A gamerek 2022-ben sem maradnak újdonságok nélkül – íme 2022 legvártabb játékai!

A világ gazdaságának immár egyre nagyobb szeletét adja a játék iparág, melyen egyáltalában nincs mit csodálkoznunk, hiszen a Z-generáció már mobiltelefonnal és laptoppal a kezében nőtt fel csecsemőkorától kezdve. A játékipar félelmetes lendületét jelzik egyrészt a nagyvállalati felvásárlások is, melyre kiváló példa az idei évben bejelentett óriásakvizíció, amelyben a Microsoft megvásárolta az Activision Blizzard-ot. Szintén a játék-biznisz erejét mutatja, hogy egyre több és több új játék jelenik meg a piacon. Cikkünkben a 2022-es év játékaiból csemegézünk: nézzünk mi vár ránk idén!

A gamerek 2022-ben sem maradnak újdonságok nélkül – íme 2022 legvártabb játékai!

A játék élménye nagyban függ attól, milyen eszközt használunk

 Nem árulunk el nagy titkot, hiszen ezt minden igazi gamer tudja, hogy a játékok élvezete, grafikai megjelenése, stabilitása nagyban függ attól, hogy milyen számítógéppel rendelkezünk. Egy gamer laptop esetében leginkább arra érdemes figyelnünk, hogy legyen benne megfelelő mennyiségű RAM (8GB alatt eszünkbe ne jusson vásárolni, de ha belefér a büdzsénkbe, akkor a 16GB-os a jó választás). A gamer laptop vásárlásakor a másik (sőt talán legfontosabb) szempont a videókártya minősége kell, hogy legyen. Ha több gép között gondolkozol, akkor ez legyen a döntő szempont: amelyiknek jobb a videókártyája, az legyen a befutó! Természetesen az előzőekben említett két kulcstényező mellett azért nézzük meg, milyen processzor van a gépben (itt is célszerű a jobbat preferálni, persze ha van rá keretünk még az előző kettő után). Mindezek után lássuk, hogy milyen új játék-fejlesztésekkel örvendeztetik meg a gamer közösséget 2022-ben a nagyobb játékfejlesztők!

Talán a leginkább ezt várják a gamerek: Elden Ring

Sok játék próbálta elérni azt a hatást, amit a 2017-ben piacra dobott The Legend of Zelda-nak sikerült, de meg sem tudták közelíteni azt a színvonalat. Így a 2022-ben megjelenő Elden Ring lehet a trónkövetelő, nem csoda tehát, hogy minden játékszerető várja már nagyon a debütálást. A játék egy nagyon sötét, misztikumokkal, varázslatokkal és csodákkal teli világba röpíti el a játékosát. A játék főhősének célja a félistenek legyőzése és az Elden lorddá válás.

Dying Light 2 – Stay Human – még sötétebb, még jobb

A Dying Light 2. a Techland fejlesztőcsapat legújabb kreációja, egy olyan fejlesztőgárdáé, akik már számos műfajban kipróbálták magukat és bizonyították be, hogy nagyon is értenek a játékfejlesztéshez. A nevüket legtöbben talán a Call of Juares sorozatból ismerhetik, névjegyüket leginkább ott tették le és alapozták meg jóhírüket. A lengyel fejlesztőcsapat 2015-ben dobta piacra a Dying Light-ot, mely egy sötét, komor világvégét hozott el a játékosainak. Az alapsztori egy városról szól, melyben kitört egy fertőzés, melytől az emberek vérszomjas fenevadakká változtak. Ebbe csöppenünk bele a játék kezdetén...

A Dying Light 2. még fokozni tudja a fertőzés terjedését, mely immár globálissá válik.

Horizon Forbidden West

A Guerrilla Games fejlesztőcég 2017-ben alkotta meg az első nyíltvilágú játékát a Horizon Zero Down-t, melynek a története komoly, a megrajzolt világa gyönyörű és a főhősével is nagyon sokan tudtak könnyedén azonosulni. A játékot bár a megjelenésekor számos (főleg technikai) kritika érte, de mivel a rajongók nagyon megkedvelték a játék egyedi és nagyon szerethető hangulatát, így hajlandóak voltak a hibákkal is együtt játszani vele. Nem meglepetés talán ezek után senkinek sem, hogy a 2022-ben megjelenő Horizon Forbidden West-re már az egész gamer világ reszketve vár.

Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben.
2022. 11. 28. 08:30
Megosztás:

Javult a lakossági és a vállalati konjunktúraérzet

A lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete kismértékben javult a Századvég Konjunktúrakutató 2022. novemberi felmérése alapján - közölték csütörtökön az MTI-vel
2022. 11. 28. 08:00
Megosztás:

Kihívásokkal teli év elé néz a lízingpiac

A kétszámjegyű kamatkörnyezet, a kamatplafon és különadók miatt kihívásokkal teli év elé néz a lízingpiac - mondta a Magyar Lízingszövetség elnöke csütörtökön, a Budapesten rendezett Lízing Szakmai Napon. Zs. Nagy István szerint 2023-ban a kihelyezett összeg értéke 20 százalékkal eshet az optimista forgatókönyv szerint és folytatódik a finanszírozott eszközök számának csökkenése is.
2022. 11. 28. 07:00
Megosztás:

Az EP befagyasztaná a Magyarországnak szánt uniós forrásokat

Az Európai Parlament (EP) szerint az Európai Bizottság és a magyar kormány által az uniós pénzek felhasználását érintő aggályok eloszlatására javasolt 17 magyar intézkedés nem elegendő az EU pénzügyi érdekeit fenyegető rendszerszintű kockázatok kezeléséhez, még akkor sem, ha teljes mértékben végrehajtják őket, azért azt javasolta, fagyasszák be a Magyarországnak szánt uniós forrásokat.
2022. 11. 28. 06:00
Megosztás:

Elkezdődött Zalaegerszeg legnagyobb közútfejlesztése

Zalaegerszeg észak-déli közlekedésének legfontosabb útvonalát, a Kosztolányi utat korszerűsítik és kétirányúsítják mintegy 1,3 milliárd forintból, ami a zalai megyeszékhely legnagyobb közútfejlesztési munkája - közölte a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a polgármester.
2022. 11. 28. 05:00
Megosztás:

Friss nyugdíjhír! Nyugdíj korhatár előtti ellátás mellett végzett munka szabályai 2023

A korhatár előtti ellátás folyósítása mellett korlátozott összeghatárig lehet keresőtevékenységet folytatni - olvashatjuk az ado.hu szakmai blogjában. Lássuk a részleteket!
2022. 11. 28. 04:01
Megosztás:

Kiemelt jelentőségű a madarakat fenyegető veszélyek mérséklése

A madárpusztulások egyik legfőbb oka a szabadvezetékek mentén történő áramütés vagy ütközés, éppen ezért kiemelt jelentőségű a madarakat fenyegető veszélyek mérséklése, amely számos hazai madárfaj természetvédelmi helyzetén javít - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős államtitkára csütörtökön Tatán, a 13. MAVIR Madárvédelmi Konferencián, amelyről a szaktárca közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2022. 11. 28. 03:00
Megosztás:

A Magyarország 365 fotópályázat képeiből nyitottak kiállítást Debrecenben

A Magyarország 365 fotópályázatra érkezett alkotások közül 130 képet tekinthetnek meg az érdeklődők január 6-ig Debrecen főutcáján - hangzott el a kiállítás megnyitóján csütörtökön.
2022. 11. 28. 02:00
Megosztás:

Energiatakarékosságról döntött Szekszárd

Energiatakarékossági intézkedéseket fogadott el a megnövekedett rezsiköltségek miatt a szekszárdi közgyűlés csütörtökön.
2022. 11. 28. 01:00
Megosztás:

Lassult a nagy internetes cégek fellépése az online gyűlöletbeszéddel szemben

Az internetes felületek működtetéséért felelős vállalatok, hasonlóan a tavalyi arányhoz, 63,3 százalékban távolították el a gyűlöletbeszédet tartalmazó weboldalaikról, ez visszaesést jelent a 2020-as 71 százalékhoz képest - derült ki az Európai Bizottság csütörtökön közzétett, az online gyűlöletbeszéd felszámolását célzó magatartási kódex betartására vonatkozó értékeléséből.
2022. 11. 28. 00:05
Megosztás:

Ausztria és Németország is érdekelt a horvát LNG-kapacitások bővítésében

Horvátország, Ausztria és Németország energetikai együttműködési megállapodásra készül, és közösen lép fel az Európai Bizottságnál a horvát gázvezeték-hálózatát bővítése és a krki LNG-terminál (cseppfolyósítottföldgáz-terminál) kapacitásai növelése érdekében - jelentette ki Andrej Plenkovic horvát kormányfő csütörtökön Omisaljban.
2022. 11. 27. 23:00
Megosztás:

Százmilliókat csalnak ki tőlünk a bankkártya-csalók

A bankkártyás forgalom bővülésével párhuzamosan a csalók is nagyobb elánnal vetik be magukat és próbálják átverni a kártyás fizetőket. A bankok gyakran hangsúlyozzák, hogy senki ne adjon ki idegeneknek érzékeny adatokat vagy a fizetéshez szükséges kódokat, mert átverés lehet a háttérben. Ha pedig gondatlanul jár el a bankkártyás, akkor könnyen lehet, hogy a kár nála jelentkezik, azaz ilyen esetekben a bank nem téríti meg az összeget.
2022. 11. 27. 22:00
Megosztás:

Nyugati államok üdvözlik a venezuelai politikai tárgyalásokon elért eredményeket

Az Egyesült Államok, az Európai Unió, Kanada és az Egyesült Királyság közös közleményben üdvözölte vasárnap a venezuelai tárgyalóküldöttségek bejelentését az ország politikai jövőjéről szóló párbeszéd felújításáról.
2022. 11. 27. 20:00
Megosztás:

Közel 400 ezer ember sportolt a MASPORT őszi eseményein

Közel négyszázezren sportoltak a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) által szervezett ingyenes őszi sporteseményeken.
2022. 11. 27. 18:00
Megosztás:

Az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve

Bár a vendégszámok még elmaradnak a rekordnak számító 2019-estől, több gazdasági mutató alapján az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve - közölte a homokhátsági kisváros polgármestere pénteken az MTI-vel.
2022. 11. 27. 17:00
Megosztás:

Az internetes vásárlók többsége a házhoz szállítást részesíti előnyben

Az ünnepi időszakban az európai vásárlók csaknem fele, 41 százaléka elsősorban üzletekben vásárol, további 20 százalékuk interneten is, és a legtöbben az akciós termékeket keresik - derül ki az Oracle kereskedelmi felméréséből. A válaszok szerint az online vásárolt termékek esetében a házhoz szállítás (52 százalék) a legnépszerűbb, szemben az átvevőpontokkal és a bolti átvétellel (20-20 százalék).
2022. 11. 27. 16:00
Megosztás:

Adventi programok a Nemzeti Színházban

Idén szombatonként szervezik meg a Nemzeti Színház adventi programjait, amelyeken többek között élőnarrációs diafilmnézéssel, betlehemes szokások felelevenítésével, adventi-karácsonyi dalokkal és versekkel és egy különleges filmvetítéssel is várják az érdeklődőket - olvasható a Nemzeti Színház szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2022. 11. 27. 15:00
Megosztás:

5300 milliárd forint jut az agrárium támogatására

Több mint 5300 milliárd forintot fordítunk az agrárium támogatására, a magyar gazdák működése garantáltan és biztonsággal finanszírozott 2027-ig - fejtette ki az agrárminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
2022. 11. 27. 14:00
Megosztás:

Átalakultak az utazási szokások

Az elmúlt években megváltoztak az utazási szokások, amit mutat az is, hogy egyre többen választják a két-három napos, rövid külföldi vagy belföldi utakat, illetve a jó ár-érték arányú kikapcsolódást. A Bónusz Brigád és a GKID közös elemzése szerint az emberek előnyben részesítik, ha az ajánlat rugalmasan alakítható, és ha a program lemondása nem jár jelentős pluszköltséggel, ezen túlmenően fontos a megfelelő ár-érték arány, így a felhasználók 84 százaléka továbbra is az akciókat kínáló oldalakon keresi a szolgáltatásokat, mert úgy gondolják, hogy itt találkozhatnak a legkedvezőbb árakkal.
2022. 11. 27. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a bölcsőde bővítése a Békés megyei Eleken

Befejeződött a bölcsőde bővítése a Békés megyei Eleken, a beruházásra a település csaknem 300 millió forint uniós támogatást nyert el - közölte az önkormányzat közleményben az MTI-vel.
2022. 11. 27. 11:00
Megosztás: