Kilőtt a Mina érme, míg a Meme Kombat 700 000 dollárt gyűjtött

Látszólag úgy tűnhetett, hogy 2023-ban a kriptoszektor gyengélkedett, azonban közelebbről megvizsgálva ez koránt sincs így. A Bitcoin értéke az év elején látott 16,000 dolláros szintről egészen a mostani 34,000 dollárig képes volt menetelni, vagyis január óta a befektetőknek 100%-nál is magasabb hozam üthette a markukat.

Kilőtt a Mina érme, míg a Meme Kombat 700 000 dollárt gyűjtött

Az év közepén viszonylag stagnálást láthattunk, azonban az “uptober” végéhez közeledve ismét a bikáké lett a főszerep. 

Ahogy azt már megszokhattuk a Bitcoin törte az utat, amit a többi altcoin követett. Bár az előző 2 hét során a BTC értéke 26%-ot erősödött, egy másik érme képes volt ennek a növekedésnek a sokszorosát is elérni.

Sokak legnagyobb meglepetésére a 2022 óta tartó álmából ébredt fel a Mina hálózata, aminek következtében 2 hét alatt az árfolyam több mint a duplájára emelkedett.

Írásunkban ezért megvizsgáljuk milyen okok állhatnak a Mina sikere mögött és mire lehet számítani a jövőben. Végezetül bemutatunk egy izgalmas alternatívát a Meme Kombatot, amivel még a MINA érme sikereit is felül lehet majd múlni.

Szárnyal a Mina, de meddig?

Írásunk idején a MINA árfolyama 0.72 dolláron áll, miután az érme az előző 24 óra során 28.1%-ot erősödött. Jelenleg a projekt 700 millió dollárnál is nagyobb piaci kapitalizációval rendelkezik, aminek köszönhetően mérete alapján az 58. legnagyobb kripto.

Mindössze egyetlen nap alatt a MINA érmék összesen 1.242 milliárd (!) dollár értékben cseréltek gazdát. Összehasonlításként a 4. legnagyobb kripto, a BNB esetében szintén ebben az időszakban mindössze 800 millió dolláros volumenről beszélhetünk.

A jelenség mögött elsősorban az áll, hogy a napokban a dél-koreai székhelyű UpBit kriptotőzsde elérhetővé tette a MINA/dél-koreai won párost a kínálatában. 

Ahogy a koreai nyelven elérhető közleményben is olvasható, a befizetések során kizárólag MINA-t lehet majd használni míg más, például Binance Smart Chain hálózatról származó tranzakciók nem lesznek támogatva.

Az UpBit vezetősége továbbá bejelentette, hogy bizonyos korlátozásokat fognak bevezetni a MINA érmekereskedelemmel kapcsolatban. 

A Mina hálózata 2019-ben jelent meg, miután a korábban Coda Protocol néven ismert hálózatot jogi okok miatt át kellett keresztelni. 

Az indulást követően olyan népszerű támogatók álltak be a Mina blokklánc mögé mint az FTX Ventures, a Coinbase Ventures vagy a Dragonfly Capital.

MINA USD árfolyam grafikon

Technikai oldalról a Mina befektetői jól teszik ha némi konszolidálódásra számítanak. Az RSI (relatív erősségi index) értéke az előző nap során megközelítette a 100-as maximális szintet majd az enyhén túladott 70-es régióba esett vissza.

Az EMA (exponenciális mozgóátlag) esetében a 20 és 50 napos értékeknél jelentősebb kilengés látható, azonban ez még csak minimálisan látható a 100, illetve 200 napos értékeknél.

Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem beszélhetünk kifejezetten szilárd támogatásról a 0.7 dolláros szintnél, így nem zárható ki egy nagyobb zuhanás sem.

Hasonló értéken a MINA utoljára idén januárban az év eleji bikafutam idején mozgott, azonban tartósan nem volt képes megtartani ezt az értéket. Az év eleji futamot követően alig egy hónappal az érme értéke lassú gyengülésbe kezdett, ami egészen mostanáig eltartott.

Késő már Mina-t vásárolni?

Sajnos biztosra mi sem tudjuk megmondani, hogy egy-egy érme jövőjével kapcsolatban mire lehet számítani. Az azonba valószínűnek tűnik, hogy a MINA esetében több mint 100% növekedést követően készülhetünk némi zuhanásra.

Bár a kriptoszektorban jelenleg több pozitív hír is napvilágot látott (BlackRock BTC ETF, Coinbase győzelem, Dovish Fed), ennek ellenére a legnagyobb altcoinok és a Bitcoin esetében kicsi az esély a 100%-nál nagyobb profit elérésére.

Azonban ezt olyan új és alacsony piaci mérettel rendelkező projektek esetében, mint amilyen a Meme Kombat meg lehet ismételni.

meme kombat

A Meme Kombatban a legnagyobb mém tokenekkel harcolhatsz

A Meme Kombat egy új ERC-20 token, melynek előértékesítése egy hónapja vette kezdetét. A tőkésítés során a fejlesztőknek mostanáig több mint 700,000 dollárt sikerült gyűjteni a natív $MK tokenek eladásával.

Jelenleg a tokeneket 0.1667 dolláros áron lehet beszerezni, azonban napokon belül az árfolyam emelkedni fog, így érdemes lehet minél hamarabb beszerezni néhányat. Ehhez mindössze egy MetaMask tárcára, továbbá ETH, USDT vagy BNB érmékre van szükséged.

Amint arra a Meme Kombat nevéből is utalni lehet, az ökoszisztéma egyesíti a Mortal Kombat csatáit a mém tokenek világával.

Ebből az izgalmas párosításból egy olyan rendszer jött létre, amiben a felhasználók több különböző módon is profithoz tudnak jutni.

Hamarosan ugyanis elérhetővé fog válni a stakelés, amivel már akár a listázást megelőzően lehetőséged lesz éves szinten 112% hozamot elérni.

A stakeléssel azonban a passzív bevétel mellett lehetőséget fogsz kapni, hogy különböző mém tokenek között vívott csatákra is fogadásokat tudj kötni.

A Meme Kombat első évada során összesen 11 különböző mém fogja összemérni erejét. Az ezt követő évadok során pedig nem csupán több mém lesz elérhető, hanem egyúttal új harcmódat is ki lehet próbálni.

stakelés

A csapat tervei szerint az első évad közvetlenül a listázás után elérhető lesz, így a befektetők azonnal megismerkedhetnek a Meme Kombat különleges világával.

A készítők úgy tervezik, hogy a jövőbeni évadokat a közösség tagjaival együtt fogják megtervezni, aminek köszönhetően a Meme Kombat folyamatosan képes lesz aktuális maradni.

Érdekessége a projektnek, hogy szemben a legtöbb előértékesítéssel, itt nem titok, kik állnak a Meme Kombat mögött. Továbbá a startup alapítójával is egyszerűen fel lehet venni a kapcsolatot LinkedInen keresztül. 

Az előértékesítés ideje alatt a készítők összesen 10 millió dollárt kívánnak összegyűjteni a teljes érmekészlet eladásának felével. Ezt követően az $MK 10-10%-a listázás fedezésére továbbá közösségi jutalmakra lesz majd fordítva. Végezetül a fennmaradó rész a stakelési- és a harci jutalmakat fogja fedezni.

Érdemes még az elsők között csatlakozni

Ahogy az látható, a Meme Kombat készítői egy tökéletesen kidolgozott projektet hoztak létre, amivel a befektetők képesek lehetnek különböző módokon bevételhez jutni.

Legyen szó stakelésről vagy aktív csatákról, itt mindkettőre lehetőséged lesz. 

Az előértékesítés során azonban az $MK ára lépcsőzetesen fog emelkedni, ezért érdemes lehet néhány tokent még a legalacsonyabb áron beszerezni. 

Irány a Meme Kombat

Ez is érdekelhet:

3 kripto, amit érdemes még november előtt megvenni

Készül a következő bikafutam? A Fed bejelentése pozitívan hatott a kriptoszektorra

Meme Kombat árfolyam-előrejelzés 2023, 2025, 2030

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Alvó Ethereum (ETH) bálna éled fel évek után, 50 ezer dollárt fektet be egy 25X-es árfolyamú tőzsdei tokenbe, a DTX-be

Időnként egy korai szakaszban lévő Ethereum (ETH) befektető tárcája feléled. Történelmileg ezek a tárcák fantasztikus követési lehetőséget biztosítottak, mivel a tulajdonosok előrelátó módon részt vettek az Ethereum (ETH) projektben jóval azelőtt, hogy bárki megértette volna a kriptovalutákban rejlő értéknövekedést.
2024. 04. 16. 09:00
Megosztás:

Csökkenéssel indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén is

Csökkenéssel indulhat a keddi kereskedés az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Hétfőn a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,79 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 67 407,86 ponton zárt.
2024. 04. 16. 08:31
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama kedd reggel a hétfő esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 16. 08:00
Megosztás:

Indul a parkolóépítés Kaposváron

Parkolóépítési programot indít Kaposvár: az önkormányzat 4 milliárd forintból ezer parkolóhelyet alakít ki a somogyi vármegyeszékhelyen - adta hírül a polgármester a Facebook-oldalán.
2024. 04. 16. 07:30
Megosztás:

A 2024-ben robbanásra kész Top 3 kriptodeviza; KangaMoon, Gala és Sui

A kriptodeviza-piacot erős verseny jellemezi az új kriptodevizák részéről, amelyek egyedi jellemzőkkel rendelkeznek. Ezek a tulajdonságok és hatalmas potenciáljuk arra irányulnak, hogy megszerezzék a befektetők bizalmát és befolyásolják a piaci hangulatot. Évről évre egyre több új kriptoprojekt lép be a piacra, így a kriptobefektetőknek mindig nehézséget okoz a nagy potenciállal rendelkező legjobb kriptodevizák kiválasztása. A szakértők elemezték a piacot, és a KangaMoon (KANG), a Gala (GALA) és a Sui (SUI) kriptovalutákat választották ki, amelyek az év folyamán kiemelkedő emelkedésekre lehetnek képesek. Olvass tovább, hogy megtudd, miért ezek a legjobb kriptó befektetések most.
2024. 04. 16. 07:00
Megosztás:

AI-alapokra helyezte a casco-kötést követő járműszemlét az Allianz Hungária

2024 márciusa óta már az új, mesterséges intelligenciával vezérelt digitális gépjárműszemle segíti az Allianz Hungária ügyfeleit a casco-szerződésük megkötésének folyamata során. A casco így gyorsan, kényelmesen, akár teljes egészében az otthonunkból megköthető, míg a biztosítóoldali elbírálási folyamat két napon belül lezárulhat.
2024. 04. 16. 06:30
Megosztás:

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.
2024. 04. 16. 06:00
Megosztás:

Banális banánhéjakon csúsznak el az álláskeresők

A KSH adatai szerint mintegy 220 ezer munkanélkülit tartanak nyilván Magyarországon, az üres álláshelyek aránya pedig 2,3 százalék. Ez utóbbi adat azonban sokat csökkenhetne, ha a kereslet és a kínálat megtalálná egymást, ennek azonban néha egészen banális akadályai vannak.
2024. 04. 16. 05:30
Megosztás:

Jókora nyereséget villantott a Goldman Sachs

A bank első negyedéves bevétele a tavalyihoz képest 16%-kal 14,21 milliárd dollárra emelkedett, több mint 1 milliárd dollárral meghaladva az elemzői várakozásokat.
2024. 04. 16. 05:00
Megosztás:

Egy nő keressen ugyanannyit mint a férfi kollégája - ezt akarja az Unió

A bérek átláthatóságáról szóló európai uniós irányelv hamarosan részletes jelentésre kötelezi a közép- és nagyvállalatokat a női és a férfi dolgozóik fizetéséről. Az Európai Bizottság döntése értelmében a kikért adatok alapján akár bírósági pert is indíthatnak majd a hátrányosan érintett alkalmazottak – hívja fel a figyelmet az EY. A tanácsadócég kollégái arra ösztönzik a társaságokat, hogy minél hamarabb világítsák át a szervezetüket, és szükség esetén tegyék meg a bérszakadék megszüntetéséhez vezető lépéséket.
2024. 04. 16. 04:30
Megosztás:

Ne vegyél ilyen autót, mert tuti átvernek!

A carVertical autóipari adatszolgáltató friss tanulmánya feltárta, hogy melyik autómárkát éri a legtöbb sérülés Magyarországon: a lista élén a BMW járművek állnak. Ez hasonló a többi ország trendjére is, azaz a BMW a leginkább sérült márka világszerte. A spektrum másik végén a Fiat áll, amelyet hazánkban a legkevésbé érnek közúti balesetek. 2023 káradatainak tanulmányozása alapján a kutatás azt is feltárta, hogy a Mercedes-Benz, a Kia és az Audi rendelkezik a legmagasabb kárértékkel.
2024. 04. 16. 04:00
Megosztás:

Vigyázat, csalók élnek vissza a kibervédelmi intézet nevével!

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) nevével és telefonszámával élnek vissza telefonos csalók - közölte a szakszolgálat hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 16. 03:30
Megosztás:

Enyhült a német ipar anyaghiánya

Közel a koronavírus-járvány előtti szintre enyhült az anyaghiány a német iparban márciusban, a német feldolgozóipar egészét már szinte alig érintik az ellátási problémák - derült ki az ifo német gazdaságkutató intézet hétfőn közzétett felméréséből.
2024. 04. 16. 03:00
Megosztás:

A K&H idén is támogatja a fiatal agrárszakembereket

Agrárképzésben tanuló hallgatókat támogat a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amelyet 10. alkalommal hirdet meg a K&H - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 16. 02:30
Megosztás:

Vigyázzunk! Nyugdíjas korban kockázatos a párkeresés!

A nyugdíjas évek gyakran hoznak magukkal egy új életszakaszt, amikor az embernek újra van ideje magánéleti kérdésekkel foglalkozni, köztük a párkereséssel is. Bár a társas kapcsolatok kiépítése életünk bármely szakaszában kulcsfontosságú lehet, az idősebb korosztály számára bizonyos egyedi kihívásokat és veszélyeket is rejt ez a folyamat.
2024. 04. 16. 02:00
Megosztás:

Csökkent a munkanélküliség Törökországban

Törökországban az előző hónapban jegyzett 9,0 százalék után februárban 8,7 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a török statisztikai hivatal (Türkiye Istatistik Kurumu - TÜIK) hétfői közlése szerint.
2024. 04. 16. 01:30
Megosztás:

Több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot semmisítettek meg egy piacon

Folytatódott a szőlő- és gyümölcs-szaporítóanyagok árusításának tavaszi ellenőrzése, az ónodi Országos Állat- és Kirakodóvásáron tartott akció során több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot kellett megsemmisíteniük az ellenőröknek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.
2024. 04. 16. 01:00
Megosztás:

Átadták a Nemzeti Tudósképző Akadémia Talentum-díjait

A Szegedi Nemzeti Színházban rendezett gálaműsor keretében átadták a Nemzeti Tudósképző Akadémia (NTA) Talentum-díjait - tájékoztatta a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány hétfőn az MTI-t.
2024. 04. 16. 00:30
Megosztás:

A Dogeverse előértékesítése már 4 millió dollárnál jár

Míg a kriptopiac közelmúltbeli volatilitása megijesztett néhány befektetőt, egy mém érme projekt ellenáll a zuhanásnak.
2024. 04. 16. 00:01
Megosztás:

Eddig lehet jelentkezni a Kerékpárral 7 határon át pályázatra

A határon átnyúló kerékpártúrák megvalósításához nyújt támogatást idén is a Kerékpárral 7 határon át pályázat, amelyre május 5-ig lehet jelentkezni - közölte a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 15. 23:30
Megosztás: