Novemberben ismét megrohamozták a Díjnetet

Novemberben az átlagos duplájára ugrott a regisztrációk száma a Díjneten, így a március-áprilisi csúcs után – a járványügyi korlátozásokkal összefüggésben – ismét egyre többen térnek át számláik elektronikus fizetésére. A pandémia hatásának is köszönhetően az elmúlt egy évben tíz százalékkal, 787 ezerre nőtt a független elektronikus számlafizetési platform felhasználóinak száma, a befizetett számlák összértéke pedig megközelítette az 50 milliárd forintot. A legnépszerűbb a bankkártyás fizetési mód, és egyre többen használják az iCsekk applikációt is a e-számláik rendezésére, miközben a netbankos fizetés veszített jelentőségéből.

Novemberben ismét megrohamozták a Díjnetet

A Díjnet adatai alapján a járvány egyértelműen pozitív hatással volt a számlafizetési szokásokra, a korlátozások bevezetésével párhuzamosan már tavasszal a korábbinál érzékelhetően többen tértek át számláik elektronikus kezelésére. Novemberben ismét kilőtt az új felhasználók száma a platformon – az eddig eltelt három hét alatt több mint kilencezren regisztráltak, ami az átlagos havi adatok duplája. A bank- és szolgáltatófüggetlen fizetési felületet használók száma átlépte a 787 ezret – ez mintegy 10 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A legnagyobb magyar független e-számlakezelési platformon jelenleg 32 közüzemi, telekommunikációs, biztosítási és más, háztartáshoz köthető szolgáltató számláit lehet befizetni, országos és regionális cégekét egyaránt. A Díjneten a különböző számlákat egy regisztrációval, egyetlen online felületen kezelhetik a felhasználók, a budapestiek pedig akár az összes közüzemi számlájukat egy helyen fizethetik be, amennyiben a Díjneten megtalálható közüzemi szolgáltatóktól kapják számláikat.

A Díjneten nemcsak a regisztrációk száma növekedett dinamikusan az elmúlt évben, hanem egy-egy felhasználó is egyre több szolgáltató – egyszerre akár 3-4 – számláját kezeli a felületen keresztül. Ezt jelzi, hogy idén októberben már 907 ezer számlát mutattak be a szolgáltatók az ügyfeleknek, ami 72 ezerrel több, mint egy évvel korábban. 2019 október vége óta összesen 5,45 millió tranzakciót bonyolítottak a Díjneten keresztül, a befizetett számlák összértéke pedig meghaladta a 49,7 milliárd forintot.

Netbank helyett már applikációból fizetnek a magyarok

Az elmúlt évben a felhasználók számlafizetési szokásai is változtak: a legnépszerűbb fizetési mód mára egyértelműen a bankkártyás lett – az elmúlt egy évben 4,1 millió ilyen tranzakciót indítottak –, de egyre többen használják e-számláik befizetésére az iCsekk alkalmazást is. Utóbbival októberben már 56 ezer fizetést indítottak a díjnetesek, ami 28 százalékos növekedés az előző évhez képest. Veszített ugyanakkor jelentőségéből a netbankon keresztüli számlafizetés, októberben már csak 60 ezer ilyen tranzakciót kezdeményeztek, ami három százalékkal kevesebb az előző évinél.

„Arra számítunk, hogy a következő hónapokban érdemben tovább növekedik az elektronikus számlafizetés volumene Magyarországon, mivel a veszélyhelyzet miatt sokan térnek át a készpénzhasználatot és a személyes megjelenést nem igénylő e-számlafizetésre – mondta Schiszler János. A Díjnet vezérigazgatója hozzátette, hogy a járvány mellett az is érdemben hajtotta a Díjnet bővülését, hogy egyre többféle és egyszerű fizetési megoldást kínálnak az ügyfeleknek, melyekkel akár pár kattintással kiegyenlíthetők a számlák. Ilyen egyszerű megoldás például a számlaértesítő e-mailből indítható fizetés, amikor a felhasználók a postafiókjukba érkező értesítőben található linkre kattintva gyorsan, kényelmesen ki tudják egyenlíteni számlájukat, vagy a megújult iCsekk applikáció, amelyben már nem csak fizetni lehet, hanem pdf formátumban le is lehet tölteni a Díjneten kezelt e-számlákat.

Mivel a Díjnet bankfüggetlen felület, az ügyfeleknek nincs kötöttségük, hogy melyik pénzintézetnél vezetik a számlájukat, szabadon választhatnak a fizetési megoldások közül. Így azok az ügyfelek, akiknek nincs lehetőségük például arra, hogy a netbankjukból közvetlenül kiegyenlítsék Díjneten kezelt e-számláikat, ugyanúgy választhatnak a bankkártyás, az iCsekken keresztüli, az egyedi banki átutalásos vagy csoportos beszedéses fizetési megoldások közül. A regisztrált netbankos számlafizetés – azaz, hogy a Díjneten kapott e-számla közvetlenül a netbankból, gombnyomásra kiegyenlíthető – jelenleg az Erste Bank Hungary Zrt.-nél és a CIB Bank Zrt.-nél érhető el, az OTP Bank Nyrt. ezt a szolgáltatást 2021. január 1-től nem biztosítja.

A pandémia nemcsak a felhasználókat, hanem a szolgáltatókat is a digitális csatornák felé hajtja. Az elmúlt hónapokban több szolgáltató is jelezte a Díjnetnek csatlakozási szándékát, így hamarosan újabb számlákat lehet majd a felületen kezelni és befizetni. Az e-számlázás nemcsak azért vonzó, mert nem igényel fizikai kontaktust és papírt sem, hanem azért is, mert jelentősen növeli az ügyfelek fizetési fegyelmét.

Hozzászólások

Lemond az olasz miniszterelnök

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök ma benyújtja lemondását.
2021. 01. 26. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szerbiában túl nagy az érdeklődés az oltás iránt

A szerb kormány keddtől megszüntette a lehetőséget, hogy bárki soron kívül beadathassa magának a kínai Sinopharm cég koronavírus elleni oltását, miután az utóbbi néhány napban a rendkívüli érdeklődés miatt óriási sorállás és többórás várakozás alakult ki a szerbiai oltópontokon.
2021. 01. 26. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A járvány megmutatta: a rugalmas munkaidő és az emberi kapcsolatok a legfontosabbak a magyar munkavállalók számára

A magyar munkavállalók ahhoz, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön és elkötelezettek legyenek a munkáltató iránt, elvárják, hogy rendszeres legyen a kommunikáció a főnökkel, hogy jó legyen a személyes kapcsolatuk a kollégákkal, és hogy rugalmas legyen a munkaidő – derül ki a Profession.hu és a Boston Consulting Group (BCG) közös, friss, reprezentatív felméréséből, mely azt vizsgálta, milyen változásokat hozhat a koronavírus-járvány a munka világában.
2021. 01. 26. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az országos zárlat hosszabbítását tervezik Izraelben

Az országos zárlat egyhetes meghosszabbítását tervezik a súlyos betegek magas száma miatt Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.
2021. 01. 26. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb 10 települést von be közös programjába a Magyar Posta és a Takarékbank

Februárban országszerte várhatóan 10 települést von be közös programjába a Magyar Posta és a Takarékbank, ezzel csaknem 20-ra emelkedik azon települések száma, ahol a közös működtetés hatékonyságát vizsgálják a felek - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Posta Zrt. kedden.
2021. 01. 26. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Milánó kivételével pluszban nyitottak a tőzsdék

Milánó kivételével emelkedéssel nyitottak a főbb nyugat-európai részvénypiacok kedden, és az irányadó indexek felfelé vették az irányt a kereskedés első perceiben.
2021. 01. 26. 10:45
Megosztás:
Hozzászólások:

Módosított szabadkereskedelmi megállapodást írt alá Kína és Új-Zéland

Módosított szabadkereskedelmi megállapodást írt alá Kína és Új-Zéland kedden, megújítva 12 évvel ezelőtt kötött egyezményüket - számolt be a China Daily című kínai pártlap.
2021. 01. 26. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Folytatódhat a csökkenés a magyar tőzsdén

Csökkenésre számít a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.
2021. 01. 26. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vakcinára és az olasz politikára figyelnek ma a befektetők

Vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék kedden, a befektetők az Európai Bizottság és az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyártó közötti vitára, valamint az olaszországi belpolitikai bizonytalanságokra figyelnek.
2021. 01. 26. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint reggelre

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon kedd reggel.
2021. 01. 26. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt?

Bármilyen hihetetlen, egy-egy pohár bor akár a súlyvesztésben is a segítségünkre lehet. Nagy mértékben méreg, kis mértékben orvosság - jelenthetjük ki a borral kapcsolatban, hiszen néhány korty kifejezetten jó hatással lehet az egészségünkre. Most az is kiderült, bizonyos borok a diétánkba is könnyen beilleszthetők.
2021. 01. 26. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Visszatért az Andersen a magyar tanácsadói piacra

2020 végére jelentősen növelte részesedését az adó- és jogi tanácsadási szolgáltatások piacán az Andersen Magyarország. A budapesti székhelyű adótanácsadó- és ügyvédi iroda üzleti térnyerését a járványhelyzet okozta gazdasági visszaesés sem akadályozta. Az Andersen a BIG4 tagjai után jelenleg a magyar piac ötödik legnagyobb szereplőjének számít.
2021. 01. 26. 07:31
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre több településen alacsony a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Egyre több településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) nyomán.
2021. 01. 26. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedik a minimálbér februártól

Február 1-jétől a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2021. 01. 26. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A COVID-19 Vaccine Moderna védettséget nyújt az Egyesült Királyságban és Dél-Afrikában azonosított koronavírus újabb változataival szemben is

A COVID-19 Vaccine Moderna vakcinával oltott személyek vérszérumainak laboratóriumi körülmények között (in vitro) elvégzett vizsgálatai igazolják a vírussemlegesítő hatást.
2021. 01. 26. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tudatosságra ösztönözte a járvány a Z generációt

Hogyan látja magát a Z generáció a pandémia idején, milyen ötletekkel könnyítenék meg mások életét a járványhelyzetben és milyen kilátásaik vannak a jövőre nézve – többek között ezeket a kérdéseket tette fel követőinek Trunk Tamás, Z-generációs szakértő és influenszer. Nem reprezentatív kutatásának eredményeit a nem olyan rég megjelent, „Kintsugi – A márkák hivatása. Az első járvány a közösségi média korában” című könyvében részletezte, melyben kifejti, hogy több mint hétszázan osztották meg véleményüket a kérdésekkel kapcsolatban.
2021. 01. 26. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bizakodóbbak lettek a magyar gazdák

Az előző negyedévi, 30,5-es értéktől 31,8-re emelkedett a Takarék AgrárTrend Index értéke. 2020 legnagyobb nyertesei a növénytermesztők, ugyanis a gabonaárak öt éves csúcsokon járnak, ahogyan a fehérje- és olajos növényeké is. Előbbi termékeket inputként felhasználó termékpályák szereplői azonban borúsan látják a jövőt: kettős árnyomásra számítanak: a pandémia miatti lezárások, illetve az állatbetegségek miatti túlkínálatos piacon kénytelenek helyt állni.
2021. 01. 26. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tavaly jelentősen drágultak a használt autók Magyarországon

A magyar használtautó-piacon az átlagárak 2020. januártól decemberig 25 százalékkal, 2,48 millió forintról 3,11 millió forintra emelkedtek - közölte a Használtautó.hu online piactér hétfőn az MTI-vel.
2021. 01. 26. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ott-One elemzés

2021. 01. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2021. 01. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: