódást. A Bónusz Brigád és a GKID közös elemzése szerint az emberek előnyben részesítik, ha az ajánlat rugalmasan alakítható, és ha a program lemondása nem jár jelentős pluszköltséggel, ezen túlmenően fontos a megfelelő ár-érték arány, így a felhasználók 84 százaléka továbbra is az akciókat kínáló oldalakon keresi a szolgáltatásokat, mert úgy gondolják, hogy itt találkozhatnak a legkedvezőbb árakkal.
2022. 11. 27. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a bölcsőde bővítése a Békés megyei Eleken

Befejeződött a bölcsőde bővítése a Békés megyei Eleken, a beruházásra a település csaknem 300 millió forint uniós támogatást nyert el - közölte az önkormányzat közleményben az MTI-vel.
2022. 11. 27. 11:00
Megosztás:

Ipari, beruházási, külkereskedelmi adatok érkeznek a jövő héten

Több statisztikai jelentés várható a következő héten, közöttük az ipari termelői árak, a beruházásokról szóló, vagy a külkereskedelmi statisztika.
2022. 11. 27. 10:00
Megosztás:

A héten csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 45 715,33 ponton, a múlt hetihez képest 1220,23 pontos, vagyis 2,74 százalékos emelkedéssel zárt pénteken.
2022. 11. 27. 09:00
Megosztás:

Kilencen indulhatnak a cseh elnöki tisztségért

Kilenc jelölt indulhat a januári cseh államfőválasztáson - közölte pénteken a cseh belügyminisztérium.
2022. 11. 27. 08:00
Megosztás:

Új óvoda alapkövét tették le Tusnádfürdőn

Magyar állami támogatással felépítendő új óvoda alapkövét tette le péntek délután Tusnádfürdőn Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
2022. 11. 27. 07:00
Megosztás:

Az átlagostól hidegebb időre kell számítani az északkeleti, keleti országrészben a jövő héten

A jövő héten Magyarországon jellemzően az átlagostól hidegebb hétre kell számítani, főleg az északkeleti, keleti országrészben, míg nyugaton az ilyenkor jellemző hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően alakul a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebookon.
2022. 11. 27. 06:00
Megosztás:

Megnyílt a Regőczi Alapítvány jótékonysági árverésének kiállítása

Ismét a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyerekek megsegítésére rendez árverést a Regőczi Alapítvány december 10-én a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósházban, ahol pénteken kiállítás nyílt az aukció anyagából.
2022. 11. 27. 05:00
Megosztás:

Olcsóbb lesz a fűtés, ha kézzel ki- és bekapcsolgatom nap közben? Vagy jobb, ha folyamatosan megy?

A bejelentett jogszabályváltozásoknak köszönhetően a rezsicsökkentés hamarosan csak a lakossági átlagfogyasztásig jár majd az áramra és a gázra, aki efölött fogyaszt, annak az átlagon felüli mennyiségért már a magasabb magas piaci árat kell fizetnie. Mostantól kezdve mindenkinek az lesz az érdeke, hogy ahol tudja, csökkentse az energiafelhasználását. Számos "okosság" és ugyanannyi baromság terjed a neten. Ezeknek járt utána az E.On szolgáltató.
2022. 11. 27. 04:01
Megosztás:

Ismét megnyílt a Csepeli Jégpark a nagyközönség előtt

Ismét megnyílt a Csepeli Jégpark a nagyközönség előtt, ahol a látogatókat több mint 2000 négyzetméteren három jégpálya, egy exkluzív jégfolyosó, valamint különleges gasztronómiai élmények várják péntektől több mint két hónapon át, várhatóan 2023. január 31-ig.
2022. 11. 27. 03:00
Megosztás:

Akár egymillió fontért is elkelhet Darwin egy aláírt kézirata

Akár egymillió fontért (477 millió forint) is elkelhet egy Charles Darwin angol természettudós által írt és dedikált kézirat a Sotheby's aukciósház New York-i árverésén.
2022. 11. 27. 02:00
Megosztás:

Elkészítette a német kormány az energia drágulásának ellensúlyozását szolgáló javaslatait

Elkészítette és pénteken a törvényhozás elé terjesztette a német szövetségi kormány az energiaárak emelkedéséből adódó lakossági és vállalati terhek növekedésének megfékézését szolgáló támogatási programokról szóló javaslatait.
2022. 11. 27. 01:00
Megosztás:

Az energiaellátás biztonságát szolgáló szolidaritási megállapodást kötött Németország és Franciaország

Az energiaellátás biztonságát kölcsönösen szolgáló intézkedéseket dolgozott ki a német és a francia kormány, az úgynevezett energiaszolidaritási megállapodást pénteken írta alá Berlinben Olaf Scholz német kancellár és Élisabeth Borne francia miniszterelnök.
2022. 11. 27. 00:01
Megosztás:

Betiltottak több kínai technológiai eszközt Amerikában

Az amerikai hírközlési hatóság megtiltotta több kínai telekommunikációs vállalat új eszközeinek engedélyezését nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.
2022. 11. 26. 23:00
Megosztás:

Ünnepi programsorozattal várja a közönséget a Budapest Bábszínház

Karácsonyfa-díszítéssel, fotósarokkal és közös daltanulással várja nézőit a Budapest Bábszínház az adventi időszakban. A tavalyi évhez hasonlóan a színház gyermekotthonok lakóinak indít jótékonysági akciót.
2022. 11. 26. 22:00
Megosztás: