E-mail marketing alapjai: hogyan építs fel egy sikeres kampányt?

Ismerd meg az e-mail marketing alapjait, és tanuld meg, hogyan építhetsz fel egy sikeres kampányt! Olvasd el cikkünket, amely lépésről lépésre bemutatja a hatékony tervezés, stratégiaalkotás és tartalomfejlesztés fortélyait.

E-mail marketing alapjai: hogyan építs fel egy sikeres kampányt?

A sikeres marketing kulcsa az alapos – minden, olykor aprónak tűnő – részletre fókuszáló tervezés, végül a megszerzett, releváns információkra támaszkodó stratégia kiépítése. Dióhéjban az eredményességhez vezető út így is összegezhető, de természetesen az alábbiakban részletesebben kifejtjük, hogy mi is a csízió ezen a területen!

Mi a célod?

Nem meglepő, de a marketing világában, akárcsak a nagybetűs életben, kulcsfontosságú dilemma, hogy mi az egyéni cél. Nem mindegy, hogy honnan hova szeretnél eljutni, és hogy ezen az úton milyen eszközöket kívánsz bevetni? Például nem kérdés, hogy az e-mail marketing minőségi adatbázis megvásárlása és felhasználása nélkül sikertelenségre van ítélve. Hogy miért? Azért, mert ha a célközönség tagjai elérhetetlenek, megközelíthetetlenek, akkor hiába a jól megfogalmazott üzenet, a kidolgozott taktika, mégsem ér célba, célhoz mindaz, amit megalkottál. Úgyhogy a minőségi, ellenőrzött forrásból származó adatbázis beszerzése a legalapvetőbb tettek közé tartozik, ami azonban önmagában képes a siker mintegy ötven százalékát garantálni! Azért ez jól hangzik, igaz? Na, de nézzük, még mi az, amire a stratégiai tervezés során megéri odafigyelned!

Mi az, amit az e-mail olvasók első körben megnéznek?

A „tárgy” mező. Ha a levél tárgya semmitmondó, akkor bizony lehet akármilyen ütős a megfogalmazott üzenet, sőt lehet akármilyen releváns a célközönség, mégis szinte biztos a kudarc. A cél a figyelem felkeltése, és egy picit a hatásvadászat, mert az emberek vágynak az ingerekre, amik kimozdítják őket a mindennapi monotóniából. Azért az arany középutat mindenképpen célszerű megtalálni, mert a túlságosan blikkfangos tárgy túllőhet a célon.

Ha ez megvan, vagyis feltételezzük, hogy a címzett megnyitotta a levelet, akkor a tartalommal találja szemben magát. Ami akkor nyerő, ha értékkel bír, azaz olyan információkat tartalmaz, amik érdemlegesek a témában. Ezen túl pedig a formázás milyensége is lényeges, mert egy szedett-vedett szövegre a legtöbben csak legyintenek, egyúttal hiteltelennek tartják a feladót. Úgyhogy mind a dizájn, mind a forma kulcsfontosságú, s ezeknek az elemeit megéri aprólékos kidolgozottsággal felépítened a maximális siker érdekében.

A személyes kapcsolatteremtés aranyat ér?

Igen, ez vitathatatlan. Ezért jó ötlet célzott hívásokkal is próbálkozni, valamint a személyes kapcsolatkiépítésre törekedni. Még jó, hogy mindez könnyedén megvalósítható az e-mail marketing közbenjárásával.

Az e-mail adatbázis bővítése, folyamatos frissítése, vagyis a kapcsolatteremtés megalapozása sokkal hangsúlyosabb feladat, mint ahogy azt sokan gondolják. Az adatbázist egyedül is felépítheted természetesen, de talán azt mondanunk sem kell, hogy mennyivel gyorsabb, hatékonyabb és gazdaságosabb megoldás a már előre megalkotott címlista megvásárlása, amit aztán kedvedre használhatsz, kiaknázva a benne rejtőző előnyöket, amikből akad bőven.

A tesztet meg lehet úszni?

A tesztelés ugyan elhagyható, de nem túlságosan kifizetődő taktika ezt a megoldást preferálni. Hogy miért? Azért, mert a tesztelés lehetőséget ad az optimalizálásra, a „gyermekbetegségek” észlelésére, azok kijavítására.

Végül, de nem utolsó sorban az eredmények naprakész követése, kiértékelése, a konzekvenciák leszűrése, valamint a jövőbeni fejlesztés, finomítás szempontjából kihagyhatatlan lépés még akkor is, ha sokan kevésbé rajonganak ezért a fázisért. Bármennyire is időigényes, ez a fajta odafigyelés nagyban fokozhatja a teljesítményt, a hatékonyságot, és persze az eredményességet. Megéri tehát egy kis időt, energiát áldozni a stratégia kidolgozására, mert a megtérülés mind rövid, mind hosszú távon egyaránt biztosítható.

Szinte semmit se változtak az indexek az európai tőzsdéken

Vegyesen, alig változó indexekkel indult hétfőn a kereskedés a főbb euróai értékpapírpiacokon. A tőzsdék pénteken indexemelkedéssel zártak.
2023. 12. 11. 10:30
Megosztás:

Kisebb emelkedéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde

Enyhe emelkedéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint, miután a BUX 244,97 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 58 669,83 ponton, új történelmi rekordon zárt pénteken.
2023. 12. 11. 10:00
Megosztás:

A márkanév tényleg a mindenség?

A nutellás kenyeret szereted? - miközben megfogalmazzuk ezt a kérdést, mind ugyanarra a mogyorókrémre gondolunk. De sokan nem is a Nutellát szeretjük, hanem magát a mogyorókrémet, csokikrémet. Erős berögződésként maradhatott meg gyerekkorunkból a Nutella márka neve. Vajon hány ilyen márka neve maradt meg bennünk egy-egy termékcsoport “gyűjtőneveként”?
2023. 12. 11. 09:45
Megosztás:

Többféle férfi stoplis cipő közül tudunk válogatni

A labdarúgáshoz általában az egyik legfontosabb kiegészítő a focicipő. Ma már többféle típus is elérhető a piacon. Az is befolyásoló tényező, hogy pontosan milyen pályán akarjuk a lábunkra húzni az adott modellt. Természetes fűvel borított futballpályán a stoplis cipő lesz a legjobb választás.
2023. 12. 11. 09:15
Megosztás:

Erősödéssel nyitott ma reggel a forint

Erősödött a forint hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 12. 11. 08:30
Megosztás:

Újabb mérföldkő gazdaságfehérítésben

Már másfél millióan regisztráltak a NAV online számlarendszerébe, amely 2018. július 1-jén debütált, közülük mintegy 1,3 millióan már szolgáltattak is adatot.
2023. 12. 11. 08:00
Megosztás:

Top 5 Meme Coins To Buy In 2024

Explore the top 5 meme coins poised for growth in 2024. This guide highlights the leading meme-based cryptocurrencies that blend humor, community, and investment potential.
2023. 12. 11. 07:59
Megosztás:

A szegénységgel küzdőkre hívja fel a figyelmet a Katolikus Karitász

Egymillió csillag a szegényekért címmel hirdetett szolidaritási akciót Katolikus Karitász, hogy felhívja a figyelmet a napi megélhetési problémákkal küzdőkre.
2023. 12. 11. 07:00
Megosztás:

A Józsa Judit Alapítvány a kulturális szegénység ellen küzd

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány legfontosabb célja a kulturális szegénység elleni küzdelem - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten, a keramikus nevét viselő alapítvány és galéria megalakulásának tizedik évfordulója alkalmából tartott rendezvényen.
2023. 12. 11. 06:00
Megosztás:

A hazai agrárszektor teljesítménye kontra lassuló gazdaság. Kitörési pont lehet az export?

A globális népességnövekedés és a különböző válsághelyzetek is hozzájárulnak a mezőgazdaság és élelmiszeripar kulcsszerepéhez a gazdaságokban. Stratégiai jelentősége miatt az agrárágazat kiemelt támogatási rendszerrel bír, de egy lassuló gazdaságban, ahol a vis major kockázatok mindennaposak, ennek a szektornak is komoly kihívásokkal kell szembenéznie. Az éghajlatváltozás, a magas infláció, a geopolitikai környezet, a járványok és különböző állatbetegségek egyaránt nehézséget jelentenek az ágazatnak, így a belföldi piacokon való értékesítés mellett az exportpiacok szerepe egyre fontosabb kérdéskör az agráriparban – derül ki az Allianz Trade 2023-as Agrárszektor Konferenciára összeállított elemzéséből.
2023. 12. 11. 05:00
Megosztás:

Reigl Judit festménye a Virág Judit Galéria kortárs aukciójának sztárja

Reigl Judit, Keserü Ilona, Fajó János, Rozsda Endre és más alkotók kiemelkedő műveit vonultatja fel a Virág Judit Galéria a 13. Háború utáni és kortárs művek aukciója december 19-én. Az ünnepi aukciós anyag egyik legjobban várt tétele Reigl Judit Tömbírás című sorozatának 1959-ben készült darabja.
2023. 12. 11. 04:00
Megosztás:

A Roszatom megkezdte az első kis teljesítményű szárazföldi atomerőmű berendezéseinek gyártását

A világon elsőként az oroszországi Jakutföldön épülő kis teljesítményű szárazföldi atomerőmű (SMR) részegységeihez szükséges acélöntvények Szentpéterváron készülnek. A gyártás kezdete jelzi, hogy a Roszatom vezető szerepet tölt be az atomenergetikában áttörést hozó technológia, a sorozatban gyártható kis teljesítményű atomerőművek terén.
2023. 12. 11. 03:00
Megosztás:

Ez a tökéletes vérnyomása egy 40-es, 50-es, 60-as, 70-es és 80-as nőnek és férfinak! Kiszámoljuk!

Általánosságban orvosilag is igazolt, hogy az életkor előrehaladásával az ideális vérnyomás-érték is változik. Mind a hölgyek, mind az urak esetében. Egy bizonyos korban a megfelelő vérnyomás-érték azonban nagyon sok tényezőtől függhet: ilyen az illető neme, életkora, egészségi állapota valamint a genetikai hajlama. Lássuk, hogy adott korban, mi az ideális vérnyomás! Cikkünk végén egy kalkulátort is találsz, azzal kiszámítható a személyes vérnyomás adat.
2023. 12. 11. 02:00
Megosztás:

Átverés a 210.940 Ft-os átlagnyugdíj? Számolgassunk!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait böngészve azt találjuk, hogy a hazai nyugdíjak kapcsán kétféle összeget is publikálnak: átlagnyugdíjat és medián nyugdíjat. Melyik nyugdíj adat mit jelent és melyik érték írja le jobban a hazai nyugdíjak értékét? Cikkünkben 2 rövid oktató videó is van, érdemes megnézni mindkettőt, ha nem áll teljesen össze a kép, ott mindent elmagyarázunk.
2023. 12. 11. 01:00
Megosztás:

Új szereplők bukkantak fel az BTC-ETH csörtében - Elképesztő hozamok a láthatáron?

Egyre biztosabbnak látszik, hogy a kriptotél dermesztő, jeges fuvallatát a magas profitokkal kecsegtető kriptotavasz váltja fel 2024-ben.
2023. 12. 11. 00:01
Megosztás:

Beiktatták hivatalába Javier Milei argentin elnököt

Beiktatták hivatalába vasárnap Javier Milei jobboldali argentin elnököt.
2023. 12. 10. 23:00
Megosztás:

Üzembe helyezték a szerb-bolgár gázinterkonnektort

Szerbia alternatív ellátási útvonalat, ezáltal pedig nagyobb energiabiztonságot tud szavatolni azzal, hogy üzembe helyezték a Szerbia és Bulgária közötti gázinterkonnektort - közölte Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök vasárnap.
2023. 12. 10. 22:00
Megosztás:

Volánbusz: nem okozott káoszt a munkabeszüntetés első napja

Nem okozott sem káoszt, sem jelentősebb fennakadást a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) által meghirdetett munkabeszüntetés első napja - közölte a Volánbusz Zrt. vasárnap az MTI-vel.
2023. 12. 10. 21:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 49. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 12. 10. 20:35
Megosztás:

Kétéves a családtámogatási kalkulátor

Már csaknem félmillió esetben vették igénybe a családtámogatási kalkulátort, amely két éve indult azért, hogy segítsen eligazodni a különböző családtámogatási lehetőségek között - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.
2023. 12. 10. 18:00
Megosztás: