Ne maradjon rejtve semmi sem! Erre figyeljünk ingatlanvásárlásnál a megtekintés során

Van, akivel gyakran előfordul és van, akivel csak ritkán, vagy éppen egyetlenegyszer. Egy ingatlan megvásárlása minden esetben különösen fontos esemény, komoly tranzakció, éppen ezért kiemelt figyelmet érdemel. Természetesen dönthetünk intuíció alapján, hirtelen fellángolásból is, de mégiscsak érdemes az ingatlan megtekintése során néhány dolgot ellenőrizni, hogy pontosan tudjuk, mit kapunk a pénzünkért.

Ne maradjon rejtve semmi sem! Erre figyeljünk ingatlanvásárlásnál a megtekintés során

„Sok vevő van, aki csak egy érzést, egy hangulatot vár az új ingatlanától” - mondja Ben-Ezra Orran, a Central Home szakértője. -„Mi mindig azt tanácsoljuk, hogy tekintsen az illető kicsit a felszín alá, és próbáljon több, részletesebb információt szerezni, mielőtt döntésre jutna. Tanácsadó kollégáink természetesen igyekeznek mindenben segíteni, hogy teljes kép alakulhasson ki a megvásárlandó lakásról.”

Könnyen megszerezhető, de ugyanakkor nagyon fontos információ, hogy mikor volt felújítva az épület, statikailag milyen állapotban van. Társasház esetén a közös képviselőt érdemes minderről kikérdezni, ő tud információt adni arról is, hogy van-e tervben valamilyen felújítás, jár-e ez költséggel a lakók számára, és egyáltalán, van-e a lakóközösségnek tartozása. Egy esetleges felújítás költségével a vevőnek, mint új lakónak is kalkulálnia kell, viszont ez egészen biztosan értéknövelő tényező lehet az ingatlannal kapcsolatban.

„Általában egy ingatlan vásárlás nem csupán egyetlen megtekintésből jön létre, a komoly érdeklődők többnyire visszatérnek” - folytatja Ben-Ezra Orran. - „Ilyenkor szoktuk javasolni, hogy esetleg ismerkedjenek meg a szomszédokkal, vagy legalábbis próbálják felmérni, hogy kik laknak a közvetlen környezetben. Van-e kisgyerek, hangos család, kutya, tudjuk-e, szeretnénk-e őket a szomszédságunkban tudni. Érdemes a nap több szakában is ellátogatni a helyszínre, nehogy később kellemetlen meglepetés érjen bennünket.”

A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy van néhány dolog, amelyre mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy felfedezzük a rejtett hibákat. Nézzük meg például a falakat! Ha csak egyetlenegy fal, vagy felület van frissen festve, lehet, hogy beázás történt, vagy valami miatt javítani kellett. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a hiba el lett hárítva és a probléma véglegesen megszűnt.

Furcsának tűnik, de nyissuk meg a vízcsapokat is! A vízrendszer ellenőrzése is nagyon fontos, hiszen ha nagyon alacsony a víznyomás, könnyen jelentheti azt, hogy nagyon régiek a csövek, netalántán már meghibásodás is áll fenn, és ez a későbbiekben jelentős kellemetlenséget és többletkiadást okozhat nekünk.

Fontos, hogy felmérjük, hogy az ingatlan képes-e megfelelő mennyiségű és minőségű áramot szolgáltatni. Például, ha szeretnénk klímát, vagy valamilyen egyéb magas áramigényű berendezést beépíteni, bírja-e majd a hálózat. Ha felújításra készülünk, érdemes szakember véleményét is kikérni, hogy meggyőződjünk arról, lehet-e például falakat mozgatni az átalakítás során. A megfelelő szakember bevonása egyébként is fontos, a tranzakcióval kapcsolatban megbízható értékesítőre és ügyvédre is szükségünk lesz.

Amennyiben hallunk ígéreteket az épület felújításáról, vagy az utca sétálóutcává alakításáról, akkor járjunk alaposabban utána, kezeljük úgy ezeket az információkat és fejlesztéseket, hogy nem valósulnak meg mindaddig, amíg azok szerződésekkel, hivatalos nyilatkozatokkal nincsenek alátámasztva.

Kevésbé nőttek júliusban a nagykereskedelmi árak Németországban

Mérséklődött júliusban a nagykereskedelmi árak növekedési üteme Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.
2022. 08. 15. 17:00
Megosztás:

Húsz százalékkal nőtt a lízingpiac a második negyedévvben

A lízingpiacon a finanszírozott összeg 420,2 milliárdot tett ki a második negyedévben, ez 20 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és meghaladja a 2019-es szintet - közölte a Magyar Lízingszövetség második negyedéves jelentésében hétfőn.
2022. 08. 15. 16:00
Megosztás:

A tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárak indokoltak

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).
2022. 08. 15. 15:00
Megosztás:

A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen az FBI házkutatásáról Trump házában

A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
2022. 08. 15. 14:00
Megosztás:

Az S&P negatívra vágta a magyar adósság kilátásait

Péntek este stabilról negatívra csökkentette a magyar államadósság kilátását az S&P, és megtartotta a „BBB” besorolást.
2022. 08. 15. 13:00
Megosztás:

A GVH döntése alapján a Vodafone kompenzálja a fogyasztókat a megtévesztő mobilnet-hirdetései miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket – ezzel 60 millió forintra mérsékelve a rá kirótt bírságot.
2022. 08. 15. 12:00
Megosztás:

A zárbetétek esetében miért fontos a méret?

A zárbetét láthatatlanul szolgálja biztonságunkat. Mi csak a kulcsok elfordítását látjuk, az igazán fontos dolgok az ajtózár belsejében, a zárbetétben történnek meg. A megfelelő zár kiválasztásának egyik fontos momentuma a zárbetét méretének megválasztása, melyhez cikkünk nyújt támogatást.
2022. 08. 15. 11:00
Megosztás:

Nagy kínai cégek távoznak az USA tőzsdékről - további 230 cég mehet még haza

A számviteli adatok nem megfelelő közlése körüli hosszas huzavona után öt nagy kínai állami cég vonul ki az amerikai börzékről.
2022. 08. 15. 10:00
Megosztás:

Már mától forgalomkorlátozások lesznek a fővárosi ünnepi előkészületek miatt

Már mától forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten.
2022. 08. 15. 09:00
Megosztás:

Hiszi a Piszi! Egymás után kétszer vitte el valaki a lottó főnyereményt!

Két hónapon belül kétszer is megütötte a főnyereményt egy férfi Maryland állam lottójátékán az Egyesült Államokban.
2022. 08. 15. 08:30
Megosztás:

Erősödött hétfő reggelre a forint

Erősödött a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 08. 15. 08:00
Megosztás:

Folytatódik a meleg idő

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 08. 15. 06:00
Megosztás:

Heti Horoszkóp - Komoly veszély leselkedik a héten! De melyik csillagjegyre micsoda?

Heti horoszkópunk a 2022. augusztus 15. (hétfő) - augusztus 21. (vasárnap) közötti időszakra vonatkozóan megmutatja , hogy a csillagok állása alapján mi vár Rád a pénzügyeidben és az élet más területén. Lássuk, kinek van izgulnivalója és ki számíthat valami pozitív dologra!
2022. 08. 15. 04:01
Megosztás:

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet Magyar Közösségi Bank, 2022 második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
2022. 08. 15. 01:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 08. 14. 22:00
Megosztás:

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvanra

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvan fővárosába vasárnap, ami bő egy héten belül a második hivatalos és előre be nem jelentett amerikai látogatás a szigetre. Az előző, amelyet Nancy Pelosi házelnök vezetett, komoly diplomáciai konfliktust okozott az Egyesült Államok és a Tajvant egyik saját tartományának tartó Kína között.
2022. 08. 14. 21:00
Megosztás:

A szabályok enyhítését jelentette be az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban - olvasható az Egyesült Államok járványügyi központjának (CDC) pénteken frissített ajánlásában.
2022. 08. 14. 20:00
Megosztás:

Légtérberepülést tart hétfőn a Magyar Honvédség

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.
2022. 08. 14. 19:00
Megosztás:

Most kell nagyon odafigyelni az életveszélyes mustgázra!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.
2022. 08. 14. 18:00
Megosztás:

Szegeden rendezik meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést szeptemberben

Szegeden szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) szeptember 22-23-án - közölte az MKT az MTI-vel.
2022. 08. 14. 15:00
Megosztás: