Ez okozta a tejfölszennyeződést az Alföldi Tejnél
Az elváltozásokat érzékszervi termékkóstolások során fedezték föl, a hatóságokat és a kereskedelmi partnereket haladéktalanul értesítették - olvasható a közleményben. Hozzátették, hogy a mikrobiológiai szennyeződés elszórtan jelentkezett, ám elővigyázatosságból minden tejfölt visszahívtak, amelyek augusztus 2. és augusztus 14. közötti gyártási idővel, szeptember 15-i és szeptember 28-i lejárattal kerültek forgalomba. Az intézkedés 15 márka különböző kiszerelésű változatait érinti.
A mikrobiológiai szennyeződés esetén a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható, és főzés nélkül gyomorpanaszokat okozhat. Az ilyen termékeket a gyártó a jogszabályi előírásoknak megfelelően megsemmisíti, és mindent megtesz annak érdekében, hogy többet ilyen hiba ne fordulhasson elő - írták.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn tájékoztatta az MTI-t a termékvisszahívásról az Alföldi Tej Kft.-re hivatkozva. A szennyezett termékek listája a felhívásukban olvasható.