Új korszak kezdődik? Megugrott a BTC jellegű kriptók népszerűsége

Az előző napok során váratlan területen lehetett szignifikáns növekedést látni, mégpedig a bitcoinhoz hasonló tokenek között.

Új korszak kezdődik? Megugrott a BTC jellegű kriptók népszerűsége

A Bitcoin SV (BSV) értéke napok alatt növekedett 60 százalékkal, miközben a Bitcoin Minetrix előértékesítése már a 7 millió dollárhoz közelít.

A BSV értéke jelenleg 83 dolláron áll, miután a teljes kriptoszektorban némi megtorpanást lehetett tapasztalni az ünnepek alatti rallyt követően.

Az elképesztő erősödésre régen volt példa, hiszen a Bitcoin SV értéke utoljára 2022 áprilisában mozgott hasonló szinteken.

Szintén nem lehet szó nélkül elmenni az előző hónapok sztárja, a BTCMTX mellett sem. A Bitcoin Minetrix natív tokenjeit szó szerint elkapkodják a befektetők, aminek köszönhetően a közeljövőben lezárulhat a gyűjtés. 

Ezt követően egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy a BTCMTX-nek sikerülhet akár a BSV nyomdokaiba is lépni.

Hosszas álomból ébredt a BSV

Már csak azért is említésre méltó a Bitcoin SV erősödése, mivel 2023-ban lényegében folyamatosan oldalirányú mozgást láthattunk az árfolyamban. 

Ezt jól szemlélteti, hogy idén januárban és novemberben egyaránt 45 dollár volt 1 BSV, és a köztes időszakban is csak néhány százalékos kilengést lehetett tapasztalni.

bitcoin sv

Jelenleg lényegében egy short squeeze zajlik le, miután nagyjából 4 millió dollár értékű short pozíció lett folyósítva.

Ezt pedig rapid felvásárlás követte, aminek hatására a 24 órás kereskedési volumen mértéke több mint 500 százalékkal megugrott. Ebben az időszakban napi szinten 723 millió dollár értékben cseréltek gazdát a BSV altcoinok.

A népszerűség növekedésében azonban kétségtelenül az is nagy szerepet játszik, hogy a pletykák szerint a közeljövőben engedélyezésre kerülhet a spot Bitcoin ETF

Amennyiben hihetünk a most szárnyra kapott híreszteléseknek, úgy már 2024 első heteiben megkaphatják az első intézmények a szükséges engedélyeket.

Végezetül a piac hangulatára egyértelműen hatást gyakorolt a MicroStrategy BTC vásárlása. Napokkal ezelőtt a cég vezérigazgatója, Michael Saylor jelentette be, hogy összesen 14,620 bitcoint vásárolnak fel.

Mi teszi a BSV-t különlegessé?

2018-ban a Bitcoin Cash (BCH) fejlesztőinek csapatában konfliktus alakult ki, aminek hatására egy kis csoport Craig Wright vezetésével önálló projektbe kezdett. 

Ekkor alkották meg a Bitcoin SV-t, amiben az utolsó két betű a “Satoshi Vision” rövidítése. Az önállósult csapat elsődleges célja ahogy látható az volt, hogy az eredeti, Satoshi víziójához hű kriptót hozzanak létre.

A folyamat részeként az eleinte használt protokollt vették át, megemelték a blokkszámot és lehetővé tették a nagyobb dAppok bevezetését.

Ennek ellenére sokan vannak azon az állásponton, hogy mindez csak szemfényvesztés.

bitcoin blockchain

A kritika alapját többnyire az szolgáltatja, hogy a teljes ökoszisztéma egyetlen személy, az alapító Craig Wright köré épül. 

Bárhogy is legyen egy dolog biztos: a Bitcoin SV 1.7 milliárd dolláros méretével továbbra is az 50 legnagyobb kriptó egyike.

Ahogy a legtöbb projektnél, úgy a BSV esetében is megtépázta az árfolyam a 2021-es beszakadás. Ennek hatására a most látható erősödés ellenére is 81 százalékkal érhető el alacsonyabb áron a token.

Végső soron az idő fogja eldönteni, mennyire életképes a Bitcoin SV, egy dolog viszont biztos. Ilyen mértékű erősödést általában konszolidáció követ, ezért érdemes a kereskedőknek elővigyázatosnak lenniük.

Piacvezető lehet hamarosan a Bitcoin Minetrix

Bár a Bitcoin SV erősen spekulatív lehetőség, addig a BTCMTX tokenek jó eséllyel válhatnak a közeljövőben a legtöbb befektető kedvencévé. 

Mivel kezdő és profi befektetők egyaránt kiugró profitot érhetnek el a tokenekkel, ráadásul az ökoszisztéma egy teljesen egyedi megoldással a felhőalapú bányászatot is képes lehet megreformálni, ezért elmondható, hogy a Bitcoin Minetrix mindennel rendelkezi, ami a tartós siker záloga.

Működés tekintetében mindössze arra van szükség, hogy lekötöd a BTCMTX tokeneket, amiért cserébe forgalomba nem hozható ERC-20 kreditet kapsz jutalmul. Ezeket elégetve felhőalapú számítási teljesítmény kerül a birtokodba, aminek arányában részesülhetsz majd a BTC bányászata után járó jutalomból. 

Szeretnék BTCMTX-et vásárolni

Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy költséges bekerülési és fenntartási kiadások nélkül, te is részesedhess a bányászati jutalmakban. Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy a folyamat során az eredeti befektetésedhez bármikor hozzá tudsz férni, illetve a folyamat összes lépését ellenőrizni tudod on-chain adatok formájában.

A BTC jutalmakra nincs garancia, hiszen egy erősen konkurens szektorról van szó, azonban a stakeléssel szerezhető BTCMTX-re igen. A lekötéssel így két különböző kriptóban fogsz részesülni, vagyis duplán megéri a csatlakozás.

Mindezek tükrében egy kicsit sem lehet meglepő, hogy csupán 3 rövid hónap alatt a csapatnak több mint 6.5 millió dollárt sikerült gyűjteni.

bitcoin

Arról nem is beszélve, hogy ilyen sikereket követően a listázáskor minden bizonnyal a legnagyobb kriptotőzsdéken is elérhető lesz a BTCMTX.

A felsoroltak fényében így talán senkit nem lep meg, hogy a lakossági befektetők mellett a kriptoinfluenszerek is szárnyuk alá vették a projektet.

Olyan népszerű elemzők mint No Bs Crypto vagy Jacob Crypto Bury úgy gondolják, a korai befektetők számára az 1000 százalékos hozam sem lehetetlen.

Amennyiben szeretnél csatlakozni, de nem vagy benne biztos hogy hogyan, jó hírünk van. A vásárláskor bankkártyát is tudsz használni, ezért csak egy ingyenes MetaMask tárcára lesz szükséged.

Ha szeretnéd alaposabban is megismerni a Bitcoin Minetrix világát, látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra, még ma!

Érdekel a Bitcoin Minetrix

Ezek is érdekelhetnek:

Ha érkezik a spot ETH ETF, ezzel a kriptóval érheted el a legmagasabb profitot!

Két kriptó, amik 2024-ben megismételhetik a DOGE és a SHIB sikerét

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2023-ban – A legolcsóbb kriptovaluta

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Az idei volt a legmelegebb február Hollandiában

Az idei volt az eddigi legmelegebb február Hollandiában, a hőmérő higanyszála a 18 Celsius-fokot is elérte - jelentette a Weeronline meteorológiai adatokat közlő holland szolgálat vasárnap.
2024. 02. 25. 21:00
Megosztás:

Az ABB felvásárolja a Sevensense-t, megerősítve ezzel vezető szerepét a következő generációs mesterséges intelligencia alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.
2024. 02. 25. 20:00
Megosztás:

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a jövő héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a jövő héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel. A levegő csúcshőmérséklete a legmelegebb órákban akár a 20-21 Celsius-fokot is megközelítheti - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024. 02. 25. 19:00
Megosztás:

Győzött Donald Trump a dél-karolinai előválasztáson

Rekordrészvétel mellett Donald Trump korábbi elnök győzelmét hozta a Republikánus Párt előválasztása Dél-Karolina államban.
2024. 02. 25. 18:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 8. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 02. 25. 17:00
Megosztás:

Nem sok újat mutatnak a januári számok

2024. januárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4 millió 699 ezer főt tett ki. A munkanélküliek száma 222 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,5 százalék volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 02. 25. 16:00
Megosztás:

Új kollégiumi képzések a lakiteleki Hungarikum Ligetben

Bárczi Gusztáv, Hungarikum, Szent Imre, Boldog Ceferino és Vámbéry Ármin néven öt új kollégiumi képzés kezdődik a lakiteleki Hungarikum Ligetben február végén, március elején - közölte Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés fideszes alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.
2024. 02. 25. 15:00
Megosztás:

Megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord

Megdőlt a hajnali országos és fővárosi melegrekord is szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. vasárnap a honlapján.
2024. 02. 25. 14:00
Megosztás:

Így teljesített a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 493,43 ponttal, 0,75 százalékkal emelkedett a héten a múlt pénteki záráshoz viszonyítva, így 66 263,18 ponton fejezte be a hetet.
2024. 02. 25. 13:00
Megosztás:

Ki kicsoda a bíróságon?

A jogi szakma sokféle ágazatot tartalmaz, és gyakran előfordul, hogy a különböző jogi szakemberek szerepét összekeverik. Az ügyvédek, ügyészek és bírók mindegyike fontos szerepet játszik a jogrendszerben, de feladataik és felelősségeik jelentősen eltérnek egymástól. Ebben a cikkben röviden megmutatjuk, mi a fő különbség ezek között a szakmák között.
2024. 02. 25. 12:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank, turisztikai adatokat közöl a KSH

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a turisztikai szálláshelyek forgalmáról, az ipari termelői árakról és a külkereskedelemről közöl adatokat.
2024. 02. 25. 11:00
Megosztás:

A Magyar Posta a csomagkézbesítés növekedésére számít

A Magyar Posta a csomagkézbesítés növekedésre számít a 2024. március 28-tól hatályos kormányrendelet alapján, amely előírja, hogy minden webáruház üzemeltetőnek biztosítania kell az egyetemes postai szolgáltatóval történő szállítási módot is.
2024. 02. 25. 10:03
Megosztás:

Megújult az MBH online vállalkozói platformja

A cégalapító szolgáltatás segítségével minden szükséges ügyintézés online elvégezhető az MBH csoport BUPA platformjáról, a megújult szolgáltatásplatform azonban jóval több, mint a vállalkozás indításához szükséges funkciók gyűjteménye - közölte az MBH Bank pénteken.
2024. 02. 25. 09:00
Megosztás:

Bitcoin (BTC) áttöri a 50 000 dolláros szintet, az Ethereum (ETH) több mint 10%-kal emelkedik, a Pullix (PLX) pedig új kereskedési platformjával áll készültségben, hogy 100-szorosára növelje értékét

Ezen a héten a Bitcoin (BTC) minden várakozást felülmúlva áttörte az 50 000 dolláros szintet, az Ethereum (ETH) kétszámjegyű növekedést ért el, míg a Pullix 250%-kal emelkedett az előértékesítési esemény során. A korai előrejelzések szerint a Pullix (PLX) új, hibrid kereskedési platformjával belépve a piacra 100-szorosára növelheti értékét. Nézzük meg közelebbről ezeket az izgalmas fejleményeket.
2024. 02. 25. 08:00
Megosztás:

Az Avalanche csökkenő pályán, a vevői aktivitás azt sugallja, hogy a KangaMoon jelenleg a legjobb kripto-befektetések egyike

Február elején látott erőteljes emelkedést követően az Avalanche elveszítette lendületét. Az altcoin az elmúlt héten 12%-kal esett vissza a folyamatosan növekvő eladói nyomás következtében.
2024. 02. 25. 07:00
Megosztás:

A szlovén elnök kitűzte az európai parlamenti választások dátumát

Natasa Pirc Musar köztársasági elnök június 9-re tűzte ki az Európai Parlament szlovén képviselőinek megválasztását. A jelöltek március 11-én nyújthatják be ajánlatunkat és kezdhetik meg a kampányt - mondta az államfő pénteki sajtótájékoztatóján.
2024. 02. 25. 06:00
Megosztás:

Ismét lehet jelentkezni az önkéntes katonai szolgálatra

Ismét lehet jelentkezni az önkéntes katonai szolgálatra, amelynek teljesítésével a résztvevők akár 64 plusz pontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, miközben például a harckocsizóknál is kipróbálhatják magukat, és még pénzt is keresnek - hívta fel a figyelmet a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság pénteken.
2024. 02. 25. 05:00
Megosztás:

Felméri az utazási szokásokat a Volánbusz

A Volánbusz szolgáltatásai fejlesztése érdekében kérdőívvel méri fel az utazási szokásokat és azt, hogy az emberek milyen fejlesztéseket látnának szívesen a menetrend szerinti autóbusz-közlekedésben - közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.
2024. 02. 25. 04:00
Megosztás:

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.
2024. 02. 25. 03:00
Megosztás:

Burkolt nyugdíj korhatár emelés? Nők 40 nyugdíj helyett jöhet a Nők 41, Nők 42 nyugdíjak?

Simovits András közgazdász és egyetemi tanár javaslata szerint érdemes lenne bevezetni egy rugalmas korhatárt a hazai nyugdíjrendszerben. Azt állítja, hogy a korhatártól lefelé történő elmozdulás esetén büntetés járna, míg felfelé történő elmozdulás esetén jutalmazás lenne a cél. Erről az elképzelésről a HVG 31. számában olvashattunk részletesebben. Emellett Simovits azt is javasolja, hogy a Nők 40 korkedvezményes nyugdíját is át kellene alakítani, így jönne a Nők 41, Nők 42 vagy a Nők 43 nyugdíja. Mit kell erről tudnunk? Cikkünkben összefoglaljuk a fontosabb tudnivalókat.
2024. 02. 25. 02:00
Megosztás: