Egy pénztárcabarát megoldás, ha gyereked van: a hangoskönyv

A gyereknevelés nem egyszerű dolog. A picik figyelmét folyamatosan fenn kell tartani, mindig válaszolni a kérdéseikre, a közös játék és a szórakoztatás mindennapos feladat. Egy szülőnek sokszor fárasztó lehet a kocsiban ülve is fejből mesélni, altatáskor pedig újabbnál újabb történetekkel előállni.

Egy pénztárcabarát megoldás, ha gyereked van: a hangoskönyv

Van azonban egy megoldás, amely nemcsak könnyebbséget jelent a meseválasztásban, hanem pénztárcabarát is: ez pedig a VOIZ hangoskönyv szolgáltatása! Lássuk, mit kell erről tudni!

A gyerekek információéhesek

A kisgyermekek számára fontos, hogy minél több mesét halljanak, mert ez egyrészt segíti őket a világ megismerésében, másrészt ezáltal a képzelőerejük is fejlődik. A szülők ezt jól tudják, ezért bizonyára a nyomós indokok kivételével sosem hagyják ki az esti mesét az altatási rituálé során.

Azonban, ha belegondolunk abba, hogy a gyermek 1-1,5 éves korától 7 éves koráig mennyi nap van, és ahhoz hány mese tartozik, akkor könnyen beláthatjuk, hogy a szám hatalmas: közel 2000 történettel kell készülnünk!

Még ha meg is veszünk olyan köteteket, mint a Minden napra egy mese vagy Illyés Gyula: Hetvenhét magyar népmese, az akkor sem lesz elég. Ráadásul a gyerkőcök ízlése, fejlettsége is változik, így más-más történetekkel kell előrukkolnunk az évek során.

Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, folyamatosan vásárolnunk kellene a mesekönyveket, gyerekkönyveket. Ám ha előfizetünk a VOIZ hangoskönyv szolgáltatására, akkor ez a probléma meg lesz oldva!

Mit találunk a hangoskönyvek között?

A gyerekkönyvek kínálatban nagyon sokféle mű fellelhető: már egészen kicsiknek is tudunk innen választani, de nagyobb, 7-8 éveseknek szóló kiadványok is vannak. Az itt található műveket híres színészek olvassák fel, így a gyerekek számára a hangzás érthető lesz, így akár a hangképzésükre is fejlesztő hatással lehet mindez.

A teljesség igénye nélkül íme néhány közkedvelt mű:

- Dániel András: Kuflik – Scherer Péter adja elő

- Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi – Csuja Imre felolvasásában

- A legszebb magyar népmesék – Lengyel Tamás előadásában

- Bartos Erika: Bogyó és Babóca (több mese is) – Pogány Judit hangján

Nagyobbacska gyerekeknek is találhatunk meseregényeket, izgalmas műveket:

- Nyulász Péter: Helka – Für Anikó

- Nógrádi Gábor: Petepite – Zámbori Soma

- P. L. Travers: A csudálatos Mary Poppins – Polyák Lilla

- Erich Kästner: A két Lotti – Nagy Natália

Mikor lehet hangoskönyvet hallgatni?

Bár nem javasoljuk, hogy minden esti mesét a hangoskönyv váltson ki, hiszen a szülő hangján megszólaló mesénél nincs jobb, ami fejlesztő hatással bírna, sőt ez a kötelékeket is erősebbé teszi.

Ám vannak olyan helyzetek, ahol a hangoskönyv igenis segíthet: amíg mi a dolgunkat végezzük, a gyereket lefoglalhatja a mesehallgatás, vagy utazások során is érdemes lehet gyerekkönyveket hallgatni.

Akkor is hasznos, ha például mesemondó versenyre készül a picur, és szeretné jól ejteni a szavakat, megfelelő helyre tenni a hangsúlyokat. A hangoskönyv sok esetben remek megoldás!

Íme a friss rezsicsökkentett lakossági gázárak 2024 októbertől

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) a kapcsolódó szabályozás módosításával garantálja a rezsicsökkentett árak fenntartását az idei utolsó negyedévben is. A rezsicsökkentésnek köszönhetően legolcsóbban a magyar családok jutnak földgázhoz Európában - közölte az EM csütörtökön az MTI-vel.
2024. 09. 28. 01:00
Megosztás:

A Neiro 217%-ot nőtt, miközben a bálnák a Pepe Unchained-et pumpálják

A First Neiro on Ethereum mindössze néhány héttel a listázása után hatalmasat ment.
2024. 09. 28. 00:01
Megosztás:

Meghirdették a KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogramot

Meghirdették a KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogramot, amely a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Pluszban 73 milliárd forint hitelkerettel rendelkezik - jelentette be Szabados Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.
2024. 09. 27. 23:00
Megosztás:

Miközben a szakértők az XRP emelkedésére figyelnek, ez az olcsó kihívó lehet az igazi sztár, akár 7000%-os növekedéssel

Miközben a piaci elemzők az XRP lenyűgöző emelkedéséről beszélnek, egy másik, olcsóbb kriptovaluta lehet az, amely rendkívüli nyereségre készül. Az akár 7000%-os növekedési potenciállal rendelkező "underdog" egyre több figyelmet vonz. Ha mélyebben beleásunk, mely digitális érmék állnak készen kiemelkedő növekedésre, váratlan lehetőségek tárulhatnak fel a folyamatosan fejlődő kriptovaluta piacon. Ismerje meg azokat a kihívókat, amelyek versengenek a figyelemért.
2024. 09. 27. 22:30
Megosztás:

Finomhangolni kellene az otthonfelújítási programot

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) kezdeményezésére az otthonfelújítási program finomhangolását szolgáló javaslatokat tekintettek át az érintett tárcák, pénzügyi és szakmai közreműködő szervezetek képviselői - jelentette be hivatalos Facebook-oldalán a minisztérium pénteken.
2024. 09. 27. 22:00
Megosztás:

A magyar borászat minőségében, technológiai hátterében is megerősödött

A magyar borászat minőségében, technológiai hátterében is megerősödött az elmúlt időszakban, ez alapvetően a fejlesztési, beruházási támogatási programoknak köszönhető - közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken, a Bács-Kiskun vármegyei Izsákon.
2024. 09. 27. 21:00
Megosztás:

2024 októberi árfolyam előrejelzés: Az XRP, a DogWifHat (WIF) és az MTAUR robbanásszerű növekedés előtt állnak

A kriptopiac gyorsan változik, és ahogy 2024 októbere elindul, három token – Ripple (XRP), DogWifHat (WIF) és Minotaurus ($MTAUR) – kerül a figyelem középpontjába. Mi hajtja ezeknek a tokeneknek a növekedését, és mit várhatunk az árfolyamaiktól ebben a hónapban?
2024. 09. 27. 20:00
Megosztás:

Arzéntartalom miatt a Nébih nem javasolja a Sajóból kifogott halak fogyasztását

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a rendelkezésre álló információk, valamint a laboratóriumi vizsgálatok alapján nem javasolja a Sajóból kifogott halak fogyasztását - közölte a Nébih a honlapján.
2024. 09. 27. 19:30
Megosztás:

Itt a nagy kínai gazdaságélénkítő csomag!

A részvénypiacokat alaposan felbolygatták a Kínában a napokban bejelentett különböző gazdaságélénkítő intézkedések.
2024. 09. 27. 19:00
Megosztás:

BÉT és Raiffeisen Bank együttműködési megállapodást kötött

A Budapesti Értéktőzsde Nyrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. stratégiai együttműködési megállapodást kötött a középvállalatok versenyképességének növelése és fenntartható fejlődésük támogatása érdekében. Az új partnerség célja, hogy a középvállalatok számára könnyebben elérhetővé váljanak a tőkepiaci finanszírozási lehetőségek, valamint a szükséges szakértelem és tanácsadói háttér. A kezdeményezés a piaci jelenlét erősítését és a cégek hosszú távú növekedésének előmozdítását szolgálja.
2024. 09. 27. 18:30
Megosztás:

Két évtizede tagja Magyarország az Európai Uniónak: mit jelent ez a gazdaság szempontjából?

Idén húsz éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz. Az évforduló alkalmából az Európai Bizottság szeptember közepétől “Boldog huszadikat, Magyarország!” szlogennel kommunikációs kampányt indított, amelynek célja az elmúlt két évtized eredményeinek méltó ünneplése.
2024. 09. 27. 18:00
Megosztás:

Biztosított a kukoricaellátás Magyarországon

Az eddigi betakarított mennyiség és a termésbecslések alapján biztosított a kukoricaellátás Magyarországon, behozatalra ezért nem lesz szükség - közölte az MTI-vel pénteken a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2024. 09. 27. 17:30
Megosztás:

Indokolt lehet a kamatemelés elodázása Japánban

A ma megjelent év/év alapú tokiói inflációs adat teljesen megegyezett a várakozásokkal, a mutató 2,2 százalékra csökkent a júliusban mért 2,6 százalékról.
2024. 09. 27. 17:00
Megosztás:

A következő három kriptovaluta kétszámjegyű nyereségre készül 2024 októberében: XRP 1 dollárra, ETH 3000 dollárra, és egy váratlan AI token 100-szoros megtérülésre

2024 októbere jelentős növekedési lehetőségeket ígér a kriptopiacon. Elemzők öt altcoint emeltek ki, amelyek nagy hozamokkal kecsegtetnek. Az ismert eszközök új csúcsokra emelkedhetnek, miközben egy meglepő AI token kiugró nyereséget hozhat. Ez a cikk bemutatja azokat az érméket, amelyek várhatóan nagy hatást gyakorolnak a piacra, és jelentős profitot hozhatnak.
2024. 09. 27. 16:30
Megosztás:

Vágott, de nem kapkod a svájci jegybank

A várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 1 százalékra csökkentette az alapkamatot a svájci jegybank, amit a csökkenő inflációs nyomással indokolt a jegybank elnöke.
2024. 09. 27. 16:00
Megosztás:

Logosz cégcsoport – minden, ami cégügy

Sokan vágnak bele egy saját vállalkozásba azért, mert nagyobb szabadságot szeretnének magunknak, esetleg úgy érzik van egy jó ötletük. Azonban a kezdeti optimizmust jelentősen csökkentheti, ha segítség nélkül kell átverekednünk magunkat a cégalapítás és a cég működtetés bürokratikus útvesztőin. Ilyenkor jön jól egy olyan megbízható és szerte az országban elérhető vállalkozás, mint a Logosz cégcsoport.
2024. 09. 27. 15:30
Megosztás:

SUI kriptovaluta árfolyam előrejelzés 2025 - SUI kripto vásárlása megéri most? SUI elemzés

Kezdő kriptó befektető vagy és még sohasem hallottál a SUI kriptovalutáról? Sebaj. Nem csoda, hiszen az elmúlt évtizedben a Bitcoin (BTC) volt az egyik legjobb kriptovaluta befektetés amiből vásárolhattál volna, amikor a Bitcoin először lépte át a 100 dolláros határt és értéke több, mint 60 000%-kal rallyzott. Cikkünkben most bemutatjuk Neked a világ 21. legnagyobb kriptovalutáját a SUI-t és megnézzük, meddig emelkedhet 2025-ben az elemzők szerint. SUI kriptodeviza árfolyam prognózis 2025.
2024. 09. 27. 15:00
Megosztás:

Megszüntetnék a NŐK40 nyugdíjat? Előkerült egy jelentés a tervezett nyugdíj változásról

Meglepte a nyugdíjas szervezeteket az OECD számára szinte titokban, de mindenképpen társadalmi egyeztetés nélkül összeállított nyugdíjreform tervezet, amiből kiderül egyebek között, hogy a kormány jelentősen szigorítaná, sőt akár meg is szüntetné a „nők 40” rendszerét.
2024. 09. 27. 14:40
Megosztás:

Az altcoin szezon beindul: Hogyan robbanhat ez a 3 kriptodeviza 755-szörös növekedéssel 2025 telére

Egyes kiválasztott kriptovaluták várható növekedése már a láthatáron van, amelyek óriási hozamot ígérnek 2025 teléig. A közelgő altcoin szezon kapcsán a szakértők három olyan kriptóra hívják fel a figyelmet, amelyek drámai növekedést érhetnek el. Fedezd fel, mely érmék készülnek robbanásszerű nyereségre, és hogyan formálhatják át a piacot.
2024. 09. 27. 14:30
Megosztás:

Tovább nőtt a foglalkoztatottság 2024 augusztusában

Az elmúlt hónapok adatai egyértelműen bizonyítják a munkaerőpiaci aktivitást növelő programok sikerét. Egyre több olyan ember lép be a munkaerőpiacra, akik korábban inaktívak voltak, és ezek az emberek a célzott intézkedéseknek és támogatási programoknak köszönhetően gyorsan el is tudnak helyezkedni - mondta a legfrissebb munkaerőpiaci adatokat kommentálva pénteken Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca közleménye szerint.
2024. 09. 27. 13:30
Megosztás: